Начало форум Общи дискусии

Общи дискусии

Erster Deutscher Fantasy Club e.V. - Passau

Място за обсъждане на теми, събития и публикуване на съобщения, несвързани пряко с фантастика, евристика или прогностика

Re: Erster Deutscher Fantasy Club e.V. - Passau

Мнениеот Натали » Сря Ное 25, 2009 9:19 pm

Тази сутрин ми беше отправена строга нота веднага да прочета автора Чолаков. Тъкмо мислех да врънкам, че чета подред алманаха, та щом му дойде времето... но като видях, че младият момък е от Бургас, веднага наруших правилата. Абе, наистина пише добре това момче, жива е Бургаската школа. Да хиляди! Ще гледам да прочета и други неща, щедрата му фенка ;-) ми даде един нетадрес, където да понадничам, като имам време. Много ми хареса писането и на друг момък, Вал Тодоров, но още не съм дочела разказа му. Оставих го за по-късно тази вечер, защото иска голяма концентрация. Ще рапортувам утре!

Дано е така добър докрай... че нещо съм станала суеверна напоследък. Всичките ми молитви завършват така: "И вразуми моето лошо хъски да не хапе вече съседите!" Боже, дано ГО има и дано ме чуе, че както върви, скоро ще разорим кучешката застрахователна компания! >:D<
Натали
 

Re: Erster Deutscher Fantasy Club e.V. - Passau

Мнениеот Натали » Чет Ное 26, 2009 12:05 pm

Барзам със сутрешния рапорт. Не, не ме разочарова разказът на Вал. Много добре е написан и е издържан до края. Даже с нещо ми напомня, по самия маниер на писане, за незабравимия Борис Априлов. Смятам последния за един от най-добрите ни писатели. И той беше голям майстор на късия разказ, там някъде, по граничните бразди на фантастиката и абсурда. Изобщо, много си падам по такава проза.

Бррррр! Сега тичам да чета Чолаков, че почитателката му напира и всеки ден ме изпитва докъде съм стигнала с четенето! Абе, бавно чета, щото и пиша, и редактирам в същото време, а и трябва да се папка понякога, и лошо куче Дейзи ще ми изгризе вратата, ако не го изведа навреме да припка край реката. Но съм сериозен читател, не губете вяра в мен!B)-
Натали
 

Re: Erster Deutscher Fantasy Club e.V. - Passau

Мнениеот Кал » Чет Ное 26, 2009 12:43 pm

Наталия :) - надежди няма да ти възлагаме

([i]понеже "Не ми завъждай надежди. Много са гладни. Тежички ще са те за твърде младите ми криле."[/i])

- но си _мечтаем_ за таквиз читатели...

([i]понеже "Мечти ми пожелай, Радо, мечти. Защото единствено те са хвъркати..."[/i])

Леко жонглиране!
К)
Човешката библиотека е:
~ място, на което книгите сбират човеци;
~ отворена за всеки.
:)
Аватар
Кал
 
Мнения: 2088
Регистриран на: Нед Яну 30, 2005 7:33 pm
Местоположение: Човешката библиотека

Re: Erster Deutscher Fantasy Club e.V. - Passau

Мнениеот Natali » Сря Мар 09, 2011 12:52 am

Ей, връщам се тук като на онова островче в Мислещия океан на Лем. Колко много имах да ви разказвам за Ефремов и прочита на книгите, които ми пратихте, но изтече много вода и позабравих нещата. Ще трябва да си ги припомням. Тъкмо се бях отдала на носталгията, вие сменихте софтуера и аз увяхнах.

Оказа се, че съм била нещо като фенка на Ефремов, защото съм прочела всичко, ама наистина ВСИЧКО от него. Нямаше да го разбера, ако не бях получила книгата ви. Благодарности!

Тук моите хора издадоха най-после една много хубава твърдокора антология, пак вездесъщият Франк, разбира се. Вътре има и една моя престаряла новела, вече без нокти и зъби, с оредяла косица... но я публикуват все още. И рисунката на корицата е по нея, повод за авторска гордост, разбира се. :razz:

http://www.amazon.de/Traum-vom-Meer-Ges ... 386237212X

Тези от вас, които са във Фейса, вече знаят, че издадохме и следващите две книжки на алманаха ни. За останалите навярно е новина.

http://andreeva.de/rechts.htm

Толкова засега от мен, къщичке на дните златни, кът свиден и мил! :problem:
Natali
 
Мнения: 10
Регистриран на: Вто Мар 08, 2011 11:20 pm

Re: Erster Deutscher Fantasy Club e.V. - Passau

Мнениеот Goa » Сря Мар 09, 2011 9:07 am

Здравей отново, Наталия :smile:

За мен е новина излизането на още 2 книжки от алманаха "Светлик". Как можем в клуба да се сдобием с него?

Поздравления и за участието ти в антологията. Коя е новелата вътре, има ли я издадена на български?

Искам да те попитам и още нещо. Преди година-две ми даде достъп до произведенията, които си качила на твоя сайт - достъпът беше ограничен (понеже се оказало, че някакви хора копвали оттам и публикували без да питат, или нещо подобно) и не можеше да се влезе без парола. Не знам дали си спомняш случката. По-късно май го направи отново видим за всички. Както и да е. Аз си ги принтирах - всичките разкази и новели, получи се малка книжка - и смятам да си ги чета малко по малко. Та въпросът ми е - мога ли да ги дам и на още някой от клуба да ги чете, ако има желание? Особено полезни могат да са на младите автори - те могат да научат много за писането от теб. (Питам изрично, защото тук се говореше, че самото отпечатване и четене вече е кражба и нарушаване на авторските права, камо ли пък даването на други хора :smile: .)
Аватар
Goa
Модератор
 
Мнения: 8386
Регистриран на: Сря Яну 15, 2003 1:01 pm

Re: Erster Deutscher Fantasy Club e.V. - Passau

Мнениеот Natali » Сря Мар 09, 2011 7:03 pm

Ами Петър не е ли пратил на Наско последните два броя? То сега ние наистина намалихме бройката на изпращаните алманаси, защото ни излиза доста скъпо да издаваме луксозни книги, кризата засегна и фирмата на нашия спонсор, та може да не е получил достатъчно бройки. Ще питам. Лично аз доста бях паднала духом, защото доскоро издаване не се виждаше на хоризонта, но младежът наложи строги ограничения на разходите във фирмата за сметка на духовния просперитет... и алманасите са налице. Кажи ми на какъв адрес да пратим алманаха и ще му пиша да го направи. И още нещо, събираме четвърта и пета книжка, мистиците-фантасти да се считат за поканени.

Виж, аз не гледам така строго на авторското право, затова можеш да препечатваш всичко видимо на моята страница. Другите ми текстове са в алманаха, тях ще ги получиш навярно или от Пловдив, или от Бургас. Моето становище е, че идеите и текстовете пътуват от време във време и от книга в книга, или както казваше Еко: "книгите говорят с други книги", та не сме ние хората, които ще спрат диалога им.

В немската антология за морето, фантастика пак, разбира се, от Франк друго не може да се очаква да издаде, е публикувана "Ерос зад завесата", има я и на страницата ми на български. За мен е показателно, че Клубът се отказа да прави вече вестникарски книжлета и премина към сериозното книгоиздаване, доказателство за което е и тази антология, продавана чрез книжарската мрежа и "Амазон", а не единствено в интернет. Немската фантастика се развива и следващите поколения поемат вече щафетата.
Natali
 
Мнения: 10
Регистриран на: Вто Мар 08, 2011 11:20 pm

Re: Erster Deutscher Fantasy Club e.V. - Passau

Мнениеот Natali » Вто Апр 12, 2011 5:33 pm

Не знам аз ли съм толкова заета или времето се ускорява, но като гледам как минават месеците, ми прилича на ускоряване. :sick:
Тези дни чакам едно колетче от Регенсбург, за да получа и третата книжка на алманаха и тогава ще мога да я разпратя из Европа.
А вие ми дайте пак някакъв адрес, за да кажа на моите хора да ви пратят алманасите до София. Има ли адрес Клубът или още се скитате немили-недраги? Какво стана с базата му в Младежкия клуб, там никак не беше зле. Взеха ли ви ги онези стаички или ги имате още?
Natali
 
Мнения: 10
Регистриран на: Вто Мар 08, 2011 11:20 pm

Re: Erster Deutscher Fantasy Club e.V. - Passau

Мнениеот Goa » Сря Апр 13, 2011 12:42 am

О, там сме си :). Стаята не е наша, но поне не ни искат наем, така че всяка седмица си имаме редовна сбирка. Не знам предния път дали си пращала алманаси на адреса на клуба - ул. "Кракра" 2А, ДК "Средец", но имам спомен (надявам се, истински), че на моя домашен адрес пристигна един пакет от първия брой :lolno:

А ускорението е действително - вятърът вее косите ми назад все по-бързо...
Аватар
Goa
Модератор
 
Мнения: 8386
Регистриран на: Сря Яну 15, 2003 1:01 pm

Re: Erster Deutscher Fantasy Club e.V. - Passau

Мнениеот Natali » Сря Апр 13, 2011 2:48 pm

Ами имам някакви спомени, но дали са верни. Май ти пратих една моя книжка на личния адрес, а на Наско пратихме алманасите. Сега ще кажа да ги пратят до Клуба направо, ако имате някакъв архив там, да са за него, а ако той се намира на частно място, да ходят там. Иначе се объркваме на кого какво сме пратили.
Natali
 
Мнения: 10
Регистриран на: Вто Мар 08, 2011 11:20 pm

Re: Erster Deutscher Fantasy Club e.V. - Passau

Мнениеот Goa » Сря Апр 13, 2011 7:11 pm

За книжката помня със сигурност, че пристигна вкъщи, а алманасите (първият брой) бяха отишли или в клуба, или при Наско - права си. За втория брой нямам информация.

По принцип каквото пристигне на адреса на Дома, те ни го предават, ако е надписано "за клуб "Иван Ефремов". Тъй че не вярвам да стане някаква засечка.
Аватар
Goa
Модератор
 
Мнения: 8386
Регистриран на: Сря Яну 15, 2003 1:01 pm

Предишна

Назад към Общи дискусии

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron
Общо на линия e 1 потребител :: 0 регистрирани0 скрити и 1 гости (Информацията се обновява на всеки 5 минути)
На Сря Яну 15, 2020 8:06 pm е имало общо 349 посетители наведнъж.

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта