Литература и други изкуства

Номинации за ЕВРОКОН 2017

Всичко за изкуството

Re: Номинации за ЕВРОКОН 2017

Мнениеот valio_98 » Съб Май 27, 2017 10:40 am

Votan1979 написа:Добър ден и от мен.

"Ужаси, или хорър (от англ. horror - ужас), е основен жанр на фантастиката, създаден, за да изплаши или ужаси публиката.

Исторически погледнато, причината за появата на „ужаса“ възниква при появата на злото или погрешно разбраните неестествени случки в човешкия живот. От 1960 г. насам всяка творба с патологична, ужасяваща или сюрреалистична тема се определя като „ужас“. Ужасите понякога се застъпват с научната фантастика и фентъзито, които често се поставят под общия знаменател на фантастиката."
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A3%D0 ... 1%81%D0%B8

"Horror is a genre of fiction which is intended to, or has the capacity to frighten, scare, disgust, or startle their readers or viewers by inducing feelings of horror and terror. Literary historian J. A. Cuddon has defined the horror story as "a piece of fiction in prose of variable length... which shocks or even frightens the reader, or perhaps induces a feeling of repulsion or loathing".[1] It creates an eerie and frightening atmosphere. Horror is frequently supernatural, though it can be non-supernatural. Often the central menace of a work of horror fiction can be interpreted as a metaphor for the larger fears of a society."
https://en.wikipedia.org/wiki/Horror_fiction

Не мисля, че политиката на сепаратизъм и "издигането на стени ала Тръмп", би била печеливша, както за читатели, така и за автори.


Защо отклоняваш темата?
Сега дискусията, която хуъбаво си вървеше за грозотията
и вредата на хоръра ще се отече в дефиниции на фантастика
и спорове за Тръмп. :(
Аватар
valio_98
 
Мнения: 564
Регистриран на: Сря Юли 06, 2011 10:32 pm

Re: Номинации за ЕВРОКОН 2017

Мнениеот ivanushka » Съб Май 27, 2017 12:34 pm

Слушайте! Нямам много време преди да нахлуят санитарите и да ми спрат интернета!
Чувам ги! ЧУВАМ ГИ! Близо са!
...За статията в Уикипедия според която, всички писатели на хорър или трябва незабавно да се гръмнат или ще завършат живота си като Едгар Алан По... млади, по жесток и мъчителен начин и при неизяснени и още по ужасяващи обстоятелства...
Истина Е!!!!!
Тази статия... тя не е обикновена... НЕ! ОСТАВИ МЕ!...МАХНИ СЕ! ЧУДОВИЩЕ!
Тази статия... Тя е ЖИВА!!! О Боже! Тя е ЖИВА!....
...Крие се от търсачката... не можеш да я намериш... освен ако ТЯ сама не поиска...
...сама не дойде при теб... от мрака... от бездната...
Носят се слухове... Ужасяващи слухове... Нашепващи гласове от мрака...
Неведоми сили... не от този свят... Витаят...
МАХНИ СЕ ОТ МЕН! ЧУДОВИЩЕ!...
Витаят...
Направили са нещо нечувано, жестоко, гнусно...
Превърнали са Уикипедия в... НЕКРОНОМИКОН!
НЕ! ОСТАВИ МЕ!...МАХНИ СЕ ТИ КАЗВАМ!
И сега... най страшното... най страшното...КОЙТО се зачете твърде много в Уикипедия... Статията... ще дойде при него... от бездната на ужаса...
И тогава... тогава ще го сполети лавина от нещастия ... ще го затрупа... ще го задуши... ще го разкъса... и след това... ще дойде ТЯ ... ЛУДОСТТА ...
ОСТАВИ МЕ!...МАХНИ СЕ ТИ КАЗВАМ! НЕ МЕ ГЛЕДАЙ С ТЕЗИ ОЧИ!... МНОГО ОЧИ!!! НА ВСЯКЪДЕ ОЧИ... НА ВСЯКЪДЕ... О Боже...
А после... бавна... мъчителна... ужасяваща... СМЪРТ... в бездната...
...и няма спасение...
Пазете се... ТЯ е ЖИВА!!!...

НЕ! Санитарите! Разбиха вратата! НЕ! САМО НЕ ИНЖЕКЦИЯ!! САМО НЕ ИГЛА! НЕ! НЕЕЕЕЕЕ...
йхгф;жн;ариогхашенб;оигуаУикипедия ...
НЕКРОНОМИКОН...
СЕГА СА ЕДНО!!!
А-ХА-ХА-ХА-ХА-ХААААААААААА....

плоп, проп, плоп....

Destination host unreachable.
ivanushka
 
Мнения: 211
Регистриран на: Пет Май 21, 2010 8:31 pm

Re: Номинации за ЕВРОКОН 2017

Мнениеот Votan1979 » Пон Май 29, 2017 11:34 am

Аз дискусия не видях. Само фанатизъм. Както и да е. Живи и здрави!
Аватар
Votan1979
 
Мнения: 10
Регистриран на: Вто Апр 25, 2017 1:01 pm

Re: Номинации за ЕВРОКОН 2017

Мнениеот valio_98 » Пон Май 29, 2017 5:07 pm

Votan1979 написа:Аз дискусия не видях. Само фанатизъм. Както и да е. Живи и здрави!


За съжаление си абсолютно прав, но за това трябва да благодариш на колегата си Бранимир Събев, който много точно обясни защо е започнал тази дискусия с думите "...И не съм го написал това, за да ви възхитя или да останете без думи. Написах го просто да ви дразня..."

Ако искаш да промениш тона на дискусията, предлагам ти да напишеш защо смяташ, че трябва да харесваме хоръра, че до сега само за естетиката на ръждивия тел и за екзистнециалния страх от съществуването стана дума.
Аватар
valio_98
 
Мнения: 564
Регистриран на: Сря Юли 06, 2011 10:32 pm

Re: Номинации за ЕВРОКОН 2017

Мнениеот Votan1979 » Сря Май 31, 2017 6:06 pm

Нима има значение какво ще напиша? Нима това би променила вкуса и крайното мнение на Иванушка например? Не мисля. Човек или харесва нещо, или не. И това си е негово право. Аз имам щастие да харесвам и фантастика, и хорър, и фентъзи, и крими, и трилър, и уестърн, и класическа литература (не всичко, разбира се, все пак съм обикновен човек). Не си позволявам да критикувам стил/жанр, който не харесвам, защото не мисля, че съм мерило за стойностно изкуство, както казах "все пак съм обикновен човек".
Но в хоръра можете да намерите свобода на въображението, можете да намерите и различни социални и "фантастични" идеи, написани "между редовете", можете да си "причините" емоция най-малкото. Това е един свят, който си заслужава изследване и който има какво да каже и даде на читателя/ зрителя, така както фантастичните светове, за които обичате. Далеч съм от мисълта, че всичко що е хорър е велико, което важи за всяко едно изкуство. Но идеята "махайте хоръра, това не е фантастика" само, защото не допада на някого, не е обективна. По същата логика аз казвам "забранявам четенето на чиклит, защото това не е литература, а жадувана полюция на недоклатени дебели домакини". Но фактите са, че всеки влак си има пътници и не можеш да махнеш с ръка и заличиш творци с милиони продажби, само защото творят в омразен ти жанр. Както не можеш да пренаписваш жанровата класификация.
Ето ти например се кефиш на Цефулес - за мен също е добър писател, но не всичко. Има няколко силни неща, но има неща, които на мен не ми допадат. Това не го прави по-малко стойностен за мен. Напротив. Давам си сметка, че има творческо търсене и пориви, които са доста разнообразни и смели. Което уважавам като качество.
Аватар
Votan1979
 
Мнения: 10
Регистриран на: Вто Апр 25, 2017 1:01 pm

Re: Номинации за ЕВРОКОН 2017

Мнениеот ivanushka » Сря Май 31, 2017 9:38 pm

Престанете да дъвчете тъпия Иванушка... Знам че ви харесва, но престанете.
Имало едно време, едни странни "неща". Казвали се Екскремент и Фекалия.
Те много държали да присъстват в чуждите чинии. И хич не им пукало че с каквото се смесят, то цялото става точно като тях.
По важното било че ако останели самостоятелно в собствена чиния - отивали направо в гнусната помийна яма...
И това, че много държали непременно (и погазвайки всякаква етика) да се смесят, а не да си останата в чист вид, било най доброто доказателство че мястото им действително било в смрадливата помийна яма...


Искам да ви видя вас хоръристите/ нео-диаболистите как използвате гнусотиите и извратеностите, които четете и пишете за да възпитавате децата си. Искам да видя що за изроди ще отгледате, възпитавайки ги с хорър. А всъщност не искам - гледайте си ги вие.

Явно нещо не сте разбрали. Аз не отричам правото на хоръра да съществува.
Съществувайте си. Пишете си всякакви гадории. Ако щете замервайте читателите си с екскременти и фекалии... Със сигурност има на кого да се хареса. Намерете си свобода на въображението, намерете и различни социални и "фантастични" идеи, написани "между редовете/гнусотиите/извратеностите", причинете си "емоция" най-малкото или психично разстройство ако щете. Ровете си се в този (гнусен) свят, който си бил заслужавал изследване и който бил имал какво да каже и даде на читателя/ зрителя а най вече с какво гнусно да го замери.

Но моля ви се! НЕ правете така, че пръските да падат върху хора които не искат. Не е коректно и не е етично. Нещо повече! Това е мръснишко, гнусно, мерзко, долно, гадно...
И тук няма никакво значение някаква си жанрова класификация. Която между другото се пише от кого? От писатели и читатели или от разни извратени нео-либерални сатанистки кратуни?
Наистина не е коректно да не си давате сметка че вашия жанр може да предизвика негативни (и то силно негативни) емоции у някои хора. А още по гадно е да си давате сметка и въпреки това да продължавате да се навирате навсякъде.
Не приличате ли на индивид който е напълнил шише с урина и пръска с нея минувачите?
А на шишето е написал "Фантастика".

Стойностното в т.н. хорър (а то безспорно съществува, моите уважения) се е родило но и се е изчерпало много преди вие да се родите. И при всички случаи стойностното в хоръра не държи да се смеси с фантастиката. Или с каквото и да било друго. Стойностното е стойностно само по себе си.

Ако пък толкова държите да се смесвате - смесете се с "чиклита". Много ще ви отива.
"чиклит? О да! Аз обичам ужаси!", "хорър? О да! Аз обичам чиклит!" Добре звучи, а?

Престанете да петните фантастиката.

Не че толкова ми пука. Винаги мога да приема че фантастиката е умряла и върху тленните и останки се е появила гнусната смрадлива плесен на хоръра.
Мога да го приема. Няма проблем. Само обаче да не би гнусната смрадлива плесен да е причинила смъртта на Фантастиката?
Но! Може би все още има хора които не мислят че Фантастиката е умряла и се е покрила с гнусна плесен. И не могат, и не искат да го приемат.
Сигурно все още има хора които пишат фантастика и то добра, без да е смесена с хорър.
А именно на тези хора много силно вреди смесването с хоръра.
("Фантастика ли? Не благодаря! Не обичам ужаси.")
Не е етично и не е коректно! Това е мръснишко, гнусно, мерзко, долно, гадно...
ivanushka
 
Мнения: 211
Регистриран на: Пет Май 21, 2010 8:31 pm

Re: Номинации за ЕВРОКОН 2017

Мнениеот valio_98 » Чет Юни 01, 2017 7:09 am

Votan1979 написа:Нима има значение какво ще напиша? Нима това би променила вкуса и крайното мнение на Иванушка например? Не мисля. Човек или харесва нещо, или не. И това си е негово право. Аз имам щастие да харесвам и фантастика, и хорър, и фентъзи, и крими, и трилър, и уестърн, и класическа литература (не всичко, разбира се, все пак съм обикновен човек). Не си позволявам да критикувам стил/жанр, който не харесвам, защото не мисля, че съм мерило за стойностно изкуство, както казах "все пак съм обикновен човек".
Но в хоръра можете да намерите свобода на въображението, можете да намерите и различни социални и "фантастични" идеи, написани "между редовете", можете да си "причините" емоция най-малкото. Това е един свят, който си заслужава изследване и който има какво да каже и даде на читателя/ зрителя, така както фантастичните светове, за които обичате. Далеч съм от мисълта, че всичко що е хорър е велико, което важи за всяко едно изкуство. Но идеята "махайте хоръра, това не е фантастика" само, защото не допада на някого, не е обективна. По същата логика аз казвам "забранявам четенето на чиклит, защото това не е литература, а жадувана полюция на недоклатени дебели домакини". Но фактите са, че всеки влак си има пътници и не можеш да махнеш с ръка и заличиш творци с милиони продажби, само защото творят в омразен ти жанр. Както не можеш да пренаписваш жанровата класификация.
Ето ти например се кефиш на Цефулес - за мен също е добър писател, но не всичко. Има няколко силни неща, но има неща, които на мен не ми допадат. Това не го прави по-малко стойностен за мен. Напротив. Давам си сметка, че има творческо търсене и пориви, които са доста разнообразни и смели. Което уважавам като качество.За отричането на жанра. Като студент живеех под наем при една баба Радка в кв. "Надежда". Тя много четеше и ми препоръча "Живата факла". Беше се сдобила с нея едва ли не с бой. Стивън Кинг, както си му е обичай - но за това разбрах много по-късно, - беше написал поредния си "велик американски роман". Това го слагам с кавички не защото е ирония или подигравка, а защото в американската литература това е категория, един вид под-жанр в mainstream-а. Явно талантлив автор. Обаче с какво допринесоха към развитието на авторовата идея сцените на ужасиите? Примерно с машината за смилане на отпадъци, ако си спомням правилно?
Сега си давам сметка - ако ги нямаше тези сцени, "Живата факла" (и другите му книги, които се заиграват хоръра; още един пример е Луканенко, също много касов автор) нямаше да имат подобен търговски успех. За да привлече читатели Кинг е използвал точно това качество у хората, което ги/ни кара да извръщат глави към катастрофиралите коли с надеждата да видят нечия окървавена глава, или да търсят по Интернет т. нар. war porn. Ако тук има психолог, да каже как се казва това качество, аз не знам. Но то е нещо, което апелира към биологичните страхове у нас.
Борси Стругацки се беше изразил по друг начин - във всеки живее по една маймуна, която иска само да яде и да седи пред телевизора и че писането (и мисленето!) е постоянна борба с желанията на маймуната. Според мен хорърът апелира именно към нея, в известен смисъл това е war porn-ът на спекулативния жанр.
Къде инстинктивно, къде съзнателно, почти тридесет години избягвах Стивън Кинг и чак преди два месеца прочетох "11/23/63". Направил е "велик американски роман" от една елементарна попаданска история, каквито има хиляди: "1632" на Ерик Флин и безбройните му продължения, "Видеото Исус" от Андрес Ешбах, "Мистериум" от Робърт Чалз Уилсон; в руската НФ има безброй попаданци, които отиват при Сталин въоръжени с ноутбук - това при тях е нещо като национален спорт сред писателите, и т.н. За "11/23/63" си струва да напиша ревю, но иска време.
Обобщавайки, аз отричам хоръра от етични съображения - това е похват, който принизява човека, допуска че поведението на хората се доминира от "тъмната" им страна. Съдейки по продажбите и тазгодишните номинации за Еврокона, може би това допускане не е лишено от смисъл, но за мен тези резултати означават само че с това явление трябва да се води борба чрез "пропаганда и агитация" на алтернативни начини да се привлече вниманието на читателите без те да се принизяват до маймунско състояние. "Ферма за лица" е един чудесен пример за книга, която няма нужда от изтезания с ръждива тел за да каже, каквото има да казва.

Ти си писал за свобода на въображението. По какъв начин тя е ограничена в който и да е друг спекулативен жанр? Например във фентъзито? Или в твърдата фантастика?

С български хорър в частност нещата стоят по-сложно. Впечатленията ми са, че го доминират самоцелни ужаси. В това, което съм прочел няма и помен от "велики български роман", дори в зародиш. Бих отделил "Отдел И" на Петър Тушков, който хем е литературна игра с мрака в нашето минало, хем е история за разпадането на личността на един иначе интелигентен човек, който си дава сметка, че върви по грешен път, но продължава, дали от инат, или от погрешно разбрано чувство за дълг, или от липса на вътрешно чувство за морал. И за това съм писал в последния алманах Фантастика на Наско Славов. Освен това българският хорър има и един друг проблем, който е по-скоро свързан с личностите на авторите, отколкото със самия жанр - неприемането на критика и надутото самомнение - за справка миналогодишната разправия във форума на Шадоуданс.

Ако напишеш нещо дали ще има значение - не знам и едва ли някой знае. Аз мога само да ти кажа как гледам на собствените си ревюта - това са указателни табели, един вид пътни знаци, които водят към някоя книга. А по-нататък книгата, ако може, сама ще си свърши работата. Стефан Кръстев - Цефулес не го познавам, че да му се кефя, харесала ми е книгата му.
Аватар
valio_98
 
Мнения: 564
Регистриран на: Сря Юли 06, 2011 10:32 pm

Re: Номинации за ЕВРОКОН 2017

Мнениеот Votan1979 » Чет Юни 01, 2017 9:39 am

ivanushka написа:Искам да ви видя вас хоръристите/ нео-диаболистите как използвате гнусотиите и извратеностите, които четете и пишете за да възпитавате децата си. Искам да видя що за изроди ще отгледате, възпитавайки ги с хорър. А всъщност не искам - гледайте си ги вие.


Знаеш ли, изродите са тези фанатици, които са слепи за разнообразието на света.
И си мери думите!!!


Ти си писал за свобода на въображението. По какъв начин тя е ограничена в който и да е друг спекулативен жанр? Например във фентъзито? Или в твърдата фантастика?

Казал ли съм, че е ограничена в друг жанр? Това, което казвам е, че има цветя - различни. Едно сенколюбиви, други слънцелюбиви, едни обичат да бъдат поливани всеки ден, други веднъж в седмица, а кактусите може и два-три пъти в годината. Всички са цветя и са красиви за човек, които има очи да ги види.
Похватите, които се използват в различни жанрове бих сравнил с опорно-двигателния апарат - всичко е едно единство, което позволява на човек да се движи и изпълнява функции.
Аватар
Votan1979
 
Мнения: 10
Регистриран на: Вто Апр 25, 2017 1:01 pm

Re: Номинации за ЕВРОКОН 2017

Мнениеот Sephiroth » Чет Юни 01, 2017 9:48 am

ivanushka написа:Престанете да дъвчете тъпия Иванушка... Знам че ви харесва, но престанете.
Имало едно време, едни странни "неща". Казвали се Екскремент и Фекалия.
Те много държали да присъстват в чуждите чинии. И хич не им пукало че с каквото се смесят, то цялото става точно като тях.
По важното било че ако останели самостоятелно в собствена чиния - отивали направо в гнусната помийна яма...
И това, че много държали непременно (и погазвайки всякаква етика) да се смесят, а не да си останата в чист вид, било най доброто доказателство че мястото им действително било в смрадливата помийна яма...


Искам да ви видя вас хоръристите/ нео-диаболистите как използвате гнусотиите и извратеностите, които четете и пишете за да възпитавате децата си. Искам да видя що за изроди ще отгледате, възпитавайки ги с хорър. А всъщност не искам - гледайте си ги вие.

Явно нещо не сте разбрали. Аз не отричам правото на хоръра да съществува.
Съществувайте си. Пишете си всякакви гадории. Ако щете замервайте читателите си с екскременти и фекалии... Със сигурност има на кого да се хареса. Намерете си свобода на въображението, намерете и различни социални и "фантастични" идеи, написани "между редовете/гнусотиите/извратеностите", причинете си "емоция" най-малкото или психично разстройство ако щете. Ровете си се в този (гнусен) свят, който си бил заслужавал изследване и който бил имал какво да каже и даде на читателя/ зрителя а най вече с какво гнусно да го замери.

Но моля ви се! НЕ правете така, че пръските да падат върху хора които не искат. Не е коректно и не е етично. Нещо повече! Това е мръснишко, гнусно, мерзко, долно, гадно...
И тук няма никакво значение някаква си жанрова класификация. Която между другото се пише от кого? От писатели и читатели или от разни извратени нео-либерални сатанистки кратуни?
Наистина не е коректно да не си давате сметка че вашия жанр може да предизвика негативни (и то силно негативни) емоции у някои хора. А още по гадно е да си давате сметка и въпреки това да продължавате да се навирате навсякъде.
Не приличате ли на индивид който е напълнил шише с урина и пръска с нея минувачите?
А на шишето е написал "Фантастика".

Стойностното в т.н. хорър (а то безспорно съществува, моите уважения) се е родило но и се е изчерпало много преди вие да се родите. И при всички случаи стойностното в хоръра не държи да се смеси с фантастиката. Или с каквото и да било друго. Стойностното е стойностно само по себе си.

Ако пък толкова държите да се смесвате - смесете се с "чиклита". Много ще ви отива.
"чиклит? О да! Аз обичам ужаси!", "хорър? О да! Аз обичам чиклит!" Добре звучи, а?

Престанете да петните фантастиката.

Не че толкова ми пука. Винаги мога да приема че фантастиката е умряла и върху тленните и останки се е появила гнусната смрадлива плесен на хоръра.
Мога да го приема. Няма проблем. Само обаче да не би гнусната смрадлива плесен да е причинила смъртта на Фантастиката?
Но! Може би все още има хора които не мислят че Фантастиката е умряла и се е покрила с гнусна плесен. И не могат, и не искат да го приемат.
Сигурно все още има хора които пишат фантастика и то добра, без да е смесена с хорър.
А именно на тези хора много силно вреди смесването с хоръра.
("Фантастика ли? Не благодаря! Не обичам ужаси.")
Не е етично и не е коректно! Това е мръснишко, гнусно, мерзко, долно, гадно...


А кой беше ти, че те не помня? Поне се представи, че да знам на следващото събитие на фендъма кого да бия, страхлива мишко.
Аватар
Sephiroth
 
Мнения: 622
Регистриран на: Пон Мар 01, 2010 4:59 pm

Re: Номинации за ЕВРОКОН 2017

Мнениеот valio_98 » Чет Юни 01, 2017 10:10 am

Sephiroth написа:А кой беше ти, че те не помня? Поне се представи, че да знам на следващото събитие на фендъма кого да бия, страхлива мишко.


А, каква стана тя, Бранимире?
Ти дойде тука да дразниш и това е ОК, но когато тебе взеха да те дразнят, взе да налиташ на бой? Не ти ли харесва собственото ти лекарство?
Аватар
valio_98
 
Мнения: 564
Регистриран на: Сря Юли 06, 2011 10:32 pm

Re: Номинации за ЕВРОКОН 2017

Мнениеот valio_98 » Чет Юни 01, 2017 10:15 am

Votan1979 написа:
ivanushka написа:Искам да ви видя вас хоръристите/ нео-диаболистите как използвате гнусотиите и извратеностите, които четете и пишете за да възпитавате децата си. Искам да видя що за изроди ще отгледате, възпитавайки ги с хорър. А всъщност не искам - гледайте си ги вие.


Знаеш ли, изродите са тези фанатици, които са слепи за разнообразието на света.
И си мери думите!!!


Ти си писал за свобода на въображението. По какъв начин тя е ограничена в който и да е друг спекулативен жанр? Например във фентъзито? Или в твърдата фантастика?

Казал ли съм, че е ограничена в друг жанр? Това, което казвам е, че има цветя - различни. Едно сенколюбиви, други слънцелюбиви, едни обичат да бъдат поливани всеки ден, други веднъж в седмица, а кактусите може и два-три пъти в годината. Всички са цветя и са красиви за човек, които има очи да ги види.
Похватите, които се използват в различни жанрове бих сравнил с опорно-двигателния апарат - всичко е едно единство, което позволява на човек да се движи и изпълнява функции.Наистина, не си казал. Но ако това не е предимство на хоръра, тогава какъв е смисълът да заливате читателите с грозотия за да им поднесете някоя идея? Не може ли идеите да се предлагат на читателя без да го докарвате до кошмари? И има ли смисъл идеите да се прикриват? Няма цензура (освен ако не живееш с Сев. Корея), има Интернет, човек може да пише всичко. И изобщо, смелостта не е същото като талант.
Аватар
valio_98
 
Мнения: 564
Регистриран на: Сря Юли 06, 2011 10:32 pm

Re: Номинации за ЕВРОКОН 2017

Мнениеот Sephiroth » Чет Юни 01, 2017 10:30 am

valio_98 написа:
Sephiroth написа:А кой беше ти, че те не помня? Поне се представи, че да знам на следващото събитие на фендъма кого да бия, страхлива мишко.


А, каква стана тя, Бранимире?
Ти дойде тука да дразниш и това е ОК, но когато тебе взеха да те дразнят, взе да налиташ на бой? Не ти ли харесва собственото ти лекарство?


Да, дойдох да дразня, не да обиждам. Ти как би реагирал, ако някой по твой адрес каже
нещо от сорта на "Искам да ви видя вас хоръристите/ нео-диаболистите как използвате гнусотиите и извратеностите, които четете и пишете за да възпитавате децата си. Искам да видя що за изроди ще отгледате, възпитавайки ги с хорър." Без значение какъв жанр използва - замени хоръра с фантастика, щом ти е удобно.

Собственото ми лекарство, казваш? Я покажи къде съм обидил нечии деца.
Аватар
Sephiroth
 
Мнения: 622
Регистриран на: Пон Мар 01, 2010 4:59 pm

Re: Номинации за ЕВРОКОН 2017

Мнениеот valio_98 » Чет Юни 01, 2017 12:07 pm

Sephiroth написа:
valio_98 написа:
Sephiroth написа:А кой беше ти, че те не помня? Поне се представи, че да знам на следващото събитие на фендъма кого да бия, страхлива мишко.


А, каква стана тя, Бранимире?
Ти дойде тука да дразниш и това е ОК, но когато тебе взеха да те дразнят, взе да налиташ на бой? Не ти ли харесва собственото ти лекарство?


Да, дойдох да дразня, не да обиждам. Ти как би реагирал, ако някой по твой адрес каже
нещо от сорта на "Искам да ви видя вас хоръристите/ нео-диаболистите как използвате гнусотиите и извратеностите, които четете и пишете за да възпитавате децата си. Искам да видя що за изроди ще отгледате, възпитавайки ги с хорър." Без значение какъв жанр използва - замени хоръра с фантастика, щом ти е удобно.

Собственото ми лекарство, казваш? Я покажи къде съм обидил нечии деца.


Ти сериозно ли си мислиш, че не обиждаш? Виж всяко едно твое писмо към Иванушка.

Всъщност отдавна въвеждам лапетата във фентъзито и научната фантастика: "Ламята" от Николай Хайтов, "Орфеус се спуска в Ада" от Жоро Малинов, "Обетът на седмината" от Елена Емануилова и пр. Последно четохме разкази на Петър Бобев. За филми да не говорим - "Планети", всичко от Миядзаки, "Алиса", "Звездни войни" (но само първите три епизода, тук трябваше да сложа чертата; нека да укрепнат духовно преди срещата с Джар-Джар Бинкс).

Изобщо, фентъзито и научната фантастика стават за деца. Изтезанията с ръждива тел и мелачка за боклуци - не. Те и за възрастни не стават, не намираш ли?
Аватар
valio_98
 
Мнения: 564
Регистриран на: Сря Юли 06, 2011 10:32 pm

Re: Номинации за ЕВРОКОН 2017

Мнениеот Votan1979 » Чет Юни 01, 2017 12:35 pm

То и Тургенев не става за деца....
Аватар
Votan1979
 
Мнения: 10
Регистриран на: Вто Апр 25, 2017 1:01 pm

Re: Номинации за ЕВРОКОН 2017

Мнениеот Sephiroth » Чет Юни 01, 2017 12:44 pm

valio_98 написа:
Sephiroth написа:
valio_98 написа:
Sephiroth написа:А кой беше ти, че те не помня? Поне се представи, че да знам на следващото събитие на фендъма кого да бия, страхлива мишко.


А, каква стана тя, Бранимире?
Ти дойде тука да дразниш и това е ОК, но когато тебе взеха да те дразнят, взе да налиташ на бой? Не ти ли харесва собственото ти лекарство?


Да, дойдох да дразня, не да обиждам. Ти как би реагирал, ако някой по твой адрес каже
нещо от сорта на "Искам да ви видя вас хоръристите/ нео-диаболистите как използвате гнусотиите и извратеностите, които четете и пишете за да възпитавате децата си. Искам да видя що за изроди ще отгледате, възпитавайки ги с хорър." Без значение какъв жанр използва - замени хоръра с фантастика, щом ти е удобно.

Собственото ми лекарство, казваш? Я покажи къде съм обидил нечии деца.


Ти сериозно ли си мислиш, че не обиждаш? Виж всяко едно твое писмо към Иванушка.

Всъщност отдавна въвеждам лапетата във фентъзито и научната фантастика: "Ламята" от Николай Хайтов, "Орфеус се спуска в Ада" от Жоро Малинов, "Обетът на седмината" от Елена Емануилова и пр. Последно четохме разкази на Петър Бобев. За филми да не говорим - "Планети", всичко от Миядзаки, "Алиса", "Звездни войни" (но само първите три епизода, тук трябваше да сложа чертата; нека да укрепнат духовно преди срещата с Джар-Джар Бинкс).

Изобщо, фентъзито и научната фантастика стават за деца. Изтезанията с ръждива тел и мелачка за боклуци - не. Те и за възрастни не стават, не намираш ли?


Моля те, не сменяй темата и не извъртай. Ние тук може да се обиждаме и да се псуваме едни други, но да се намесват децата е граница, която не трябва да се прекрачва. Пак те питам - АЗ къде съм обиждал някого на тема деца? Някъде? И понеже много одобряваш писанията му, искам да попитам - одобряваш ли и това?
Аватар
Sephiroth
 
Мнения: 622
Регистриран на: Пон Мар 01, 2010 4:59 pm

Re: Номинации за ЕВРОКОН 2017

Мнениеот valio_98 » Чет Юни 01, 2017 3:10 pm

Да, да отклонявям я. А онова, което си написал за санитарите сигурно е пожелание за добър ден. Ама алтернативно, де.

Ти къде си криеш любимите книги, под матрака или имаш по-сигурно място. ;)
Сериозно, радвам се да видя, че си даваш сметка, че вашият любим жанр не е за деца. Ако не друго, моят жанр е по-добър от вашия, най-малкото защото става и за тях. ;)
Не се връзвай, майтап да става.

PS Забравих нещо - Нийл Геймън има един сборник с есета: "The View from the Cheap Seats: Selected Nonfiction". В амазон част от него е публична. Хвърли едно око какво е написал за читателките навици на голямата си дъщеря.
Последна промяна valio_98 на Чет Юни 01, 2017 3:17 pm, променена общо 1 път
Аватар
valio_98
 
Мнения: 564
Регистриран на: Сря Юли 06, 2011 10:32 pm

Re: Номинации за ЕВРОКОН 2017

Мнениеот Sephiroth » Чет Юни 01, 2017 3:16 pm

valio_98 написа:Да, да отклонявям я. А онова, което си написал за санитарите сигурно е пожелание за добър ден. Ама алтернативно, де.

Ти къде си криеш любимите книги, под матрака или имаш по-сигурно място. ;)
Сериозно, радвам се да видя, че си даваш сметка, че вашият любим жанр не е за деца. Ако не друго, моят жанр е по-добър от вашия, най-малкото защото става и за тях. ;)
Не се връзвай, майтап да става.


А, сега обръщаме нещата на шега :problem: Хубаво, нека майтап да става.
Аватар
Sephiroth
 
Мнения: 622
Регистриран на: Пон Мар 01, 2010 4:59 pm

Re: Номинации за ЕВРОКОН 2017

Мнениеот valio_98 » Чет Юни 01, 2017 3:19 pm

Sephiroth написа:
valio_98 написа:Да, да отклонявям я. А онова, което си написал за санитарите сигурно е пожелание за добър ден. Ама алтернативно, де.

Ти къде си криеш любимите книги, под матрака или имаш по-сигурно място. ;)
Сериозно, радвам се да видя, че си даваш сметка, че вашият любим жанр не е за деца. Ако не друго, моят жанр е по-добър от вашия, най-малкото защото става и за тях. ;)
Не се връзвай, майтап да става.


А, сега обръщаме нещата на шега :problem: Хубаво, нека майтап да става.


Аз не съм спрял да се шегувам, такъв човек съм. :)
Добваих в постинга си един цитат, там много хубави работи пише, не го пропускай.
Аватар
valio_98
 
Мнения: 564
Регистриран на: Сря Юли 06, 2011 10:32 pm

Re: Номинации за ЕВРОКОН 2017

Мнениеот Votan1979 » Чет Юни 01, 2017 3:21 pm

Нийл Геймън много го уважавам. Това сериозно.
Откакто разбрах, че лично е писал на наш, български поет и то похвални думи, още повече го харесвам. Не е някакво надуто западно лайно. Това е шега.
Аватар
Votan1979
 
Мнения: 10
Регистриран на: Вто Апр 25, 2017 1:01 pm

Re: Номинации за ЕВРОКОН 2017

Мнениеот valio_98 » Чет Юни 01, 2017 3:26 pm

Votan1979 написа:Нийл Геймън много го уважавам. Това сериозно.
Откакто разбрах, че лично е писал на наш, български поет и то похвални думи, още повече го харесвам. Не е някакво надуто западно лайно. Това е шега.


Значи и двамата го уважаваме.
Аз пък започнах като разбрах, че е писал на българския си издател да не му прави толкова страшни кориците. :)

ПС Не смяташ ли че става малко самоцелно?
Аватар
valio_98
 
Мнения: 564
Регистриран на: Сря Юли 06, 2011 10:32 pm

ПредишнаСледваща

Назад към Литература и други изкуства

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron
Общо на линия e 1 потребител :: 0 регистрирани0 скрити и 1 гости (Информацията се обновява на всеки 5 минути)
На Сря Яну 15, 2020 8:06 pm е имало общо 349 посетители наведнъж.

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта