Начало форум Разкази

Разкази

Разказ

Място за публикуване и обсъждане на фантастични литературни произведения

Разказ

Мнениеот Стенли » Сря Яну 21, 2009 12:54 pm

КОЛЕДЕН ПОДАРЪК
(Научно-фантастичен разказ)

- Снежанке,облечи си нещо! Не отиваме в Африка!
- Така съм си добре. Не ми е студено. Този гел, с който съм
се намазала е термоизолиращ.
- Облечи се прилично,не отиваме на ревю на бански костюми!
Още по-малко на конкурс “Мис Монокини”! Чуваш ли, Снежано ,
НА ТЕБ ГОВОРЯ ! - Повиши тон Дядо Коледа.
Девойката неохотно надяна бяла копринена рокля,дълга до под
коленете.
- Все пак отиваме при деца! Нямаш ли срама?!
- Добре де, нали се облякох! - сопна се тя , извади
мобилния си телефон и излезе да говори навън.

Големият червен аерокрафт със сребристо-металикови лайсни
и голям метален елен на носа се приземи в двора на
възпитателното училище-интернат. Снежанка, Дядо Коледа и
джуджетата слязоха от него. Разнесоха се автоматично включилите се при кацането полифонични мелодии на коледни песнички.
Големите деца и повечето от малките, които имаха родители, при които да отидат бяха излезли в Коледна ваканция.Останалите, 18 на брой на възраст между седем и петнадесет години очакваха в училищната столова добрия старец. С тях бяха Директорката и един от възпитателите. Щом гостите влязоха ги приветстваха с бурни овации,а шест от момчетата
излязоха напред и любезно предложиха чай на тях и ръководството. Снежанка с хитра усмивка отказа. Не минаха и десет минути откакто си изпиха чая и старият Коледа , джуджетата и двамата педагози сладко задрямаха на столовете си. Всъщност “дрямка” не е точната дума , това
бързо прерастна в дълбок сън придружен с мощно и шумно
хъркане. Снежанка грациозно затанцува в ритъма на музиката и в
разгара на танца съблече рокличката си с жестове на професионална стрийптизьорка. Столовата гръмна в овации,но възрастните хора не се събудиха от шума. Учениците протегнаха ръце към красивата какичка и започнаха да галят разголеното й тяло. Свалиха сутиена й и няколко ръце
започнаха да масажират гърдите й. Двама донесоха няколко дюшека от общежитието и ги постлаха на пода. Другарите им понесоха момичето на ръце и го положиха върху тях. В следващите няколко часа малките акселерати правиха луд секс със Снежанка! Действието беше достойно за еротичен бестселър. Младата, но опитна какичка им показа нови
секс-пози и пикантни тънкости от оралното, анално и нестандартното вагинално полово общуване. Оргията продължи до сутринта.
Това беше за тях най-хубавият Коледен подарък, шест дни
преди настъпването на Новата 2209 година!
Стенли
 

Re: Разказ

Мнениеот Zvezdichko » Пет Яну 23, 2009 4:35 pm

Съжалявам, че трябва да го кажа, но...

Слабо, слабо, та дрънка...
Моята фантастична повест "Сред пясъците на Саркания":
https://sandsofsarkania.wordpress.com/
Zvezdichko
 
Мнения: 352
Регистриран на: Пон Юни 23, 2008 3:03 pm

Re: Разказ

Мнениеот Stenli » Съб Яну 24, 2009 3:36 pm

Nqma za kakvo da syjalqva6, 4e trqbva da go kaje6, tova e i koeto o4akvah, otkrovena precenka :-))
Stenli
 

Re: Разказ

Мнениеот Стенли » Чет Яну 29, 2009 10:04 pm

Ако кача тук нещо, с което участвам в конкурс ще се смята ли за публикувано? Защтото изискванията на конкурса са да не бъдат публикувани разказите,които участват?
Стенли
 

Re: Разказ

Мнениеот Zvezdichko » Чет Яну 29, 2009 10:38 pm

Зависи от конкурса... Най-добре ги питай лично- някои правят изключения за ел. публикация.

Макар че не мисля, че е добра идея да участваш с това горе.
Моята фантастична повест "Сред пясъците на Саркания":
https://sandsofsarkania.wordpress.com/
Zvezdichko
 
Мнения: 352
Регистриран на: Пон Юни 23, 2008 3:03 pm

Re: Разказ

Мнениеот Goa » Чет Яну 29, 2009 11:19 pm

Мисля, че няма да се счита за публикувано.
Аватар
Goa
Модератор
 
Мнения: 8263
Регистриран на: Сря Яну 15, 2003 1:01 pm

Re: Разказ

Мнениеот Стенли » Пет Яну 30, 2009 4:38 pm

Естествено, че няма да участвам с "това горе", Звездичко :-))
Него съм го писал направо на майтап. Преди това писах за конкурса на издателство "Аргус" "Фантастика през 100 очи - 2007" . Когато излезе сборникът разкази "Омайни хоризонти" може да е включен първият ми разказ "Приказка за Великана и девойката". Може и да не е включен,не знам, но поне се надявам. След това същото издателство обяви друг конкурс - "Секси хоризонти" и реших да напиша каквото и да е за него,първото,което ми дойде на ум без да мисля. И написах "Коледен подарък"(Това горе). Книгата излезе и естествено не го включиха. Сега не знам как да го изтрия.
Искам да кача тук втория си разказ, с който участвам тази година във "Фантатика през 100 очи - 2009", но се колебая , защото може заради това да ме дисквалифицират. Заглавието му е "Примитивна цивилизация" и може да се усмеля да го публикувам тук.
Стенли
 

Re: Разказ

Мнениеот Goa » Пет Яну 30, 2009 6:15 pm

Осмеля.
Няма да се счита за публикувано.
Отиди на "Редактирай това мнение" и изтрий съдържанието му :)
Аватар
Goa
Модератор
 
Мнения: 8263
Регистриран на: Сря Яну 15, 2003 1:01 pm

ПРИМИТИВНАТА ЦИВИЛИЗАЦИЯ

Мнениеот Стенли » Нед Фев 08, 2009 12:00 pm

В днешния делничен ден в сградата на университета е необичайно тихо и безлюдно дори и за weekend и никакви хора не се виждат из коридорите. В огромната Централна Аула обаче са се събрали студенти, преподаватели и просто странични слушатели, наброяващи над 10 000 души, което е около 80% от капацитета на огромната зала. Причината е едно изключително интересно събитие - гостуването на професор Шинк Сингдач Ти Ширх от планетата, която земните астрономи наричаха Билиард - до преди осем години, когато установиха контакт с нейната разумна цивилизация и научиха, че всъшност на езика на собствените й обитатели тя се нарича Ширх.
Проф. Ти Ширх Изнасяше лекция на тема "Търсене на Братя по разум в необятната Вселена". Не се чуваше нищо друго освен гласът му в микрофона, който се разнасяше и от стотиците тонколони в просторната Аула. Публиката беше затаила дъх слушайки разказа му, а той е следният:
"Да се открие нова цивилизация никак не е лесно. Могат да минат десетилетия преди някоя разузнавателна капсула да съобщи: "Еди къде си са открити следи от живот". Дори в такъв случай 90% е сигурно, че възникването на разумен живот на въпросната планета е доста далеч. Но ние продължаваме да търсим. Това е наш дълг, наша мисия. Ние първи успяхме да излезем в Космоса. Длъжни сме да открием ония, които още не са направили това и да им помогнем. Дори в Интерпланетарната Академия за Космически изследвания не са много ония, които могат да се похвалят, че са присъствували на първа среща с новооткрити разумни същества. С такива срещи са свързани различни интересни истории и загадки. За един такъв случай ми е разказвал дядо ми, който беше известен пътешественик. Планетата, на която попаднал корабът им била покрита с разкошна, буйна фауна. Из гъстите й гори бродели страховити, грамадни чудовища, внушаващи респект със своите размери, но напълно лишени от разум. Влечуги, наподобаващи различни видове динозаври и змии населявали нейните реки и морета. Да се изследва планетата и да й се направи карта се оказало изключително трудно.
Веднъж дядо ми и колегата му на име Ува пътували с един от бордовите високопроходими автомобили из местната джунгла. Всички наши космически кораби са снабдени с такива за движение по повърхностите на планетите. Издръжливи са на страшно трудни условия. Дълги, тежки и бодливи клони и стебла се удряли в стъклата, листа полепвали и нарушавали видимостта. Лъчите на местната голяма звезда едва прониквали през гъстите сенки.
В един момент те забелязали малка горска пътечка. Тя може и да е била утъпкана от животни, но въпреки това те тръгнали с автомобила по нея. След по-малко от километър машината забавила ход. Върху размекнатата кална почва била ясно отпечатана огромна следа с вдлъбнатини от нокти. Дядо ми предположил, че по пътечката неотдавна е минал "змей". Тези животни били извънредно опасни и само точното попадение от лазерно оръжие можело да ги унищожи. Екипажът бил настроен твърде зле към тях: Един "змей" нападнал преди това
изследователите-биолози, а друг безмозъчен звяр разрушил единия от високопроходимите джунглоходи.
Следите ги отвели до една долина, обрасла с храсти и ниски трънаци. Дядо ми обяснил, че някога, когато на нашата планета се зародили разумни същества често им се случвало да се бият жестоко с подобни хишници. Ува се пошегувал, че би избягал ако се срещне с подобно страшилище, въпреки, че далеч превъзхожда "змея" по разум.
Автомобилът преминал рекичката и се изкачил по наклона на отсрещния бряг. Пътниците забелязали в хълма пещера и дядо ми изказал мнение, че след векове разумните жители на планетата може би ще живеят в това дадено им от природата жилище. Ува се съгласил с дядо и след секунди изненадано извикал:
- Гледайте, туземци!
И тогава те видели туземците. Това били странни същества, съвсем различни от жителите на Ширх. Имали по четири дълги крака и по три чифта горни крайници, също доста дълги. Главите им приличали донякъде на тези на хората от Земята или на жителите на Ганделабро. Били голи и само примитивно обработени кожи покривали частично телата им. Туземците не забелязали космическите пътешественици. Високопроходимият джунглоходен автомобил бил скрит сред храсталаците и тихият шум не достигнал до тях. Дядо ми тихо изразил тревогата си, че местните жители могат да попаднат в ноктите за някое от тукашните чудовища, които бродели наоколо, защото те всъщност не били въоръжени. В този момент така нареченият "Змей" , който сякаш подслушал непредпазливо казаните думи изкочил от храсталаците и с огромни, леки за такова чудовище скокове се нахвърлил върху туземците. Трите му глави се полюлявали, като че ли едва се крепели върху тънките шии. Ува сторил единственото, което било по силите му. Той натиснал клаксона , за да предупреди туземците. Лазерното оръжие на джунглохода не било готово за бой. Туземците твърде късно видели "Змея". Те се спуснали да бягат към една група дървета, но било ясно, че няма да могат да се скрият. Динозавърът ги настигнал. Ува настъпил джунглохода доколкото е възможно. Автомобилът подскочил и полетял надолу по баира. Дядо ми стрелял, но в бързината не улучил и само откъснал опашката на чудовището. Изненадано, то се обърнало. В този момент Дядо го довършил с втори изстрел. Джунглоходът спрял край задъханите и уморени туземци. Ува излязал от него и за да покаже миролюбивите си намерения разтворил широко ръце...
Туземците нямали намерение да бягат. Един от тях помислил малко и също разтворил ръце... и шестте. Друг казал нещо на съвсем непознат език. Ува произнесъл ясно своето име и посочил с пръст към себе си. Туземецът също казал нещо и мушнал пръст в гърдите си. Дядо едва сдържал смеха си. Сцената наистина била доста комично зрелище. Ува повторил, че се казва "Ува". Очевидно мисловните функции у туземците още не били напълно развити: дивакът макар и трудно произнесъл същата дума. Оказало се,че той също се нарича Ува.
Когато стигнеше до това място в своя разказ дядо винаги се смееше. Времето не намаляваше комичността на случката.
Ува показал със жестикулации как се е прицелил в змея, въпреки че това всъщност направил моят дядо. След това издал звук, имитиращ изстрел от лазерния бластер. Туземецът разбрал, кимнал, престорил се, че трепери от страх и казал "Ува", с което изразявал своята благодарност. След това Ува посочил небето, като искал с това да покаже, че е дошъл от там.
Настъпила пауза. След малко туземецът се навел и с ловко движение извадил бивните на змея. Другият дивак извършил същото действие с втората и третата му глави. Те предложили един бивник на Ува и той с благодарност приел подаръка. Дядо ми обяснил на колегата си, че зъбите са доказателство за победата над чудовището и че тези първобитни ловци без съмнение пред своите съплеменници ще припишат на себе си унищожението на страшния звяр.
За да се продължи някак разговора, дядо ми клекнал на тревата, с една клечка начертал правоъгълен триъгълник и написал формулата на теоремата,която вие на земята наричате "Питагорова". Туземците не изразили никаква радост от това и Ува и дядо предположили, че геометрията още не им е позната.
Най-после на туземците им омръзнало да чакат. Един от тях взел от дядо клечката и нарисувал с него опашка и озъбена муцуна на триъгълника. Получило се току-що убитото чудовище, което както вече споменахме условно бяха нарекли "Змей". След това туземците се приготвили да тръгват и въпреки, че пътешествениците предложили да ги закарат до селото или пещерата им, те се отдалечили. Ува и дядо ми сметнали, че ще е погрешно да се опитват да преследват диваците и се върнали на кораба, за да разкажат на колегите си за тази среща и да изработят програма за търсенето им и установяването на контакт. Нито през този ден обаче, нито през следващия успели да ги открият въпреки голямото търсене и огромните старания. Екипажът буквално преровил цялата планета, но безрезултатно. Не само туземци, но и никакви следи от съзнателен живот не били намерени.
Трябало да напуснат планетата без да постигнат нещо. Мистерията щяла да остане неразгадана ако известно време след завръщането си в столицата на нашата планета, град Башехир не била свикана голяма междугалактическа конференция във връзка с примитивните цивилизации.
Моят дядо присъствувал на тази конференция и представете си неговото изумление, когато един от делегатите на звездната система Голбо се спрял в своя доклад на един твърде мистериозен случай. Ето какво разказвал той:
"Преди известно време на една от планетите (следвали координатите й, които накарали дядо ми да наостри уши) се намирала група от отдалечена планетна система, свързана с Колбо. Те избрали предварително известната им необитаема планета, за да снимат филм за възникването на разумен живот. Филмът трябвало да бъде игрален, малко "Екшън", приключенски. По време на снимките двама актьори облечени в кожи, както подобава на първобитни същества навлезли в гъстата гора надявайки се да намерят някое от местните чудовища, чиито зъби се използвали като материал за изработване на сувенири. Случило се обаче така, че вместо те да открият чудовището то открило тях и ги нападнало изненадващо. Не се знае как би свършило всичко това ако ненадейно не се появили туземци от планетата, които убили огромното животно.
По време на разговора станало ясно, че туземците са постигнали известни успехи. Например познавали основите на геометрията. Да ги снимат не успели, а описанията, направени от неподготвени за тази цел актьори с оказали противоречиви и неясни. След тази среща филмовата група трябвало веднага да напусне планетата, защото имала разрешение да работи само на необитаеми терени в космическото пространство - контактът с новооткрити цивилизации е привилегия на специалистите. По-нататък се случило нещо необяснимо. Известно време след получаване на доклада на снимачната група за планетата отлетяла специална експедиция, която претърсила цялата планета, но не успяла да открие никакви следи от разумен живот! Ето защо те апелират сега към учените в цялата Вселена да помогнат в разгадаването на тази поредна космическа тайна!"
След завършването на доклада пред изненаданата аудитория се появил моят дядо. Той скромно поискал думата и едва сдържайки смеха си разказал за срещата си с киноактьорите.
Така тайната била разкрита и ако дядо ми не присъствал учените имало да се мъчат много още. И тази куриозна грешка щеше да преминава тъй от учебник в учебник, от книга в книга, от уста на уста и то поради недостатъчната връзка между представителите на различните цивилизации."
Така Проф. Шинк Сингдач Ти Ширх завърши своя интересен и безспорно поучителен разказ. В Аулата избухнаха бурни аплодисменти. Цялата тази история имаше и морално послание: Никога не подценявай другия, преди добре да го опознаеш! Независимо дали става дума за населението на цяла планета или за отделен човек!
Стенли
 

Nqkoy da e 4uval skoro

Мнениеот Stenli » Вто Фев 10, 2009 12:03 pm

Nqkoy da e 4uval skoro Da e izlqzla "Omayni horizonti" , Sbornik razkazi na izdatelstvo "Argus"?
Stenli
 

Re: Разказ

Мнениеот Goa » Вто Фев 10, 2009 12:15 pm

Не е още.
Аватар
Goa
Модератор
 
Мнения: 8263
Регистриран на: Сря Яну 15, 2003 1:01 pm

Re: Разказ

Мнениеот Stenli » Съб Фев 14, 2009 3:54 pm

A koga se o4akva?
Stenli
 

Re: Разказ

Мнениеот Goa » Съб Фев 14, 2009 4:35 pm

Тази година, ако не се лъжа :)
Аватар
Goa
Модератор
 
Мнения: 8263
Регистриран на: Сря Яну 15, 2003 1:01 pm

Re: Разказ

Мнениеот Stenli » Нед Фев 15, 2009 3:09 pm

Blagodarq,Goa. Az imah predvid koy mesec, no o4evidno nikoy ne znae,vklu4itelno i izdatelstvoto. Prez dekemvri'08 izleze tqhna knijka,ima6e interesni razkaz4eta. Po na4alo sym skepti4en kym smesvaneto na Fantastika i erotika, nqkak neestestveno mi se struva6e! Ili 6te byde seriozna nau4na fantastika ili porno,struvaha mi se nesyvmestimi. No vse pak , vypreki, 4e kato cqlo "Sexy horizonti" si e boza, prepory4vam da pro4etete "Neonovi Krile" na Ivaylo Ivanov" i "Testo "Steron"" na Adrian Lazarovski. Pone na men mi haresaha.
Stenli
 

Re: Разказ

Мнениеот Goa » Нед Фев 15, 2009 6:50 pm

На мен освен "Тесто Стерон" ми харесаха и други, така че явно има разнообразие в сборника ;)

За излизането на следващия сборник си прав - никой не знае, вкл. и издателството. Просто при тях го няма печалбарският елемент и когато му дойде времето - тогава.
Аватар
Goa
Модератор
 
Мнения: 8263
Регистриран на: Сря Яну 15, 2003 1:01 pm

Re: Разказ

Мнениеот Goa » Сря Юни 10, 2009 10:59 am

Най-после прочетох горния текст за недоразумението на необитаемата планета. Ако авторът е участвал с това в конкурс, трябва да знае, че се е класирал не по-високо от средата - въпросният текст не е разказ, а именно текст, и то пълен с неточности и грешки. Няма почти нищо литературно в него.
Аватар
Goa
Модератор
 
Мнения: 8263
Регистриран на: Сря Яну 15, 2003 1:01 pm


Назад към Разкази

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron
Общо на линия e 1 потребител :: 0 регистрирани0 скрити и 1 гости (Информацията се обновява на всеки 5 минути)
На Пет Дек 01, 2017 9:38 pm е имало общо 64 посетители наведнъж.

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта