от robinofloksli » Пон Ное 09, 2009 11:05 am
Ender Написал:
-------------------------------------------------------
> @Робин
> С ръка на сърцето - нищо, ама НИЩО не разбрах от
> твоя постинг.
Това не е страшно, страшно би било ако НЕ ИСКАШЕ да разбереш.
> Ще си позволя пояснение и отговор.
> Пояснението - още веднъж да поясня, че през цялото
> време се говори за КНИГАТА като уникален продукт.
> Сравнения с IT индустрията изобщо не са на място.
Всъщност са много на място, защото ти даваш аргументи за развитието (респективно - бъдещето) на нещо на базата на това което е било 2004 г. Това е страшно назад в миналото. 2004 г. самият аз твърдях, че ЕК няма да се наложи. И се зверих като малоумен, когато един наш общ приятел ни съобщи, че изчел цялата Фондация на нокия 6120 (2005 г). А тя дори няма QVGA екран, има някакви си жалки 180х180 точки! Дълги години правех опити да мигрирам в четенето на екран. Имах силен и могъщ стимул за това - текстовете които ме интересуваха ги нямаше на сергийките на СЛавейков. И не ми се получаваше, въпреки че и тогава и сега техническата ми въораженост е буквално същата. Всичко е въпрос на навици. Старите навици умират трудно, но когато умрат почваш да се чудиш на акъла и упорството си.
> Сравненията с киното - също. Примерът с Арена
> беше, че "домашното кино" и Замунда няма да
> изместят киното, точно както печатната книга няма
> да бъде изместена от четенето на дигитализирани
> текстове.
Напротив, ще го изместят. Само че няма да е Замунда, а ще е гугъл-мувис или ще е www.warnerbros.bg. Много хора дори не си дават сметка колко важно е това (навлизането на новите методи на ентертейнмънт, ебаси думата...) и за колко десетилетия още нещата ще бъдат изкривени, неправилни и заробващи. Но акулите като Гугъл знаят това и ще се възползват. И овцете пак ще бъдат стригани (споко!) и залите на арена ще станат бизнес-конферентни зали или пък битаци от типа - изберете българското и всичко ще е както трябва, просто пуканките ще са вкъщи. А на който му липсва прежната романтика на вмирисаните читалища, разфокусираната картина и скъсаните ленти - за нещо акулите вече имат готово решение - домашно кино, но без кавичките и без да се разбира нещо друго като продукт. Ако ме разбираш какво искам да кажа...
> Отговорът - на кино ходя 2-3-4 пъти месечно,
Е аз пък ходя 2 пъти на 5 г. по последни статистически данни. Въпреки че съм съгласен - усещането е различно. От нормално кино ме болят ушите, а от 3Д кино ме боли главата...
> зависи колко пъти навия родителите си да гледат
> малката ми щерка вечер. А филма на компютърен
> екран (телевизията не се брои, надявам се)
Напротив, брои се! Изгубената стая няма да ти я пуснат на Арена, нали? Но си я гледал, колко пъти?
> точен спомен откога не съм гледал. Последният ми
> спомен е от 16 септември 2007 г, гледах първия
> сезон на The IT Crowd.
Ами да беше гледал и втория и третия, страхотно забавни са, не е пиратия да си ги свалиш и да ги гледаш. Не е само замунда, има портал за европейско кино (не се сещам за адреса, потърси си го), което можеш да гледаш напълно фрии, безплатно сиреч, има невероятни заглавия.
В заключение и в повторение - няма да споря какво Е книга и какво НЕ Е. За мен книга е нещо което се чете и това нещо не е задължително да е хартиено. Вече не.
Да не се взема насериозно...