robinofloksli написа:Не, не ми хрумва.
личи си.
Хрумва ми, че политика и бизнес са малко различни неща.
в 90% от случаите политиката обслужва бизнеса. Това е обществена "тайна".
кой с кого има бизнес е нещо което прости хора като мен и теб няма как да знаят. Нали?
и това е обществена тайна.
Пък и "простият човек" (аз) съм работил като охрана в банка (и то не коя да е, а мутринската "Славяни"), та съм ги виждал от една ръка разстояние - почти всички още действащи политици и неколцина знакови бизнесмена.
Освен това - има публично достъпни данни за състава на управителни съвети на разни фирми.
Утешавам се? Не. Слагам една безсмислена свещичка на гроба на гузната си съвест.
да, точно това е.
Смешно ми е някой да тръби колко проЗД бил премиера
не той е проблемът, а самата държавност.
Би било наистина забавно, ако не зависехме от приумиците му.
Но дори да е някой архимъдър държавник на негово място - продължаваш да си на пътя на държавната машина. Ще те прегази, ако рече, дори да се преместиш встрани.
Какво предлагаш? Да се запиша в доброволна партизанска дружинка? Минаха тези времена. А и хората поумняха, малко но все пак...
овчето примирението наричаш
поумняване?
ако щеш се записвай в партизански дружинки.
Но би могъл просто да не развяваш знаменцето на "поумняването".
За твое най голямо съжаление и моя радост - ще я има и утре. Да сложим каса бира за 2020 г дали ще има държава?
аха, шегички.
Още една свещ ли бодна с това?
моя радост
интересно ми е само какво толкова те радва - фактът, че всеки момент си зависим от нечие "съображение"?
Ще науча детето си да стъпна по чистото и да не ходи където смърди.
не зависи от него къде ще стъпва, а където го накарат да върви.
Чистенето на бунището в глобален план не е по силите на отделен човек
глобалното е сума от локалности, това "умен и интелигентен" човек обикновено го проумява.
А ти просто си се свил в черупка, надявайки се някой да не я настъпи.
Само че малцина подскачат като мен, за да не размажат охлювите по пътя.
А ние уважаваме ли предишните?
нали и аз това казвам - няма за какво (на едро). Затова толко са по-ценни единиците от тези поколения, към които персонално няма мегдан за упреци и псувни.
А и имай нещо предвид - основната маса "предишни" също са били "
поумнели". Ти ги псуваш, но се държиш точно като тях.
основната мисъл в целия ми отговор е, да я повторя:
може да не хукнеш хайдутин да ставаш, ама поне не пей с цяло гърло песничката за "преклонената главица".Като минимум е достатъчно повечето хора да престанат да изразяват одобрение спрямо овчедушието и примиренчеството.
това бих желал да видя от теб.
Но то си е твоя работа - ако не съм те убедил, няма да те карам насила я!
Просто имай предвид, че това ще ти се върне някой ден (например ако съвестта ти вампиряса и се измъкне от гроба, гъсто набучен със свещи...)
не греши този, който нищо не прави - хубав афоризъм, ама неверен. Неправещият нищо самият е една грешка.