Начало форум Спорт

Спорт

НОВ КАПИТАН

Място за обсъждане на спортни теми и събития

НОВ КАПИТАН

Мнениеот sasho_angelov » Вто Ное 13, 2012 11:01 am

Пичове, както писах в темата от последния мач, отборът има нужда от нов капитан.

Същият този път трябва някакси да ощастливи всички, никак не е трудно като задача. Моля всички да разберат, че този път всички ще трябва да го слушаме, било то дали чувствате, че е прав или не. Отнасяйте се с уважение към решенията му и към личността му, защото в противен случай след няколко мача, ще трябва да правим нов избор. Смяната така или иначе трябваше отдавна да се случи, за да има ротационен принцип в отбор съставен от ПРИЯТЕЛИ, идващи да ритат всяка седмица за удоволствие и разбира се за победа.

Първият въпрос е има ли някой желаещ. Втори въпрос е има ли някой нежелаещ (примерно аз). Аз лично предлагам след отговрите на тези два въпроса всеки да гласува за двама съответно с 2 и 1 точки. Победителят печели черна капитанска лента Пума и щастието да води един прероден отбор (не мисири а феникси направо).
sasho_angelov
 
Мнения: 1359
Регистриран на: Пет Окт 19, 2007 4:05 pm

Re: НОВ КАПИТАН

Мнениеот sasho_angelov » Вто Ное 13, 2012 11:03 am

Да не вземете да напишете сега, че всички не искате, приемат се само основателни причини, бележки от кардиолог или психиатър. :problem:
sasho_angelov
 
Мнения: 1359
Регистриран на: Пет Окт 19, 2007 4:05 pm

Re: НОВ КАПИТАН

Мнениеот h100 » Вто Ное 13, 2012 1:02 pm

:sad: Еба си! Не знам какво да кажа! Аз съм най старият и най младият в отбора! Вие ме шашкате! :silent: Несполуките не трябва да ни разделят, а обединяват. Проблема не е в капитана , а в отбора. Трябва всички да седнем и решим как да играем по рационално. На по бира на по чай, все едно, но да има диалог. А не откъслечни реплики по време на мач и афектирани след мача. Ние и така играем - откъслечно и афектирано. :redface: :wink:
Аватар
h100
 
Мнения: 79
Регистриран на: Пет Юли 27, 2012 12:23 pm

Re: НОВ КАПИТАН

Мнениеот Goa » Вто Ное 13, 2012 2:23 pm

Христо е прав. Много странно се получи, че точно след един от най-успешните ни мачове стана една от най-големите разправии. Вместо да виждаме хубавото (което е малко) и да се опитваме да го развием и увеличим, ние наблягаме на и без това многобройните кусури и в един момент излиза, че са останали само кусурите.

Аз продължавам да смятам, че Сашо трябва да остане капитан. Без да влагам излишна емоция, ще се опитам да се обоснова защо аз не мога да бъда капитан. Неведнъж сте казвали, че "играя някакъв друг мач", т.е. очевидно моите виждания и тези на съотборниците ми се разминават. Така че идеите, които имам, няма как да бъдат реализирани на практика. Освен това авторитетът ми в отбора е нулев и никой няма да слуша какво му казвам. Това се усеща и на терена, където често моите отигравания, дори и да са успешни, се посрещат с очевидно недоверие и липса на подкрепа от съотборниците. Казвам ЧЕСТО, далеч не винаги, някой да не вземе сега да ми доказва противното :). От своя страна аз оставям същото усещане у другите, въпреки че много рядко действително го изпитвам, но явно нещо в жестовете ми заблуждава съотборниците. Поради всичко това изводът ми е, че, меко казано, не ставам за капитан. А вторият извод е още по-неприятен - който и да стане капитан, ще бъде недоволен от мен и ще му се струва, че не го слушам и не изпълнявам каквото ми каже. Туйто. Затова ако Сашо не остане капитан, за мен е все едно кой ще бъде.
Аватар
Goa
Модератор
 
Мнения: 8344
Регистриран на: Сря Яну 15, 2003 1:01 pm

Re: НОВ КАПИТАН

Мнениеот sasho_angelov » Вто Ное 13, 2012 3:10 pm

Ама не го преекспонирайте сега. Нищо не е станало, аз от няколко кръга твърдя, че това ще е за добро. Никаква драма, напротив, просто трябва да се правят промени в името на отбора. Аз не се чувствам удовлетворен, нито пък сигурен, затова е най-добре просто да застане друг. Сега е момента да се обединим около някого и да почваме да мачкаме, ние можем да го направим. Много падахме, но срещу повечето имахме някакви шансове, чистим грешките и продължаваме напред. Най-лошото какво е - В група, страшна драма при условие, че се чудихме дали да участваме в Б, най-важното е отбора да продължаваме да се събираме и да играем, майната на всичко останало.
sasho_angelov
 
Мнения: 1359
Регистриран на: Пет Окт 19, 2007 4:05 pm

Re: НОВ КАПИТАН

Мнениеот pizata » Сря Ное 14, 2012 7:31 am

Ще се опитам да бъда кратък:
Промяна трябва да има. Не съм сигурен дали точно от капитана трябва да се започне, но след като вече 10 кръга къде по обективни причини, къде по субективни, резултатите са на лице, то най-нормалното нещо е да потърсим промяна и подобрение.
Моята идея беше да подтикна Сашо да направи/пробва някакви вътрешни промени - НЕ КАРДИНАЛНИ, но поне да опита. Смяна на тактиката, смяна на позиции, разговори с играчите, разяснение на неговите виждания и тактика на всеки един за неговата позиция, по-голям контрол и завишени изисквания към всеки един от нас или нещо от сорта, но така и не се получи. За това смятам да уважа неговото решение.

Гласувам за: Туиг - 2 т, Тим - 1 т.
Аватар
pizata
 
Мнения: 1113
Регистриран на: Сря Юли 30, 2008 9:20 am

Re: НОВ КАПИТАН

Мнениеот чък_норис » Сря Ное 14, 2012 12:35 pm

Пицо тебе те видяхме! Отделно, ти не подтикваш ами направо казваш кой - какво, или направо действаш. Ти си човека които си носи всеки мач вувузелата, видяхме до какво доведе това като беше капитан, обаче и сега си продължаваш. Винаги знаеш кой как е трябвало да застане и как/къде и на кой да я даде или да не я даде - включително и на кой крак...ебах та във Ван Бастена момче! А сега и за промяна зовеш. Какво трябва да е подобрението бе Пицо? Каква тактика - тука няма тактика - ти/и не само/ си правиш каквото искаш и откровено си ни бойкотира последният мач. Всички са станали едни путки - нямам думи. Братята нацупени всеки мач, пицата раздава команди, артистите припкат кът мухи без глави, всички други сме дебели и негодни. На повечето им трябва по един голям боц в гъзъ на дъртия пръст за да се осъзнаят...какви завишени изисквания бе, то ако ставаше само с изисквания до сега да сме разцепили. Тактиката се избира според играчите с които разполагаш, а не според тва което се върти в главата на някой.

Относно тактиката - искате да не сипем топката, а да играем с къси пасове и да владеем топката? Имаме ли играчи за тоз стил? - технични, с точен пас, повратливи и издръжливи...освен пицата? Ако мислите, че имаме тогава решаваме - играем с къси подавания близко един до друг и преливаме във всички фази. Да ама не! На практика - защита изнася топката и прави най-много 2 паса преди да ни я отнемат и вкарат гол...освен пицата - той прави по 3 точни паса...в съня си. И то беше само пицата...От 5 човка отбор 6 са с лиценз ПРО минимум и винаги всеки знае какво/кога и как е трябвало някой друг да направи...и интересно тия ора са всички други , но не и капитана...
чък_норис
 
Мнения: 431
Регистриран на: Сря Фев 24, 2010 10:22 am

Re: НОВ КАПИТАН

Мнениеот sasho_angelov » Сря Ное 14, 2012 3:16 pm

Ей, я се стегнете, какво се плюете... било каквото било, някой искал нещо да направи, друг му се сърдел и т.н. Аз нито се сърдя на някой, нито пък съм ядосан. Промяна трябва, вижте класирането, сама по себе си тя ще доведе до една мобилизация. Всеки може да напише половин страница със свои и чужди грешки.

Гласувам: Туиг - 2т., Тим - 1т.
sasho_angelov
 
Мнения: 1359
Регистриран на: Пет Окт 19, 2007 4:05 pm

Re: НОВ КАПИТАН

Мнениеот sasho_angelov » Сря Ное 14, 2012 3:18 pm

Наистина няма да отговоря на никой от горните постове, така че няма нужда да се отпочва дискусия. :problem:
sasho_angelov
 
Мнения: 1359
Регистриран на: Пет Окт 19, 2007 4:05 pm

Re: НОВ КАПИТАН

Мнениеот tweeg » Сря Ное 14, 2012 4:00 pm

Промяната няма да се случи с промяна на капитана и това всички много добре го знаят. Мобилизацията след смяна на тренера в професионалните отбори може да важи до някаква степен, но при нес ефекта ще е нулев според мен, защото така както се държат повечето играчи в отбора тази длъжност е проформа. И все пак ще уважа решението на Сашо да се откаже от проформата си длъжност и гласувам.
Пицата 2т. Гоа 1т.
tweeg
 
Мнения: 1017
Регистриран на: Сря Ное 21, 2007 6:54 pm

Re: НОВ КАПИТАН

Мнениеот sandi » Сря Ное 14, 2012 4:57 pm

Нямам представа какво се е случило на предния мач , защото ме нямаше :problem: мога да предположа обаче :problem: :problem:
Имам мнение и искам да го изкажа : Не мисля , че трябва да избираме нов капитан , а да се доверяваме и слушаме сегашният по време на мача ,а и след това ! Всички , без изключения ! А също си мисля , че няма някой друг в отбора за когото да гласувам . Така , че ако ще се избира нов капитан , аз пасувам ! Sorry Саше .
sandi
 
Мнения: 154
Регистриран на: Нед Юни 13, 2010 11:10 pm

Re: НОВ КАПИТАН

Мнениеот karadjata » Сря Ное 14, 2012 6:47 pm

Пичове, няма никакви драми, историята на МИСИРИТЕ е дълга и много от новите не я знаят.
Имало е много по-лоши караници, аз една година не играх защото не ми беше приятно да слушам глупости , а и се считаше че без мен отборът ще е по-силен и ще влезе в А група.
След като статистиката си каза приказката в края на сезона за мен този въпрос е отдавна решен и не влагам никакви емоции в такива отношения, уважавам всички които са отделили от времето и ангажиментите си и са дошли на мача.
=========================================================================
Пицата докато беше треньор: имаше план за организиране загрявка преди мача, това предлагам да се възвърне. Пробвахме и няколко схеми и за мен се доказа, че Пицата таран е най-полезен ( на врата не става, защита също не е това което трябва )
Сашо: наложи строга дисциплина, това трябва да се запази.
Дефанзивната тактика обаче не може да е печеливша винаги: трябва да разработи алтернтивна когато не са ни повели още или имаме да гоним в резулатата

Гласувам за Пицата: 2 Фиката: 1 и офанзивна тактика с пасове в полето на противника и изнесени играчи там ( то засада няма, какъв е проблемът да се върнем в зората на футбола, когато е имало ГЮМЕТА голмайстори с по 7-8 гола на мач )
karadjata
 
Мнения: 409
Регистриран на: Вто Яну 09, 2007 7:39 pm

Re: НОВ КАПИТАН

Мнениеот Yuli » Сря Ное 14, 2012 7:54 pm

Ако ще трябва да сменим капитана, то трябва да е човек с ръководни умения (каквито има Сашо), а не (като някои други) да брои кой колко паса е сбъркал, да мрънка като дете без близалка, да крещи като кравар и в същото време да не спазва тактиката. Трябва ни човек, който да следи стриктно за подредбата на отбора, да изисква движение на играчите, да води тренировка преди мач, а не всички да обстрелваме вратата. Мисля, че е по-добре да наблягаме на пасовете, защото без пасове трудно ще стигнем до положение и удар.
Yuli
 
Мнения: 178
Регистриран на: Нед Сеп 12, 2010 10:54 pm

Re: НОВ КАПИТАН

Мнениеот sasho_angelov » Чет Ное 15, 2012 10:32 am

Благодаря за оказаното доверие преди и доверието, което показвате сега. Само да кажа, че никога не съм се повлиявал от мрънкане, провокации, демонстрации и прочие, просто първо няма добри резултати, второ загубих енергията и желанието да се занимавам с тази длъжност. Затова няма вариант при който да продължа, още повече, че не е правилно.

Така че Санди, Юли и други които не са гласували, моля, направете го, както нямаме достатъчно футболисти, сигурно не виждате и достатъчно хора подходящи за това (въпреки че аз съм на друго мнение), но все пак трябва да има някой, който макар и с кусури каквито всеки има, би бил подходящ според вас. Лично аз съм на мнение, че освен виждане за играта, човекът трябва да има и подход към съотборниците си (приятелите си). Нека не забравяме това, за да може мач през уикенда да остане удоволствие, а не тягостно задължение / ангажимент.
sasho_angelov
 
Мнения: 1359
Регистриран на: Пет Окт 19, 2007 4:05 pm

Re: НОВ КАПИТАН

Мнениеот Yuli » Чет Ное 15, 2012 12:46 pm

Гласувам за Пицата с 2, ако спре да мрънка и подходи сериозно, а не да чака някой да сбърка за да му каже "Видя ли, че сбърка" (започва една игра в броене на грешките и "ПОБЕДИТЕЛЯТ" печели вина, разочарование, безсилие, нежелание за игра и още куп "приятни" чувства). Гласувам с 1 за Гоа, от който очаквам събуждане. Напоследък идва с апатия на мачовете (мое мнение). Ок, трудно ни е, но нека да не губим ентусиазъм. Явно тръгнахме с прекалено голяма кошница. Нека да играем на сигурно, па квото стане.
За съжаление липсата на Галин в центъра е голяма, дано по-скоро да се възстанови.
Малийката се включи веднъж в отбора и това беше. Зае картотека и дим да го няма.
Нека в неделя да загърбим миналото и да почнем на чисто. Повтарям, па квото стане!
Yuli
 
Мнения: 178
Регистриран на: Нед Сеп 12, 2010 10:54 pm

Re: НОВ КАПИТАН

Мнениеот karadjata » Чет Ное 15, 2012 3:26 pm

Моля да отворим нова тема за мача , който предстои и да се преброим. Пред нас е нов мач, назад няма какво да се взираме.
=============================================================
За коментарите по време на игра, които дразнят много хора: спестявайте ги, особено за минали ситуации, които няма да се върнат. Ако разконцентрирате съотборник, той няма да отиграе добре следващите положения. Кой ли не ми даде акъл как да ритна топката, къде да застана, ... и то постфактум. Спомнете си аз да съм отишъл при някого от нападателите веднага след пропуск и да му кажа " защо не подаде на 2-мата свободни на голлинията, а биеш, защо се замота, а не биеш ... ". Има си капитам, на почивката може да се каже какво да се коригира , ... но не и по време на игра всеки да коментира всеки. После на бира вече може да се коментират тези неща, особено след победа :)
karadjata
 
Мнения: 409
Регистриран на: Вто Яну 09, 2007 7:39 pm

Re: НОВ КАПИТАН

Мнениеот tweeg » Чет Ное 15, 2012 3:52 pm

Карджов, след последната ти творба просто няма как да не те захапя :problem: , ама ако има някакъв начин да предвидим с точност невероятните ти отигравания преди да ги направиш, със сигурност упреците ще са още тогава. Аз поне засега способности да виждам в бъдещето нямам. Ти ако имаш, бъди добра Мисирка и сподели числата от 2 теглене 6/49 за този тираж . Вярно доста хора ще сме хванали парата, ама все ще има да се почерпим. Това, че някой ти дава акъл в играта не е проблемът. Проблемът е, че който и да ти каже какво да правиш, не го правиш, а се впускаш в обяснения и оправдания. Отнася се до почти всички в отбора според мен. Затова ми беше и мисълта, че и Специалния да изберем за треньор все тая. И не него ще му бъдат развивани същите теории. В този ред на мисли благодаря на тези които смятат, че мога да бъда проформа капитан, обаче докато всички идващи не решат, че ще играят футбол не според това както/където/когато сами са си решили, а така както им е казал избрания за капитан човек, аз изобщо не смятам да се занимавам.
Саше, бележка за самоотвод от гениколог важи ли :lolno: .
tweeg
 
Мнения: 1017
Регистриран на: Сря Ное 21, 2007 6:54 pm

Аз...

Мнениеот taumaster » Чет Ное 15, 2012 4:41 pm

... пасувам, защото мисля, че който и да е капитан, това няма да подобри техническите качества на играчите.
taumaster
 
Мнения: 997
Регистриран на: Вто Фев 04, 2003 8:34 am

Re: НОВ КАПИТАН

Мнениеот sasho_angelov » Чет Ное 15, 2012 4:44 pm

Само от гастроентеролог. Аз лично ще ти уредя от Свиленград един...

Какви самоотводи бре, за мен ти имаш авторитет след останалите именно заради добро виждане към играта и футболен (само :problem: ) интелект, какъвто бая хора от отбора нямат и няма да придобият. Не те е страх да кажеш на човек какво мислиш, прямо и директно, но в същото време и без скандали и с човешко отношение. Затова продължавам да мисля, че ти си най-добрия избор за капитан.

Мога да кажа и от личен опит, че в началото всеки който е бил капитан, е получавал кредита си на доверие. Не забравяй, че при отливът се получи след 2 години. Мисля, че просто е дошъл момента за рестарт.

Ако обаче се окажеш прав (при условие че бъдеш избран), аз пръв ще пусна нова тема, но мисля, че сме се събрали големи хора.
sasho_angelov
 
Мнения: 1359
Регистриран на: Пет Окт 19, 2007 4:05 pm

Re: НОВ КАПИТАН

Мнениеот sasho_angelov » Чет Ное 15, 2012 4:51 pm

Пичове,

Хванете се в ръце и поемете своята отговорност (аз моята си я поемам) и гласувайте, за да няма после ама аз ви казах, че това няма да реши проблема...

Отбор се доказва, когато в трудни моменти, действа заедно, уважава решенията на един или друг и т.н. Заемете позиция, без мъгляви обяснения. :think:
sasho_angelov
 
Мнения: 1359
Регистриран на: Пет Окт 19, 2007 4:05 pm

Следваща

Назад към Спорт

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта

cron
Общо на линия са 2 потребители :: 0 регистрирани0 скрити и 2 гости (Информацията се обновява на всеки 5 минути)
На Сря Яну 15, 2020 8:06 pm е имало общо 349 посетители наведнъж.

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта