Начало форум Разкази

Разкази

Изследователи

Място за публикуване и обсъждане на фантастични литературни произведения

Изследователи

Мнениеот Alexyslav » Сря Окт 08, 2008 12:31 pm

Изследователи

Изследователи

Предистория

- Моля отбележете в компютърния дневник. Датата днес е 24.06.2290 година от новата ера, земно време. Първата по рода си изследователска космическа станция с хора на борда си, ще прелети светлинни години, за да изследва космоса.

- Записът е направен – отбеляза къдрокосата синеока красавица Джюлела.

- Тук е капитан Аякс Ийвън – отново започна да говори в микрофона си капитана на станцията. – След като кажа старт, започваме обратно отброяване от десет до нула. След което ще преминем през пространство времевия тунел.

- Хюстън до космическа станция „Изследовател”. Готови сте за обратно броене.

- Всички параметри са в норма Хюстън. Можем да започваме отброяването.

- Започва обратно броене. Десет, девет, осем, седем, шест, пет, четири, три, две, едно, нула, изстрелване.

Двигателите започнаха да топят всичко около станцията. Цялата станция се разлюля. На борда и имаше поне 300 човека. Огромният апарат се изстреля от земната повърхност и навлезе в по разредените слоеве на планетата ни. Наближавахме пирамидата в която нашият кораб, щеше да бъде скачен. Най - могъщото и гигантско съоръжение, което земните жители бяха построявали някога, беше тази пирамида. В центъра и щеше да бъде вградена станцията. Около цялата пирамидата в сферична форма, гравитираше силово поле. Когато космическата станция навлезеше в центъра на пирамидата, телата на жителите на станцията щяха да бъдат замразени в капсули. Според изчисленията трябваше да замразят телата за 19 земни години. Толкова щеше да продължи пътуването до галактика „Звезден път”. Галактиката беше отдалечена на милиони светлинни години от тук.

Всички погледи бяха вперени в станцията. Нямаше жител на земята, който да не знаеше, какво ще се случи на тази дата. Изследователите щяха да достигнат до място, където нито един земен телескоп не можеше да наблюдава. Станцията бавно се придвижи до мястото където пирамидата се отваря. Тя влезе в отвора и след нея, започнаха да се затварят големите прозрачни люкове на пирамидата. Сферата от магнитни силови полета засия във синкав цвят. Цялата пирамида заблестя. Започна да свети като слънце. От земята се виждаше как до естественото ни слънце за момент се появи второ и то много по - голямо от досегашното. Това беше пирамидата. В следващия момент изчезна.

Благодарение на изследванията на стотици учени бяха установени много сложни взаимодействия в пирамидите, които са източник на безгранична енергия. След така направените изследвания стана ясно, че чрез тях може да се пътува на далечни разстояния в космосът при определени обстоятелства. След години на задълбочени изследвания бе открито най – важното обстоятелство. То се наричаше време – пространствен тунел. Открит бе благодарение на пирамидите. След което стана ясно, че древните жители на земята са обожествявали жители на друга цивилизация, които вероятно също са пътували в космоса чрез пирамидите.
Alexyslav
 

Re: Изследователи

Мнениеот Zvezdichko » Пет Окт 31, 2008 3:36 pm

Обърни внимание на изказа си. Това тук... Благодарение на изследванията на стотици учени **** Открит бе благодарение на пирамидите
Моята фантастична повест "Сред пясъците на Саркания":
https://sandsofsarkania.wordpress.com/
Zvezdichko
 
Мнения: 352
Регистриран на: Пон Юни 23, 2008 3:03 pm

Re: Изследователи

Мнениеот Alexyslav » Сря Ное 12, 2008 1:40 pm

За първото не виждам, къде намираш неяснота. За второто съм съгласен!
Alexyslav
 

Re: Изследователи

Мнениеот Goa » Сря Юни 10, 2009 11:37 am

И това е просто текст, не е разказ. Също изобилства от грешки. Замислете се какво казвате с текстовете си и дали казвате изобщо нещо! И не по-маловажно - как ще го кажете.
Аватар
Goa
Модератор
 
Мнения: 8267
Регистриран на: Сря Яну 15, 2003 1:01 pm


Назад към Разкази

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

Общо на линия e 1 потребител :: 0 регистрирани0 скрити и 1 гости (Информацията се обновява на всеки 5 минути)
На Пет Дек 01, 2017 9:38 pm е имало общо 64 посетители наведнъж.

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта