от Мира » Вто Дек 22, 2009 11:03 am
Ани, мисля, че с теб сме възприели по един и същи начин филма и обръщението ми е към господата.
Изневерих на първоначалното си намерение. Влязох специално да чета. Интересно ми е всяко мнение, но признавам, някои ги четох по диагонал.
Калине, как може да участваш в дискусията, след като не си гледал филма!
Робин, ти си отишъл специално, за да търсиш недостатъци. Жалко за дадените пари. Не си получил нищо насреща. Ще дам малък пример. Отивайки на кино, ти все едно си отишъл на среща с прекрасна жена, в която всички са влюбени. Обаче ти предварително се настройваш да разбереш какво толкова има в нея, та околните са във възторг. И започваш: не стига, че има ръст на манекенка, ами се е качила на ужасно високи токчета и стърчи една глава над тебе; фееричните, разкошни дрехи прикриват перфектното й тяло, а това не ти се нрави; подозираш, че косата й е боядисана; смее се естествено, а според теб трябва по-загадъчно... и така дълбаеш, дълбаеш, докато стигнеш до извода, няма нищо интересно в нея, а стайлингът й е невероятно скъп и не си заслужава.
Малинов, онова дете просто ви е прецакало преживяването. Грешка е, че са го завели на този филм. Сигурно е толкова малко, че и на "Пепеляшка" ще задава тъпи въпроси. Разбирам по отговорите на бащата колко е бил впечатлен и как е гледал да не изпусне нищо от действието.
Диляне, ти беше най-изчерпателен. По отношение на разбирането имаме малки разлики. Според мен минералът, който е в основата на действието, има антигравитационни свойства и летящите планини не изглеждат невъзможни. В тая връзка логично е огромното дърво-дом да расте върху най-голямото находище. Защо "нашите" не се сетиха да си вземат една планина и да отпрашат към Земята?... но нямаше да има интересен филм. А може би ще им просветне за "Аватар 2".
Идеята за планетата като огромен организъм не е нова. Преди години се начетох на индиянски вярвания и при тях е едно към едно с вярванията на хуманоидите от Пандора. Даже ритуалът с убиството на животно за храна е същият. За съжаление връзката със Земята и други живи, земни същества съвсем не е толкова проста като на кино.
Нали никой не е забравил, че В битката със земяните се включи цялата планета? Как биха се развили бъдещи битки с цяла планета? За мен краят е положителен.
Дилетант, ти изразяваш моето мнение по начин, по който не бих могла. Благодаря!
Роланд, на теб благодаря за хубавата тема!(tu)