Начало форум Общи дискусии

Общи дискусии

ЕвроКон-2004 - nagradi

Място за обсъждане на теми, събития и публикуване на съобщения, несвързани пряко с фантастика, евристика или прогностика

ЕвроКон-2004 - nagradi

Мнениеот valio_98 » Вто Авг 10, 2004 1:23 am

Лучший европейский писатель:
Ник Перумов (Россия)

Лучший европейский художник:
Otto Frello (Испания)

Лучшее европейское издательство:
Minotauro (Испания)

Лучший европейский переводчик:
Владимир Баканов (Россия)

Лучший европейский промоутер:
Атанас Славов (Болгария)

Лучший европейский журнал:
Реальность фантастики (Украина) ()

Лучший европейский фэнзин:
Emitor (Сербия)

Лучший начинающий автор:
Кирилл Бенедиктов (Россия)
Владимир Аренев (Украина)
Martina Zrostlíková (Чехия)
Brian Ronan Larson (Дания)
Яна Полянова (Молдова)
Иван Попов (Болгария)

Сценарий лучшего европейского фантастического фильма -
Тимур Бекмамбетов и Сергей Лукьяненко

valio_98
 

Re: ЕвроКон-2004 - nagradi

Мнениеот ab_cd » Вто Авг 10, 2004 6:40 pm

Е, да, все някой трябваше да публикува списъка с наградените, но съм изненадана, че е Valio_98. В позитивния смисъл за Вальо и в "учудения смисъл" за останалите "червенофанелкови" организатори [s]?:-([/s]

Много ме сърбят... пръстите на ръцете да натракам на клавиатурата всичко онова, за което се чувствах неудобно дори само да присъствам в залата, но ще изчакам няколко дни, докато минат самохвалебствията и после ще захапя [s]:-}[/s] . Е, ако през това време нова порция слънчев вятър не ми "издуха" раздразнението [s]:-)[/s][s]:-)[/s].

ab_cd
 

Re: ЕвроКон-2004 - nagradi

Мнениеот Генерала » Пет Авг 13, 2004 2:52 am

Този текст го пускам тук специално за тези, които не четат форума в дир.бг.


Искам да изкажа некои логически съображения:

1. Това, че организацията на Еврокона беше слаба, не означава, че на некои хора /според мен преобладаващото мнозинство/ не им беше кеф. Обратното също е вярно: това, че на преобладаващата част от хората им беше кеф – не означава, че организацията беше блестяща. Моля двете неща да се разграничават. Аз лично съм от хората, на които им беше кеф, но в същото време видях недостатъци в организацията. Доволен съм от личните контакти /стари и нови/, които осъществих и от доста други неща съм доволен.

2. Програмата се изпълни на 100%, но има логическа разлика между количеството и качеството, нали? Според мен качеството на по-голямата част от мероприятията не бе високо.

3. Това, че някой регистрира "пресен" ник, според мен не означава, че то е поради СТРАХ от "полицейски произвол". Това според мен означава, че човекът "има мнение, но не е съгласен с него" т.е. – държи да си каже мнението, но да не си разваля отношенията с... познайте кой/коя/кои???
По отношение на "полицейския произвол", а също и КОНТРОЛ, ще си позволя да взема отношение в края на септември и началото на октомври, когато ще дойде УВО-2004, демек като освободя председателското място.
По организационните недостатъци ще взема по-конкретно отношение на събранието на фондацията в началото на септември.
Нека всеки, който пише и чете тук да си даде сметка от каква камбанария гледа. Т.е., ако човек е виждал само Таласъмии и Булгакони – то Евроконът за него ще изглежда супер. Ако е бил обаче и на Еврокони и то повече от 3-4 и има достатъчно база за сравнение – сигурно нашият Еврокон няма да му се е видял от най-добрите. Дебело искам да подчертая, че това не намалява значението на нашия Еврокон. Това е "първо бойно кръщение", мама му стара!!! И ПО-ДОБРЕ Е ЕВРОКОН В БЪЛГАРИЯ С НЕДОСТАТЪЦИ, ОТКОЛКОТО НИКАКЪВ ЕВРОКОН. И всички недостатъци не ми попречиха да ми бъде густо, майна, у Филибето!

4. Има и едно друго полоежние: ВАЖЕН Е КРАЙНИЯ РЕЗУЛТАТ. ПРИМЕРНО: По-добре играхме, но паднахме с 2:0, или всички държавни институции работят, та си глава кинат, ама откинаха главите на шофьорите в Ирак. Не искам да омаловажавам големия, незабележим и най-вече НЕБЛАГОДАРЕН труд на ВСИЧКИ, които допринесоха Евроконът да стане това, което стана. А Евроконът, според мен, стана! Въпреки всички кусури и пропуски КРАЙНИЯТ РЕЗУЛТАТ Е ДОБЪР. И правилната позиция в случая е тази на Апостола. Ще го перефразирам по памет: "Кажи ми, байно кривиците и аз да кажа твоите, па да..." па да се хванем на хорото, което играем и да гледаме напред, защото много много работа има още да се върши на нивата на фантастиката! И колкото по-малко се правим на велики, или съответно на боклуци – толкова по-добре ще е за делото. Товасе отнася разбира се за тези, на които наистина им пука за ДЕЛОТО.
Генерала
 

Re: ЕвроКон-2004 - nagradi - korekcii

Мнениеот Deyan » Пет Авг 13, 2004 9:29 am

Айде и тука да сложа корекциите:

Otto Frello е от Дания

Молдаванката е Яна Полевая

Има и допълнителна почетна награда за Concatenation (UK)
Deyan
 
Мнения: 310
Регистриран на: Вто Юни 08, 2004 11:47 am
Местоположение: София

Re: ЕвроКон-2004 - nagradi

Мнениеот nerksis » Пет Авг 13, 2004 10:10 am

Добро утро господине, или или там каквото си, като те сърбят пръстите седни напиши, недей да се правиш на Дева Мария, - " То вижте аз знам какво не е наред, ама нека влачат нисшите духом, какво разбират те от рая и начините за влизане в него". Като си толкова велик организатор и като за теб няма тайни в това как се провежда подобно мероприятие, и как се стиковат толкова различни събития, що не се хвана да го направиш ами си стоя в някаоя дупка, като суек дълбоко скрит в нея и трупащ си бобец и леща за зимнина, а в твоя случай жлъч и критика. И сега като приключи всичко се появи на бял свят за да ни обясниш колко скапано е било всичко, как организаторите не са се справили, аве изобщо решил си да ни светнеш за да не стоим на огасено. Алоооооо, да я беше светнал тая лампа преди това, а! Са много е лесно да се критикува ама, пак питам, защоне го организира ве, а ?
То си има една приказка "в Бълагария всеки разбира от политика и футбол", а за нашите клубове явно важи и че всеки е най-великият организатор и видиш ли, никой друг освен него неможе да се справи. При условие, че целият Еврокон го изнесоха на плещите си 3 човека а останалите, като теб дето сутрин като се събудет се поглеждат в огледалото , усмихват се и казват" ей ама си готин, ама си велик, ама си просто най!", се скатаваха и се га плъзват. Аз също съм от хората с червени тениски, и направих каквото можах, за разлика от теб. Я сега да си изложиш аргументите, а не да се правиш на курва девстрвеница, щото така най-обичам,ти правиш сега нещо от сорта" Аве аз знам как е , ама и да ви го обясня , вие сте прости хора, няма да го разберете". Чакам!!!!
Защото за разлика от теб Генерала си е изложил много добре мнението, а ти само си одметнал нещо!!!!
nerksis
 

Re: ЕвроКон-2004 - nagradi

Мнениеот Ендър » Пет Авг 13, 2004 2:15 pm

Малиииииии
Ма и тука ли?
Вариантите за този ник останах два. С единият човек мога да говоря директно, така че ще го питам. Ако не е... вече вързвам намусената физиономия и отказът за "Добър ден" с писанията...
Не че има значение...
Само за едно моля (тук, в дир-а имам и други въпроси) - цитирай, моля, поне едно "самохвалебствие".

И си остани със здраве, госпожице.

Едно е да искаш, друго е да можеш, трето и четвърто е да го направиш...
Ендър
 
Мнения: 263
Регистриран на: Пон Яну 27, 2003 1:28 pm
Местоположение: София

Re: ЕвроКон-2004

Мнениеот Goa » Пет Авг 13, 2004 10:22 pm

В България се действа бавно и полека. Съответно трябва да мине малко временце, та да се поместят тук някакви материали за Еврокона. Вальо е от тези, които водят стадото и е решил да изпревари всички преки участници с информация за наградите. Евалла! [s]:-)[/s]

Оттам нататък моля да не се пренасят тук кавгите от други форуми и събирания наживо [s]:-I[/s]. Няма причина и смисъл това да става. Най-важното, което Генерала е написал точно и ясно, е изводът, че ЕВРОКОН 2004 не беше провал. При сегашните условия това е равносилно на несъмнен успех. Всички, които искат да дадат акъл за организацията, нека да го направят за БЪДЕЩИТЕ събития, защото иначе е след дъжд - качулка. Никой, НИКОЙ не може да каже, че е направил ВСИЧКО необходимо, за да помогне. Така че няма нужда от караници.

Аз за себе си мога да кажа, че съм разочарован от своето участие на Еврокона в организационен план, защото можех да помогна много повече. Много съжалявам и за това, че станаха недоразумения с червените фланелки, предназначени само за ОРГАНИЗАТОРИ, и от тази работа имаше обидени по български обичай. В същото време има много сини фланелки, които чакат своя купувач.

На Еврокон 2004 присъстваха представители от 17 страни - рекорд; бяха установени връзки и бяха започнати проекти. Беше доведен РОБЪРТ ШЕКЛИ, за бога :))) Тези неща също са сред най-важните и само те да бях, пак щеше да е добре.

И хайде накрая да спомена и пловдивчани, понеже май от тях тръгват някои караници. В момента се правят сериозни постъпки да се ВЪЗРОДИ пловдивският клуб по фантастика, което ще сложи край на неопределеното място на пловдивския фендъм в системата на клубовете. Преди година и половина двама пловдивчани дойдоха на една сбирка с уверенията, че ще възраждат клуба, но оттогава пловдивчани не са помогнали почти с нищо. Смятам, че нямат повод да се оплакват, че не са могли да помогнат, защото за събитието се знаеше от една година - достатъчно време дори и за България. СЕГА нека се ослушат, огледат и наистина да възродят клуба, тъй като Пловдив е изключително важно за организацията място. Г-н Бойко Ватев, директор на галерия "Ромфея" и стар клубен член, ще се заеме с организацията по възраждането - дадени са му порядъчно количество телефони, но всеки желаещ нека го намери от началото на септември нататък (сега е в отпуск) и да помогне. Г-н Ватев е намерил дори готово помещение за провеждането на сбирките. Пожелавам успех на пловдивчани в това начинание!

Аватар
Goa
Модератор
 
Мнения: 8293
Регистриран на: Сря Яну 15, 2003 1:01 pm


Назад към Общи дискусии

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron
Общо на линия e 1 потребител :: 0 регистрирани0 скрити и 1 гости (Информацията се обновява на всеки 5 минути)
На Сря Яну 15, 2020 8:06 pm е имало общо 349 посетители наведнъж.

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта