Начало форум Разкази

Разкази

Заслепени от блясъка на славата

Място за публикуване и обсъждане на фантастични литературни произведения

Заслепени от блясъка на славата

Мнениеот Stanley3264 » Съб Яну 29, 2011 3:29 pm

Част 1

Грибън обичаше концертите на спейстръш-групите. Не толкова заради самия музикален стил, на който беше фен като по-млад, а най-вече заради тълпата, с която можеше лесно да се слее. Публиката на такива концерти е идеалната му среда да се укрие от всякакви полицейски органи, които искаха кожата му: местни, планетарни, системни или галактически. Гмурваше се в морето от хиляди фенове, мечтаещи за славата на спейстръш-звездите и ставаше един от тях - какпка в морето, неизвестен никому човек, без лице, без индивидуалност.
Концертът на "Мейрсиън Спейстръшърс Бенд" беше по-добър за тази цел повече от всички останали музикални събития, събиращи много публика. Ветераните се събраха след около тридесетгодишно прекъсване и решиха да направят турне из Слънчевата система. Освен тийнейджърите, които ги познаваха само от записите от музикалните колекции на бащите и майките си дойдоха да ги видят и старите им фенове, след които имаше и старци на по 90-100 г. Самият фронтмен и соловокалист на групата Джордж Мегдвинотутоцефсий навършва скоро 120 г. и се носеха слухове, че турнето е с цел да съберат пари за празнуването на юбилея му. Така че "Мейрсиън Спейстръшърс бенд" събраха изключително много публика и концертът им, въпреки силното полицейско присъствие си беше едно доста безопасно за издирвания от ченгетата Грибън място.
На сцената музикантите продължаваха да забиват яки парчета вече трети час. Публиката все така неуморно куфееше, а нашият герой си спомни, че преди 10 години, точно след като се разпаднаха и шестимата членове дадоха едни и същи интервюта. В тях те казваха на журналистите, че прекратяват не само с тази група, но и въобще с музикалната си кариера, защото са уморени не само от блясъка на прожекторите, но най-вече от много по-силия блясък на славата. Те не искаха повече да бъдат известни, което навеждаше Грибън на мисълта, че си приличат с него. И той не желаеше известност, само че по съвсем други причини. Неговата слава не блести! Тя черна! В полицейското му досие имаше всичко от обикновен, груб, примитивно организиран банков обир с пистолети и маски, през няколко крупни финансови измами и мошеничества до вискоинтелектуални хакерски набези в системите на няколко банки и застрахователни компании.

***************************************************************************
Stanley3264
 
Мнения: 124
Регистриран на: Вто Мар 02, 2010 6:34 pm

Заслепени от блясъка на славата (част 2 и 3 част)

Мнениеот Stanley3264 » Съб Яну 29, 2011 3:55 pm

Синьобелият патрулен кораб на КСССС (Конфедерална Служба за сигурност на Слънчевата система - Б.а.) акостира на космодрума в Кепитъл Сити на Марс и от него слезе инспектор Аресмолот Елмадрогадер. Преклонната възраст на полицая можеше да заблуди някого и да събуди съмнения в неговите способности, затова ще отделя на уважаемия читател наколко минутки точно за тази важна особа:
Инсп. Елмадрогадер два пъти беше напускал полицията. Първият път беше много отдавна, когато го уволониха за превишаване на правата, дадени му от Закона. Тогава той направи своя частна детективска агенция, която се оказа толкова успешна, че засенчи държавните органи. Гражданите изгубиха доверие в тях и търсеха само услугите на частния детектив Ар. Елмадрогадер. Наложи се лично главният комисар да го помоли да се върне на работа, с повишена заплата разбира се.
Вторият път не беше, когато навърши години за пенсия. Беше решил да продължи да работи, но промени решението си, възмутен, обиден и пренебрегнат, когато негов колега, по-некадърен, но с по-големи връзки беше назначен за планетарен комисар на Венера. Но сега отновно се наложи на властите да му се подмажат и да го склонят да се заеме със случая, а именно издирването и залавянето на отдавна търсения престъпник Грибън Сашмарк Етфайджифайрмън.
Аресмолот беше дърто и одялано ченге, както повечето хора обичаха да се изразяват или "Стар, опитен полицай", както самият предпочиташе. Той познаваше навиците на хора от типа на Грибън и знаейки, че снощи се е състоял единственият на Земята концерт от турнето на Мейрсиън Спейстръшърс бенд веднага провери разписанието на полетите от най-близкия до мястото на събитието космодрум. Оказа се , че късно през нощта и на сутринта е имало само два полета, и двата до Марс. Затова и веднага пристигна.
Свечеряваше се. След настаняването в хотела и кратката почивка инспекторът беше излязал на разходка из града. Само че тази разходка не беше просто за удоволствие - той съчетаваше полезното с приятното. Разузнаваше къде има дискотеки. След като си набеляза 5-6 по-големи, реши, че вечерта ще посети най-голямата в самия център - дискотека "Семафор".

*******************************************************************************

Вечерта и дансингът, и масите наоколо бяха препълнени. Между танцуващите инспектор Аресмолот Елмадрогадер лесно разпозна търсения и веднага се отправи към него, предвкусвайки удоволствието да го залови със собствените си ръце при такава обстановка.
Грибън също го забеляза. Попребледня, но само след миг превъзмогна смущението си. Вече съвсем близо, точно полицаят да протегне ръка и да я сложи върху рамото му, преследваният се наведе на ухото на девойката, с която танцуваше и й прошепна нещо.
В следващия миг стана нещо неочаквано. За части от секундата Елмадрогадер се видя обкръжен от хора, отправили към него възторжени погледи:
- Джордж Мег, Джордж Мег от "Marsian Spacetrushers Band"! Наистина, самият Мегдвинотутоцефсий!!! Да живее "MSB" !!! Да живее Джордж!!!
Произнасянето на това име подейства като електрически ток в дискотеката. Танците се прекратиха и всички се устремиха към инспектора, който наистина има поразителна прилика с фронтмена и соло-вокалист на Мейрсиън SB. Всички подаваха тефтерчета и химикалки за автографи. Обкръжиха го така плътно, че беше лишен от всякаква въможност да мърда. Когато в така променената обстановка започна да търси с очи престъпника, последният вече се беше измъкнал.
Нямаше никаква възможност да бъде проследен Грибън. След този неуспех на полицая му оставаше само да се примири с това, че беше оприличен на спейстръш-звезда и да дочака да стихне вълнението, та и той тихомълком да се измъкне.


*******************************************************************************************
Stanley3264
 
Мнения: 124
Регистриран на: Вто Мар 02, 2010 6:34 pm

Заслепени от блясъка на славата (част 4)

Мнениеот Stanley3264 » Съб Яну 29, 2011 5:02 pm

На следващия ден десетки печатни издания и електронни сайтове бяха публикували информацията, че спейстръш-динозавърът, ветеран от галактическата сцена Джордж Мегдвинотутоцефсий от легендарната Мейрсиън Спейстръшърс Бенд удостоил с посещението си любимата си дискотека на Марс - "Семафор", за да въодушеви обичащата го младеж. Тези съобщения още повече засилиха неудобното положение, в което се беше поставил инспекторът. Ами ако Джордж Мегдвинотутоцефсий го прочете и рече публично да го опровергае? Това би било още по-голям провал. И Аресмолот Елмадрогадер реши, че ще е най-разумно да посети -музиканта, да му обнясни как стоят нещата и да го помоли да не издава тайната му.
И отишъл. Приет бил най-любезно и подробното му обяснение било изслушано с внимание. Накрая обаче гостът се оплел още повече в изненади, когато трябвало да чуе от приветливия възрастен домакин:
- Любезни г-н Елмадрогадер, трябва да Ви призная, че.....
... че аз съм толкова Джордж Мегдвинотутоцефсий, колкото и Вие самият!
- ?!? - инспекторът недоумявал
- Нашият велик музикант, посещаван непрекъснато от гости, идващи от къде ли не, за да му засвидетелстват уважение и обич, потърси начин да се избави от тази напаст, непоносима особено за човек на неговата възраст. Установил между себе си и мен голяма прилика, той ме ангажира за свой заместник, да го отменям в приемите...
Stanley3264
 
Мнения: 124
Регистриран на: Вто Мар 02, 2010 6:34 pm


Назад към Разкази

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron
Общо на линия e 1 потребител :: 0 регистрирани0 скрити и 1 гости (Информацията се обновява на всеки 5 минути)
На Пет Дек 01, 2017 9:38 pm е имало общо 64 посетители наведнъж.

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта