Начало форум Общи дискусии

Общи дискусии

Predlozhenija za modifikacii na stranicata:

Място за обсъждане на теми, събития и публикуване на съобщения, несвързани пряко с фантастика, евристика или прогностика

Re: Казвай с какво да помагаме

Мнениеот Goa » Сря Сеп 17, 2003 7:51 pm

Но аз не съм ти и не мога да си трая, като нещо не ми харесва - или искам да стане по-добре, или се махам. Въпрос на отношение. Освен това не съм Дилян. И последно, [i]АЗ[/i] съм единственият, който обвинява [i]МЕН[/i], че не отделя достатъчно време за клубна дейност. За съжаление. И скоро май ще престана да се слушам.

Аватар
Goa
Модератор
 
Мнения: 8398
Регистриран на: Сря Яну 15, 2003 1:01 pm

Re: Казвай с какво да помагаме

Мнениеот kopo » Чет Сеп 18, 2003 5:59 pm

По-добре отделяй [b]някакво[/b] време за себе си, иначе наистина ще спреш да се слушаш. [s]:-(([/s]

kopo
 
Мнения: 254
Регистриран на: Вто Яну 14, 2003 4:59 am
Местоположение: София

Re: Казвай с какво да помагаме

Мнениеот kopo » Чет Сеп 18, 2003 5:59 pm

И не приемай клубния живот толкова навътре, той е само част от личният такъв. ;-)Редактирано (18-09-03 18:00)
kopo
 
Мнения: 254
Регистриран на: Вто Яну 14, 2003 4:59 am
Местоположение: София

Re: Predlozhenija za modifikacii na stranicata:

Мнениеот Богданов » Вто Сеп 23, 2003 3:34 pm

Наско, казах ти го в частен разговор, ще ти го кажа и тук.
Хората не пишат тук, защото НЕ ВЪЗПРИЕМАТ ТОЗИ САЙТ КАТО КЛУБЕН!
Това си е сайта на Наско Славов и ЕксПешо и такъв ще си остане докато не стане ясно какви са му точно целите, каква е аудиторията, каква информация трябва да влиза вътре и тнтн.
1. Името - аз съм чувал, щото не съм виждал членски карти все още, че клубът в който ходя в сряда се казва "Иван Ефремов". И на сайта отгоре пише така. Та какво общо има този сайт с фантастика-бг? и как да наречем сайта на фондация 'Фантастика"
2. План за развитие, таргет групи и други такива подробности
Като се прави един сайт първо се избистря идеята какво точно ще представя, кои и колко са потребителите му и тнт - има доста теория по въпроса. За този сайт аз така и не знам каква е целта освен да го има. От опит съм установил, че сайт в който се слага всичко - сиреч става тюрлюгювеч, определено не върви.
Епохата на порталите мина, от години се говори за вортали - вертикални портали.
3. Сайтът е ужасно тежък - този малък сайт тежи (има обем) колкто целите Букви. Аз го товарям на бърза линия в офиса, но хората са на диалуп. В подобни сайтове се жертва красота за скорост или обратното - красота с/у по бавно отваряне.
Затова се правят два типа страници - бързи за често отваряне - и красиви за разлгеждане. Всеки би изчакал известно време да отвори историята на клуба, но никой не би чакал 20 сек за да отвори един форум.
4. Форума - ами той софтуера на дира е прекалено стар, но сравнение със софтуера на този форум е направо песничка. Има нови излезли форуми, инсталирането им е 10 мин работа, а екстрите са многобройни

И мога да продължа и със шесто седмо и тнтн - все пак това ми е бизнеса. Но за да не излезе, че си говоря ей така, казвам отговорно, че в момента, който ми се представи концепция за сайта и одобрени от всички идеи за развитие, аз лично ще изпрограмирам каквото трябва защото разбирам и от PHP i ot MYSQL и най вече - от ПОДДРЪЖКА, РАЗВИВАНЕ И УПРАВЛЕНИЕ НА САЙТОВЕ.
Богданов
 

Re: Predlozhenija za modifikacii na stranicata:

Мнениеот Nasko » Вто Сеп 23, 2003 9:04 pm

Иване няма да реагирам на поучително размахания ти пръст и ще отговоря по точки:
1. Не възприемат този сайт като клубен един кръг от хора, (нека това не се разглежда като критика), които идват в клуба, имат достатъчно компютърно време да поддържат виртуална комуникация и създават неформална група със солидарно умонастроение, част от което е да смятат, че истинската фантастика започва от тяхното включване в нея. Това са не повече от седем-осем души. В клуба има много други хора, които не смятат, че нещата започват от тяхното появяване, но повечето от тях нямат компютри или достатъчно дълъг достъп за да станат витуални лица. И съответно тяхното мнение не е отчетено.

2. Целите и аудиторията - явно, че като автор на успешен литературен сайт и освен това професионалист, ти не можеш да си представиш, че някоя организация, която съществува от 28 години и ама памет, история, реални постижения, ще реши да направи една експозиция на всичко това - минало, насторяще-бъдеще и ще предложи на своите членове място където да споделят мисли за фантастиката и клубния живот. Сега, когато клубът се връща към целоседимчите сбирки, а освен това за пръв път от много време насам, ще има време в ранния следобед за лични срещи по двама-трима души и дълги зъдълбочени разговори, това добива особен смисъл - най-после ще бъде разбрано как са ставали тези десетилетни приятелки връзки, които не са правин на бира (и не са свършили като свърши последната!). Прав си, че смесената функция на сайт-витрина и сайт-творческа територия го утежнява, но това е историческата ситуация. Къде трябва да сложим галериите с нашите художници, които натоварват с килобайти, да ги изхвърлим ли?
Защо сайтът да не клубен? Кое е повече клубна характеристика – програмите за сбирките на клуба, информацията за нови книги и е-копията им, данни за творците които макар днес да са с книги и признание зад гърба си, никога не забравят че споделянето, което са получили в клуба и което ги е градило като автори, всичко това ли не е клубно, а истински клубно е старателното описване на видовете и количество алкохол изпито на поредния колоквиум?!? Съжалявам но това е дейност за сайта на Бирената партия :)
Сериозно, бъди така добър, напиши ми коя същински клубна дейност не се отразява на сайта, “та хората смятат сайта за личен” или какво би трябвало да се пише на един наистина КЛУБЕН САЙТ.

3. Името. Мислех, че този въпрос вече е обсъден и решен. Фантастика-БГ.ком ще бъде портал на който се отваря картата на България и кликването върху съответния град ще отваря сайта на съответния клуб или организация. На централно място някъде в зоната на Стара Планина дъгообразен линк гласи Фондация Фантастика. Това не е направено, само защото от другите сайтове е готов само Землемория а да се отваря портал само с два работещи линка е повече от смешно – дразнещо е. Мисля че знаеш това, и тогава как да си обясня агресивния въпрос:” как да наречем сайта на фондация 'Фантастика"”
Само за теб историческа справка: В България всичките тези години не е имало организация, която да ратува за развитието на Фантастика-бг. Имало е издателства които при социализма а после и при капитализма правеха актив или просто печелеха от фантастика, издаваха и български автори, но никое от тях (обяснимо при спецификата им на чиновнически администрации) не си е дори помисляло да оценява нещата в цялост и да предприема нещо за това. Ние от Клуб “Иван Ефремов” бяхме единствените които мислехме и действувахме по този начин. Разбира се възможностите ни бяха силно ограничени от факта че сме самодеен клуб. Един такъв опит бе и създаването на фондацията. Учредена изцяло от членове на споменатия клуб, никой не я е мислил като нещо различно и противопоставено. Иван Крумов бе избран като човек, който има качества да я направи да отговаря на името си. Но това предстои. И Крумов пръв регистрира домейна който Е ПРЕЦЕНИЛ ЗА НУЖЕН НА ФОНДАЦИЯТА. Когато ЕксПешо е тръгнал да регистрира домейн по стара памет за него съвсем естествено е било да поиска този. И той е бил свободен! Когато се явиха възраженията предложихме компромисния вариант. Тогава всички ще бъдат равнопоставени пред fantastika-bg.com: Ние ще бъдем fantastika-bg.com/ie/; пазарджишкия клуб fantastika-bg.com/abc/; кърджалийския клуб fantastika-bg.com/nf/; съответно фондацията би могла (ако иска) да бъде: fantastika-bg.com/found/ варненци ще изберат сами дали да запазят стария си адрес или новия, но това няма да има значение – линкът им на картата на България ще се активира върху г. Варна и ще отваря техния сайт и т.н. Адресът им ще има значение само когато са го дали на някого написан и той го отваря конкретно него. В Полша например е точно така. Толкова за развитието. (Относно “тюрлюгювеча” по-скоро го има в Буквите където талантливия автор бълбука между графомани, при нас всеки автор е представен с по няколко изразителни творби и то избрани.)

4. По въпроса за софтуера няма да коментирам – не е моя компетенция, ще изчакам мнението на ЕксПешо, но току-що направих проба с моя даял-ъп: Нашия сайт се отвори за осем секунди, а Буквите за пет – мисля си че цената е разумна и този който за осем секунди получава нервен пристъп, по-добре да на го отваря.

5. Колкото за промените – нека наистина направим сериозно обсъждане в клуба и да изслушаме всички мнения и да решим.Редактирано (23-09-03 22:55)
Nasko
 
Мнения: 326
Регистриран на: Вто Яну 14, 2003 3:24 pm

Re: Predlozhenija za modifikacii na stranicata:

Мнениеот Богданов » Сря Сеп 24, 2003 11:04 am

Наско мисля, че пита за мнение. Аз ти казах какво мисля като човек запознат с материала.
Нито едно от твърденията ми не е имало за цел да обиди някого.
Останалото довечера на живо.
П.С. Всъщност какво реално очакваш да предложим по сайта след като ти си имаш своя идея?
Богданов
 

И аз съм на същото мнение

Мнениеот Mag » Сря Сеп 24, 2003 11:54 am

Много трудно се чете на този фон с този шрифт и с черни букви.
Нека фонът да е по-мек и /или светъл.

П.П. Яаааааааа - не бях прочел по-надолу а то интересна дискусийка се заформила... ;-)))Редактирано (24-09-03 12:02)
Mag
 

Re: Наско, я пак?

Мнениеот kopo » Сря Сеп 24, 2003 12:15 pm

Нещо не мога да ти проследя мисълта.

Ще карам и аз по точки:

1. Значи според теб хората с компютри и време за Internet не възприемат сайта като "свой" (а за кого тогава е правен?). Оставам с усещането, че ти не си в тази "неформална група", която си позволява да има "умонастроение" - е как тогава го разбра какво е то? Пък и щом го нямат за свой - т.е. не го посещават, с какво пречат на "останалите" (дето не им се отчита мнението - от кого?)?.
1.1 Предложение: Да се изземат компютрите на тия седем-осем души! Няма компютър --> няма Internet --> няма неформални умонастоения! [s]}:-(([/s]

2. Нека първо клуба "да се върне" към каквото се получи, а после да си говорим какво къде и как се прави, а? Лично ти си присъствал по [i]мои[/i] спомени на 1 (един) колквиум, на базата на какво определяш какви дискусии и [u]как[/u] се провеждат?
2.1 Предложение: Да се забранят алкохола, колоквиумите и Бирената партия, а работното време (на имащите работа) да се редуцира, за да остане време за дълги задушевни разговори от по двама-трима души (В никакъв случай четирима! Ще заприлича на картаджийско каре от компрометираните вече колковиуми!)!

3. Майтапа настрана, но в твоя постинг трябваше тази точка като съдържание да е след т.4. Аз от сайтове не разбирам, за това акъл не искам и да давам. Тук проблема е кой точно реашава кои са "изразителните творби" (моя и Вашия вкус определено се разминават), в "Буквите" - заради самата концепция на сайта за сега никой не решава кой е графоман, кой - клубен автор и кой може да пише. За Фондация "Фантастика" - много хубави думи, благородна цел и какви точно дела до поемането й от Крумов?

4. Определено трябваше с въпросите за компетентността да се отпочне.

5. Някъде по-горе бе споменат ефекта от дискусиите в клуба за сайта (т.е. липсата на такъв). До тук получихте две предложения за помощ (и то [b]тук[/b], в тази тема), според мен и двете отговарящи на поставените изисквания. Топката е във Вашето поле, само че май пак се чисти в тъч (аз си имам мнение [i]защо[/i]).

Та какво правим сега?Редактирано (24-09-03 17:37)
kopo
 
Мнения: 254
Регистриран на: Вто Яну 14, 2003 4:59 am
Местоположение: София

Порталът...

Мнениеот Davie » Чет Сеп 25, 2003 10:40 am

Наско, извинявам се за намесата в разговор, който касае софийския клуб, ама ми се прииска да коментирам т. нар. портал. За пръв път се спомена за тази идея през март в Стара Загора (поне тогава се спомена и пред другите клубове). Оттогава не е направено НИЩО по въпроса и няма и да бъде по начина, по който ти виждаш нещата. Сам го каза. От всички клубове в страната (а те не са 3-4), сайтове имат само Ефремов и Землемория. Ако чакаш всеки клуб да ти подаде линк към сайта си, НИКОГА няма да има такъв портал. Мисля, че много по-реалистично и изпълнимо е да има ИНФОРМАЦИЯ за останалите клубове (която някой от съответните клубове трябва да си направи труда да напише) и координати за връзка. Ако някой ден някой от тези клубове си направи и сайт, това ще е само бонус. Но нека липсата на клубни сайтове не затлачва правенето на портала като цяло.

Относно домейна. Може вече да сте коментирали този вариант и да имате съображения против него, но не съм запозната и просто правя едно предложение. Защо сайтът на фондацията да не бъде на фантастика-бг.ком (само това, без доуточнения found или каквото и да е друго) и оттам да може да се намира И информация и връзки към останалите клубове? Така или иначе, ако има някакво звено в България, което по някакъв начин да обединява отделните клубове, това е именно Фондация Фантастика. Иначе какво толкова би съдържал този сайт, ако част от него няма И функцията на портал? А отделните клубове, според мен, трябва да си имат съвсем самостоятелни имена. Аз лично никак не съм съгласна с идеята да се сменя домейна на сайта на Землемория.
Davie
 

Re: Порталът...

Мнениеот Богданов » Чет Сеп 25, 2003 1:05 pm

Поддържам предложението
Аз лично съм готов да платя за регистрацията на efremov.com ili ivanefremov.com ili clubefremov.com - kakto se reshi

Богданов
 

Коро, я пак?

Мнениеот Nasko » Пет Сеп 26, 2003 6:19 am

Ако съм се питал какво означава фразата "както дяволът чете евангелието" току-що получих изчерпателен отговор от твоя постинг.
Нейсе! Чупиш бравата на отворена врата: Административен вход към сайта ще получат освен Лейди, която изяви желание (когато си оправи компютъра), сащо така и представители на Литературното студио и другите дейности от дните на седмицата. Единственото пожелание на създателите на сайта, и той да не стане шизофренично-разноглед от дърпане на чергата в различни посоки.

Davie ,
Фразата ти "по начина, които ти виждаш" натъртва, че се присъединяваш към хората, които смятат, че аз саботирам работата по портала. Много съм огорчен да прочета това. Аз ли съм убедил другите клубове да не дадат даже инфо за за историята си? Кърдлаийския клуб специално се помолиха да отлагане, защото смятат скоро да зъвършат сайта си. Специално подчертах, че изобщо не следва да си сменяте домейна, важното е, че кликването на точката Варна върху картата ще отваря вашия сайт (на програмното управление му е все едно какъв адрес е написан вътре) а всеки който отваря страницата ви чрез писане в браузъра ще си пише вашия домейн. Изясних го отчетливо! Но продължаваш да се "отбраняваш". Тъжно ми е да констатирам това.
Nasko
 
Мнения: 326
Регистриран на: Вто Яну 14, 2003 3:24 pm

Re: Наско, пак съм аз.

Мнениеот kopo » Пет Сеп 26, 2003 9:33 am

Аз исках да ми разясниш какво си искал да кажеш, ти почна да викаш дяволи и евангелия. Продължавам да не те разбирам.

kopo
 
Мнения: 254
Регистриран на: Вто Яну 14, 2003 4:59 am
Местоположение: София

Re: Коро, я пак?

Мнениеот Davie » Пет Сеп 26, 2003 10:31 am

Хмък, много съжалявам, че така си ме разбрал. Ще опитам да поясня с мноооого думи какво всъщност исках да кажа.

Първо:
'По начина, по който ти виждаш нещата' натъртва единствено, че желанието ти всеки клуб да има сайт и да даде готов линк е много хубаво, но е нереалистично според мен. Нищо друго.
Знам, че се опитваш да събереш някаква информация от клубовете още от март (а може би и отпреди онази среща). Чудесно е, че си се заел с това. Жалко, че не всички клубове са откликнали веднага (доколкото 6 месеца след отправяне на молбата за информация могат да минат в графа 'веднага').
Когато си разменяхме мейли с теб по този повод, те помолих да изчакаш малко Землемория, за да ти дам направо линк към сайта, а не само кратка информация. Срещата в СЗ, на която помоли за инфо, беше в средата на март. Моят мейл, който съдържа адрес на сайта на Землемория, е изпратен на 09/ 04/ 2003. Може при мен времето да тече различно, но за мен това е СКОРО, а не 1/2 или 1 година.
Теоретично, ако изчакаме достатъчно дълго, вероятно всички клубове ще си направят сайтове. И това би бил наистина най-добрия вариант. Но какво правим дотогава?? Мисля, че с малко повече настояване пред определени хора от клубовете има начин да се осигури по-бързо информация, която да бъде качена на бъдещия сайт/портал като временно решение, докато клубовете си направят собствени сайтове. Според мен това е единствения начин да мръднем от началната позиция, в която все още се намираме.

Второ:
Сега да уточня и това, което исках да кажа за домейните на клубовете. Цитирам:
'Когато се явиха възраженията предложихме компромисния вариант. Тогава всички ще бъдат равнопоставени пред fantastika-bg.com: Ние ще бъдем fantastika-bg.com/ie/; пазарджишкия клуб fantastika-bg.com/abc/; кърджалийския клуб fantastika-bg.com/nf/; съответно фондацията би могла (ако иска) да бъде: fantastika-bg.com/found/ варненци ще изберат сами дали да запазят стария си адрес или новия, но това няма да има значение...'
Това, което аз разбрах, е че си имал идея всички клубове (освен Варна - не знам защо нас ни разглеждаш отделно) + фондацията да са под един общ домейн. Аз, разглеждайки Замлемория като част от клубното движение, а не като съвсем страничен субект, изказах една своя по-обща позиция, че всеки клуб трябва да си има собствен домейн. И естествено казах мнението си за нашия сайт. Не се 'отбранявам', защото не виждам причина за това.

Надявам се да съм успяла да изясня какво всъщност исках да кажа с предния си постинг. Не съм имала намерението да те обиждам.
Davie
 

Re: Predlozhenija za modifikacii na stranicata:

Мнениеот Богданов » Пет Сеп 26, 2003 12:34 pm

Предлагам абсолютно сериозно следното:
1. Да се избере комисия от ФЕНДЪМА (не само от Ефремов), която да реши какъв трябва да бъде сайтът на Фендъма и под какво име - предлагам членове на комисията председателите на клубовете.
2. Да се отделят сайтът на Ефремов от сайта на фендъма - дори и да са поддомейни да се знае кое какво е
3. Това вече е вътрешен въпрос на Ефремов - да се определят хора, които да отговарят за допълването и развитието на сайта на Ефремов.
Както казах неведнъж - аз съм готов да помагам с работа, но не мога да мисля и развивам проект, който абсолютно не ми е ясен.
А и не съм съгласен с дизайна на сайта, казвал съм си неведнъж мнението за него.
Ако има за дописване нещо на PHP/MySql, инсталиране на нов форум и други с удоволствие ще помагам - след получаване на точни задачи от оторизирианите лица.

И най последно - да не се обиди някой - Наско идеите ти за прерастването на фантастика-бг в сайт на фендъма с кого си ги обсъждал и кой ги е приел?
Защото всички върпоси са следствие на това.
Богданов
 

Не че имам много време,

Мнениеот Йордан Янков » Пет Сеп 26, 2003 3:36 pm

ама хайде и аз да си изложа съображенията за дизайна (като автор), тъй като и той беше намесен.

Както отбеляза вече Наско, съдържанието на сайта е подчертано клубно и ориентирано към клубните членове. Приказките за таргет групи, планирано развитие и т.н. могат само предизвикат, хм, най-малкото недоумение у мен. Може би трябва да си изясняваме коя група в клуба ще бъде таргет? Тази до прозореца и онази до черната дъска в ляво или онази в центъра под стенописа? А сайта ще се развива съобразно естественото развитие на клуба, а не обратното - сайта да се натоварва с някакви грандиозни мисии, които нямат нищо общо с реалното положение на нещата офлайн. С една дума, да обобщя, този сайт е КЛУБЕН сайт на един клуб който има 28 години история зад гърба си и който се опитва да оцелее и да се възроди в сегашните не толкова благоприятни времена. Ако днешните членове успеят да вдъхнат нов, по различен живот на клуба, то и неговия сайт естествено ще си намери новия майстор(и).

След съдържанието стигаме и до формата. Тъй като това е клубен сайт и се предполага, че най-вече ще обслужва една доста тясна и определена аудитория, то тогава визията на сайта може да си позволи лукса да наблегне върху интересните графики, които по някакъв начин да говорят тъкмо за неговата КЛУБНА специфика. Тоест, в този случай могат да бъдат загърбени мъдрите рецепти затова как се прави фунционален сайт, в името на това да се направи интересен визуално сайт. Иначе алтернативата е поредната ширпотреба дето си шири из нет-а, и която безпроблемно фунцкионално си пасва и на сайтове за продажба гуменки и на сайтове за поезия, стига негово величество ТРАФИКА да бъде приоритет номер 1. Е, когато правих настоящия дизайн, аз определено исках да избягам от ширпотребата. При това е направен така, че един път юзера влезнал в началната страница на сайта, следващите страници се аксесват максимално бързо (заради кешираните графики). Така че, както вече отбеляза Наско, 8 секунди все пак си струват да знаеш и да чувстваш че си попаднал в клубен сайт за фантастика, а не в поредното юнисекс уеб място.

Относно остарелия софтуер на форума: има доста лъскави по-нови форуми и няма проблем някой от тях да бъде качен. Въпросът е какво те дават като фунцкионалност, което го няма в сегашния? И какво им липсва? Защото например, поради някаква необяснима за мен причина, въпросните по-нови и по-лъскави форуми, не предоставят възможност за превключване от дървовидно към плоско показане на мненията (и обратно). Доколкото видях, в буквите.сом също няма такава възможност. А без нея, писането и посещението в такива форуми за много хора се превръща в изтезание, далеч по-серизно от убитите цветове, например.

Относно цветовете на форума: след толкова много призиви, разбира се че трябваше да се съобразя с тях. С първоначалната убита цветова схема исках просто да предоставя един не толкова визуално агресивен и изморяващ очите бекграунд. Но всеки отговаря сам за очите си в края на краищата. След като искате аресия: получавате я (само да не му хрумне на някого че агресията трябва да бъде в розово, че тогава катеорично ще се запъна).

Метаморфи от всички Вселени - обединявайте се!
Аватар
Йордан Янков
 
Мнения: 1320
Регистриран на: Нед Яну 05, 2003 12:51 pm

Re: Не че имам много време,

Мнениеот kopo » Пет Сеп 26, 2003 5:28 pm

Позволявам си да се обадя, само защото мисля, че разбрах какво имаше предвид Богданов. Ако бъркам, той сам ще ме поправи.
Идеята му беше, че сайта си е клубен, т.е. направен е според концепцията на авторите си за клуба и в това лошо няма. В следващия момент Наско започна да се оплаква тук и в клуба, че членовете на клуба продължават да предпочитат форумите в clubs.dir.bg, а не този. Тогава Богданов се опита с прекалено много чуждици да му обясни, че наличието на "клубен сайт" [u]изобщо[/u] не е причина клубните членове да зарежат предпочитаните от тях форуми, за да провеждат дискусиите си тук. Трябва да бъдат привлечени (а многосричните чуждици бяха като коспект на тема "как" и "защо" да бъдат привлечеи). А вместо отговор на тия два въпроса се започнаха едни подмятания за неформални умонастроения, евангелия, саботажи... [s]?:-([/s]
За форумите - съгласен съм, че единствения недостатък в този на "Буквите" е липсващата за сега опция за дървовидна структура, но пък [i]този[/i] форум с нищо друго не го превъзхожда (а с какво отстъпва - всеки сам да си решава).

Честно казано, на мен и текущия фон не ми допада много, но пък убито-зеленикаквото на предния твърде много се сливаше с дребничкия шрифт. Пак поетарям, това си е мое лично мнение.Редактирано (26-09-03 17:30)
kopo
 
Мнения: 254
Регистриран на: Вто Яну 14, 2003 4:59 am
Местоположение: София

Re: Predlozhenija za modifikacii na stranicata:

Мнениеот Nasko » Нед Сеп 28, 2003 2:48 am

Момент. Считам, че всички участници в спора ще се съгласят, че натрупаните до този момент предложения са достатъчно много и сериозни, за да останат в кръга на дискутиращите Тук и Сега. Ще ги изложим в клуба в сряда и ще решим Всички. Без да считам , че с тази реплика е достатъчен отговор на Копо, трябва да уточня, че сайтът е на Всички клубни членове, дори и тези които рядко могат да влизат в него, дори и на тези които въобще не могат да влизат в него, но разпространяват адреса му след други лица интересуващи се от клуба.
Nasko
 
Мнения: 326
Регистриран на: Вто Яну 14, 2003 3:24 pm

То не е въпрос на помощ

Мнениеот Ендър » Нед Сеп 28, 2003 1:56 pm

Гоа, не си прав. Има нужда, има и смисъл. Но ще ти го разясня на лична среща.
ЕксПешо обаче рядко се явява последно време, та затова отговорът тук: лесно е да се направи НЕЩО и да се каже аз бях дотук. Въпрос: защо сайтът не е направен още в началото на PHP и MySQL, което би решило въпроса с графичния му интерфейс? Правим нещо, колкото да кажем, че го има, и после друг за му бере гайлето, така ли? Има едно китайска мъдрост, ще цитирам по памет: "Ако не можеш да завършиш нещо, не се захващай с него".
Защото преправянето на сайта така, че да е модерен и удовлетворяващ изискванията на потребителите е просто непосилна задача. По-лесно е да се направи нов от нулата и този път да се направи както трябва.
Едно е да искаш, друго е да можеш, трето и четвърто е да го направиш...
Ендър
 
Мнения: 263
Регистриран на: Пон Яну 27, 2003 1:28 pm
Местоположение: София

Само за сведение:

Мнениеот Йордан Янков » Нед Сеп 28, 2003 4:17 pm

Сайта от самото начало е направен на MySQL и PHP и в момента работи чрез тези технологии. Така че моля ви, преди да съветвате потрудете се да разберете за какво става дума. И една българска поговорка от мен: "Като не разбираш нещо не се обаждай". Ако не знаете, питайте. Така поне могат да отпаднат мнимите проблеми с графичния интерфейс и неговото "модерно" оправяне.

А, забравих: като било толкова ЛЕСНО да се направи НЕЩО, защо някой друг не го направи? И защо в такъв случай все още липсва сайта на Фондация Фантастика, който беше обявен в дир-а като задача пред фендъма още ПРЕДИ да започнем с Наско работата по настоящия сайт на клуба Иван Ефремов?
Метаморфи от всички Вселени - обединявайте се!
Аватар
Йордан Янков
 
Мнения: 1320
Регистриран на: Нед Яну 05, 2003 12:51 pm

Re: Predlozhenija za modifikacii na stranicata:

Мнениеот robinofloksli » Нед Сеп 28, 2003 11:54 pm

Не виждам какво лошо има в депресията и подтиснатостта. На мен това ми е дефаулт състоянието, така че фона ми харесва
Да не се взема насериозно...
Аватар
robinofloksli
Модератор
 
Мнения: 1695
Регистриран на: Сря Яну 08, 2003 2:15 pm

ПредишнаСледваща

Назад към Общи дискусии

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron
Общо на линия e 1 потребител :: 0 регистрирани0 скрити и 1 гости (Информацията се обновява на всеки 5 минути)
На Сря Яну 15, 2020 8:06 pm е имало общо 349 посетители наведнъж.

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта