Начало форум Наука и прогностика

Наука и прогностика

Прогностика 2

Място за обсъждане на теми, свързани с наука, философия, прогностика, евристика

Re: Прогностика 2

Мнениеот Zvezdichko » Чет Фев 05, 2009 3:01 pm

Не съм пробвал и толкова

(Да не се взема насериозно)
Моята фантастична повест "Сред пясъците на Саркания":
https://sandsofsarkania.wordpress.com/
Zvezdichko
 
Мнения: 352
Регистриран на: Пон Юни 23, 2008 3:03 pm

Re: Прогностика 2

Мнениеот robinofloksli » Чет Фев 05, 2009 4:15 pm

@(in)general...
Бай, бал, бат, батко, батюшка и тн не са турски думи, а са си български. Означават по-голям, по-старши. какво са заимствали от нас турците не мога да кажа, не съм специалист. Официално в техния речник на чуждите думи са признали само 2 думи с български корен.За 500 г съжителство, толкоз! Ако вярваме на пропаганда.

Статията на Достоевски е доста поучителна. Интересно ми е, кого визира по точно под СЛАВЯНСКИ държави? Сърбия? Добре. Румъния? Те не са на това мнение. България? Аз също не съм на това мнение. Гърция? Малко прекалено... Черна гора, Македония, Албания? Нито са славяни, нито са освободени от Русия.

Да погледнем обективно на нещата. Ние сме народ и етнос под чуждо иго. Идват едни казаци и едни мужици, искат да ни освобождават. Че да се дърпаме ли? Не, помагаме с каквото можем, даже се бием като откачени. Същото правим и 400 по рано - като идват едни поляци да ни освобождават. Помагаме, бием се... Кой не е дошъл да ни освобождава, на него не сме помагали и не сме се били за него. Ние сме народ древен и мъдър. Извличаме полза от всичко. Обаче си имаме глави на раменете. И знаем едно друго. Знаем например кой заменя целостта на България срещу отпадането на санкциите от кримската война. Знаем и кой не одобрява Съединението. Знаем и защо са ни освободили. Също така знаем и кой ни пороби, 67 години след като ни освободи.
Знаем също така откъде идва газа. Газа идва предимно от Русия, но също така идва и от туркменистан, от азърбайджан, от казахстан въобще от каспийския басейн. Не по Южен поток, по един друг поток идва, който обаче нашия мил президент с готовност замрази. Целунахме още един задник, но вече не ни прави впечатление. Не ни прави впечатление и изкупуването на траншове от природен газ на някои прикаспийски републики от Русия и пренасочването на тези траншове къде? А, пак ЕС, но четири пъти по скъпо. Дреболия... После Путин патетично ще заяви пред цяла Европа, че времето на ефтиния газ е отминало. Верваме му!

Странна работа, в договора за изграждане на Южен поток има клаузи за блокиране на други алтернативни газопроводи. Разбирай - Набуко. Защо ли? Ами защото Русия знае, че сме обръгнали на целуване на задници и трябва нещо по-така, че да ни държи послушни. Сергей Дмитриевич и БСП няма да изкарат още един мандат. Даже пенсионерите не са толкова тъпи. Русия налива основите на едно дългогодишно "приятелство" и "дружба". Едновременно с това ще си оправи икономиката. Всъщност - не, няма да оправя нищо, само олигарсите ще забогатеят още повече. Като се сговни работата държавата ще им помогне, няма проблем. Прикаспийските държави да го духат. Тях не само че не са ги освобождавали, тях ги окупират, дори и днес. На кво отгоре да им правят мили физиономии?

Големият въпрос който обобщава всички тези доводи - чудно ли е, странно ли е, че България нито преди 100 години, нито сега иска да има нещо общо с Русия? Кой нормален човек намира това за толкова странно, че да пише такива злободневни статии? Въпросът не е риторичен, а отговора му е - неосведомения човек. Човек който бърка българи, власи, гърци и албанци със славяни. Или пък човек който се е самозабравил и проповядва пан-славизма с повод и без повод. Това е моето мнение, при цялата ми любов и уважение към творчеството на Достоевски.
Да не се взема насериозно...
Аватар
robinofloksli
Модератор
 
Мнения: 1695
Регистриран на: Сря Яну 08, 2003 2:15 pm

Re: Прогностика 2

Мнениеот Мартин » Чет Фев 05, 2009 4:44 pm

Робине, да ти кажа честно, реагираш без много да мислиш само като чуеш думите Русия и комунизъм. Вземи си прочети пак АБС.

За Достоевски - той говори за племена, а не за държави. Пропускаш Чехия, Полша, Словакия, почти цяла бивша Югославия, няколко бивши съветски републики. Всички те са славяни и повечето имат ясно изразено отношение към Русия.
Подобно на това, което Македония има към нас (и ние към нея).

Ако някой се мисли, че с братята американци ще ни се размине с едно цункане отзад дълбоко греши.

Русия естествено също отдавна няма топли чувства към нас. И все пак има руснаци, които знаят за България и имат положително отношение към нея, пък било и заради славянските корени.
За американец такова нещо трудно може да се каже.

Хубаво, че Генерала спомена Давос. Там всъщност се е случило нещо много интересно. Другарят Путин, когото аз лично не понасям, се е държал по начин, по който ние българите (сигурно защото си имаме глави на раменете) никога не сме могли да се държим.
Попитал чичко Дел (бос на едноименната фирма) другаря Путин: От какво имате нужда, как да ви помогнем; а другарят Путин с каменно лице отвърнал (на самия форум пред всички журналисти): Нямаме нужда от вашата помощ, не сме малоумни или с ограничено мислене и можем да се оправяме и сами.
Мартин
 

Re: Прогностика 2

Мнениеот robinofloksli » Чет Фев 05, 2009 5:00 pm

Извинявай че ти възразявам, но ти реагираш без да си чел внимателската:

"не будет у России, и никогда еще не было, таких ненавистников, завистников, клеветников и даже явных врагов, как все эти славянские племена, чуть только их Россия освободит, а Европа согласится признать их освобожденными!"

Кога Русия е освобождавала Чехия, Полша и Словакия? Особено Полша, подчертавам Полша и правя нервна пауза, че да се усетиш...
Бивша Югославия? Кого от ПОЧТИ ЦЯЛА бивша Югославия е освобождавала Русия? Сърбия! Даже два пъти! Сега и Косово...
Между другото, ние също сме освобождавали сърбия. Вярно, скромно участие, с 200 души, но все пак! Обичат ли ни сърбите за това? И ние ТОЛКОВА ги обичаме, само че за разлика от тях си знаем защо...

Другарят Путин е напълно прав. По своему. Те не са нито малоумни, нито с ограничено мислене. Ще се оправят сами. Само дето малоумието и ограниченото мислене нямат нищо общо с това. Нещо общо може би има малоумието и ограниченото мислене на НАШИТЕ управляващи, но това е друга тема.
Да не се взема насериозно...
Аватар
robinofloksli
Модератор
 
Мнения: 1695
Регистриран на: Сря Яну 08, 2003 2:15 pm

Re: Прогностика 2

Мнениеот Генерала » Пет Фев 06, 2009 9:12 pm

Ами приеми, че Достоевски е казал това по повод Бьлгария, какво променя това? Русия е помогнала на всички балкански народи да се освободят от турско. Най-много на нас, разбира се, щото сме бьлгари-юнаци! А срещата в Давос я откри товарищ Путин. Бегай сега пий един алергозан, да се не изпришищ.(:D
Генерала
 

Re: Прогностика 2

Мнениеот robinofloksli » Пет Фев 06, 2009 9:14 pm

И с листа от бъз става, или пък с гледане на хамерикански екшъни...
Да не се взема насериозно...
Аватар
robinofloksli
Модератор
 
Мнения: 1695
Регистриран на: Сря Яну 08, 2003 2:15 pm

Re: Прогностика 2

Мнениеот Generala » Пет Фев 06, 2009 9:24 pm

Верно и с бьзунек става, даже е по-екологично! А от екщьните - аз се алергясвам.:)-D
Generala
 

Re: Прогностика 2

Мнениеот robinofloksli » Пет Мар 06, 2009 4:36 pm

http://veselba.kafence.com/bg/image/39057#
Да не се взема насериозно...
Аватар
robinofloksli
Модератор
 
Мнения: 1695
Регистриран на: Сря Яну 08, 2003 2:15 pm

Re: Прогностика 2

Мнениеот Goa » Пет Мар 06, 2009 4:48 pm

Некой бая си е пришпорил фантазията X(
Аватар
Goa
Модератор
 
Мнения: 8267
Регистриран на: Сря Яну 15, 2003 1:01 pm

Предишна

Назад към Наука и прогностика

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

Общо на линия e 1 потребител :: 0 регистрирани0 скрити и 1 гости (Информацията се обновява на всеки 5 минути)
На Пет Дек 01, 2017 9:38 pm е имало общо 64 посетители наведнъж.

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта