alvin написа:Гоа, например, заяви, че е ясно кой имаш предвид с това "чуждопоклонничество".
Къде бе?

от Goa » Съб Мар 12, 2011 1:40 pm
alvin написа:Гоа, например, заяви, че е ясно кой имаш предвид с това "чуждопоклонничество".
от bogdanov » Съб Мар 12, 2011 2:48 pm
Димитров: ... Верно е, че българският фашизъм е див и варварски. Но българската работническа класа и селяните, българската народна интелигенция, съвсем не са диваци и варвари. Уровена на материалната култура на Балканите, безусловно не е така висок, както в другите европейски страни, но духовно и политически нашите народни маси не стоят на по-нисък уровен, отколкото масите в другите европейски страни. Нашата политическа борба, нашите политически стремления в България не стоят по-ниско, отколкото в другите страни. Народ, който 500 години е живял под чуждо иго, без да загуби своя език и националност, нашата работническа класа и селяните, които се бореха и се борят против българския фашизъм и за комунизма, такъв народ не е варварски и див. Диваци и варвари в България са само фашистите, но аз ви питам, господин председателю, в коя страна фашистите не са варвари и не са диваци?
Председателя (прекъсва Димитрова): Вие не намеквате за политическите отношения в Германия, нали? (истината е, че въросът е резонен, тъй като фашизмът е терминология за авторитарното управление на Италия, а не на Германия - бел. моя)
Димитров: (с ироническа усмивка): Разбира се не, господин председателю. Много по-рано от онова време, когато германският император Карл V говореше, че по немски той беседва само с своите коне, а германските дворяни и образовани хора пишеха само по латински и се стесняваха от немската реч, в варварска България Кирил и Методи, създадоха и разпространиха древно-българската писменост.
Българският народ с всички сили и с всичкото си упорство се бореше против чуждото иго. Затова аз протестирам против нападките върху българския народ. Аз нямам основание да се срамувам, че съм българин, аз се гордея, че съм син на българската работническа класа.
от alvin » Съб Мар 12, 2011 5:18 pm
Goa написа:Прегледах си постингите в тая тема и не видях такова нещо
alvin написа:Кожухаров, може ли пример за чуждопоклонничество във форума?
Goa написа:Аз мога веднага да ти дам няколко примера, но ми се струва, че и сами можете да се сетите.
от Кънчо Кожухаров » Съб Мар 12, 2011 7:42 pm
от bogdanov » Съб Мар 12, 2011 8:03 pm
от Ивайло Иванов » Съб Мар 12, 2011 9:09 pm
от alvin » Съб Мар 12, 2011 9:35 pm
Кънчо Кожухаров написа:Добре ще е да прочетете какво съм ви отговорил в последните си постинги, за да не си хабим времето в празни спорове..
от Goa » Съб Мар 12, 2011 11:29 pm
от Кънчо Кожухаров » Нед Мар 13, 2011 1:13 am
от alvin » Нед Мар 13, 2011 12:46 pm
Трип каза: "Оттеглям кандидатурата си за модератор, защото макар и по непряк път, някои хора май че стигнаха до нещо вярно - не мога да съм модератор."
Доколкото разбирам, той се е съгласил с мен, че е неподходящ за модератор. С мен, защото никой друг не е казал това в прав текст.
от Ивайло Иванов » Нед Мар 13, 2011 1:16 pm
alvin написа:А това, че човекът вдигна ръце и се отказа, защото не иска да модерира форум, който се населява от някои лица...
от Sephiroth » Нед Мар 13, 2011 2:21 pm
от bogdanov » Нед Мар 13, 2011 3:16 pm
Sephiroth написа:Да се намеся и аз неканен - ако някой не е разбрал, Трип подходи много хитро към форума. Той се кандидатира за модератор знаейки много добре, че тук има лица, с които има, да ги нарека - търкания. Как става така, че той хем още ноември се е отказал от форума и е поискал да бъде изтрит, обиждайки Ники (вероятно надявайки се да го изпратят с почести като войвода), а март вече му е домиляло до такава степен, та иска да модерира? Ами, много просто. Ако стане модератор, той до такава степен ще омаже всичко тук, че да си направи густото както трябва, превръщайки форума в контейнер за боклук. Ако не стане, както и се случи - ще разиграе добрата стара сценка "ранена в сърцето пантера" и ще напусне, ронейки крокодилски сълзи колко е нещастен и неоправдан, пък ако някой притежаващ доброта в излишък като Дилян му се върже, още по-добре. Стига вече дами и господа, човекът много добре знаеше какво върши и подходи с ясната цел, че няма какво да губи и в двата случая, а може само да спечели.
Колкото до осиротелия форум, не се кахърете.
Те ще се върнат.
ВИНАГИ се връщат.
от Goa » Нед Мар 13, 2011 3:22 pm
от Sephiroth » Нед Мар 13, 2011 4:13 pm
Goa написа:Едно е кварталният пияница да се напие и от кеф да запее носталгична песен пред кръчмето отсреща, друго е костюмиран индивид да ти звъни на вратата и да ти подава листовки със заглавия "Кой е Иисус и защо трябва да го обичаме")
от Goa » Нед Мар 13, 2011 4:54 pm
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта