Братя и сестри, :) ето Програмата на Булгакон 2019 към този момент. Подлежи на изменения и допълнения. Ако има такива - предлагайте! Напомням, че дните са 06, 07 и 08 септември 2019 г., мястото - хотел "Русалка" близо до Варна. Цената - 38 лв ол инклузив. За повече подробности вижте събити...
МНОГО ВАЖНА ИНФОРМАЦИЯ !!! https://j.livelib.ru/auface/551355/o/ef46/Erik_Simon.jpg Във вторник от 19.30 ч. в клуба ще има среща с нашия приятел от Германия Ерик Симон. Ще представи антологията на българския фантастичен разказ в Германия, един немски фензин, посветен на българската фантастика, и ще ...
Малко предварителна информация за наградите на Еврокон 2018 преди Бобсън да доклава идния вторник в клуб "Иван Ефремов" кое как е било. http://scifiportal.eu/2018-european-science-fiction-society-awards/ И понеже по понятни причини от България нямаше дори номинации, споделям малко информац...
Киновечерта днес ще протече по-особено. Няма да има прожекция на филм, а ще се прожектират откъси от по десетина минути от знакови филми с коментари между откъсите от присъстващите. Подборката е дело на Ивайло П. Иванов. Като знам колко отговорно се подготвя за изявите си, смея да кажа, че който дой...
Понеже стана въпрос за България (мир на праха й) едно повече от тъжно стихотворение на Мая Дългъчева: ДЕ Е БЪЛГАРИЯ? web | Стихове Ако някой ме пита какво е родина - стомна, пътьом напита, щрихи дим над комина, тук-там прашни портрети на поети опети, спят селцата на пръсти (да не чуе поп Кръстьо), б...
Братя и сестри, наближава време за поредния Теракон. Той ще се проведе в хижа "Еделвайс" на Витоша, на 18 и 19 ноември (събота и неделя). Началото е предвидено да бъде около 16.00 на 18.11.2017 г, за да изчакаме туристите да освободят столовата от присъствието си. Най-напред ще отбележим 9...
Драги Иванушка, Изчетох внимателно твоите писания и с ръка на сърцето искам да ти кажа, че ги подкрепям в много голяма степен. Искреността, която лъха от тях е неподправена и заслужава уважение и подкрепа. От съдържателно-ценностна гледна точка - тоже. Много ми се иска да се видим и да си похортувам...
След кратко боледуване, на 90 годишан възраст, си отиде доайенът на българската фантастика д-р Светослав Славчев. Многолик автор и журналист http://bgf.zavinagi.org/…/%D0%A1%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%BE%D1… до последните си дни работеше в списание "8", издаваше един от вестниците за пенсионери ...
Братя и сестри! Имам удоволствието да ви съобщя, че на 19 и 20 ноември (идната събота и неделя) ще се проведе поредния Теракон на Витоша. Мястото е хижа "Еделвайс", където беше последния път. Началото е в 14.30 ч. на 19.11. Единият разговор ще бъде за творчеството на Емил Коралов и ще бъде...
Братя и сестри, На 28 и 29.05, събота и неделя, ще се проведе поредния Теракон. Мястото е хижа „Еделвайс” на Витоша. Цената на нощувката е 12 лв. Има добра и сравнително евтина кухня и напитки, можем да си носим и ние. За спане има 18 места, затова ще помоля желаещите да нощуват в хижата да ми се об...
Братя и сестри! На 07 и 08.11.2015 г (събота и неделя) на Витоша в хижа „Белите брези” ще се проведе тазгодишния Теракон. Както обикновено той се организира от софийския клуб „Иван Ефремов” и приятелската геометрична фигура „Тера фантастика”. Хижата се отоплява, има ресторант, цена на нощувката – 15...
Имам да съобщя няколко важни неща за Булгакона: 1.Към Програмата се добавиха две неща а/ Представяне на нова книга на Петър Бобев (неиздавана досега!!!) - Пламен Младенов и Александър Карапанчев и б/ Тодор Ялъмов ще говори след Михаил Якубовски на тема "Фантастика, реалност, виртуалност" 2...
Братя и сестри! Днес бях в с. Паталеница и направих "Оглед на място".Видях хотел "Флора", читалището, където ще се проведат мероприятията и трябва да споделя, че мястото е вълшебно! Само Балчик може да му е конкуренция, комай даже тук е по-хубаво. Условията са чудесни, така че ко...
Общо на линия са 5 потребители :: 0 регистрирани0 скрити и 5 гости (Информацията се обновява на всеки 5 минути) На Сря Яну 15, 2020 8:06 pm е имало общо 349 посетители наведнъж.