Начало форум Административни

Административни

редактиране на постове

Теми за организацията и модерирането на форумите. Ако имате оплаквания или предложения - публикувайте ги тук

редактиране на постове

Мнениеот vstoykov » Съб Яну 19, 2013 3:13 pm

Когато пиша изморен/недоспал, допускам купища грешки. На предишния ми пост например, му липсват половината запетаи и има няколко сгрешени думи. Защо не е разрешено редактирането на постове, както е на другите форуми?

Редакция: намерих му цаката. Вече мога да редактирам постове като посетя този адрес:

http://sf-sofia.com/forum/index.php?mode=edit&f=ТУК-ПИША-НОМЕРА-НА-ФОРУМА&p=ТУК-ПИША-НОМЕРА-НА-МНЕНИЕТО&rb_v=posting
Последна промяна vstoykov на Пон Яну 21, 2013 4:02 am, променена общо 1 път
vstoykov

Re: редактиране на постове

Мнениеот Goa » Съб Яну 19, 2013 3:46 pm

Защото нещо е сбъгано, софтуерът е стара версия, а не смея да опитам ъпдейт да не стане още по-зле. Ако виждаш бутона Х за изтриване, можеш да го натиснеш и после вместо да избереш ДА или НЕ, отиваш в реда за линка, намираш думата delete и я заменяш с edit, след което натискаш ENTER и така влизаш в режим редактиране. Ако изобщо не виждаш бутон Х, тогава вече е неприятно - ще трябва да пратиш текста на мен и аз да заменя стария.
Аватар
Goa
Модератор

Мнениеот vstoykov » Нед Яну 20, 2013 7:21 am

Хиксът се вижда известно време след пускане на темата. След това изчезва. Явно някъде има настройка колко време е разрешено да се чака преди да се направи редакция. След определено време възможността за изтриване/редакция изчезва.
vstoykov

Мнениеот vstoykov » Нед Яну 20, 2013 7:23 am

Като натисна на хикса ме пита "Сигурен ли си, че искаш да изтриеш това мнение?".

Възможността за изтриване работи само когато мнението е последно в темата (няма отговор след него).
vstoykov

Мнениеот Goa » Нед Яну 20, 2013 10:40 am

Точно това те пита ("Сигурен ли си, че искаш да изтриеш това мнение?"), но ти не натискаш нито ДА, нито НЕ, а, повтарям, отиваш на реда с линка, намираш думата delete и я заменяш с edit, след което натискаш ENTER.
Аватар
Goa
Модератор

Мнениеот vstoykov » Пон Яну 21, 2013 3:56 am

Сега ще пробвам...

... готово. Изглежда, че се получава. Обаче ако някой напише нещо по-долу, няма да мога да редактирам този пост.

В същност успях да редактирам поста си, като запазих връзката за редактиране и я посетих по-късно:

Код: Избери целия код
http://sf-sofia.com/forum/index.php?mode=edit&f=5&p=43108&rb_v=posting

Значи когато искам да редактирам някое мнение, мога да го направя като редактирам "p=номера-на-поста" и посетя горния линк.
Последна промяна vstoykov на Пон Яну 21, 2013 4:00 am, променена общо 2 пъти
vstoykov

Мнениеот vstoykov » Пон Яну 21, 2013 3:58 am

Мисля, че проблемът може да се реши с лека редакция на шаблона - да се напише код, който слага връзка за редактиране.
vstoykov

Мнениеот ogonommo » Вто Яну 22, 2013 1:49 pm

Точно един ред код е необходим, за да се сложи бутон за редакция на поста (ако си спомням правилно де, скоро не съм човъркал РНР сорс).

@Goa: ако те е страх да не оплескаш нещо с ъпдейта, можеш да направиш дъмп на базата данни и да архивираш папката със софтуера, после възстановяването, в случай на някаква неизправност, е лесно.
...
Аватар
ogonommo

Мнениеот Goa » Вто Яну 22, 2013 2:05 pm

Бутонът си го имаше, но при едно пипане на настройките изчезна, а станаха и други промени. Хем не беше пипано нищо в тая връзка. И действително се боя да не направя беля, като пипам повече.
Аватар
Goa
Модератор

Мнениеот Deyan » Чет Яну 24, 2013 1:48 pm

Поиграх си малко и май оправих проблема.
Не ми се занимава да проверявам всички възможни комбинации на езици и интерфейс.
Ако при някой още го има да пише.
Deyan

Мнениеот Goa » Чет Яну 24, 2013 2:43 pm

Ако проблемът е в липсата на бутон за редактиране - при мен продължава да го има (нямам такъв бутон; имам бутони за триене, докладване, предупреждение и информация).
Аватар
Goa
Модератор

Мнениеот Deyan » Чет Яну 24, 2013 2:47 pm

А сега?
Deyan

Мнениеот Goa » Чет Яну 24, 2013 2:48 pm

А!!!!! Най-после се върнаха бутоните! Всичко е наред, благодаря ти много!!!
Аватар
Goa
Модератор

Мнениеот Deyan » Пет Яну 25, 2013 11:10 am

Да обясня какъв е бил проблемът:
И двата инсталирани стила нямаха картинки за бутоните на български.
По принцип в този случай форумът използва бутоните на езика по подразбиране (предполага се че поне при него всичко трябва да е наред).
Обаче в един момент настройката на форума е сменена и българският е направен език по подразбиране...

За единия стил добавих български бутони, за другия копирах английските.
Deyan

Мнениеот Goa » Съб Яну 26, 2013 12:30 am

OK... Не знам как и какво е станало, но сега поне в силвър стила всичко си е наред. Както беше и преди.
Аватар
Goa
Модератор

Назад към Административни