Начало форум Общи дискусии

Общи дискусии

Работна гражданска група "Закон за ГМО в България"

Място за обсъждане на теми, събития и публикуване на съобщения, несвързани пряко с фантастика, евристика или прогностика

Re: Работна гражданска група "Закон за ГМО в България"

Мнениеот svetliche » Вто Фев 02, 2010 12:35 am

О да...

Не мога да те разбера, Симеоне?

Здраво, право момче, а седиш и се дърлиш кат некъв хлапак...

Дразня ти се, дразня се, дразня...

ДГД!

И поздрав специален за теб и Шадоуданс:

http://svetliche.blog.bg/lichni-dnevnici/2010/02/01/dancing-with-tears-in-my-eyes-and-heart.484668
svetliche
 

Re: Работна гражданска група "Закон за ГМО в България"

Мнениеот ermand » Вто Фев 02, 2010 12:36 am

Roland Написал:
-------------------------------------------------------
> kalein Написал:
> --------------------------------------------------
> -----
> > Roland Написал:
> >
> --------------------------------------------------
>
> > -----
> > > ЗОМГ, човекът дал фалшив мейл!!!!!!!
> > КОНСПИРАЦИЯ!
> > >
> > > Бтв, не е да не е прав за това с биологията,
> ако
> > и
> > > другото да е жалка нападка.
> >
> > Screw you, bitch!
>
> Нищо по-очарователно от приятна нездравословна
> доза истерия ^_^

Къртиш, баце, само внимавай да не е тръбата на мръсния канал :)
ermand
 
Мнения: 18
Регистриран на: Сря Яну 22, 2003 9:19 am

Re: Работна гражданска група "Закон за ГМО в България"

Мнениеот Дилетант » Вто Фев 02, 2010 12:36 am

Роланд, голям фън, а? Някакъв много свестен човечец, който толкова се бои от конспиратори и терористи, че дава фалшив мейл-адрес, пуснал няколко тъпи плюнки. Е, ти не одобряваш това, но все пак му се радваш.
Но хайде да видим какво одобри явно - сравнението между знанията на Звездичко и Калин, което според човечеца е в полза на първия. Какво написа досега Звездичко в предишната тема? Тежко изреди термини в няколко изречения на равнището на статия в Уикипедия. И на PR на големите производители. Но това вече показва разбиране на проблема, мда...
Например това за пчеличките в постинга му в предишната тема за ГМО много ме израдва. Защо ще си прави труда да научи историята със статията на проф. Ханс-Хинрих Кац от университета Хале-Витенберг, като има добре сдъвкани материали от пропагандатори? Въз основа на извършени експерименти професорът си позволява да твърди, че ИМА хоризонтален трансфер на гени от ГМО растения към микроорганизмите в храносмилателната система на пчелите. Представя статията в толкова многоуважаваното списание Nature. И докато рецензентите го разтакават за още данни и проверки, редакторите се консултират с когото трябва. През това време при него идва екип от телевизия ZDF за интервю, но условието е да не излъчват нищо до публикуването на статията. ZDF обаче излъчват интервюто и професорът се обажда вбесен да пита защо нарушават условието. А журналистът отговаря невинно: "Ами един познат от "Монсанто" ме увери, че статията ще бъде отхвърлена." Ето ти строго обективна и безпристрастна оценка на въздействието на ГМО върху екосферата.
Като е тъй, я малко фън и от мен - скорошната историйка с анализа на данните от тестове на "Монсанто" за три вида ГМ царевица, направен от учени в университетите на Каен и Руан. Забележи - същите данни, въз основа на които тези сортове са одобрени за използване като безопасни в доста държави. Да, ама според университетските заядливци данните ясно показват неблагоприятно въздействие върху бъбреците и черния дроб, както и увреждане в различна степен на сърцето, надбъбречните жлези и далака в опитните животни. Какво отговори "Монсанто"? Високомерно заяви, че им била сбъркана методиката. Същото, което казват учените за методиката на "Монсанто", но си правят труда да се обосноват. Ха познай чие мнение тежи повече пред законодатели и регулаторни органи и защо. Да ти припомням ли приказката за ножа и хляба?
Ти поне уж не си от ордата на бодрите глупаци, потопили зурлички в infomercial помийката, за какво ти е само да засилваш шумовия фон?
Дилетант
 

Re: Работна гражданска група "Закон за ГМО в България"

Мнениеот ermand » Вто Фев 02, 2010 12:37 am

kalein Написал:
-------------------------------------------------------
> Ерманде, обясняваш се на хора с нулев капацитет на
> чуваемост...


Ама аз на себе си говоря, бе, да се видя колко знам и разбирам. На тях писах, че няма да им ги разправям тия неща. Точка. Да ходят да се застрелят.
ermand
 
Мнения: 18
Регистриран на: Сря Яну 22, 2003 9:19 am

Re: Работна гражданска група "Закон за ГМО в България"

Мнениеот Сухов - красноармеец » Вто Фев 02, 2010 12:51 am

Торсионните полета на Акимов са полюция par excelance. А това с пищящите клетки е фрапантно, дори може да се каже - потресающо. Най-вече с това, как нещо с размери под дължина на вълната на звуците, достъпни за човешкото ухо, ПИЩИ... без да има с какво да изкара поток от въздух. М-да.

За другото: "жалка нападка" - ами, както се казва, от всекиго според възможностите, аз толкова мога. Но виж, за ГМО мога да се изкажа, щото съм с диплома точно по тая част, и съм бачкал, и имам представа що е то ген, ДНК и как работи (и граматика какво е - също имам представа, но това, да кажем, е друга бира). Като такъв ми е интересно, що за чудо е това "група за ГМО"? Какво, аджеба, се чете - или може би, изучава - там? Кой го води? Каква литература се ползва? Какви са изискванията, за да се запише човек? Апропо - последните пет въпроса са съвсем сериозни, наистина ми е интересно.
Сухов - красноармеец
 

Re: Работна гражданска група "Закон за ГМО в България"

Мнениеот Кал » Вто Фев 02, 2010 12:55 am

Трябва ли да ми пука, че ти е интересно?
Човешката библиотека е:
~ място, на което книгите сбират човеци;
~ отворена за всеки.
:)
Аватар
Кал
 
Мнения: 2079
Регистриран на: Нед Яну 30, 2005 7:33 pm
Местоположение: Човешката библиотека

Re: Работна гражданска група "Закон за ГМО в България"

Мнениеот Бай Тошо Метъла » Вто Фев 02, 2010 1:33 am

Не мисля да ви навлизам в споровете, но желая да кажа, че Роланд, братле, адски си смешен от страни. Най-вече кат почнеш се вземеш за голям капацитет. Подобни неща се наблюдават ем у споровете ти в ШитДенс, ем у ревютата ти там.
Некой требе ти кажи, че пишката ти не е толкоз голема, колкото си мислиш.
Бай Тошо Метъла
 

Re: Работна гражданска група "Закон за ГМО в България"

Мнениеот ermand » Вто Фев 02, 2010 2:00 am

Продължавам да недоумявам защо умни хора си губят времето с глупости (аз, например, играя Не се сърди, човече онлайн)

Вън:
Велико и простичко от велика книга, велика, наистина. Името на книгата няма да кажа, защото съм гад! Автирът е от Института по математика и информатика на БАН и анализите му са предимно математически и алгоритмични, а не исторически и неизбежно се сещам за вица за математиците и икономистите, които ползат методите на първите без да ги разбират :)

Извадка от глава десета: Анахронизми.

Да си представим една въображаема планетна Землемория, чието население прилича на нас, хората, и чиято история е също толкова славна и интересна. Разбира се, както и на Земята, там се водили различни войни, възпети в песни и описани в романи, останали са хроники, разказващи са бивали и небивали подвизи на царе и талантливи пълководци, за разгрома на ужасни тирани.
Много, много отдавна в далечние Х век на още по-далечната Землемория се е писало на два "свещени" езика - северен и южен - и са се използвали много най-различни календари с различни начални (нулеви) години.
Една схематична класификация на хрониките от онова време са трите групи "северни", "южни", "смесени".
"Северните" са написани с типичен емоционален "северен" стил, с цветисти портрети на героите, победите и пораженията; последните винаги са приписвани на волята и намесата на боговете. Имената прозвища са преведени на северозападен диалект, който поради фонетичните си особености често пъти ги променя неузнаваемо.
В "южните" описанията са сухи и лаконични. Броят на неприятелите обикновено е преувеличен, а отношението към тях е пренебрежително; всички те са "варвари" и "еретици", без значение какъв е произходът им. Имена на владетели почти не се споменават, вместо тях се използват епитети като "божествен", "славен", "благороден", "нищожен" и т.н.
"Смесените", които произхождат от народи с географско разположение между "северните" и "южните", поставят ударение върху ловката политика, целите на която са лавиране между по-силните съседи и насъскването им едни срещу други. Описанията на събитията е силно изкривено и обусловено от интересите на вътрешни партии и кланове, като обслужва междуособните борби. Имената и прозвищата най-често са комбинации от "северни" и "южни" варианти, без пояснения, и създават условия за многозначно тълкуване и идентифициране.
"Севрните" и "южните" описания на събитията имат големи разлики помежду си. Понякога тези разлики са такива, че едно и също събитие изглежда в документите от двете групи като две различни събития. Независимо от това, ако се съчетаят "северните" и "южните" хроники със "смесените", които допълват и проясняват важни детайли, би могло да се състави задоволителна историческа картина на онова, което е ставало през Х-ия Землеморски век.
Но уви! Още през ХVI-и Землеморски век при опитите да се възприеме единен календар и да се подредят хронологично миналите събития една част от историците, поитвайки се да се ориентират в достигналите до тях нечетливи преписи на стари документи, са допуснали грешка. Поради големите различия между "северните" и "южните" хроники и трудния достъп до "смесени" летописи на тях им се сторило, че "северните" описват събития IХ в., а "южните" - от ХIV в.
Обстановката на религиозно напрежение и непримирими войни довела до тежки последици. Малобройните "смесени" документи били обявени за еретични и някои от тях били унищожени, а други, коитоостанали без внимание, постепенно изгнили и се разпаднали. С тях стъпка по стъпка изчезвала информацията, която реално съединявала "северните" и "южните" описания.
След два-три века нишките, свързващи разделените погрешка с няколко века "северна" и "южна" версии, станали съвсем тънки. Оцелелите по чудо "смесени" хроники изглеждали странно на фона на добилата авторитет официала научна теория; те изобилствали с "очевидни" анахронизми. Затова някои от тах били наречени "късни фалшификати". Други пък имали по-щастлива съдба: те били приписвани на "невежи монаси", които безкритично "смесвали" събития от различни епохи.
Аргументите на землеморските историци за датировките на събитията и документите за тях обикновено образуват типичен "порочен кръг": "Събитията са S от ХIV в., защото са описани в хрониката на съвременния им историк N от ХIV-ХV в. А хронистът N е живял през ХIV-ХV в., защото описаните от него събития са станали през ХIV в."
Разбира се, на специалистите им е правело впечатление, че почти всички достигнали до тях хроники от IХ в. са "северни", а информацията за ХIV в. произлиза само от "южни" документи. За обяснение на този феномен били създадени различни научни теории: някои считали, че през IХ в. "южните" са нямали развита писмена традиция (като безумното твърдение, че траките нямали писменост - бел. на Ермандо) и че културата им е била на по-ниско равнище; други предполагали, че писаното от "северните" през ХIV в. е изгоряло по време на пожарите, съпровождащи гражданските войни в края на периода (все удобни и "достоверни", но нагодени, за да потвърдят определено твърдение, теории - бел. на Ермандо).
Останало едно сравнително по-мащабно несъответствие: в "южните" хроники за ХIV в. се използвали "стари", т.е. вече срещани във версията на IХ в., имена и названия на страни, народи, оръжие, монети... Но и то си намерило майстора: изобретателен млад историк въвел термина "антични реминисценции", с което неудобството било преодоляно и престанали да му обръщат внимание.
Ето как фактически е бил "удвоен" цял век от историята на Землемория. По-точно от него са били получени два непълни "дубликата", които изглеждат съвсем, съвсем различни.
Разбира се, Чиртателю, че всичко това е измислено. То е само една фантастична приказка, чиято схема е предназначена да ти даде съвсем опростена представа за онова, което може би се е случило с историята на нашата Земя.
...
Вече отбелязахме, че съвременната официална версия на историята е изградена главно върху сведения от старите хроники, допълнени с данни от археологията, лингвистиката и други раздели на науката. Затова е не само любопитно, но за нашите цели е и важно да изясним диоколко е голямо съответствието на онова, което се съдържа в хрониките, с общата картина, която ни предлага историята. И ако с инструментариума на статистиката и компютрите откриваме дублиране на събития, то тогава, оглеждайки и сравнявайки по същество и детайлите в тази обща картина един с друг, а и тези детайли с писаното в първо източниците, би трябвало да срещнем немалко анахронизми.
"Но анахронизми в науката няма!" - ще възклине Читателят - "вероятно има само някои неизяснени още дребни неща, с които се спекулира".
И ще сгреши! Всъщност, анахронизмите са много. Толкова много, че даже класифицирането им не е просто. Толкова много, че има даже стандартни методи за "борба" с най-разпространените от тях.


Цялата работа около ГМО много прилича на работата около ваксините (търси филмче в колибката, ако работи още) - нещо напълно безсмислено, неефективно и ненужно. Опитвам се да намеря вселенския промисъл зад цялата тая работа и почвам да напипвам нещо, ама то си е мое и няма да го кажа, освен ако някой не иска да слуша.

Мразя да ме ядосват!
ermand
 
Мнения: 18
Регистриран на: Сря Яну 22, 2003 9:19 am

Re: Работна гражданска група "Закон за ГМО в България"

Мнениеот ermand » Вто Фев 02, 2010 2:11 am

Сухов - красноармеец Написал:
-------------------------------------------------------
> Торсионните полета на Акимов са полюция par
> excelance. А това с пищящите клетки е фрапантно,
> дори може да се каже - потресающо. Най-вече с
> това, как нещо с размери под дължина на вълната на
> звуците, достъпни за човешкото ухо, ПИЩИ... без да
> има с какво да изкара поток от въздух. М-да.

Прочети малко преди да правиш заключения, поне да имаш аргументи да оборваш. Той и Мулдашев присажда очи, ама това е дребен и незначителен полу-обясним факт на фона на ГМО психозата. Щом разбираш от граматика, знаеш за какво са кавичките, та мисли малко преди да ОПИЩЯВАШ.

Моля всички, на които им се сере и се чудят къде да се изсерат, нека да ползват тоалетната, а не публичното пространство, защото после пак ще почнат да обвиняват, че работата тотално се осрала и нявсякъде лайна.
ermand
 
Мнения: 18
Регистриран на: Сря Яну 22, 2003 9:19 am

Re: Работна гражданска група "Закон за ГМО в България"

Мнениеот Пумукъл » Вто Фев 02, 2010 2:15 am

Бай Тошо Метъла Написал:
-------------------------------------------------------
> Не мисля да ви навлизам в споровете, но желая да
> кажа, че Роланд, братле, адски си смешен от
> страни. Най-вече кат почнеш се вземеш за голям
> капацитет. Подобни неща се наблюдават ем у
> споровете ти в ШитДенс, ем у ревютата ти там.
> Некой требе ти кажи, че пишката ти не е толкоз
> голема, колкото си мислиш.

Размерът на твойта пишка няма значение като ти го вкарват :)
Пумукъл
 

Re: Работна гражданска група "Закон за ГМО в България"

Мнениеот begem0t » Вто Фев 02, 2010 2:42 am

"Аз съм готов да пребия - буквално, физически - човек, който съзнателно и целенасочено освободи генно модифицирани видове в дивата природа (in the wild). "
утре специално в твоя чест ще пусна една от трансгенните си мишки в природата :) заповядай да ме пребиеш
begem0t
 

Re: Работна гражданска група "Закон за ГМО в България"

Мнениеот Кал » Вто Фев 02, 2010 2:48 am

Адрес, мила Мария?
Човешката библиотека е:
~ място, на което книгите сбират човеци;
~ отворена за всеки.
:)
Аватар
Кал
 
Мнения: 2079
Регистриран на: Нед Яну 30, 2005 7:33 pm
Местоположение: Човешката библиотека

Re: Работна гражданска група "Закон за ГМО в България"

Мнениеот Goa » Вто Фев 02, 2010 3:21 am

Е това вече е пълен цирк :D
Или беше лудница :D:D
Аватар
Goa
Модератор
 
Мнения: 8343
Регистриран на: Сря Яну 15, 2003 1:01 pm

Re: Работна гражданска група "Закон за ГМО в България"

Мнениеот Кал » Вто Фев 02, 2010 3:28 am

Щеше да е пълна, ако имах толкоз пари, колкотo begem0t-a и добре смазаните й колеги, и й цъфнех на прага на общежитието в Манчестър утре сутрин.

Сега, уви, ми се налага да разпитвам, през стиснати зъби, дружките си на Албиона...

(Не бой се, мила Мария. Ще те пребия/-ем съвсем малко. На принципа "да съответства на престъплението". :) )
Човешката библиотека е:
~ място, на което книгите сбират човеци;
~ отворена за всеки.
:)
Аватар
Кал
 
Мнения: 2079
Регистриран на: Нед Яну 30, 2005 7:33 pm
Местоположение: Човешката библиотека

Re: Работна гражданска група "Закон за ГМО в България"

Мнениеот Roland » Вто Фев 02, 2010 6:37 am

Наско- Написал:
-------------------------------------------------------
> Има дежурни зъбльовци, които веднага се разлайват,
> щом видят човек защитаващ гражданска кауза...


Има и дежурни фъчкалници, които се хвърлят да зашитават всяка гражданска кауза, без да имат реална информация за нея, и са готови да осъдят на смърт всеки, който има наглостта да спори с неосведомеността им.
Roland
 

Re: Работна гражданска група "Закон за ГМО в България"

Мнениеот Кал » Вто Фев 02, 2010 7:43 am

Затова пък модератори няма, и написаното остава, за срам и резил, и за забавление на budni читатели.
Човешката библиотека е:
~ място, на което книгите сбират човеци;
~ отворена за всеки.
:)
Аватар
Кал
 
Мнения: 2079
Регистриран на: Нед Яну 30, 2005 7:33 pm
Местоположение: Човешката библиотека

Re: Работна гражданска група "Закон за ГМО в България"

Мнениеот Йордан Янков » Вто Фев 02, 2010 9:28 am

Калине, пак да те подсетя за моето питане. Търсих по разни уеб сайтове които имат в заглавието си биоразнообразие, ама нищо не можах да намеря. Трябва ми за моите ми теории.
Метаморфи от всички Вселени - обединявайте се!
Аватар
Йордан Янков
 
Мнения: 1320
Регистриран на: Нед Яну 05, 2003 12:51 pm

Re: Работна гражданска група "Закон за ГМО в България"

Мнениеот Bogdanov » Вто Фев 02, 2010 9:29 am

И днес е -10. Явно еколозите победиха трайно глобалното затопляне и имат вече други цели. Горките ГМО.
Bogdanov
 

Re: Работна гражданска група "Закон за ГМО в България"

Мнениеот Сухов, Фёдор Иванович » Вто Фев 02, 2010 9:59 am

Акимов сам си призна, Ermand-е, че тая работа с полетата се била получила един път, по случайност, а после не могли да я повторят :") Ссъс собствените си уши го чух, тъй като изтеглих късата клечка и се наложи да му търпя простотиите. Толкова по въпроса с "парагигмобОреца". Мулдашев пък има навика да твърди какво ли не, само дето в NCBI, кой знае защо, няма нито една негова статия. "Восток - дело тонкое.", м-да.
Що се отнася за психозата - ами, как няма да има психоза, като се изтъпанват разни, дето не знаят що е то ген и каква е разликата между ДНК и РНК, обаче ЗНАЯТ, видиш ли, че вредели на биоразнообразието.
Вярно, никой не се е родил научен, факт. Това, което не разбирам, обаче, е що трябва да се пренебрегва достъпната информация по въпроса за сметка на шайката лъже- и псевдо-учени от РАЕН. Мистика...
Сухов, Фёдор Иванович
 

Re: Работна гражданска група "Закон за ГМО в България"

Мнениеот BlackHeart » Вто Фев 02, 2010 10:16 am

Roland Написал:
-------------------------------------------------------

> Има и дежурни фъчкалници, които се хвърлят да
> зашитават всяка гражданска кауза, без да имат
> реална информация за нея, и са готови да осъдят на
> смърт всеки, който има наглостта да спори с
> неосведомеността им.

Аха, а явно ти имаш реална такава реална информация. Само да не се върнеш от Щатите по-широк, отколкото висок (:D
BlackHeart
 

ПредишнаСледваща

Назад към Общи дискусии

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

Общо на линия e 1 потребител :: 0 регистрирани0 скрити и 1 гости (Информацията се обновява на всеки 5 минути)
На Сря Яну 15, 2020 8:06 pm е имало общо 349 посетители наведнъж.

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта