Начало форум Административни

Административни

Гласуване - ЗА или ПРОТИВ налагане на БАН

Теми за организацията и модерирането на форумите. Ако имате оплаквания или предложения - публикувайте ги тук

Да бъде ли наложен БАН на Ивайло Иванов?

Анкетата свършва на Вто Ное 19, 2013 7:18 pm

НЕ
8
62%
ВРЕМЕНЕН БАН
0
Няма гласували
ДА (постоянен бан)
5
38%

Общо гласове : 13

Re: Гласуване - ЗА или ПРОТИВ налагане на БАН

Мнениеот Goa » Съб Ное 09, 2013 1:59 pm

Дотук резултатите са 4-0-4, няколко от вотовете са обявени. На база коментарите бих предположил, че ПРОТИВ са гласували 4 човека измежду Сефирот, Александрит, Богданов, Ивайло и Иванушка (първите двама го обявиха); ЗА са гласували Шаркан, Мартин и не е ясно кои са другите двама (Хорандо, Кал, още някой?). Аз не съм гласувал до момента. Засега само седя и наблюдавам масовата трансформация на хората (не по Кафка) в споменатите прасета :).

Срокът е 19 ноември. Заключих другата тема, понеже завоня ужасно.
Аватар
Goa
Модератор

Мнениеот ogonommo » Съб Ное 09, 2013 2:14 pm

Четвъртият вот ЗА е мой; причините са очевидни, мисля.
...
Аватар
ogonommo

Мнениеот Goa » Съб Ное 09, 2013 2:55 pm

Впрочем имам предложение към всички. Считано от ... (например 10 ноември), поне за известен период от време (най-малко до 19 ноември) да се установи следното правило: всички части от всеки постинг, в които се съдържа отрицателно лично отношение към член на форума, да бъдат изтривани, а останалото съдържание - запазвано. (Каква несправедливост - положителното отношение няма да бъде изтривано.) Всеки може сам да си прецени на какво ще прилича постингът му след подобна обработка. Смятате ли, че ще проработи и тонът и атмосферата ще се подобрят? За постингите със стара дата евентуално също може да се процедира по този начин, но преди месец януари силно се съмнявам да имам каквото и да е време за това (ако изобщо съм тук и съм още модератор).

Честно казано, не знам защо потребителите (почти всички, да не кажа всички) не ползват предоставените им възможности: "добави враг", "направи този подфорум невидим", а може би и други. Аз пробвах за известно време първата и си работеше много добре. Вместо това всеки държи да запознае останалите с личното си отношение към съответната личност, претендирайки по подразбиране, че неговата гледна точка е обективната или поне - по-правилната. Лично на мен например не ми пречи пропагандата на различни мирогледи и идеи, понеже смятам, че фантастиката е неразривно свързана с реалността, в която живеем и реалните процеси неизбежно се отразяват върху нея и четящите я. Да, може да се дразня и ядосвам (и то понякога много), докато чета тези и твърдения, съждения и заключения, с които не съм съгласен, но ако в тях няма изразено ЛИЧНО отношение към някого от пишещите тук, не намирам основания да искам премахването им. (Изключвам откровените реклами и пропаганда към насилие, да речем. Макар че едва ли бих изтрил "Убийте всички политици", хехе, пак въпрос на субективизъм.) Следователно би могло да се каже, че изразяването на лично отношение е това, което така вбесява повече от половината пишещи и ако то бъде почиствано, би могло да настъпи ако не мир, то поне взаимна търпимост, или ако не търпимост, то поне присъствие без засичане. (С помощта на споменатите по-горе опции.)
Аватар
Goa
Модератор

Мнениеот Мартин » Съб Ное 09, 2013 6:16 pm

@Гоа,
Съгласен съм с предложението ти.
Включително да се приложи и със задна дата.
Мартин

Мнениеот ivanushka » Съб Ное 09, 2013 8:22 pm

Goa написа: Засега само седя и наблюдавам масовата трансформация на хората (не по Кафка) в споменатите прасета :).

Сещам се за една такава история:
"ЕН"ско училище в незнаен град...
Зала с компютри...
Даскал ръкомаха и бръщолеви някакви глупости...
Опира ръката си до един компютър и продължава да бръщолеви...
Случайно докосва съседния компютър и...
-ОООООхххх!!!! -доста яко го друсва ток...
Естествено веселбата сред учениците е неописуема ...
Даскала се окопитва и крясва:
-СТООООЙ!!! Веднага се махнете от компютрите !!!
Бързо вади фазомер и започва да проверява - оказва се че кутиите на половината компютри са зафазени... а на другата половина (точно през един) - занулени...
Вероятно ще запитате "Ама защо му е на даскала фазомер?" - Не знам - лудите обичат да си носят разни безсмислени неща...
За тези които (ако случайно ги има) се питат как така се е получило толкова весело със зафазените кутии - много просто - електротехника - беден човечец, пред пенсия, с единствена друга алтернатива да остане на улицата, си купил (евтин) китайски фазомер (защото Българските комунистически фазомери са некачествени по принцип и производството им беше унищожено а работещите машини обявени за бракувани и продадени на безценица в Турция...това разбира се в никакъв случай не е предателство - просто така действа пазарната икономика) в който фазомер съществена част вместо от метал била направена от пластмаса с тънко метално покритие което след няколко докосвания изчезнало и фазомерът вече показвал само нула... Другото се сещате...
Та да се върнем в залата: даскалът правейки се че не е в паника и че нищо му няма след като го е друснал ток (кой знае защо се сещам за фонтана на пл. Славейков), започнал да изключва зафазеите компютри и да обезопасява работата на учениците.
Учениците иронично гледали отстрани (как протича трансформацията - може би по Кафка) и продължавали да се забавляват, а един от тях великодушно казал:
-Господине защо го правите? Това не е ваша работа!
а даскала казал:
-Вие какво? Искате да стоя отстрани, да потривам ръце и да чакам някой да го друсне ток ли?... И докато казвал това случайно пипнал последния останал зафазен и един занулен компютър...
Учениците се веселили още дълго...

"... там във детската градина, ток удари двама - трима,
три дечица веселушки светят като крушки ...
дзън-дзън, дзън-дзън, дзън-дзън, дзън,
мозък и черва - навън!..."
- една весела пред преходна песничка от ученическия фолклор... ех спомени...

Между другото неразрешеното от всички участници обявяване на вота който изначално е изглеждал като таен и е станал явен пак не по желание на всички а само на някои - явно фаворизирани участници,
е изключително добър повод за още по голямо разрастване на скандалите...

Поздравления!!!!

дзън-дзън, дзън-дзън, дзън-дзън, дзън,
мозък и черва - навън!..."

:lolno:
ivanushka

Мнениеот bogdanov » Съб Ное 09, 2013 9:38 pm

Goa написа:Дотук резултатите са 4-0-4, няколко от вотовете са обявени. На база коментарите бих предположил, че ПРОТИВ са гласували 4 човека измежду Сефирот, Александрит, Богданов, Ивайло и Иванушка (първите двама го обявиха); ЗА са гласували Шаркан, Мартин и не е ясно кои са другите двама (Хорандо, Кал, още някой?). Аз не съм гласувал до момента. Засега само седя и наблюдавам масовата трансформация на хората (не по Кафка) в споменатите прасета :).

Срокът е 19 ноември. Заключих другата тема, понеже завоня ужасно.

Не съм гласувал и не смятам да гласувам.
Но ми се иска да вмъкна нещо. Днес бях в Пловдив и го прочетох на един мраморен надпис.
„Odernint dum metuant“
„Нека мразят, щом като се страхуват“
Девизът на император Калигула.
bogdanov

Мнениеот Deyan » Нед Ное 10, 2013 11:51 am

Goa написа:Считано от ... (например 10 ноември), поне за известен период от време (най-малко до 19 ноември) да се установи следното правило: всички части от всеки постинг, в които се съдържа отрицателно лично отношение към член на форума, да бъдат изтривани, а останалото съдържание - запазвано.

Може да пробваш на първо време да не триеш, а само да скриваш.
Примерно заграждай в следните тагове (махни интервала преди думата spoiler):
[ spoiler=Скрито от модератор] и [/spoiler]

Ще изглежда ето така:
Скрито от модератор
Дрън-дрън

Може да разшириш надписа "Скрито от модератор" да включва и причината

Ако решиш все пак да триеш, то задължително поставяй забележка че е било трито.
Deyan

Мнениеот Кал » Нед Ное 10, 2013 3:30 pm

(Не съм гласувал, нито имам намерение да гласувам.)

Подкрепям предложението на Дилян (все едно дали във варианта с изтриване или скриване – както му е по-лесно на него). Подкрепям и всичките му размишления след това.

Предлагам да си изберете поне още двама модератори. Нито е честно, нито е ефективно метаческата работа да стои на плещите на самичък човек.
Аватар
Кал

Мнениеот Мартин » Нед Ное 10, 2013 3:58 pm

@Гоа
Само аз ли срещам за първи път ivanushka в тази тема и в този форум? Забелязвам странни съвпадения.
Признавам си, че първоначално и аз го сбърках с Богданов, за което дължа извинение на последния.

Съжалявам (наистина!!!) и че ти отварям работа, но според мен това е мръсна работа, която трябва да се свърши.
Мартин

Мнениеот ivanushka » Пон Ное 11, 2013 1:39 am

Хрумна ми една идея, която може да се окаже полезна за форума.
А може да се окаже и много тъпа.
Но все пак:

Явно форума куца, и дори се дави в дрязги... и си помислих ако разгледаме форума като един пир, или по скоро като една българска сватба... която е на път да завърши с традиционното сбиване... Какво бихме могли да направим? Да викнем полиция? Или да назначим гавази? Или да изхвърлим гостите един по един?
НЕ!!!

Просто, струва ми се, трябва да окуражим някой (един или повече) да бъде тамада - да бъде човек който да вдига тостове и наздравици... един вид леко и не натрапливо да води форума към една приятна дружеска атмосфера...
Защото приятелите са по-важни от политиката...

И в този смисъл ето едни указания за това как да се поддържа блог - нашето не е блог - но определено има нужда от поддръжка, така че може би, би могло да се извлекат полезни идеи. :wtf: Надявам се все пак да съм полезен. :wtf:

4 Ways to Make Sure You Always Have Something to Say Online

It’s probably the most common problem faced by bloggers and social media users. What am I going to say? What can I post that is topical, interesting and valuable?

The problem usually starts before you begin publishing content online. Most people feel that blogging is only about writing blog posts and social media is only about posting updates.

Stoked with enthusiasm and lots of great ideas, they start blogging and tweeting away. But that’s like hopping into a car and expecting to drive forever. Everything goes along smoothly until the fuel runs out. Sooner or later all those great ideas run out and the struggle to find something new and relevant to say begins. It’s a big reason why so many blogs and social media accounts are abandoned.

Your online publishing will enjoy a more successful start and have a better chance of surviving if you begin by developing streams of information that serve as ongoing sources for ideas and research.

As an added benefit, not only will information streams keep your content fuelled, they’ll keep you more engaged in what others are saying and doing online, which helps your content even more.

Here’s how to develop streams of information and ideas for your content publishing:

1. Web Searches & Alerts: Simple web searches are a fast easy way to find sources of information for your posts. But it can get very time consuming each day to search for new information relating to your keywords or areas of interest.

Tools like Google Alerts and Yahoo Alerts monitor the web for you and alert you, by email or through RSS news feeds (see below), every time a new piece of information relating to your keywords is posted to the web.

Instead of you going out to find information for your posts, alerts send that information to you.

2. Content Aggregators: As you monitor the web, you will find favorite sources that publish relevant content all the time. Combing through your alerts to find them gets annoying.

Using RSS (Rich Site Summary, or sometimes Really Simple Syndication) news feeds, which are common on most online publishing sites (look for the familiar orange icon), content aggregators assemble feeds from different sources, including Google and Yahoo Alerts, into one place so you can scan all of them at once to find items of interest.

There are a number of good aggregators on the web. Feedly.com is the most popular, but others include NewsBlur, DiggReader and Newsvibe.

Bonus Tip: Before deciding on an aggregator, check out its mobile app. Your time is limited and a good mobile app makes it easy keep up-to-date anywhere, anytime.

3. Hashtags: It used to be that #hashtags were used almost exclusively on Twitter. But they proved so popular as a way to keep track of conversations and find information that all major social media platforms, including LinkedIn, Facebook and Google+, now use hashtags.

Hashtags are a great way to see what’s being said at the moment about your areas of interest.

Bonus Tip: It can be time consuming to jump from one social platform to another to track hashtags. Try social media management tools, like Hootsuite, that let you track hashtags on different social platforms from one site.

4. Your Own Content: Every blog or social media post you write presents an idea or thought that can be expanded upon. If you’re ever stuck for something to post, look to your previous posts and expand on the ideas they present.

This works especially well for your blog. Every post you write is full of ideas for subsequent posts. Check this post, the one you are reading right now. Entire new posts can be written around the opening paragraphs or any one of the three points presented.

Your first step to successful online publishing isn’t to start publishing, it is to ensure you always have something to publish. Developing reliable streams of information will make sure you do.
ivanushka

Мнениеот Goa » Пон Ное 11, 2013 10:34 pm

@Мартин
(уф, това е много тъп начин на обръщение, използвам случая да кажа, че занапред не възнамерявам да пиша тоя знак отпред)

Иванушка има постинги и по други теми, просто досега по някаква причина не си го забелязал. Не смятам, че е алтернативен ник на друг участник. Мисля, че има нещо погрешно в броенето на постингите, защото изкарва, че има само 6 досега, а на мен ми се струва, че са доста повече.
Аватар
Goa
Модератор

Мнениеот Ивайло Иванов » Вто Ное 12, 2013 10:17 am

Goa написа:Хорандо

Хорандо ли? Как така Хорандо? Нали гласуването е за форумници цитирам "с отношение към проблема"?
Хорандо обаче няма отношение даже към самия форум: ако имаше - би писал и в поне една друга тема, освен тази, в която потърси и намери конфронтация. Но той явно не се интересува от други теми.
Моля гласът на Хорандо да не се зачита.
— Ого! А пистолет-то не мой! Номер не такой, как у моего… Мой номер начинался с года смерти Лермонтова, а этот… с года рождения Пушкина…
Аватар
Ивайло Иванов

Мнениеот Goa » Съб Ное 16, 2013 12:14 pm

Хорандо се включи във форума преди да се стигне до гласуването, така че според мен си е редовен член. Това, че все още е писал само по 1 тема, не го прави нередовен, освен ако се беше включил по нея след като се разразиха караниците. Лично мнение.
Аватар
Goa
Модератор

Мнениеот Ивайло Иванов » Съб Ное 16, 2013 2:21 pm

Именно, именно - добре си го казал: той се включи тъкмо в тема, в която и без него имаше караници - и взе дейно участие в тях. Факт. И не се е включвал в други теми. Също факт.
Т. е. - по твоята логика той не е редовен форумник. Радвам се, че постигнахме съгласие. :wink:
— Ого! А пистолет-то не мой! Номер не такой, как у моего… Мой номер начинался с года смерти Лермонтова, а этот… с года рождения Пушкина…
Аватар
Ивайло Иванов

Мнениеот Sephiroth » Нед Ное 17, 2013 12:39 am

Някак не ми се струва много реално човек, регистрирал се на форума десетина дена преди да се отвори тази тема да може да взема отношение по такъв важен въпрос.
Аватар
Sephiroth

Мнениеот Мартин » Нед Ное 17, 2013 11:21 am

хорандо може да вземе отношение по този "важен за съдбините на отечеството" въпрос точно толкова, колкото и иванушка и огономо. Аргументи - бол.
Мартин

Мнениеот Sephiroth » Нед Ное 17, 2013 12:02 pm

Мартин написа:хорандо може да вземе отношение по този "важен за съдбините на отечеството" въпрос точно толкова, колкото и иванушка и огономо. Аргументи - бол.

Сподели някои от тях.
Аватар
Sephiroth

Позорна тема

Мнениеот Кънчо Кожухаров » Нед Ное 17, 2013 7:06 pm

Гласувам с "не", защото мисля, че е безобразие хора, които имат лични причини да мразят някого или да му завиждат, да получат правото да го изключат от форума под предлог, че езикът му бил много остър.

Преди време на два пъти писах в защита на Христо Пощаков, комуто разни чуждопоклонници и българомразци, както и не дотам успели автори също не можеха да простят, че издава книги не само у нас, но и в чужбина.

Общото между Ивайло и Христо е, че и двамата имат добро самочувствие и не се колебаят да го демонстрират, което много бърка в очите на разни пишман критици и писатели. Вероятно този тип хора могат да понасят единствено мижитурките, мухльовците и некадърниците.

Не се наемам да съдя дали причината се корени в някакво душевно сродство, или в простия факт, че мижитурките, мухльовците и некадърниците не печелят награди, но приканвам модераторите да закрият този позорна тема.
Кънчо Кожухаров

Мнениеот Ивайло Иванов » Пон Ное 18, 2013 12:07 am

Благодаря ти! :smile:
Аватар
Ивайло Иванов

Мнениеот Мартин » Пон Ное 18, 2013 11:29 pm

Уважаеми г-н Кожухаров,

Когато някой се изказва неподготвен, рискува да се окаже в ролята на лъжец.

Ако не сте забелязал, тук не само че никой не е коментирал, но и никой не се е интересувал от творчеството на И.Г.И. (включително няма и нито една нападка срещу това творчество).
Ако не сте забелязал, тук никой не е споменавал Христо Пощаков (не е нужно темата да се подменя, да не говорим и че Христо Пощаков много рядко е писал по форуми).
Ако не сте забелязал, това е форум и става въпрос, ако не за форумна култура, то за най-обикновено възпитание.
Ако не сте забелязал - в този форум има един участник, който НЕПРЕДИЗВИКАНО сее фашизъм и персонални обиди (между другото - прави го отдавна и към хора, които вече спряха да посещават форума, а по-умните просто спряха да му отговарят).

И това е проблем (доколкото аз досега съм имал други разбирания за характера и съдържанието на този форум). Разбира се, всеки проблем има решение, но до решението понякога се стига трудно и бавно.

Тъй като от известно време се цитира (макар и не особено адекватно) моята квалификация за мижитурките, чувствам се задължен да поясня. Да - мижитурки са тези, които "дипломатично" мълчат, когато "техният човек" промотира фашизъм, обижда други участници във форума, при това без да е предизвикан по какъвто и да било начин (конкретният повод за това гласуване е ювелирен пример в това отношение). В съответните теми (в които И.Г.И. промотира фашизъм и пуска нелепи заяждания) мижитурките мълчат като задници, тях ги няма там, те не казват нито, че са съгласни с И.Г.И., нито че не са съгласни с него. Някои от тях се появяват само при такива гласувания. Други мълчат и тогава. Което е характерно за мижитурките.

Ето, колко е просто. Става въпрос за неприемливо поведение в конкретен форум и за последствията от него. Разбира се - според гласуването тук, поведението на И.Г.И. може да се окаже не-неприемливо. А последствия естествено ще има. Ако не едни, то други. Но, както се казва - за последствията всеки си носи кръста сам.
Последна промяна Мартин на Пон Ное 18, 2013 11:41 pm, променена общо 1 път
Мартин

ПредишнаСледваща

Назад към Административни