от Ани Илиева » Вто Дек 22, 2009 1:16 pm
@ kalein
Калине, все пак гледай „Аватар”. Или недей. Има какво да ти предложи. Или няма.
Наскоро казах нещо подобно на Григор в блога му и щом съм се престрашила да го кажа на човек като него, то се надявам да ми простиш, че го казвам и на тебе: Надявам се никога да не се стига дотам да ти казвам какво да четеш, кой филм да гледаш и като цяло как да мислиш за света. Защото когато си позволявам такива неща, обикновено отсрещната страна е или малолетна, или демострира някаква крещяща нужда от окултуряване. Не мога да сметна на колко си години, но си един от най-окултурените хора, които познавам. От онези, които знаят какво търсят, за какво се борят и защо живеят. Смятам, че си почти съвършена версия на това, което си.
Та затова ти викам: иди да гледаш „Аватар”, или пък недей. Може би има какво да ти предложи, а може и да няма. Непременно обаче заведи Габи, защото много ми се иска и още някой да се разплаче на онези кадри, когато унищожиха дървото, и някак си съм убедена, че мога да разчитам на нея за това.
@ Робин
Приятелю, аз извлякох своето удоволствие от това да пребивавам три часа в свят, зашеметяващо по-красив и по-добър от моя, с всички хубави и лоши чувства, които това предизвика.
Ти извлече своето удоволствие от това да идеш да го гледаш филма, после да дойдеш тук и да го направиш на ситна дреб, демонстрирайки интелектуално и духовно превъзходство над масовата култура и плюскащите я, дори и да успееш да наложиш своето мнение и на други хора. Тооолкова важно и нужно ти беше тук всички така да имат едно такова кофти мнение за американската имперска пошлост и нейните плоски мозъкопромиващи клишета. Всеки търси различен тип наслади в тоя живот, нали така?
А сега, след като всеки получи своето, можна жить дружно?
@ Goa
Първо написа едно проникновено мнение за филма, а след това заяви, че всъщност не ти е харесал, и накрая настояваш да заведеш Калин и Габи, тоест ти самият да го гледаш втори път? Нали не допускаш Робин да ти влияе? Диляне, абсолютно, напълно, безапелационно съм съгласна с тебе – филмът е красив! И ако някой има проблеми с идеите, сюжета и посланието на филма, то това е човек, който има проблеми с филма. Аз също ще го гледам пак, поне веднъж, защото проблемите на Робин ме карат ужасно да му съчувствам, но все пак ходя на кино по собствена воля и за собствено удоволствие.
@ Малинов
Явно аз съм един от хората, които са те накарали да се чувстваш зле и от това ми става много кофти. Жоро, явно се кефим на различни неща и на мен това изобщо не ми пречи да те броя за скъп приятел и любим писател. А на тебе? :-)
Репликите на хлапето са ужасно забавни!
@ Роланд
Ти намина тук, в този форум, да търсиш сродни души и не намери кой знае колко. Съжалявам. Разбирам огорчението ти, но се надявам, че и друг път ще наминаваш пак. Ако държиш да има тук поне един с непредубедено добро отношение към теб и ШД, можеш да разчиташ на мен.
@ All
Някои път може би някои от вас ще се жертват да ми обяснят защо е толкова важно човек да наложи своето виждане за света на другите хора около него, особено пък на онези, които уж са му най-близки.
Ако исках да общувам с някой, който е точно като мен, щях да разговорям само с огледалото си.