Начало форум Общи дискусии

Общи дискусии

За Еврокон 2004 - официално инфо

Място за обсъждане на теми, събития и публикуване на съобщения, несвързани пряко с фантастика, евристика или прогностика

За Еврокон 2004 - официално инфо

Мнениеот Ендър » Съб Юни 12, 2004 6:03 pm

Мисля, че е крайно време да се даде "официална информация" и доколкото може яснота относно провеждането на тазгодишния Еврокон в Пловдив.
Но първо искам да изясня някои неща по постингите в тази тема, за да няма после недоволни.
Имам желанието темата да е чисто информативна. За по-подробна информация посетете www.bgcon.org и четете на воля.
Тук приемаме въпроси, КОНКРЕТНИ предложения за промяна в програмата (но не по-късно от 25 юни, при това без гаранция, че ще бъдат одобрени). Също така приемаме и предложения за помощ, от каквато има огромна нужда.
Да не забравя да спомена, че НЕ ОТКАЗВАМЕ предложения за спонсорство
Горещо моля модераторите да трият без капка свян всякакъв спам и чатърски залитания. Имам желанието като вляза тук да видя наистина полезни мнения, а не хапливи забележки и чудене „ама това не можеше ли да стане еди-как-си“. Ами не може, ако е можело – да е станало.
И така:
Еврокон 2004 ще се проведе в от 5-и до 8-и август (четвъртък-неделя) в Пловдив, в Градския дом на културата (бивш Профсъюзен дом). Адресът е гр. Пловдив, ул. „Гладстон“ № 15.
Програмата я вижте на сайта, няма смисъл да я поствам и тук.
Почетни гости:
Робърт Шекли – едва ли има нужда от представяне;
Сергей Лукяненко – вече достатъчно популярен, мисля. Само ще спомена, че в момента май е на-четеният и продаван автор в Русия, не само в областта на фантастиката.
Ян Уотсън – английски писател, при това добър. За съжаление непознат в България. Автор на сценария на „Изкуствен интелект“, заснет от Спилбърг.
Патрик Гигер – куратор на уникалния Музей на фантастиката в Швейцария. Не съм сигурен дали не е уникален в световен мащаб, за Европа със сигурност е така.
Роберта Куалия – италиански писател, превеждан и в чужбина (предимно в Румъния), но по-известен като най-атрактивния европейски фен. Не пропуска конвент в почти цяла Европа. Поканен е като почетен гост – фен, но съм убеден, че няма да пропусна да се похвали и като писател.
В контакти сме с още трима човека, от които чакаме потвърждение дали имат възможност да дойдат. Ако потвърдят, че известим своевременно. Това са Дан Симънс, Анджей Сапковски и Филип Кориа. Първите двама няма да ги представям, имената им говорят достатъчно. Филип Кориа е френски художник с интереси в областта на фантастиката, работи с доста френски издателства като илюстратор и оформител.
Относно „лекциите“ (нека наречем така всички срещи, лекции, дискусии и т.н.) – официалните езици на мероприятието са български и английски. Много малка част от мероприятията ще се проведат изцяло на български – наградите „Булгакон“, представяне на нови БГ книги и т.н. ВСИЧКО ОСТАНАЛО е с осигурени преводи ОТ и НА български в зависимост от националността на говорещия. В тази връзка искам да помоля за предложения за читави преводачи, които не се притесняват от аудиторията пред тях и ще свършат работа. Програмата се получи доста наситена откъм събития и хората, с които имаме предварителни разговори да осигурят преводаческия съпорт, няма да стигнат.
За спането: осигурено е спане в тризвезден хотел на цена 20 лв. на вечер за българи. Очаква се потвърждение и за студентските общежития, където цената няма да надхвърли 10 лв. на вечер, но не са казали точна цифра. Така че избор ще има. Дилемата е дали да си близо до мястото на събитието (демек в хотел) или в края на града в общежитие. Над 95 процента е вероятността т. нар. „официален хотел на мероприятието“ (хотел „Империал“) да се напълни с чужденци и по тази причина българите да бъдат настанени в хотел „Лайпциг“, който е още по-близо до Профсъюзния дом – на не повече от 150 метра. Всеки сам да си преценява. И ДА СЕ РЕГИСТРИРА СВОЕВРЕМЕННО, АКО НЯМА ДА СПИ ПРИ РОДНИНИ И ПРИЯТЕЛИ Другата причина, поради която регистрацията на участниците е много желателна, е свързана с поръчването на тениските и поне приблизително разпределине на местата в залите
Сградата на Профсъюзния дом (както е по-известна в Пловдив) се намира на около 500 метра от Пощата, което е на сред центъра на града.
Европейската премиера на филма „Аз, роботът“ ще се състои на 7 август, събота, от 19 часа в кино „Лъки синема“, което е много близо, намира са на същата улица, ама на № 1. Ще направим всичко възможно да откупим изцяло прожекцията, стига да има достатъчно средства от спонсори. Иначе цената на билета ще е стандартна за Пловдив, което ще рече 5 лв. и надолу.
Изложбите:
Изложба с оригинали в най-голямата частна галерия (тук вече ще се наложи да се поразходим, доколкото зная не е в най-близката околност). Засега потвърдени участия има от художници от България, Франция, Литва (или май беше Латвия? ) и Канада.
В тази галерия ще бъдат изложени и селектираните творби от националния конкурс за детска рисунка „Бъдещият свят“, обявен и реализиран със съдействието на Министерство на образованието. Дано намерим средства и да отпечатаме малка книжка с тези творби...
Изложба с репродукции в самата сграда. Там ще е доста разнообразно, заявки за участие продължават да пристигат.
Кинопанорама на европейски фантастични филми няма да има, тъй като нито едно културно представителство (с изключение на Полския център) не прояви интерес да осигури необходимите филми. Съжалявам, правим каквото можем, ама това с филмите явно не ни се удава...
Геймкон – турнири по Warcraft и българска игра (в смисъл правена в България), както и турнир по някоя от версиите на Trading card games с осигурен Level 3 judge, демек съдия от международна категория. Турнирите по компютърните игри ще бъдат с предварителни online квалификации и финали на място (за повече инфо – сайта на мероприятието и най-вече c-strike.headoff.com, а турнирът с картите ще си се проведе изцяло на място.

Ами май е това... Ще се постарая да ви държа в течение с промените.

Кой където може – нека популяризира събитието.

Едно е да искаш, друго е да можеш, трето и четвърто е да го направиш...
Ендър
 
Мнения: 263
Регистриран на: Пон Яну 27, 2003 1:28 pm
Местоположение: София

Програма на Еврокон 2004!

Мнениеот Goa » Вто Юли 27, 2004 5:48 pm

Всички, които пишат и четат тук, са поканени на събитието [s]:-)[/s] Ето официалния сайт на Еврокон 2004, където има не само пълна програма, но и карта, форма за регистрация и т.н. [s]:-))[/s]:Аватар
Goa
Модератор
 
Мнения: 8330
Регистриран на: Сря Яну 15, 2003 1:01 pm

Re: За Еврокон 2004 - официално инфо

Мнениеот Vladislav » Сря Авг 04, 2004 2:17 am

Жащо Люканенко изчезна от програмата
Премиерата на Новият му филм ли е причината ?
Vladislav
 

Лукяненко

Мнениеот Goa » Сря Авг 04, 2004 9:10 am

Лукяненко обяви, че не може да дойде на Еврокона. От всички гости май само той се направи на много голям. Порасна му работата - всекидневни презентации, пресконференции и прочие лайна, къде ще се занимава с някакви си фенове [s];-)[/s]. Макар че официалната причина за отказа му е друга...

За сметка на това имаме цели трима гости от редколегията на новото украинско списание "Реальност фантастики", чийто юбилеен 12-ти брой е посветен на българската фантастика. Страшно интересни хора, много повече от Лукяненко могат да разкажат. За подробности четете новия "Фентернет" на Наско Славов - има го и тук, на сайта на "Ефремов".

Аватар
Goa
Модератор
 
Мнения: 8330
Регистриран на: Сря Яну 15, 2003 1:01 pm

Re: Лукяненко

Мнениеот Lazy » Сря Авг 04, 2004 9:15 pm

Ех, Гоа, понякога наистина ме изумяваш, честно.

Хубаво, на никой не му е приятно, че Лукяненко няма да дойде и не искам да го защитавам - щом е обещал, трябва да си държи на думата. Но пък трябва ли да стигаме до крайности, само защото ни е яд? Например сред "лайната" за които говориш, са именно срещите с фенове, защото ако си направиш труда да видиш каква е програмата на Лукяненко тези дни, ще видиш че има изключително много срещи с фенове. И то, позволявам си да отбележа, много повече на брой, отколкото ще срещне тук, и освен това - фенове които, да си кажем честно, го ценят и купуват много повече, fтоколкото е възможно където и да било другаде в Европа.

И отъкде знаеш коя е била основната причина, поради която не идва? След това, което се случи на Белянин, е нормално да не иска да оставя детето си само, мисля...

И извинявай, нямам нищо против хората от онова списание, ама според мен Лукяненко би разказал много по-интересни неща.

Така че нека да спазваме добрия тон и да не даваме воля на емоциите, дори когато сме недоволни от нещо.Редактирано (04-08-04 21:19)
Lazy
 

Re: Лукяненко

Мнениеот Goa » Чет Авг 05, 2004 4:15 pm

Е, сега, не се хващай за думичката "лайно". Естествено, че не съм я употребил в буквалния й смисъл - в случая просто заместих останалите неясни за мен събития от сорта с нещо събирателно на жаргон. Така си говоря, нали съм простак [s];-)[/s]

Освен това причините, които е изтъкнал (нарочно не ги цитирам), говорят за лицемерно поведение - вродено или придобито от известността, не знам, но не ми е приятно да ме правят на глупак и затова бях по-остър [s]:-)[/s] Иначе все още не питая лоши чувства към човека, макар някои хора вече да се отказаха да идват заради отсъствието му (а и можеше по-рано да си каже, а не в последния момент...) :)

И последно, тримата украинци вече разказаха куп интересни неща и загатнаха за още пет пъти по толкова, така че не говоря напразно в това отношение [s]:-)[/s] Те са в такова положение, че имат по-адекватен поглед върху фантастиката и нейното развитие.

Аватар
Goa
Модератор
 
Мнения: 8330
Регистриран на: Сря Яну 15, 2003 1:01 pm

Re: За Еврокон 2004 - официално инфо

Мнениеот valio_98 » Пет Авг 06, 2004 1:01 am

Lazy, sklonen s&m da se s&glasja s GOAta. Na Stranicata na
Lukjanenko nik&de ne vidjah da pishe, che shte hodi na
Evrokona.

Pone ot edna godina e zneal, che po vreme na s&bitieto shte
ima dete na shest meseca. :(
valio_98
 

Re: За Еврокон 2004 - официално инфо

Мнениеот ab_cd » Вто Авг 10, 2004 6:22 pm

Защо Лукяненко не е дошъл, си е негова работа - "Евроконя" беше много дръглив... и "бъглив", така че не е загубил нищо. Самият факт, че е записал обръщение към участниците и предоставянето на филма "Ночной дозор" беше достатъчно, според мен.
Въпреки че не обичам "вампирски" филми, този си струваше гледането дори в залата с еко-условия по нашенски. Филма е много добър, да не кажа и нещо повече. Нивото му е мноого над холивудските подобни филми и ако човек не внимава, т.е. ако не знае добре езика, може да му се загубят 1-2 нива на възприемане.
ab_cd
 

Сергей Люканенко

Мнениеот dess » Чет Авг 31, 2006 12:40 pm

Къде в нета може да намеря нещо на този човечец?????plssss
dess
 

...

Мнениеот dess » Чет Авг 31, 2006 12:42 pm

Беше нещо от рода..на някакви стражи...или нещо подобно....
dess
 


Назад към Общи дискусии

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

Общо на линия e 1 потребител :: 0 регистрирани0 скрити и 1 гости (Информацията се обновява на всеки 5 минути)
На Сря Яну 15, 2020 8:06 pm е имало общо 349 посетители наведнъж.

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта