Начало форум Наука и прогностика

Наука и прогностика

НАСА и "Лунната конспирация"

Място за обсъждане на теми, свързани с наука, философия, прогностика, евристика

НАСА и "Лунната конспирация"

Мнениеот Zvezdichko » Пет Юли 11, 2008 7:10 pm

Я да видим тука :)

http://www.cosmos.1.bg/portal/index.php?option=com_content&view=article&id=465:2008-07-11-16-04-32&catid=14:-&Itemid=27

На 16 юли 2008 г. се навършват 39 години от изстрелването на кораба Аполо 11. По-късно астронавтите Нийл Армстронг и Бъз (тогава Едуин) Олдрин стъпиха на Луната, докато Майк Колинз остана в окололунна орбита.

Не всички са съгласни с това. Има някои, които разпалено твърдят, че лунните кацания никога не са се осъществили – поне не в пилотиран режим.

Но така ли е всъщност?

Хората, които стъпиха на Луната, се върнаха обратно успешно. Но те не се върнаха с празни ръце – както известните мореплаватели, които кръстосвали моретата преди векове и са донасяли предмети от чуждите земи, така и астронавтите не се прибраха на Земята с празни ръце. Те донесоха тук голямо количество лунни скали.“Лунните скали са уникални”, твърди д-р Дейвид Мак Кей от космическя център Джонсън на НАСА. “Те се отличават от земните по много аспекти”.

“Например”, твърди д-р Марк Норман от Тасманийския университет, “лунните скали почти нямат вода в тяхната кристална структура и известни субстанции, които се срещат на Земята в изобилие като глини, напълно отсъстват на Луната”.

Норман продължава: “Ние открихме частици от прясно стъкло в скалите от Луната, които са образувани от вулканична активност и от метеоритни удари в продължение на 3 милиарда години. Наличието на вода на Земята бързо разрушава такова стъкло само в рамките на няколко милиона години. Тези скали трябва да идват от Луната!”

“Лунните скали също така са набраздени с мънички кратери от метеоритни удари. Това може да стане само на тяло без атмосфера”, добавя Мак Кей.

Разбира се, има хора, които не са съгласни с това и продължават да ръсят куп глупости. Да разгледаме аргументите им за лунните скали:


1.

Лунните скали лесно могат да бъдат изфабрикувани в лаборатория.


Много автори на конспирационни теории твърдят това, но нито един от тях не е бил в състояние да предложи процес, които да доведе до уникалните свойства на скалите.


1.

Обикновени земни скали са били изпечени в радиационна фурна, за да наподобят лунни скали


Има ли някой, който би обяснил какво представлява тази така наречена “радиационната фурна” и какъв ефект би имала тя върху минералите? Това твърдение не е нищо повече от неиздържана хипотеза, без да са приложени никакви доказателства.


1.

НАСА има фурни, които нагряват до 5 000 градуса по Фаренхайт, и са способни да произведат всякакъв минерал (твърдение на Бил Кейсинг)


За съжаление Кейсинг няма научна степен по геология. Професионалните геолози не са съгласни с това.

Съгласно Келър топенето на съставен материал ще доведе до формиране на конвекционни слоеве, които ще се запазят и при втвърдяването. Конвекцията е функция на гравитацията и лунните скали имат такива слоеве, които ясно показват, че скалите са се формирали при по-ниска гравитация :)


1.

Просто поставяте скалите в микровълнова фурна и това би било довело до радиационни ефекти, които геолозите казват, че засягат лунните скали


Явно конспираторите знаят по-малко за микровълновите фурни, отколкото за лунна геология. Микровълните не са йонизираща радиация. Ако сложим скала в микровълнова фурна, няма да има промени в химическия или кристалния строеж. Просто ще получите по-топла скала!


1.

Геолозите казват, че лунните скали не се различават съществено от базалтовите, които се срещат в океана! Очевидно НАСА е намерила океански базалти и ги е представила за лунни скали.


Не е вярно, че геолозите не виждат разлика между лунните и океанските базалти! Лунните скали са анхидрозни – в тях няма вода! Това не е така при океанските базалти.


1.

Вернер Фон Браун е бил в Антарктида, за да вземе лунни скали, които са били избити от лунната повърхност от ударите и са паднали на Земята като метеорити.


Още едно неправдоподобно обвинение! Защо точно Вернер Фон Браун е бил в Антарктида? Инженер, който е гений в реактивното движение не е задължително да има познания по лунни скали. За тази работа трябва геолог! Ето как авторите на коспиративни теории показват, че са некомпетентни по въпроса как работи НАСА и споменават само имената, които те знаят.

Лунни метеорити наистина съществуват и Антарктида е добро място за търсене. Но те трудно се намират! Аполо е доставил на Земята около 380 килограма материал! До 1990 година геолозите са намерили само 19 лунни метеорита. И това се дължи на съвместните усилия на международната научна общност! Трудно е да се повярва, че НАСА е имала възможност да събере 380 килограма в рамките само на едно десетилетие!

И не на последно място – лунните метеорити показват различия от скалите на Аполо. Лунните проби имат по повърхността много малки кратерчета, наречени “зап дупчици”. Те са причинени от микрометеорити и могат да се видят само под микроскоп. Но напълно отсъстват при лунните метеорити в Антарктида, защото външната им повърхност е обгорена при навлизането в земната атмосфера!


1.

Добре, но тези “зап дупчици” могат да се направят в земни условия от ускорители на частици.


О, не. Има доста голяма разлика от удара на свръхскоростен метеорит и удара на ускорена частица. Дори днес не съществува толкова мощен ускорител! Освен това не само метеоритите бомбардират скалите. Космическите лъчи – също. Те оставят своя отпечатък върху лунните скали. Има изотопи в тях, които не се срещат нормално на Земята. Земята е защитена от подобни лъчения поради протективната атмосфера и магнетосфера.


1.

Геолозите се обучават в правителствено-финансирани университети и работят в правителствено-финансирани агенции. Ако правителството иска да крие истинската природа на скалите, няма да му е трудно да контролира това, което геолозите знаят и научават.


Ако по-лесно за тези хора е да вярват, че целия бранш на науката се граби от десетилетия от правителството, нека си вярват...

Но пък ми е много интересно какво влияние би имало правителството на САЩ над Съветското. Съветската академия на науките е проучвала също лунни скали :) Има и други правителства и учени, които са го правили и не се интересуват от това какво правителството на САЩ мисли.


1.

НАСА би могла да достави проби по начин, по който СССР са го направили – с безпилотни сонди.


В много отношения това е много по-трудно да се постигне от пилотирано кацане. СССР са се опитали неколкократно и имат повече неуспехи отколкото успехи в това отношение. Все пак някои Съветски мисии са успявали и са доставили общо около няколко грама материал. Американците са доставили килограми! Добре, нека приемем, че НАСА наистина са построили безпилотни сонди. Тук обаче стои въпросът кога тези сонди са изстрелвани и с какви ракети. Подобно начинание е трудно да се укрие, най-вече от СССР!

И ако приемем, че НАСА е построила мощна ракета – Сатурн 5, която е изстреляла голяма безпилотна мисия, способна да достави килограми проби – то това би показало, че агенцията е имала способността да изпрати и човек там :) А защо да не е изпратила хора, питам аз?
Моята фантастична повест "Сред пясъците на Саркания":
https://sandsofsarkania.wordpress.com/
Zvezdichko
 
Мнения: 352
Регистриран на: Пон Юни 23, 2008 3:03 pm

Re: НАСА и "Лунната конспирация"

Мнениеот Goa » Нед Юли 13, 2008 3:08 pm

В МОМЕНТА по bTV дават филм точно по темата.
Аватар
Goa
Модератор
 
Мнения: 8267
Регистриран на: Сря Яну 15, 2003 1:01 pm

Re: НАСА и "Лунната конспирация"

Мнениеот Zvezdichko` » Нед Юли 13, 2008 9:55 pm

Ако е на Борислав Лазаров (bTV документите)- това е човек, който според мен няма нужните познания за това как функционират ракетите.
Zvezdichko`
 

Re: НАСА и "Лунната конспирация"

Мнениеот Zvezdichko » Съб Юли 19, 2008 11:55 pm

Наскоро чух едно интересно твърдение. Става въпрос за следното: Когато СССР изпратили луноходите, един от тях направил фигура с форма на осморка - по случай осми март. Въпросното събитие било заснето от САЩ и те възнегодували. Защо са заснемали следите от луноходите, а остатъците от Аполо - не?

Отговор: Когато не знам какво да кажа относно такова твърдение, аз търся експертно мнение по въпроса - нещо, което авторите на конспирационни теории рядко правят. Реших да се свържа с Джеймс Скоти от Лунната раборатория към Аризонския университет. Той ми каза следното:

Единствената възможност да бъде заснет хардуер от Съветските лунни мисии била по време на полетите на последните три мисии Аполо. Това е така, защото те са използвали Панорамни камери, монтирани към средата на Сервизния модул. Тези камери са имали разделителна способност около 1 метър (на пиксел), което позволявало да бъдат заснети спускаемите степени, луноходи, промени в околния пейзаж, но не и детайли. Аз мисля, че съм забелязвал следи, но не съм сигурен точно кои. Луноход 2 е кацнал през януари 1973 година, след като Аполо 17 се е завърнал на Земята. Не е имало никакъв апарат след Аполо 17, който да е бил в състояние да забележи следи от луноход (като изключим собствените камери на лунохода). Надяваме се, че това ще се промени към края на тази година (2008), когато ЛРО ще започне мисията си. Има уебсайт, на който има информация относно Луноход 2:

http://vsm.host.ru/e_lunhod.htm

И както забелязваш, няма никакви пътеки с форми на осморка по време на пътешествието му.

Доколкото знам за Луноход 1, той е извън обсега на който и да е кораб Аполо. Има несигурност от няколко мили по отношение на точното място, където той е кацнал. Изглежда ми, че някой отново преувеличава нещата...
-----------------------------------------------------------------------------------------

Ето как оборихме още едно твърдение относно лунните кацания. Извод: те наистина са факт, а не фалшификат.
Моята фантастична повест "Сред пясъците на Саркания":
https://sandsofsarkania.wordpress.com/
Zvezdichko
 
Мнения: 352
Регистриран на: Пон Юни 23, 2008 3:03 pm

Re: НАСА и "Лунната конспирация"

Мнениеот watchtowerman » Пет Авг 08, 2008 9:08 am

Американските астронавти монтираха и оставиха на Луната рефлектори за отразяване на лазерните лъчи, пускани от астрономическите обсерватории, чрез което, разстоянието между Земята и Луната вече се определя с точност до сантиметър. Всяка астрономическа обсерватория, която има техническа възможност, ползва тези рефлектори, ама това изобщо не пречи на „фабрикантите” да продължават с лъжите си, защото разчитат на незнанието.
Американците оставиха на Луната сеизмографи. Астронавтите бяха още там, когато един такъв уред регистрира първото си съобщение - сблъсък на метеорит с луната повърхност. В продължение на 4 часа Луната "ехти", което навежда учените на хипотезата, че Луната е куха, и е конструирана от сферичен каркас. До това предположение не можеше да се стигне, ако "американците" бяха кацнали на Луната бутафорно.
Армстронг и Олдрин, първите, на които се пада честта и отговорността на стъпят на Луната, пет(5) часа са кандардисвани от базата в Хюстън да не провалят мисията. Армстронг преклони и стъпи на Луната, но да кажем ли, че е бил в прединфарктно състояние с отчетения тогава пулс от 143 удара в минута? А Олдрин горещо с врича в клетва пред Господа. Астронавтите са паника и шок от видяното НЛО. Тези сцени нямаше да се случат, ако се играеха на земята.
Същите астронавти докараха на земята лунна прах. Същата е изследвана и се установи, че е "оплавена", въздействано й е с температура 100(сто) пъти по-силна от слънчевото греене на Луната. Това нямаше да е възможно, ако американците бяха бутафорно кацнали на Луната.
Аполо-13 претърпя провал, а това нямаше да е възможно, ако се сценката се разиграваше на земята.
Астронавтите докладваха за воден гейзер, наводнил и Модула със 60 литра вода, която е трябвало да бъде изгребана, иначе завръщането не би било възможно, и по съвет от зеята, изгребана с празните пликчета от космическата храна. Как ви се струва - вода на Луната?! Онова, което шокира и учени и астронавти, е че ТАЗИ ВОДА нито замръзва, нито се изпарява. Три месеца по-късно, монтирана на луната апаратура регистрира изригването на друг воден гейзер, който разпростира водни пръски на 220 кв километра площ(!).
Само защото успяха да кацнат на Луната, астронавтите докладват за изкуствен мост с дължина от 17 мили, изграден над лунна долина, иначе незабележим от по-далечно разстояние.
Само защото американците РЕАЛНО кацнаха на Луната стана възможно да бъде разбита еволюционната концепция за произхода на Луната и за нея да се говори все по-открито, че е изкуствен обект, база за Свръх Цивилизация.
Реалното кацане на Луната е удар върху философията и идеологията на Безбожието. В това е причината последното да отрича РЕАЛНОСТТА на Луната, защото тази Реалност потвърждава наличието, верността и истинността на библейския Бог, Творец на Вселената. А щом признаваме, че се констатира наличие на Творец на Луната, значи Безбожието трябва да бъде изхвърлено извън пределите и на земята. За това става въпрос приятелю, безбожниците се борят за оцеляването си.
watchtowerman
 

Re: НАСА и "Лунната конспирация"

Мнениеот Zvezdichko » Пет Авг 08, 2008 9:50 am

Имаме си Ьеховист :)
Моята фантастична повест "Сред пясъците на Саркания":
https://sandsofsarkania.wordpress.com/
Zvezdichko
 
Мнения: 352
Регистриран на: Пон Юни 23, 2008 3:03 pm


Назад към Наука и прогностика

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron
Общо на линия e 1 потребител :: 0 регистрирани0 скрити и 1 гости (Информацията се обновява на всеки 5 минути)
На Пет Дек 01, 2017 9:38 pm е имало общо 64 посетители наведнъж.

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта