Начало форум Хумор

Хумор

Хотят ли русские войны

Вицове, клипове, случки - всичко, което носи хумора в себе си.

Хотят ли русские войны

Мнениеот Sephiroth » Пон Авг 18, 2014 10:09 am

След получен сигнал за нарушаване на авторски права текстът в този постинг е премахнат и запазен в отделен текстов файл. Обърнете се към администраторите за повече информация.
Аватар
Sephiroth
 
Мнения: 622
Регистриран на: Пон Мар 01, 2010 4:59 pm

Re: Хотят ли русские войны

Мнениеот Ивайло Иванов » Пет Авг 22, 2014 12:05 am

Това не е смешно, Бранко.
В по-леките случаи обикновено казвам, че авторът има доста хляб да изяде. Този случай обаче е толкова тежък, че незнайният отчаян графоман, дето се има за поет, колкото и хляб да изяде - няма дори да се доближи до Евтушенко. Виж - може само да похаби хляба.
ВСИЧКИ страни, които е назовал първо са нападали или са се включвали в нападения срещу Русия – а после взели да се оплакват колко лошо ги набили.
Поляците… Ах, горките нещастни поляци! Които векове не се уморили да нападат Русия и да й се месят. Иван Сусанин чия армия, нападнала страната му, е отвел в блатата – полската или марсианската? Коя страна в чии вътрешни работи се е месила – Лъжедмитрий I полски цар ли е или руски? А после "мръсните руснаци" все побеждавали. Между другото Лъжедмитрий I е бил разобличен именно защото е бил мръсен. В буквалния смисъл - отказвал е да се къпе. А банята е част от руската култура.
През 1921 г. Полша оставя 17 000 руски военнопленници да измрат от глад. После, се оплакват – ама Катин… Да разстреляш 10 000 полски военнопленници не е по-хуманно, но поне не е толкова чудовищно, като да ги оставиш да умрат от глад. А и тогава Русия се е ръководела от Йосиф Джугашвили. НКВД, което извършва разстрелите пък се ръководи от подгъзника му Лаврентий Берия. Да, ама и двамата са грузинци. Тогава защо авторът не прати поляците да се разправят с грузинците, а? Ама с Русия е по-удобно.
За украинеца е смутолевил с две думи - как търсел помощ. Като че ли няма какво да каже. А, има - но то е такова, че не му иска да го каже. Вж. по-долу:
За белорусина плаче, че бил платил "изгаряща цена" за братството си с руснака - само дето е премълчал, че изгарянето на белоруските селища (най-известното от които е Хатин) не е било дело на руснаци. Впрочем - ето списък на палачите на Хатин:
Командир на айнзатцгрупата - Константин Смоковский (украинец);
Взводен командир: Василий Мелешко (украинец);
Началник-щаб: Григорий Васюра (украинец);
Ефрейтор-картечар: И. Козинченко (украинец);
Редници: Г. Спивак (украинец), С. Сахно (украинец), О. Кнап (естонец), Т. Топчий (украинец), И. Петричук (украинец), Катрюк (украинец), Лакуста (украинец), Лукович (украинец), Шчербан (украинец), Варламов (грузинец), Хренов (украинец).
Барем един руснак да има? Ама не - украинците трябва да бъдат изкарани жертви!
Но те не са жертвите, а палачите.
Белорусите никога не биха забравили Хатин - затова и авторът на този пасквил със сигурност не е белорусин.
Колкото до Суворов - той не е палел белоруски села, а полски имения и щабове на полски гарнизони. Защото на голяма част от територията на днешна Белорусия са се разпореждали поляците. Вж. даже "Знахар" от Тадеуш Доленга-Мостович - действието се развива в днешна Белорусия, господарите са поляци-католици, а слугите - белоруси-православни.
А за Голодомор, заради който украинците толкова ненавиждат руснаците - Украйна води собствено дело и призна за виновни следните лица:
- Йосиф Сталин. Да, ама той е грузинец;
- Лазар Каганович (евреин);
- Влас Чубар (украинец);
- Мендел Хатаевич (евреин);
- Хенрих Ягода (евреин);
- Йона Якир (евреин). Този тип е имал в Украйна и лична наемна армия от близо 10000 китайци;
- Ефим Кривец (евреин);
- Карл Карлсон (латиш);
- Едуард Салин (латиш);
- Станислав Реденс (поляк);
- Станислав Косиор (поляк).
Т. е. - самата Украйна не е обявила за виновен нито един руснак. Ако питаш обаче някого от войнстващите хохолски лумпени кой е виновен за Голодомор, отговорът неизменно е "руснаците".

И "вечно щастливите грузинци" окайва... Да, може и да са били много щастливи, докато стреляха с СЗО "Град" по Цхинвали и докато танковете им мачкаха хора по улиците на града и разстрелваха цели семейства мирни жители - ама после като дойдоха руснаците, не свариха да бягат. Че и сълзи ронеха: прекомерна употреба на сила от страна на Русия!... Може да се поспори дали е имало прекомерна употреба на сила - когато двете страни са въоръжени. Но когато от едната страна са въоръжени грузинци, а от другата - невъоръжени граждани, това се нарича клане. Грузинците си получиха онова, което търсеха - и в никакъв случай не са невинни жертви.

Ой, че и за чеченците заплакал! Ама то така е лесно - от разстояние, иззад компютъра. Да иде обаче да се поразходи сред горките бедни и нещастни чеченци в Северен Кавказ – и още по-силно ще заплаче! Но не за чеченците, а за собствената си кожа. Не знам колко си мисли, че струва той самият – но чеченските главорези много точно могат да го оценят и да пратят оценката на роднините му. Да видим няма ли да се моли на всички известни му богове – да дойдат гадните руснаци, че иначе онеправданите чеченци изобщо не биха си поплювали да го скъсят с една глава. Няма да е голяма загуба, де. Може даже и да получи награда "Дарвин". А самата Чечня си оправи отношенията с Русия и руснаците. Чеченци даже се сражават за Новорусия в състава на батальона "Восток".

Афганците... о-о-о-о-о - тия същите афганци сега вгорчават живота на НАТО. И го вгорчават до смърт. Мина времето, когато ги представяха за свободолюбив и горд народ, който не може да бъде победен и правиха филми от рода на "Рамбо III" и "Звярът на войната". Нещо обаче не ги споменават напоследък.

Чехи, унгарци, китайци - всичките си оправиха отношенията с Русия и сега са приятелски държави. Китай даже е в БРИКС.

А темата изобщо не е за "Хумор".
— Ого! А пистолет-то не мой! Номер не такой, как у моего… Мой номер начинался с года смерти Лермонтова, а этот… с года рождения Пушкина…
Аватар
Ивайло Иванов
 
Мнения: 1393
Регистриран на: Пон Яну 13, 2003 11:16 am

Re: Хотят ли русские войны

Мнениеот ivanushka » Пет Авг 22, 2014 7:32 pm

Ааааа!
Не така!
Отговора трябва да е в стихове!
Иначе се губи въздействието!
Защото нещо казано от "поет" някак си е повече истина от колкото казано от друг.

Интересно! И поетите се включиха във военната пропаганда. И то безплатно! Или някой е платил за превода на Български?

А колко е разстоянието от тук (поезия за военно - пропагандни цели) до "Гъбките"?
Или "Гъбки" няма да има но ще има разнообразие от други "кулинарни" изненади, с постепенно нарастваща "пикантност"?

И за рубриката "Хумор":
Едно Зомби си вървяло и весело размахвало откъснатата си ръка държейки я с другата. На среща му друго Зомби му казва в рими:
-Привет, Хубав ден е днес навън, нямам нужда аз от сън...
-Ден! Дааа! Сега е Ден! Ден! Ден! ... Казало Зомбито с блеснали от фанатична вяра очи...
А над тях звездите весело блещукали...
-Хи, Хи, Хи! - казало си другото зомби - Хвана се! Всъщност е късен следобед!
Последна промяна ivanushka на Нед Авг 24, 2014 12:46 am, променена общо 1 път
ivanushka
 
Мнения: 253
Регистриран на: Пет Май 21, 2010 8:31 pm

Re: Хотят ли русские войны

Мнениеот Ивайло Иванов » Съб Авг 23, 2014 9:46 pm

Иванушка, как ме виждаш да включа в подобен зомби-поетичен онанизъм?
А и историята не е никак поетична - важното е да я четеш без големи празни петна.
Т. нар. "творба" определено е дело на зомби, скачало на Майдана и викало "Хто не скаче, той москаль!" - и преведена от друго зомби, скачало пред Народното събрание и викало "Кой не скача е червен!". Вуду-мастерът е един и същ.
Изображение
— Ого! А пистолет-то не мой! Номер не такой, как у моего… Мой номер начинался с года смерти Лермонтова, а этот… с года рождения Пушкина…
Аватар
Ивайло Иванов
 
Мнения: 1393
Регистриран на: Пон Яну 13, 2003 11:16 am

Re: Хотят ли русские войны

Мнениеот Sephiroth » Съб Авг 23, 2014 10:24 pm

Не знам дали е скачало някъде си, но е копирано оттук - http://www.extremecentrepoint.com/archives/1505 Както се вижда, публикацията е отпреди цели шест години, доста преди конфликта :shifty:
Аватар
Sephiroth
 
Мнения: 622
Регистриран на: Пон Мар 01, 2010 4:59 pm

Re: Хотят ли русские войны

Мнениеот Ивайло Иванов » Нед Авг 24, 2014 1:00 am

Възгласът "Хто не скаче, той москаль!" не е откритие на последната политическа криза в Украйна, а на тази от 2004 г., когато под строй скачат Юлия Тимошенко, Виктор Юшченко и Александър Мороз со все митингуващи зомбита. Виновна е... Русия, разбира се - че кой друг? :shifty:
Предполагам, че тогава е написан въпросният пасквил.
Между другото - коментирал съм го в посочения от теб източник. Даже няколко пъти. С факти от историята. Но местният радетел за плурализъм, демокрация, права и толерантност неизменно изтриваше постовете ми.
— Ого! А пистолет-то не мой! Номер не такой, как у моего… Мой номер начинался с года смерти Лермонтова, а этот… с года рождения Пушкина…
Аватар
Ивайло Иванов
 
Мнения: 1393
Регистриран на: Пон Яну 13, 2003 11:16 am


Назад към Хумор

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron
Общо на линия e 1 потребител :: 0 регистрирани0 скрити и 1 гости (Информацията се обновява на всеки 5 минути)
На Сря Яну 15, 2020 8:06 pm е имало общо 349 посетители наведнъж.

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта