@Данчо и Шаркан
Сърдечно благодаря за пожеланията.
Успех и на вас, като хора далеч по-напреднали в своето развитие от мен простосмъртния мизерабъл.

Желая ви го от все сърце, щото на хубави хора не мога да пожелая друго.
Пропуснали сте само да коментирате най-важното - а именно: Гротеската, в която съществуваме и която е очеваден факт (защо ли продължавам да го повтарям?).
Защото в такива условия няма живи или мъртви философи и идеолози, които да ви помогнат с нещо. Е, освен, разбира се, да пофилософствате и вие още малко.
Да ви го кажа и по друг начин - дебелото шкембе и шебеците от Крън са факт, пред който вие упорито си затваряте очите, стиснали здраво собствената си абстрактна теорийка (сякаш и двамата живеете на друга планета).
Какво да направим с онзи с шкембето? Да го пратим да чете Кропоткин или да го екстрадираме при учителя Йода? Кажи бе, Ники! Кажи бе, Данчо! (виж, за парите Д.П. е достатъчно наясно от практическа гледна точка и не се нуждае от теоретично подковаване)
И затова беше въпросът ми - как може да се промени този факт? (с ясното съзнание, че моят отговор за промяна на мисленето е утопично-идеалистично-наивен и може би трябва да се търси друг, какъвто аз не откривам)
Сигурно въпросът на темата е проблемен.
Ние не можем да променим това. Сигурно и не искаме.
Но пък как само можем да се изразяваме... А пък и кои ли сме ние? Така като гледам - всеки луд е сам за себе си. Това, разбира се, включва мен на първо място.