Начало форум Наука и прогностика

Наука и прогностика

Кой ще спаси България и от какво?

Място за обсъждане на теми, свързани с наука, философия, прогностика, евристика

Кой ще спаси България и от какво?

Мнениеот valio_98 » Пон Авг 28, 2023 1:23 pm

Чета статия, явно важна, защото е на първа страница, и се сблъсквам със следната фигура:

https://www.segabg.com/sites/default/files/_sega/styles/flexslider_full/public/2023/08/screenshot_2023-08-28_at_10.58.58.png.webp

За всеки, който поне веднъж през живота си е „чел“ някаква графика или диаграма е ясно, че онзи, който я е публикувал, никога не го е правил: ординатата (за тези които не са внимавали, това е оста Y или казано по-просто, вертиклната ос) е изрязана. Без нея читателите не може да разберат нито какви са стойностите на хистограмата, нито в какви единици са.
Подозирам, че човекът, който е изрязал хистограмата гледа на нея като на илюстрация, като на красива картинка, а не като на източник на информация, от който може да се разбере нещо. С други думи, изрязването подсказва за липса на разбиране.
Да живее упростяването на учебните програми.
Не изключвам изрязването да е артефакт от някое автоматично програмно средство и дано да е така, защото ако не е, ми става страшно. И остава само да се молим. Примерно така: Боже, спаси България от неграмотни журналисти, от алчни политици и от лековерни избиратели. Само че кой ще остане?

Ето какво са хистограмите:
https://www.youtube.com/watch?v=qG4x6nBHsus
Аватар
valio_98
 
Мнения: 846
Регистриран на: Сря Юли 06, 2011 10:32 pm

Re: Кой ще спаси България и от какво?

Мнениеот ivanushka » Вто Авг 29, 2023 11:20 pm

За журналистите на демокрацията, самото название "журналист" ги прави някакви висши същества които са много, много над останалата приспособенска сива майнд-контролирана маса. (А между другото не само с журналята е така. Същото е и с названието "министри", "депутати", "банкери", "бизнесмени", "работодатели", "емигранти" и всякаква подобна властова паплач) Още повече че журналята са основните бойци на майнд-контрол фронта на демокрацията. Този майнд - контрол фронт е основната опора на "демокрацията". Получи ли се пробив на този фронт цялата смрадлива система ще рухне като небостъргач направен от л**на.
И за да не се получи пробив, е необходимо "публиката" да е колкото се може по-тъпа, по-лековерна и най вече да са отстранени всякакви дори и незначителни зачатъци на някакъв морал, етика, любов към родината и любов към ближния... За целта образованието трябва да се "реформира" и "реформира" и "реформира".... докато не остане образование, което да се реформира...
Между другото, ако емигрантите - тези страхливи долни безродни псета, изоставали страната си на разорение а народа си на изтребление, за да лепят лой по г*за си- та ако те не са забелязали, и цялата България така се "реформира" и реформира" и "реформира"... докато не остане България...
Щом така са наредили "началниците"... А емигрантите са псета които са отишли от близо да лижат г*зовете на началниците - за повечко пари и облаги...
Освен това умишленото затъпяване на "публиката" е основен механизъм за поддържането на социалното неравенство, базирано на "имаш защото имаш и нямаш защото нямаш"... Това именно социално неравенство е основата на "демокрацията", така че всичко със затъпяването е наред! Няма проблем в това! По скоро обратното - интелектуалното и духовно развитие и издигане на населението е проблем! Голям проблем за "демокрацията"! Не бива да се допуска!

Неграмотни журналисти? Между другото , журналята също трябва да са мозъчно осакатени, и то дори още повече от останалата публика, за да бъдат самите те под майнд-контрол. Иначе са опасни! Нали никой не иска да бъде опръскан от л*ната на срутилия се л*нян небостъргач на "демокрацията"?

Алчни политици? Помня когато идваше "демокрацията" еди мазни момченца гнусни тарикати и безродници, които после заминаха за чужбина и там се уредиха с държавна помощ от страна на днешните "началници", проповядваха: "Повече алчност, повече егоизъм, по малко държава и на всички ще ви бъде по добре"... И населението клъвна! Сега наистина най добре са най големите алчняри, егоисти и анти държавници... Станали политици и бизнесмени , олигарси... А другите... те остаряха и измряха, без да оставят поколение... Това е една голяма победа на "демокрацията"! Да ви се върша!

Лековерни избиратели? Ако избирателите не са умишлено затъпени и лековерни, ще забележат че не те управляват с гласа си, а управляват "началниците"... А да осъзнаят че управляват "началниците" - това е голяма пукнатина в ла*няния небостъргач на "демокрацията". Не можем да го допуснем!

Остава само да се молим? На кого се молите вие демократите? На този който казва: "Повече алчност, повече егоизъм, по малко държава"? На Бога или на мамона се молите? Или на и за лойта по г*за си?

Кой ще остане? Ами ZavЪрналите се емигранти ще останат! Които са се ZavЪрнали, защото са им свършили парите... поради неуспеха в човекомразещата "конкурентна" консуматорска среда. Напоследък програмите на "началниците" за спонсориране на предатели участници в улично медиен натиск и контрол на властта и управлението на страна, се прехвърлиха от чужбина в България. Ето още една важна причина за ZavrЪщане... "Началниците" промениха политиката по спонсориране. Лоша работа - за емигрантите в България е кофти, но ще се приспособят - щом има спонсориране...

Страната е минала, и то отдавна точката на невъзврат. От тук нататък следва само ускоряващо се сриване... докато не дойдат нови хора... Пратени от "началниците"...
Някои наивници си мислят че може да има обрат! ХА! ХА! ХА! Днес спрямо българския етнос (и странно , само и единствено спрямо него) се провежда отбор/селекция. Младото поколение се гордее че е от малкото, които са преминали тази селекция. Гордеят се защото си мислят че селекцията е естествена.
Но виждате ли, така както селекцията е уж натурална, така преминалите я са точно точно такива каквито ги искат "началниците". Не е ли смешно това? Както се каза за кого геноцид и етническо прочистване (и само "началниците" имат право да преценят дали геноцида е геноцид и етническото прочистване етническо прочистване), за кого родна майка "натурална" селекция. И тези преминали уж натуралната селекция си мислят че може да има обрат! Ами именно защото са точно такива каквито ги искат "началниците", за да се случи обрат те трябва да тръгнат срещу "началниците" а всъщност срещу самите себе си. И дори срещу гените си! Не! Няма да има обрат!

Така че няма какво да се изненадваш за тази ситуация... Но радвай се! Това е признак за победата на "демокрацията". Постигнахте го! Да ви се върне "добрината"!
ivanushka
 
Мнения: 253
Регистриран на: Пет Май 21, 2010 8:31 pm


Назад към Наука и прогностика

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron
Общо на линия e 1 потребител :: 0 регистрирани0 скрити и 1 гости (Информацията се обновява на всеки 5 минути)
На Сря Яну 15, 2020 8:06 pm е имало общо 349 посетители наведнъж.

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта