Начало форум Организационни

Организационни

Събитие на Човешката библиотека на 26 януари 2024 година: М

Теми, свързани с дейността на клуб "Иван Ефремов"

Събитие на Човешката библиотека на 26 януари 2024 година: М

Мнениеот valio_98 » Сря Яну 24, 2024 4:46 am

Събитие на Човешката библиотека на 26 януари, 2024 година: Музикална среща с автор и книга; настолни игри


Добър ден!

На 26 януари (петък) Миро ще се спотайва във FOX book café от 19:30 ч., барикадиран от Сребра на ул. Уилям Гладстон 32. Предното му музикално събитие там мина забавно и излягващо :).

От 20 ч. ще има настолни игри в init Lab.

И двете събития са със свободен вход, но винаги може да подкрепите домакините. Ако ви трябва книга на Чоби, заявете я навреме, че от книжния кът ще се преместим на игрите.

В Чешкия център има симпатична фотографска изложба за пражкия трамвай 22! Намигваме, че в Националната галерия с абсурдното име всеки четвъртък входът е 2 лв. Ходооом! МАРШ! Пък според тази информация в Етнографския музей именно идния четвъртък (25 януари) билетите ще са за сметка на заведението.

Поздрави,
хрстн
Аватар
valio_98
 
Мнения: 861
Регистриран на: Сря Юли 06, 2011 10:32 pm

Съобщение от Човешката библиотека: спечелване на книга и дру

Мнениеот valio_98 » Пон Фев 05, 2024 10:37 pm

Съобщение от Човешката библиотека: спечелване на книга и други игри

Добър ден!
В Чоби нахлу игра за спечелване на книга :). Рядко щастие, възползвайте се. По принцип от години нямаме възможност да подаряваме конкретно хартиени книги, но понякога обстоятелствата го позволяват.
Месец след последния ни фермерски пазар за 2023 г., в торба от багажите с книги, без да е умишлено намествана и режисирана. Приемам(е) волни предположения героят за какво страда този път. Преди това очакваме признания как се казва, също и главната героиня. Бонус точки: кога празнуват имен ден.
Един печеливш ще бъде избран да получи книгата на напълно субективен, но справедлив жабешки принцип. Доставка по куриер за сметка на печелившия или с лично предаване в София.
Срок за верни отговори: 12 февруари 2024 г., понеделник, 10 ч. българско време.
Други трима печеливши ще получат право на еднократно безплатно посещение на пеещи купи в "Тимшел".

На 6 февруари от 19 ч. в Топлоцентрала трупата за playback театър Storycatchers / "Ловци на истории" ще ни събере да съпреживеем "Годината започна, ние – не".
2023 излезе култова смешка: "Януари беше тегава година..." – ДА. А януари 2024 все още не съм съвсем сигурна какво може адекватно да го опише и изчерпи освен темата на предстоящата импровизационна среща.

От 7 до 15 февруари тече гласуването за българския принос към Еврокон.

На 13 февруари горещо препоръчваме "Дон Кихот" в Младежкия театър. Мащаб, могъщество, вдъхновяваща изобретателност... вълнуващо, трогателно, разтърсващо по градивен начин, не просто зрелище.
Важна постановка е и "Вино от глухарчета". Изключително кинематографично изпипано по анимационен начин в игрална форма – не всеки би могъл да възприеме и оцени специфичните похвати, но отново – поклон пред таланта, ентисуазма, творческата енергия, мисълта, изпълнението.

По същото време ценно събитие е концертът с участие на полския контратенор Якуб Йозеф Орлински - отново на 13 февруари. В "Зала България" са сложили неприятно високи цени с измислено, но реално намаление за "Св. Валентин" - при купуване на четен брой билети. Ако не ви отвращава евентуалната дискриминация и усилието човек да покани още някого и предпочитате концерт, посетете го! Младежът участва в "Изкуството на Барока" през 2019 г. и отдавна е отвъд "сензацията". Обидно за всички по веригата е да бъде представян по такъв начин чак сега, а и по принцип, но това са изразните средства на маркетинга и рекламата. Любопитно е как поддържа физическото си състояние за отлична форма на гласовите способности. Имам спомен за акробатика... ммм... breakdance! А тембърът му е наистина пленително красив и трябва да се чуе, независимо дали на живо, или на запис.

С пожелание за акъл за опичане, като яйца на очи,
инж. Димитрова
~ ~ ~
[ur=https://groups.google.com/g/ChoBi_Priyateli]Бюлетин[/url] и звукови есенции; видеорубрики, подкаст
https://choveshkata.net
Място, на което книгите сбират човеци
Аватар
valio_98
 
Мнения: 861
Регистриран на: Сря Юли 06, 2011 10:32 pm

Писмо от Човешката библиотека: Звук, терапии, книги

Мнениеот valio_98 » Пон Мар 04, 2024 3:26 pm

Ave,

Няколко споделения, но първо на видно място да изтипосаме първодекемврийския цитат от Вальо Иванов:

„Човешката библиотека“ е сдружение на хората, които обичат книгите, изкуството… и още много други неща.“

Така е :). Всякакви неща. Линковете са от нас. Записването за „Щури букви“ – от вас.

3-9 март – из земите на северноамериканските индианци хората ще се плацикат в седмицата на електронните книги. Предлагам и ние... да стигнем американците. Заявете електронна книга от творбите в Чоби и нека четенето се шири свободно!
Достъп има и в БДЖ ^_^, и в Читанка, вкл. на
„Ортодокс“
„Групата от ада“
книга-игра „Ной“
Съответните хартиени издания са налични за поръчка при нас.

5 март, вторник – билети за екологичната постановка „Земя на копнежи“, която по случайност силно кореспондира с „Багер в пясъка“ от зелените ни разкази. Някои от участниците са Моро; сестрите Димитра и Яна Каневи. При нас е шантавата накъм брутална поетична автобиография „Малки ръчички“ на баща им, можете да я поръчате. Асоциална поезия и мемоари :). https://www.zazemiata.org/zemia-na-kopneji
Постапо...
Следете афиша на т-р „Сълза и смях“ за следващите издания на екологичния проект.

Психологът Alex Howard обобщава защо емоциите ТРЯБВА :D на всяка цена своевременно да се освобождават от съзнанието и тялото. Всичко следва да преминава свободно, задържането му на едно място е... кхм, пагубно*.
Обновявам и списъка с англоезични материали:
- разплитане на нервната система; издание на живо от 4 до 8 март
- разгадаване на травмите
- разгадаване на травмите – записи от излъчване на живо
- разнищване на нагласата в отношенията с хората.

До 10 март (неделя) можете да се ненагледате на аудио-визуалната инсталация „Квантова симфония“ в Царския дворец. Подсказвам, че ако се наблюдава на нивото на някой от „вентилаторите", но по-скоро първо в огледалото, човек ще забележи, че менящата се картина притежава и цвят! За жалост, не са се сетили да лъснат огледалата ;).
В четвъртък билетите във филиалите на Националната галерия са по 2 лв. Има и други интересни временни изложби, вкл. фотографска след касата вляво; дори и някои от абстракциите над стълбището. Изумително е как топлят или плашат някои цветове и комбинации.
Постоянната експозиция е учудващо пленителна и образователна. Мария-Луиза също е била талантлив художник. Освен това на един портрет Фердинанд е изобразен с дълъг и заострен нокът не само на кутрето, но и на показалеца. Все още се намират мъже, които си оставят подозрително... смущаващо дълъг нокът на кутрето.

Националното гласуване за Еврокон приключи. Любимата ни Мая Бочева-Wicky отдавна се научи да участва, а Весела Фламбурари сигурно се е попиляла от щастие ^_^
Празник и на Елена Павлова съвместно с Десислава Сивилова + почерпка от Янчо Чолаков :).

Разполагаме с могъщи лични снимки на титаничното българско знаме от границата при р. Резовска, но не е дошъл моментът да ги развеем (а!... те били обнародвани). Освен отечествена за нас свободата е и лична, също на съзнанието, а и както започнахме настоящия бюлетин – изразява се и в споделяне на творчество, материали и ресурси.
Бяхме свидетели как човек категорично отказва да дойде на наше събитие със свободен, макар и дарителски вход, защото ще се чувства прекалено неудобно, свръхдискомфортно, окаяно и твърде виновно, задето е със силно ограничени финанси в момента, и смята, че не може и не е редно да си позволи. Потресаващо тъжно е на какво сме научени и докъде сме стигнали като пазарно общество, след като в нас са ДЪЛБОКО вкоренени такива нагласи. Не само че ще минем по вероятно доста труден път в процеса, в която сме вложили ограничаващите ни средства, ами и ще страдаме, защото ще продължаваме (не)известно време умишлено да се лишаваме, непосещавайки други събития само защото нашата представа е че нямаме пари. Дори когато организаторите изрично ни канят с разтворени обятия, понеже споделянето, участието и свободата са по-важни от финансовата цена. Нека бъдем солидарни И към себе си*.

Добре че Синергийната мандала (СМИР) не са свидетели на случката. Затова са измислили бунарната система за ресурсно отблагодаряване.

* И освобождаването на емоциите, и финансовата нагласа са теми, по които работи Красен Томов.

Записи на звукови приключения от „Тимшел“ за слушане на воля: тук.
Засега всички без най-скорошния са с гласово въвеждане. Архивът ще се обогатява. Ползвайте, когато НЕ сте зад волана и не работите с машини :>. Може да пробвате с мишочета (бебета, но без слушалки, с качествени тонколони) и да споделите резултата.
Ако някога сте били на събитие с пеещи купи, гонгове или друг вид звукотерапия (Теодосий Спасов), мозъкът помни преживяването и запис е достатъчен, за да задейства благотворния ефект на животворящите честоти, а тялото, клетките носят спомен за звуковата вълна (гайдата и тъпанът са чудесен пример; арменски дудук [винаги кайсиев], диджериду, Hang и пр., и пр.). Можем да изберем да подхранваме оздравителната сила на целебните спомени.
Ако ви се причуват гласове, не са в главата ви, а от пространството край залата :D, неволно доловено.

Последният бюлетин на Хранкооп съдържаше 17 точки. Още преди десетата се бях претоварила и почна наистина да ми се вия свят, на XII вече ми беше призляло (буквално прилошало), а как самият екип се е справил с всичко зад и предшестващо информационния поток не е ясно.
Затова писмото приключва! :)

Поздрави,
инж. Димитрова
Аватар
valio_98
 
Мнения: 861
Регистриран на: Сря Юли 06, 2011 10:32 pm

Човешката библ.: 19/5/24, покана за фермерски пазар + нова к

Мнениеот valio_98 » Чет Май 16, 2024 5:34 pm

Човешката библиотека: 19 май 2024, покана за фермерски пазар + нова книга

Ahoj!
Няколко покани и съобщения в едно:
- заповядайте на фермерски пазар тази неделя, 19 май, в София, от 10 до 16 ч. на пл. "Гина Кунчева" до паметника "Левски"
- концерти с Моро в сряда (късно го обяви) и петък
- тибетски купи в събота
~ с отношение към растенията ~
- благотворителни каузи за симпатяги
- нова книга наша, ама чужда, демек стара, ама лачена. Можете да поръчате "Ех, магесническа му работа" на Калоян Захариев от нас.

Пожелавам(е) приятно и успешно минаване между капките ;).

*

Какво е Фондация Човешката библиотека може а да се научи тук.

Страницата на Човешката библиотека може да се намери тук.
Аватар
valio_98
 
Мнения: 861
Регистриран на: Сря Юли 06, 2011 10:32 pm


Назад към Организационни

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта

cron
Общо на линия са 2 потребители :: 0 регистрирани0 скрити и 2 гости (Информацията се обновява на всеки 5 минути)
На Сря Яну 15, 2020 8:06 pm е имало общо 349 посетители наведнъж.

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта