Начало форум Общи дискусии

Общи дискусии

Ще бъдат ли тихи утрините?

Място за обсъждане на теми, събития и публикуване на съобщения, несвързани пряко с фантастика, евристика или прогностика

Re: Ще бъдат ли тихи утрините?

Мнениеот Ивайло Иванов » Вто Мар 18, 2014 10:29 pm

О, да... Ама разбира се - за това, че целият руски народ, в това число - и опозицията - застана зад Путин. е виновна "кремълската пропаганда"! :problem:
Добре звучи - загадъчно, без имена, без длъжности, без цитати, без събития, без факти...
Ние обаче ще ги назовем:
Не кремълската пропаганда, а Олег Тягнибок, лидер на нацистката ВО "Свобода" в Украйна, понастоящем даже и. д."вицепремиер" в т. нар. "украинско правителство" призоваваше - цитирам: "убивайте руснаците, немците и евреите" и отказа да се отрече от тези думи дори пред камерите на немски журналисти.
Не кремълската пропаганда, а Дмитрий Ярош, лидер на нацисткото движение "Правый сектор", размаха автомат и по мегафон се развика, че той му е - цитирам: "за да убивам руснаци" и призова всички украинци да правят същото.
Не кремълската пропаганда, а Валентин Наливайченко, в момента председателстващ Службата за безопасност на Украйна, стискаше ръката на същия този Дмитрий Ярош и потупваше по рамената бабаитите му.
Не кремълската пропаганда, а Грегор Гизи, депутат в немския Бундестаг от партията Die Linke посочи горните красавци и заяви на Меркел: "Госпожо канцлер, Вие говорите с нацисти в Киев"
Не кремълската пропаганда, а Урмас Пает, министър на външните работи на Естония и Катрин Аштън - върховен представител на ЕС по външните работи разговаряха по телефона - че снайперът, стрелял и по гражданите, и по полицията, е един и същ - и е нает от т. нар. "украинска опозиция".
Не кремълската пропаганда, а онова, което беше останало от Върховната рада на Украйна, още на следващия ден след преврата (не революцията - преврата!) в Киев забрани използването на регионалните езици в Украйна: руски, български, словашки. За сравнение - не кремълската пропаганда, а лично Владимир Владимирович пред камерите от цял свят гарантира руският, украинският и татарският езици да бъдат официални в Крим.
И не кремълската пропаганда, а огромните трансперанти с мутрата на Степан Бандера събираха около себе си войнстващи нацистки лумпени по улиците на Киев.
След горното (а и то даже не е и половината!) да обвини "кремълската проганда" за позицията на руснаците - човек трябва да е сляп, тъп или платен.

Защото след всичко това - никаква пропаганда не е нужна на Путин. Просто го покажи по телевизията, както си е - и руснаците ще застанат зад Президента си.
Чест прави на руските писатели, които открито застанаха на страната на народа си.
— Ого! А пистолет-то не мой! Номер не такой, как у моего… Мой номер начинался с года смерти Лермонтова, а этот… с года рождения Пушкина…
Аватар
Ивайло Иванов
 
Мнения: 1393
Регистриран на: Пон Яну 13, 2003 11:16 am

Re: Ще бъдат ли тихи утрините?

Мнениеот Шаркан » Сря Мар 19, 2014 11:36 am

когато български, гръцки, източногермански и френски фашисти плюят украинските "фашисти", възможните изводи от това са два:
1) "бандеровците" май не са бандеровци;
2) плюещите не са идейни фашисти, а подлоги на днешния кремълски империализъм.

но навярно и двете неща са в сила.
Нито ЕС, нито САЩ, нито Русия (политиците и олигарсите там) не могат да преглътнат че:
- твърдата съпротива срещу властниците дава резултати;
- гражданският контрол над властта може да е само силов (но понеже е изморително постоянно да се правят майдани като съпротива, по-лесно е да се премане самата система и да се практикува пряка демокрация от страна на въоръжения народ).
Шаркан
 
Мнения: 1410
Регистриран на: Чет Апр 29, 2010 9:36 am
Местоположение: ... ... ...

Re: Ще бъдат ли тихи утрините?

Мнениеот Ивайло Иванов » Сря Мар 19, 2014 12:02 pm

В Украйна са НА-ЦИС-ТИ. Фашизмът е учение за устройството на държавата - а не за превъзходството на някоя нация над друга.
А и какво да ги плюеш - просто ги по-глед-ни. Ама не щеш.
Писах по-горе дословно:
Спойлер:
След горното (а и то даже не е и половината!) да обвини "кремълската проганда" за позицията на руснаците - човек трябва да е сляп, тъп или платен.

Та... ти от кои си?
— Ого! А пистолет-то не мой! Номер не такой, как у моего… Мой номер начинался с года смерти Лермонтова, а этот… с года рождения Пушкина…
Аватар
Ивайло Иванов
 
Мнения: 1393
Регистриран на: Пон Яну 13, 2003 11:16 am

Re: Ще бъдат ли тихи утрините?

Мнениеот Шаркан » Сря Мар 19, 2014 1:45 pm

http://slon.ru/world/neonatsisty_bez_se ... 2065.xhtml

за украински НА-ЦИС-ТИ дрънкат Путин и БСП.
Не че там няма нацисти, но далеч по-малко, отколкото в самата Русия. И определено не нацистите са "на власт".
Сегашното правителство на Яценюк става все по-временно. Новият Майдан още тази година ще го помете.

изобщо, въстание в което са прозвучали и придобили немалка популярност лозунги за пряка демокрация, за конфискуване на имуществото на свързани с властта олигарси (а това ще са ВСИЧКИТЕ там), всеобщо въоръжение на народа, както и формулировки за "нация" като за "общност на честните трудови хора в дадена страна" - това по никакви критерии не се вписва в "нацизъм" или "фашизъм".

вярно, позоваванията на "нация" стреснаха доста ортодоксални "леви", но не е важна опаковката, а съдържанието.
В Киев и в провинцията майданите свалят корумпирани чиновници от администрацията (особено в жилищно-комуналните звена), провеждат "беседи" с лакоми работодатели, самоотбраните им успешно поддържат обществения ред без полицията (корумпирана до немай-къде). В такива места няма нито езиков, нито етнически проблем. Редовно се провеждат общи събрания на гражданите, те одобряват или отхвърлят проектопредложения на инициативни групи, не желаят над тях да има командващи институции, особено представени с лица на олигарси. Конфискувани от самоотбраната са няколко вили на големци, в които ще бъдат настанени детски градини, а офисите им се преправят за жилища на нуждаещите си, както и за евентуални бежанци от Крим.
Това е народна революция, не преврат, еле пък "фашистки" или "нацистки".
Със социален състав наемни работници, еднолични фирмаджии, дребни работодатели, съкооператори, зле платени държавни служители.

докато режимите на Янукович (по-малко) и Путин (много повече) покриват ако не всички, то голяма част от класификационните белези на понятието "нацизъм".

в момента военното напрежение забави революционните промени - и именно това е целта както на Путин, така и на Запада: да унищожат революционния потенциал на Майдана, да не допуснат прякодемократично управление (по-радикално и по-последователно и от швейцарското) дори в "отделно взета страна", която може да даде "лош пример" на населението на останалите.
Шаркан
 
Мнения: 1410
Регистриран на: Чет Апр 29, 2010 9:36 am
Местоположение: ... ... ...

Re: Ще бъдат ли тихи утрините?

Мнениеот Шаркан » Сря Мар 19, 2014 2:31 pm

Спойлер:
Да, в украинском правительстве есть "плохие парни"
Владимир Путин уверяет, что Россия вторглась в Крым, чтобы защитить этнических русских, а Украина оказалась под властью неонацистов, националистов и антисемитов, напоминают на страницах Foreign Policy эксперты Эндрю Фоксолл и Орен Кесслер (аналитический центр The Henry Jackson Society, Лондон).

"От риторики Путина легко отмахнуться: как-никак, он - серийный выдумщик и фальсификатор, он объединяет геев в одну категорию с педофилами и возглавляет государство, где казаки среди бела дня нападают с газовыми баллончиками и нагайками на панк-певиц", - говорится в статье.

Но не все так просто. Да, Запад справедливо не верит предлогам Путина для вторжения в Крым. Но "есть неудобная истина: значительная доля нынешнего правительства в Киеве - а также протестующих, которые привели это правительство к власти, - действительно фашисты", - пишут эксперты.

Авторы советуют Западу осуществить "двустороннее дипломатическое наступление" - против путинской пропаганды и украинских ультраправых одновременно.

На Украине возникла партия "Свобода". Ее лидер Тягнибок публично жаловался, что Украиной управляет "москальско-жидовская мафия", а его заместитель обозвал кинозвезду Милу Кунис "грязной еврейкой". "В глазах "Свободы" геи - извращенцы, а чернокожие не годятся, чтобы представлять страну на "Евровидении", - говорится в статье.

В нынешнем руководстве Украины вице-премьер, генпрокурор и вице-спикер парламента - члены партии "Свобода". Один из депутатов от "Свободы" - основатель "Центра политических исследований Йозефа Геббельса".

Однако, когда в ноябре на Украине начался кризис, западные официальные лица проявили неведение, считают авторы. В декабре сенатор Маккейн стоял на трибуне рядом с Тягнибоком. В феврале Франция и Германия выступили посредниками при заключении соглашения между Януковичем и лидерами оппозиции, среди которых был Тягнибок. В начале марта Госдепартамент США опубликовал опровержение "ложных утверждений" Путина об Украине, где заверял, что украинские ультраправые "не имеют представительства" в парламенте.

Западные комментаторы проявили себя не лучше, считают Фоксолл и Кесслер. Телеведущая Лиз Валь объяснила свой уход с RT America тем, что телеканал "изображал украинскую оппозицию как движение с неонацистскими элементами".

Тем временем "Свобода" развила бурную деятельность. "Одно из ее главных требований - вести всю государственную деятельность на украинском языке - стало законом. Оно моментально сделало маргиналами треть граждан Украины (и 60% крымчан), которые говорят по-русски. Затем партия начала бороться за отмену закона, который запрещает "оправдание преступлений фашизма"", - говорится в статье.

Правда, по соцопросам, рейтинг Тягнибока - всего 5%, сообщают авторы. На их взгляд, "Свобода" получила слишком много руководящих постов из-за соглашения, которое поддержали Франция и Германия.

"Следовательно, западные правительства как минимум отчасти соучастники, которые помогли взлету "Свободы", - заключают эксперты. Они советуют Западу поддерживать только тех украинских лидеров, которые искренне ратуют за права человека. Следует также направить больше средств в исследования "России и ее бывших владений".

Источник: Foreign Policy

Спойлер:
Фашисты будущего будут называть себя антифашистами - Черчилль и не догадывался насколько был прав

Надрывный крик о фашистах, заполонивших Майдан, подкрепленный наспех повязанной на грудь георгиевской ленточкой, заставляет задуматься – что на самом деле стоит за этим растиражированным явлением
Ведь трудно не услышать истерические нотки, когда к бандеровцам причисляется русскоязычное большинство поддерживающих Майдан киевлян, или когда защитниками от фашизма объявляют уже почти потерявшие человеческий облик беркутовцев и титушек.
Весь пафос абсурда, связанный с подобного рода истериками, практически сообщает, что он только бутафория, призванная скрыть что-то настолько неприятное и болезненное, что для камуфляжа подойдут и наспех состряпанные средства.
Что же это может быть?
Конечно, сюда можно отнести весьма болезненное отношение к "украинофикации" у жителей восточных и южных регионов страны. Для них это, по сути, смена культурной идентичности, а такие вещи легко не даются.
Причем если для части этого населения до сих пор актуальной является внутренняя культурная сопричастность с Россией, то для других – это культурная сопричастность другого рода.
И хотя она также проявляется в социально-политической ориентации на Россию и Таможенный союз, за ней лежит идентификация не с русским этносом, а с той постсоветской общностью, в которой этническое самосознание оказалось практически стертым.
Причем в рамках доставшейся от Союза системы видения такое самосознание считалось даже постыдным, а любой национализм приравнивался к фашизму.
Хотя здесь нужно сделать оговорку: почти любой.
Исключением являлся русский национализм, по умолчанию выполняющий роль общего знаменателя для "многонациональной советской Родины".
Поэтому в пределах постсоветского мировоззрения утверждение русской самоидентификации выступает процессом вполне естественным и одобряемым, а украинской самоидентификации – процессом подозрительным и пугающим.
Но это только первый и лежащий практически на поверхности уровень объяснения.
Вернемся к георгиевской ленточке.
Для того же постсоветского населения победа Советского Союза над фашистской Германией – это не просто героическая история. Это чуть ли не единственный повод гордится этим самым советским прошлым.
Ну, еще, может, только Гагарин в космосе...
Наличие героического эпоса – необходимая составляющая для цементирования общности людей как целостности, предполагающей идентификацию с ней отдельного индивида.
Поэтому для стран, культивирующих эту идентификацию, прежде всего Белоруссии, России, и отчасти – Украины, победа над фашистами возводится чуть ли не в ранг государственной религии, по крайней мере, точно культивируется как наднациональный миф.
Поэтому для "собирателей земель русских", обслуживающих имперские амбиции России, – это очень важный и плотно эксплуатируемый элемент идеологии.
В этом контексте разделение и стравливание представителей Восточной и Западной Украины как "антифашистов" и "бандеровцев" – политтехнологический инструмент, базирующейся на этой идеологии.
При этом сама непреложность героики борьбы с фашизмом становится отличной площадкой для пиара политиков, конвертирующих подвиг своих дедов в рейтинговые дивиденды.
Но кроме обслуживания политических интересов героизация "народа победителя" выполняет еще одну важную функцию.
Это функция защиты сознания все тех же представителей постсоветской общности, а точнее – тех из них, кто родился и вырос в Советском Союзе, кто имел лояльность к советской системе тогда и кому дорого его прошлое сейчас.
Сейчас, когда стало понятно, чем являлась эта система и чем обернулась такая лояльность, а именно: молчаливой толерантностью к миллионам уничтоженных и искалеченных жизней.
Иными словами, речь идет о причастности к системе, мало отличающейся от той же фашистской.
Просто одна репрессивная машина уничтожала людей по этническому принципу, другая же имела более универсальный характер. Что, впрочем, едва ли можно считать ее преимуществом.
Поэтому истеричность крика о псевдо-фашистах сродни призыву "держи вора!".
Ее функция – заглушить другой голос, исподволь нашептывающий очень неприятные вещи.
При этом георгиевская ленточка стала просто разменной монетой в обществе, где коммунистическое прошлое до сих пор осталось не отрефлексированным, до конца не прожитым и не изжитым, а потому все еще очень травматичным.

Валерия Жовтянская

мой коментар на подчертаното:
и за "комунизма" може да се говори като за омаскарен термин, чиято "практическа реализация" още в плановете на марксистите вече беше се откъснала от изначалната си дефиниция. Защото "държавен комунизъм" е оксиморон, но фразата се е възприела. И смисълът й е фактически описание на... фашизма - силна централизирана държава с определени социални функции и контрол над икономиката.
Ама нека не прекаляваме с големите лъжици.


добавка: в Западна Украйна партия "Свобода" беше във властта през последните години, затова и тамошните майдани са и против нея - баш в сърцето на "бандеровците".

колкото до Бандера - част от украинците го почитат като борец срещу ВСИЧКИ за независима Украйна. И това се опира на реални факти, стига някой да иска да ги научи, като прочете нещо повече от текстове както на неговите апологети така и на неговите противници, особено тези от съвремието.
Шаркан
 
Мнения: 1410
Регистриран на: Чет Апр 29, 2010 9:36 am
Местоположение: ... ... ...

Re: Ще бъдат ли тихи утрините?

Мнениеот Vaderstories » Сря Мар 19, 2014 3:38 pm

:shifty: Здравейте, това е телефонният секретар на президента на Руската федерация Владимир Путин! За съжаление не мога точно сега да Ви отговоря, извън обсег съм.
Ако искате да се предадете - натиснете 1.
Ако искате да ни заплашите със санкции - натиснете 2.
Ако искате да обсъдим ситуацията в Украйна - натиснете 3
Всички клавиши, с изключение на 1, активират междуконтиненталните термоядрени ракети "Тополь М"!
Успех!

Този виц е много показателен. Никой няма да мръдне Русия...

ПП Само за сведение- Топол М се смята за най-съвършената МКР към момента. Може да се изстрелва от мобилни установки, освен от силози. Има далечина на полета около 11000 км. и може да носи 10-12 ядрени бойни глави, а също така и лъжливи такива, т.е. примамки за противоракети. Има Максимално отклонение от целта максимум 200 метра, което за междуконтинентална балистична ракета с ядрена бойна част е еквивалентно на снайперска точност.
Така че, да натискат бутон 1 :shifty:
Vaderstories
 
Мнения: 8
Регистриран на: Вто Окт 22, 2013 10:09 pm
Местоположение: В планината.

Re: Ще бъдат ли тихи утрините?

Мнениеот Ивайло Иванов » Сря Мар 19, 2014 5:58 pm

А, бе, Ники! Ти изобщо в състояние ли си да разговаряш конкретно и без обтекаеми фрази?
Ето на - аз ти говоря с имена, факти и цитати. Ти отговаряш с етикети и квалификации.
Още един факт (относно онова, което квалифицираш като "революция"):
Янукович беше отстранен, но дори в обкръжената от въоръжени бандеровци Рада не успяха да се съберат необходимите 75% от гласовете, определени от Конституцията на Украйна, за бъде отстраняването законно.
Тогава - именно ТОГАВА - на 22 февруари 2014 г. т. нар. "опозиция" нарече действията си с термина "революция". Не по-рано. И лидерите на майдана употребиха този термин по следния начин: "Ние извършваме революция - никаква Конституция не може да действа!"
Добре, ама последва референдумът в Крим (в неделя ще бъда в Севастопол!). Онези, които заграбиха властта в Киев обаче го определят като незаконен...
Айде да познаеш според кой закон! :problem:
Правилно - според... Конституцията на Украйна. :problem:
Цирк! :problem:
Действа ли или не действа в крайна сметка Конституцията на Украйна? М? Ти имаш ли някакво мнение по въпроса? :problem:
Ако действа - то Янукович все още си е законният Президент.
Ако не действа - референдумът в Крим не противоречи на никакъв закон.
— Ого! А пистолет-то не мой! Номер не такой, как у моего… Мой номер начинался с года смерти Лермонтова, а этот… с года рождения Пушкина…
Аватар
Ивайло Иванов
 
Мнения: 1393
Регистриран на: Пон Яну 13, 2003 11:16 am

Re: Ще бъдат ли тихи утрините?

Мнениеот Шаркан » Сря Мар 19, 2014 10:16 pm

факти?
ето ти неоспорим факт: българските националисти сте гъзолизачи на Путин.

докато украинските (част от тях, при това по-голяма от шепата "Десен сектор") са революционери, които формулират национализма като "сътрудничество на етноси", а революцията - като средство за установяване на пряка демокрация в страната си.
Затова ще свалят и сегашната власт.
а руската икономика ще се срине - и Путин си постила извинения, ама доколко ще минат, ще видим когато хукне като Янукович от руските майдани.

преклонението пред закони, които са писани за робове - признак на какво е? на робски манталитет.
Шаркан
 
Мнения: 1410
Регистриран на: Чет Апр 29, 2010 9:36 am
Местоположение: ... ... ...

Re: Ще бъдат ли тихи утрините?

Мнениеот Шаркан » Сря Мар 19, 2014 10:21 pm

http://roadcontrol.org.ua/forum/viewtop ... 86#p641586
и кои са нацистите от историйката зад линка?
Шаркан
 
Мнения: 1410
Регистриран на: Чет Апр 29, 2010 9:36 am
Местоположение: ... ... ...

Re: Ще бъдат ли тихи утрините?

Мнениеот Шаркан » Сря Мар 19, 2014 11:40 pm

http://roadcontrol.org.ua/forum/viewtop ... 38#p641438
Спойлер:
Цитата:
Такс, господа. У меня есть для вас очень важная и тревожная новость.Забудьте на время о путинских танках, потому что наша основная угроза находится сейчас гораздо ближе, чем Путин.

Вкратце: Украину пытаются слить России с потрохами наши дорогие и.о. К счастью, им практически нечем разгонять демонстрации, поэтому они довольно трусливы. Если мы спокойно и уравновешенно вмешаемся сейчас всем народом, мы сможем всё исправить и предотвратить.
Сегодня утром я посмотрел обращение Яценюка к "юго-востоку Украины", и, признаться слегка охерел.
1) Заец напрямую объявил о некоем расколе страны, которого нет, и о народных волнениях на востоке и юге, КОТОРЫХ ТОЖЕ НЕТ. Все эти явления пытается искусственно создать российская пропаганда - с хрена Яценюк вдруг стал повторять за ней? 2) Далее, он милостиво гарантировал мне, жителю востока, правдо говорить на русском языке без притеснений. ЭТО ЕЩЕ ЧТО ТАКОЕ? У меня что, кто-то это право забирал? Опять сраный Яцик подыгрывает российский пропаганде вместо того, чтобы опровергать ее. 3) В ЕС мы уже не вступаем, оказывается, и для нас это не приоритет! То же самое, конечно, относится и к НАТО. Нет, вместо этого, несмотря на УЖАСАЮЩЕЕ ухудшение отношений с Россией (вызванное в основном тем, что с позволения Авакова привозные нацики и гопники терроризируют наши восточные города) - мы БУДЕМ СТРОИТЬ С НЕЙ ДОБРОСОСЕДСКИЕ ОТНОШЕНИЯ. Вот этот пункт настораживает меня больше всего. К нам вторглись, нам грозят чуть ли не полной аннексией, уже 90% востока и юга в ужасе от возможных перспектив - и вдруг, мы ДАЖЕ НЕ СОБИРАЕМСЯ ЗАЩИЩАТЬСЯ. Мы будем строить добрососедские отношения.
Сегодня же я узнал (от знакомого военного из Феодосии), что в отношении наших ребят в Крыму правительство не только не сделало никаких шагов и не отдало до сих пор ни единого приказа, но ДАЖЕ НЕ СДЕЛАЛО ОФИЦИАЛЬНЫХ ЗАЯВЛЕНИЙ ПО ПОВОДУ ОККУПАЦИИ. На ребят просто положили, да еще очень цинично и с прибором.
Зато Турчинов основал "Нацгвардию", в которую теперь должен записаться каждый ПСник или самообороновец, а иначе - извооль снять маску, сдать оружие Авакову и сидеть тихо. В Нацгвардии, чтоб вы знали, оружия никому тоже не дают. Зато там вами будет командовать мусор, который еще вчера стрелял в вас или ваших друзей на Майдане (да-да, они все сидят на местах, и среди них есть совершеннейшие звери).
Уже известны личности снайперов, личности отдававших все приказы - но ОФИЦИАЛЬНОГО СЛЕДСТВИЯ НЕТ. Более того, откровенные бандиты и сепаратисты (вроде Допы с Гепой) после ночки в СИЗО выходят на улицу и снова берутся за свое. Титуханов и оплотовцев отпускают - а Правый Сектор сидит и ждет суда.
Сегодня мы впервые собрались на Майдан 3.0, было человек 200, но сразу подтвердились мои худшие опасения.
Картина вырисовывается примерно следующая. Украину хотят слить России без единого выстрела. Если вы волнуетесь, что я тут развожу провокацию и хочу спровоцировать конфликт, который даст возможность Путину ввести войска, подумайте вот о чем: ЕСЛИ ВСЁ ПОЙДЕТ КАК ДАЛЬШЕ, НИКАКИЕ ВОЙСКА ПУТИНА БУДУТ НЕ НУЖНЫ. Он возьмет нас в оборот без всяких войск.
Судя по всему, дорогая Юля, которую мы так милостиво выпустили из тюрьмы, не теряла времени даром и успела заключить с Владимиром Владимирычем небольшое соглашение, по которому она становится нашим следующим Януковичем (благо, тюремный опыт уже есть), а Турчинов, Яценюк, Порошенко, Парубий, Аваков и вся Верховна Рада в полном составе поделят креслица.
Турчинов, как известно, напрямую отчитывается перед Юлькой. Аваков тоже давний ее ставленник, и вообще мужичок очень хорошо умеющий крепко усесться на место. Его ненавидит весь Харьков - а он сидит. Его ненавидит уже и Киев - а он сидит. Его ненавидит вся Украина - а ему как-то и пофиг.
Яценюк, как видите, слегка постояв в очереди и попозировав личному фотографу, тоже соскучился по лучшей жизни. Хуже того, с самыми юными (и некоторыми зрелыми) из самообороновцев, которые постояли под атаками беркута и возомнили себя более мудрыми, смелыми и нужными человеческими существами, чем весь остальной народ, со сцены Майдана КАЖДЫЙ ДЕНЬ ведется серьезная воспитательная работа.
Им внушают, что Россию нам не победить никогда. Что наша армия небоеспособна. Что настоящий патриот должен не критиковать власть, которая очень старается и ей очень трудно, а идти и срочно вступать в Нацгвардию, или плясать под музыку, или рисовать плакатики, или... защищать Майдан от "провокаторов", которые приходят против чего-то там протестовать.
Фактически сразу было объявлено (Турчиновым), что новая Нацгвардия нужна нам не для войны с Россией, а для "разгона бандформирований на территории самой Украины". Если теперь мы строим добрососедские отношения, то о каких же бандформированиях идет речь? Вы уже догадались? Да! Речь идет о тех ПСниках, самообороновцах и ультрасах, которые откажутся сложить оружие и покинуть улицы. Из наших не самых светлых голов торопливо делают верных цепных собак нового режима, которых будут спускать на нас.
Ведь иначе этим горе-властям и так страшновато. Нужно дождаться "честных выборов" и протолкнуть Юльку - и НИ ЗА ЧТО не рассориться с Россией - а как это сделать, когда этот противный народ всё время требует давать отпор оккупантам, ловить и наказывать засланных гастролеров, сажать влиятельных сепаратистов, перекрывать границы с нашим новообретенным братским народом, позволить всем носить оружие, выпустить опасных экстремистов из ПС, и так далее, и тому подобное? Как усидеть на жопе, не вступая ни в какие ЕС и НАТО, не отдавая никаких приказов, аж до выборов в мае?
Люди-то сердятся. А беркут уже их боится. А менты вообще предпочитают ворон в небе считать. А украинская армия, такая вся небоеспособная, по заверению Турчинова... может ведь и сама на Майдан прийти, в полной снаряге и с автоматами! Лучше пусть их оккупанты тихо зачистят. А мы подтянем для беркутовцев новое ВВшное пушечное мясо (которое теперь будет называться Нацгвардией), чтоб им разгонять демонстрантов не страшно было.
Когда мы сегодня жалкой кучкой пришли на Майдан, на нас успели поорать в мегафоны, обвинив во всех возможных провокациях, разжиганиях и агрессиях. Нас несколько раз грозили разогнать, и вообще принять меры. Баррикады на Грушевского и Майдане хотят разобрать ("Убрать всё это дерьмо", как, по слухам, просила Юля).
На самом Майдане нас встретила группа довольно агрессивно настроенных ребят (впрочем, пара их подтянулась заранее), которые принялись опять доказывать нам, что мы разжигаем, пытаемся перессорить всю Украину, расшатать систему, незаконно(!!) снимать их на телефоны, почему пришли вечером, а не днем, пачимуспалкой, пачимувмаске, и так далее, и тому подобное. Самым пиком стало заявление какого-то малолетнего хуя с дебильной рожей, что "завтра сюда подтянется такая-то сотня, всех их вынесет".
Какая-то бухая девка, уверявшая, что она здесь главная в самообороне, в лицо начала говорить нам, что мы дурачки, требовала, чтобы мы срочно прекратили всех провоцировать, а вместо этого пришли завтра к ней в палатку и помогли клеить какие-то плакатики. Вообще у меня сложилось чувство, что ночной Майдан - это такая большая тусовка неадекватов или просто слегка поехавших ребят, которые живут в своем маленьком мирке и не хотят, чтобы что-то нарушало его покой. Когда мы чуть сбавили тон и начали общаться спокойно, вдруг выяснилось, что парням ВООБЩЕ НЕ СКАЗАЛИ о планах разоружить их и снести баррикады. Узнав об этом, они тут же начали грозить уже не нам, а куда-то в небо. Я спросил - "так что, ребята, мы с вами за одно и то же здесь, получается?" После этого конфликт как-то захлебнулся.
Зато ко мне тут же подошел тип, который увидел во мне угрозу общественному порядку. Он на вид был уж вовсе упоротый и начал агрессивно сверкать на меня глазами, но я уверил его в своих самых добрых намерениях и протянул руку. Тогда он пожал ее и потащил меня пить чай в палатку. Здесь меня ждало еще одно забавное открытие.
Когда я вошел, паренек вовсю шуровал со стаканчиками на столе. Вокруг на матрасах валялись парни из самообороны и дружно хихикали. Когда я вошел, последовал такой диалог:
Один из ребят: - Какого хуя ты сюда пришел опять? Это твоя палатка? Свали отсюда! Упоротый фрик: - Да я щас, мужики, не вопрос, кофе только сделаю, и пойду. Второй из ребят: - Да ты заебал уже, свали отсюда нахуй. (смеется) Я: - Мужики, так я может выйду тоже? Ребята: - Не, не, оставайся, нормально. Это мы ему. Я: - А лимонада можно стаканчик выпить? Ребята: - Бери конечно!
Так я узнал, где ночью находятся все адекватные люди с Майдана. Они находятся в своих палатках И их гораздо больше, чем тех неадекватов, что кидались на свой народ, который в который раз пришел на эту площадь выразить недовольство властью. Я уверен, что ребята в палатках никогда не станут требовать мой бэйджик, обвинять меня в том, что я титухан или агент ФСБ, мериться сотнями, датами присутствия и участия в событиях, количеством погибших друзей и пойманных милицейских подарков, и так далее. Эти ребята помнят, ради чего вышли.
Другие, менее адекватные, к сожалению - уже нет, и в этом отчасти заслуга... настоящей ПРОПАГАНДЫ, которую льют на них со сцены. Ты говоришь им, что на улицах Харькова свободно гуляет шпана и бандиты, а милиция бездействует - а тебе в ответ говорят - хочешь сделать что-то полезное - иди и вступай в Нацгвардию, или ты зассал?!!
Надеюсь, вы уже поняли, что новый Майдан необходим, и должен начаться прямо завтра. Собственно, он уже и назначен - завтра, в 13.00 или чуть раньше, под сценой - вы нужны стране! Кучка бедных потерявшихся во времени и пропаганде отшельников нас не остановит.
Еще раз уточною - Я НЕ ПРИЗЫВАЮ (и никто не призывает) свергать временное правительство и расшатывать систему. Но - припугнуть их и напомнить им о воле народа нужно НЕМЕДЛЕННО - пока нас не продали, как в 2004м (те же самые люди, что в 2004м!) - и пока на нас не подросло новое поколе
Шаркан
 
Мнения: 1410
Регистриран на: Чет Апр 29, 2010 9:36 am
Местоположение: ... ... ...

Re: Ще бъдат ли тихи утрините?

Мнениеот Ивайло Иванов » Чет Мар 20, 2014 12:16 am

Шаркан написа:факти?
ето ти неоспорим факт: българските националисти сте гъзолизачи на Путин.

Това не е факт, а квалификация. Пак.
Нали ти казвам, че анархистите сте напълно неспособни да различавате каквото и да е. Е, сега убеди ли се? :problem:
Затова никога не сте могли да се ориентирате ни с кого да бъдете, ни против кого да воювате, ни накъде да вървите, ни в каква посока да бягате. По тази причина винаги накрая са ви изколвали. Последното е факт.
— Ого! А пистолет-то не мой! Номер не такой, как у моего… Мой номер начинался с года смерти Лермонтова, а этот… с года рождения Пушкина…
Аватар
Ивайло Иванов
 
Мнения: 1393
Регистриран на: Пон Яну 13, 2003 11:16 am

Re: Ще бъдат ли тихи утрините?

Мнениеот Шаркан » Чет Мар 20, 2014 7:59 am

голям касапин се извъди, хмък

благодаря за потвърждението, че сте гъзолизачи на Путин. Това е вашата представа за български патриотизъм.

http://pauluskp.com/news/fff839848 - руски нацисти против украинските "фашисти"
Шаркан
 
Мнения: 1410
Регистриран на: Чет Апр 29, 2010 9:36 am
Местоположение: ... ... ...

Re: Ще бъдат ли тихи утрините?

Мнениеот Ивайло Иванов » Пет Мар 21, 2014 9:43 am

Хохлите са хванали член на РНЕ и са го обвинили във всички смъртни грехове, на първо място - в нацизъм. По-интересното обаче, че за това няма нито един довод. Сочат единствено коловрата.
Но ако ти претендираш да си по-интелигентен, би трябвало да знаеш, че коловратът не е нацистки, а религиозен символ.
Ето ти коловрат по фасадата на църквата "Христос Пантократор" в Несебър:
Изображение

Ето коловрат на фасадата на църквата "Свети Теодор Тирон и Теодор Стратилат" в с. Дебърско:
Изображение

Коловрат в богослужебно празнично одаяние от Новодевическия манастир в Москва:
Изображение

И в българска шопска шевица:
Изображение

А РНЕ не е нацистка, а фашизирана православна организация. Искаме (защото аз също членувам в една от задграничните секции на РНЕ) силна държавна власт, а не другите нации да ни слугуват. Това е то - основната разлика между фашизъм и нацизъм. Само че ти не правиш разлика между видовете и формите на власт, така че бих се учудил, ако нещо си разбрал.

Колкото до Украйна и това, което наричаш "революция" - в източна Украйна преобладават православните, а в западна - униатите (такъв е Яценюк, такъв е Тягнибок, такъв е Ярош, такъв е Бандера). Но ти не правиш разлика и между религиите - така че едва ли и по тази тема нещо ще вденеш.

Не е ли по-добре просто да ми кажеш между кои неща, несвързани пряко с анархизма, изобщо правиш разлика - че да поговорим за тях?

А и тия твои "революционни" промени... Ей ти го революционера:
http://www.blitz.bg/news/article/257006
Това вече е информация.
Факт.
При това - не от украинска или руска медия, че да ги упрекнеш в пристрастност. От наша. Българска. Проамериканска и просиененска.
Ето го революционера ти. Не е местен от Симферопол, а приходящ от западна Украйна.
Виж и цитата:
"Интересното в случая бе, че стрелецът откри огън от едно място, но в две посоки. Беше застрелян боец от отряда по самоотбрана и войник от украинска военна част, намираща се в близост до улица „Кубан". Други двама бяха ранени."
Интересното било това, а?
А по-интересното е, че действията му напълно съвпадат с тези на наетите от т. нар. "опозиция" снайпери в Киев - за които разговарят Урмас Пает, министър на външните работи на Естония и Катрин Аштън - върховен представител на ЕС по външните работи. Аштън казва "Това е ужасно и трябва да се разследва". Автентичността на записа е потвърдена.
Но по някаква причина никой от революционерите ти в Киев не бърза да разследва.
Каква ли ще да е тая причина, а Ники?
Идва ли ти нещо на ум?
А идва ли ти на ум защо им е на хохлите да стрелят из засада и в чуждите, и в своите?
После Путин им виновен.
— Ого! А пистолет-то не мой! Номер не такой, как у моего… Мой номер начинался с года смерти Лермонтова, а этот… с года рождения Пушкина…
Аватар
Ивайло Иванов
 
Мнения: 1393
Регистриран на: Пон Яну 13, 2003 11:16 am

До Ивайло и Шаркан

Мнениеот Кънчо Кожухаров » Пет Мар 21, 2014 4:08 pm

Ивайло,

Не искам да се намесвам в спора ти с Шаркан, но съм удивен, че можеш да вярваш на руски медии и на руски информатори.
Между другото, Русия не беше ли гарант за ненарушимостта на границите на Украйна?
И защо, ако си непредубеден, наричаш украинците "хохли"?


Шаркане,

Не съм предполагал, че някога ще почувствам позициите на анархизма приемливи. Е, случи се. Благодаря.
Кънчо Кожухаров
 
Мнения: 241
Регистриран на: Вто Мар 02, 2010 1:48 pm

Re: Ще бъдат ли тихи утрините?

Мнениеот Ивайло Иванов » Пет Мар 21, 2014 8:55 pm

Защо на руски медии, Кънчо - като изключим документалния филм - къде съм дал линк към руска медия?
Разговорът между Урмас Пает и Катрин Аштън е излъчен по ВСИЧКИ медии - не само руски. Естония ПОТВЪРДИ неговата автентичност.
Също така - речта на Грегор Гизи и обръщението му към Анжела Меркел, няколко дни се въртяха по Evronewes, както и по всички НЕМСКИ канали.
И ако ти се удивляваш - аз също съм удивен, че ти не си забелязал тези неща. :surpised:
А "хохол" всъщност не е равно на "украинец".
"Хохол" най-точно се използва за украинец-уният . От ония, дето някога са ходели с перчеми.

Филма гледа ли го?
За момент забрави, че е руски и си отговори на няколко примерни въпроса:
1. Това там Дмитрий Ярош ли е или заека Бъни?
2. Какво говори той?
3. Какво държи в ръка?
4. Валентин Наливайченко ли е при него или Мики Маус?
5. Чий образ е на плакатите - на Степан Бандера или на Доналд Дък?
6. ....

И хайде сега да се позова на руска медия - но преди даже пред себе си да се удивиш, най-напред си отговори: това Александър Музичко ли е?

Между другото - имаш ли някаква идея действа ли украинската Конституция или не?

Утре заминавам за Севастопол и във вторник ще се върна с лични впечатления. Да не вземеш после да се удивиш, че съм повярвал на очите и ушите си? :wink:
— Ого! А пистолет-то не мой! Номер не такой, как у моего… Мой номер начинался с года смерти Лермонтова, а этот… с года рождения Пушкина…
Аватар
Ивайло Иванов
 
Мнения: 1393
Регистриран на: Пон Яну 13, 2003 11:16 am

Революция, довела до пряка демокрация

Мнениеот Кънчо Кожухаров » Пон Мар 24, 2014 3:37 pm

Ивайло, с всичко си се захванал, само не и с простия въпрос:

Беше ли Русия гарант за ненарушимостта на границите на Украйна?

Ако можеш, отговори; ако не, мисля, че няма смисъл да издирвам съответните манипулативни текстове и псевдодокументи, камо ли пък да ги опровергавам един по един. Мръсниците пишат по-бързо, отколкото един свестен човек може да ги хване в лъжа.


Шаркане, виж това:

Иван Иванов, член на Национална асоциация „Сигурност” за реферндума в Исландия... Защо политиците са ужасени от идеята за референдуми?


Революция довела до Пряка демокрация

В България отново се говори за референдум/и. В тази връзка нека да споменем и датата 23.10.2012 г. Тогава в Исландия е проведен референдум, на който е приета новата Конституция на страната. Някои назоват случилото се революция - напълно мирна, но не по-малко революционна от известните ни в историята. Световните медии не шумят, българските - също. Защо ли? Защото референдумът в Исландия не трябва да бъде пример за другите държави и трябва да си остане прецедент.

Референдумът от 23.10.2012 г. е финалният акорд в борбата на народа на Исландия, започнала през 2008 г. Тогава исландците са неприятно изненадани, че държавата им е банкрутирала (в буквалния смисъл на думата) - в резултат на финансовата криза - след 5 години разцвет, осигурен от „най-ефективната” неолиберална икономика.

През 2003 г. всички банки в Исландия са приватизирани. За привличане на чуждестранни инвеститори, новите собственици налагат практикуването на банкиране „он-лайн”, което при много по-малко разходи дава относително висока доходност. Да, банките в Исландия (вече не исландски) привличат много инвеститори от Великобритания и Холандия и всичко върви неподозирано добре. Икономиката, от гледна точка на неолиберализма, расте и процъфтява. Но има и един скрит за обществото нюанс - колкото повече инвестиции се привличат, толкова по-бързо расте външната задлъжнялост на банките. През 2003 г. външният дълг на Исландия е 200% от БНП, а през 2007 той вече е 900%.

Световната финансова криза от 2008 г. нанася смъртоносен удар за „процъфтяващата” икономика на Исландия. Трите главни банки в страната (Landbanki, Kapthing и Glitnir) пропадат, а местната валута губи 85% от стойността си по отношение на еврото. И в края на годината държавата обявява банкрут.

И тук вече трябва да споменем, че Исландия е демократична държава.

В началото исландците се опират на установената представителна демокрация. Няколко месеца след банковия крах, обаче, излизат на улицата. Протестират срещу банкерите (причина за кризата), протестират и срещу невежите или продажни политици (допуснали развитието на кризата). Протестите и хаосът заставят правителството да подаде оставка.

В резултат на изборите през април 2009 г., на власт идва лява коалиция. Тя, от една страна, осъжда веднага неолибералната икономическа система, но от друга страна, веднага „кляка” пред изискванията на Световната банка и на ЕС - да погаси дълговете на банките в размер на 3.5 милиарда евро. Това означава, че всеки жител на Исландия, в продължение на 15 години, трябва ежемесечно да плаща по 100 евро, за да погаси дълговете на едни частни лица (собствениците на банките) по отношение на други частни лица.

Това се оказва прекалено дори за спокойните исландци и довежда до напълно необичаен ход на събитията. Идеята, че гражданите са длъжни да плащат за грешки на частни финансисти, че цялата страна трябва да бъде обложена с данък, за да бъдат погасени частни дългове, се оказва неприемлива и поражда нова вълна от масови протести. Това принуждава ръководителите на държавата да преминат на страната на болшинството от населението. Президентът отказва да ратифицира приетия от парламента закон, който би направил исландците отговорни за дълговете на банкерите в Исландия и се съгласява да бъде проведен референдум.

Следва характерната за „свободния свят” реакция на „международната общност” - върху Исландия е оказан безпрецедентен натиск. Великобритания и Холандия заплашват със сурови икономически санкции и дори пълна изолация, ако на техните граждани (инвеститори-вложители) не бъдат изплатени задълженията на банките в Исландия. МВФ заплашва да лиши страната от „подкрепата” си.

Исландците, обаче, не се поддават на натиска. Президентът казва: „Говорят ни, че ако не приемем условията на международната общност, ще станем северната Куба. Но ако се съгласим, то бихме станали северните Хаити”.

Референдумът в Исландия е проведен през март 2010 г. Исландците решават да не връщат средствата на чуждестранните кредитори от Великобритания и Холандия (93% гласуват срещу изплащането на дълговете на банките). МВФ незабавно замразява кредитирането.

Но исландците вече не могат да бъдат спрени. С поддръжката на гражданите правителството инициира гражданско и наказателно разследване по отношение на лицата, отговорни за финансовата криза. Виновните бягат от страната.

Но това не е всичко; гражданите на Исландия не спират дотук. Прието е решение за нова Конституция, която да освободи страната от властта на международните финанси и от виртуалните пари. При това исландците пожелават да напишат всички заедно новия си основен закон. И успяват! Проектът е написан от 950 обикновени граждани, избрани през 2010 г. от членовете на Народното събрание на лотариен принцип (през 2007 г. населението на Исландия е 309 605 човека).

За доработката на новата Конституция, народът на Исландия избира (на избори) Конституционен съвет, в който влизат 25 граждани. Последните са обикновени хора - рибари, фермери, лекари, домакини. Избрани са от числото на 522 възрастни, които не принадлежат към никоя от политическите партии и всеки от които е препоръчан от минимум 30 граждани. Никой не се възмущава, че е невъзможно да се прочетат биографиите на 522 човека и техните програми, както и да се оправят с избирателна бюлетина, в която са записани имената на такова огромно число хора.

Продължава работата по текстовете на Конституцията. Конституционният съвет позволява достъп на всички хора до своята работа. Предложенията на гражданите се събират чрез Фейсбук, Туитър и Ю-тюб. От обикновените граждани постъпват 3600 коментари и 370 конкретни предложения по текстовете на Конституцията. Всяка седмица Съветът публикува в интернет новите текстове за обществено обсъждане. След 2-3 седмици преглед на предложенията се публикува окончателен вариант на съответните текстове и се обсъждат още веднъж. Освен това, членовете на Конституционния съвет веднъж седмично публикуват отчет за работата си в интернет, а техните заседания е било възможно да бъдат гледани пак там в пряко предаване.Накрая всичките 25 члена на Съвета гласуват за завършване на работата.

По този начин, в резултат на съвкупността от обективни и субективни фактори, болшинството от исландците се оказват стопани на положението - и в Конституционния съвет, и сред участниците в разработката на Конституцията. И резултатът толкова е надминал очакванията, че повече от месец водещите световни медии мълчат за изхода от всенародния референдум в Исландия на 23.1.2012 г. Проектът на Конституцията е одобрен от над 80% от исландците при изборна активност от 66%.

Е, разбираме ли какво се е случило?

Допускането на болшинството до разработката и приемането на Конституцията довежда не до приватизация[1] (препоръчвана терапия от световните финансови господари и техните национални проводници за преодоляване на бедите в икономиката), а до национализация на ресурсите. На мястото на задкулисните действия идва откритостта. Вместо представителна демокрация са налице елементи на пряка демокрация.

Това е причината за опита за затъмнение на референдума в Исландия, за отношението на световните медии към нещо, което не се е случило. Този пример може да се окаже заразителен и да бъде последван и в други държави. Нали и СМИ, и правителствата, и парламентите представляват интересите на тези, които управляват или дърпат конците. Неизгодно за тях е болшинството да бъде допуснато до управлението.

А и днес решенията, налагани на Исландия, са същите, които се предлагат и прокарват в други държави, като единствено спасение (Гърция, Италия, Испания, Португалия) - приватизация и пак приватизация на държавния сектор, съгласие за вземане на „милостиво” предлаганите заеми за погасяване дългове на пропаднали частни банки с чужди собственици.

За всички, на които настоящата демокрация и истинската такава не са безразлични, исландската сага е повече от добър урок. Организирано болшинство и реално осъществяване на неговите права, пряка демокрация, народно законотворчество и самоуправление. Това не е утопия, а е всичко това, без което истинската демокрация, по принцип, е невъзможна.

Асоциации със ситуацията в България не са здравословни и за управляващите, и за кукловодите.


При подготовката на материала са ползвани данни и факти от сайта http://ord-ua.com.

Иван Иванов, член на Национална асоциация „Сигурност”

--------------------------------------------------------------------------------

[1] Подходът на на М. Тачър във Великобритания, който се оценява като супер успешен, но остава въпросът: Каква е цената и кой оценява?!
Кънчо Кожухаров
 
Мнения: 241
Регистриран на: Вто Мар 02, 2010 1:48 pm

Re: Ще бъдат ли тихи утрините?

Мнениеот Шаркан » Пон Мар 24, 2014 10:52 pm

Кънчо
Исландия е добър пример как да се започне, защото реализираното там пак е далеч от всички потенциални възможности на пряката демокрация.
(например по-динамична система от общоприети правила, щом държите, наричайте ги "конституция"; както и вместо национализиране - управление на икономиката от държавни служители - да се пермине към социализирана икономика, т.е. също управлявана по меанизмите на пряката демокрация - всъщност това би дало търсения ефект на "устойчиво развитие", което при наличие на корпорации просто не работи, изражда се в командно-административно стопанисване)
Исландците просто са улеснени от липсата на свои големи (и нагли) олигарси (и заради това предпочетоха да направят по-скромен модел на народовластие - не са се гаврили с тях така, както другаде).
Шаркан
 
Мнения: 1410
Регистриран на: Чет Апр 29, 2010 9:36 am
Местоположение: ... ... ...

Re: Ще бъдат ли тихи утрините?

Мнениеот akonitin » Вто Мар 25, 2014 4:06 am

Мартин написа:Прехвърлям блогове на руснаци (писатели, музиканти).
Чета и постовете, които оставят всякакви хора под темите в тези блогове.
Това, което прочетох при Лукяненко и Лазарчук (но и не само при тях) е умопомрачително.
Изводът е, че Русия обича Украйна по доста перверзен начин.
Но въпросът не е дори в това какъв е моят извод, а най-вече в това, че в момента разделението е страшно и промитите дървени чутури взимат превес и от двете страни. И в двете посоки се размятат с повод и без повод "фашизъм" и "нацизъм".

Мирише на война. Ако имаме късмет - локална, но с много жертви. Ако нямаме късмет - ще е глобална.
Така че въпросът е - ще бъдат ли тихи утрините? Или не?


както е написал Гоа войната отдавна е започнала, дори е още от преди Либия или бивша Югославия, войната е в главата на всеки от нас. Украйна от 21-ви век е Испания от 30-те години на миналия век, различните сили си мерят онези работи не чужда територия, под "онези работи" имам предвид, че се мерят универсалните ценностти. От изток и от запад, от север и юг всеки натрапва някакви универсални човешки ценности, като демокрацията и човешките права например, само, че на югоизток човешките права се схващат като правото да пребиеш някои с камъни, или да го обесиш, за да спасиш твоята и неговата душа, но тва е вече много встрани от темата.
Переслегин е въвел един термин "реалностен тунел", та по отношение на Украйна едни хора са вкарани в реланостния тунел да вярват, че там се извърши спонтанна революция срещу корупцията, за влизане в ЕС и срещу олигарсите, други са вкарани в реалностния тунел да вярват, че събитията в Украйна са с цел притискане на Русия и заплаха от появата на бази на НАТО на 500 км от Москва. Странното е, че и двете страни схващат, че Янукович беше човека на Москва, затова едните го демонизират, а другите го защитават. Всъщност в цялата галимация Янукович имаше най трагичната роля, да, може би е бил поддържан от олигарси и може би е краднал това онова, но определено не беше човека на Москва, той направи няколко неща против интересите на Русия, осигури внос на неруски газ, 10%, но все пак не от Русия, сключи с Китай договор за строителоство на няколко завода за производство на синтетичен газ от въглища, с което щеше да превърне Украйна в най големия конкурент на Газпром за доставките и на газ в Европа, уви, обаче той не беше и човека на ЕС, защото не беше склонен да влезе в ЕС на всяка цена (и да даде на ЕС така нужните й енергийни суровини на готово), той си обяви и цената, но странно всички забравиха този тънак момент. Неудобен и за Русия и за ЕС очевидно обречен не изпълни ролята си докрай, и за Москва и за ЕС ролята му трябваше да бъде на жертвено агне за да бъде използван за назидание, уви човека се спаси с бягство, за Москва не стана мъченик и не стана повод за назидаване на прозападните настроения в Украйна, ЕС и САЩ засега водят мача, Крим за Русия за да не е капо и за сплотяване на вътрешните маси.

ПП: Ники, целите, подбудите и намеренията на една революция могат да бъдат най светли, резултатите обаче могат да са доста мрачни, 'щото в търсене на резултати революционерите са склонни да правят компромиси със средствата, а после се оказва, че средствата са станали самоцел...
akonitin
 
Мнения: 280
Регистриран на: Чет Май 20, 2010 9:45 pm

Re: Ще бъдат ли тихи утрините?

Мнениеот Мартин » Вто Мар 25, 2014 10:13 am

@Аконитин
Переслегин е въвел един термин "реалностен тунел"

Това, че всеки си живее в своята реалност не се оспорва от никого. Въпросът беше до какво ще доведе случващото се там и сега? До нищо? До малко бум? До голямо бум?
Разбира се, всеки може да се упражнява по темата, както си иска, но в общи линии става въпрос все за сблъсък на реалности и това, което сблъсъкът би могъл да произведе.

Пак от любимите ми форуми в тази връзка (сравнение на речите на Путин и Хитлер):
http://www.youtube.com/watch?v=5o6cMC3_ZPo

Между другото - там, където гледах клипчето, руснаците (да, руснаците) в момента преобладаващо се изказват в защита на Хитлер.
Това да виждаш и да не харесваш демагогията на "западната цивилизация" е едно. Но, ако софтуера на собствената ти реалност е тотално сбъркан - спокойно ще се стигне и до варианта Северна Корея.
Извод: критичното натрупване на болни мозъци може да доведе до голямо бум. Болните мозъци са смешни до момента, в който не станат пагубни...
Мартин
 
Мнения: 469
Регистриран на: Пет Фев 26, 2010 11:12 pm

Re: Революция, довела до пряка демокрация

Мнениеот Ивайло Иванов » Вто Мар 25, 2014 10:53 am

Кънчо Кожухаров написа:Ивайло, с всичко си се захванал, само не и с простия въпрос:

Беше ли Русия гарант за ненарушимостта на границите на Украйна?


На Украйна - да.
Но от 16 март 2014 г. Крим вече не е Украйна. Референдум, Кънчо, референдум. :)

Довечера имам още за писане.
— Ого! А пистолет-то не мой! Номер не такой, как у моего… Мой номер начинался с года смерти Лермонтова, а этот… с года рождения Пушкина…
Аватар
Ивайло Иванов
 
Мнения: 1393
Регистриран на: Пон Яну 13, 2003 11:16 am

ПредишнаСледваща

Назад към Общи дискусии

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron
Общо на линия e 1 потребител :: 0 регистрирани0 скрити и 1 гости (Информацията се обновява на всеки 5 минути)
На Сря Яну 15, 2020 8:06 pm е имало общо 349 посетители наведнъж.

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта