от Йордан Янков » Пет Мар 05, 2010 12:04 am
В момента със статут на модератори са моя милост, Гоа и Робин на базата на анкетите от стария форум. Там бях обявил, че гласуването ще продължи 7 дена, но на практика след ден-два броя на гласовете престана да расте. Броя е скромен. При тези обстоятелства реших, че е по-добре да се съобразя с получените резултати и да имам някаква помощ в този момент.
Оттук нататък първо трябва да се реши структурата на форумите, второ да се гласуват някакви принципи на модериране и едва тогава да се избират модератори (ако ще трябва да повтаряме избора отново). Следях дискусията в миналия форум и моето становище е, че дори да имаме няколко профилирани форума, надали ще са ни необходими модератори за всеки от тях. Първо - много малко сме. Второ - общото желание е модераторите да не се намесват в съдържанието на дискусиите, а само да следят за етично поведение и да се намесват в това отношение само в краен случай. Струва ми се че трима модератори са добра формула за това. Постъпва оплакване от който и да е форум, тримата го разглеждат и гласуват какво да правят. Дорими се струва че така мнението на модераторите ще бъде по-безпристрастно - най-често няма да са обвързани с конкретни спорове и от това да имат предубеждения към една от страните на конфликта. За профилираните за всеки форум модератори тази вероятност е по-голяма. Това е моето мнение. Нека и другите се изкажат.
Аз лично нямам намерение нито да трия постинги, нито да ги цензурирам. Дори ако в тях има лични обиди - нека си стоят за срам на автора им. Позволих си преди един месец да трия постинги в стария форум, но тогава целата ми беше да пресека безполезно лично заяждане в темата за трансформацията на сайта. Трябваха ми конкретни решения. Оттук нататък смятам да се кротна пак и да си пиша само в теми, които са ми интересни и да се намесвам само ако обидите и караницте започнат отново.
Метаморфи от всички Вселени - обединявайте се!