Начало форум Общи дискусии

Общи дискусии

Преместено от Административни

Място за обсъждане на теми, събития и публикуване на съобщения, несвързани пряко с фантастика, евристика или прогностика

Re: Преместено от Административни

Мнениеот Goa » Съб Мар 12, 2011 1:40 pm

alvin написа:Гоа, например, заяви, че е ясно кой имаш предвид с това "чуждопоклонничество".


Къде бе? :silent: Прегледах си постингите в тая тема и не видях такова нещо :redface:
Аватар
Goa
Модератор
 
Мнения: 8398
Регистриран на: Сря Яну 15, 2003 1:01 pm

Re: Преместено от Административни

Мнениеот bogdanov » Съб Мар 12, 2011 2:48 pm

Димитров: ... Верно е, че българският фашизъм е див и варварски. Но българската работническа класа и селяните, българската народна интелигенция, съвсем не са диваци и варвари. Уровена на материалната култура на Балканите, безусловно не е така висок, както в другите европейски страни, но духовно и политически нашите народни маси не стоят на по-нисък уровен, отколкото масите в другите европейски страни. Нашата политическа борба, нашите политически стремления в България не стоят по-ниско, отколкото в другите страни. Народ, който 500 години е живял под чуждо иго, без да загуби своя език и националност, нашата работническа класа и селяните, които се бореха и се борят против българския фашизъм и за комунизма, такъв народ не е варварски и див. Диваци и варвари в България са само фашистите, но аз ви питам, господин председателю, в коя страна фашистите не са варвари и не са диваци?

Председателя (прекъсва Димитрова): Вие не намеквате за политическите отношения в Германия, нали? (истината е, че въросът е резонен, тъй като фашизмът е терминология за авторитарното управление на Италия, а не на Германия - бел. моя)

Димитров: (с ироническа усмивка): Разбира се не, господин председателю. Много по-рано от онова време, когато германският император Карл V говореше, че по немски той беседва само с своите коне, а германските дворяни и образовани хора пишеха само по латински и се стесняваха от немската реч, в варварска България Кирил и Методи, създадоха и разпространиха древно-българската писменост.
Българският народ с всички сили и с всичкото си упорство се бореше против чуждото иго. Затова аз протестирам против нападките върху българския народ. Аз нямам основание да се срамувам, че съм българин, аз се гордея, че съм син на българската работническа класа.


Г-н Кожухаров - далеч сте от тоя стил на манипулации.
Всички знаем, че говорите пряко за Трип /и донякъде за Роланд/ като следствие на скарване в една тема. Ако държите, ще я намеря, но няма смисъл, то не остана кой да чете тук.
bogdanov
 
Мнения: 797
Регистриран на: Пон Мар 01, 2010 9:21 pm

Re: Преместено от Административни

Мнениеот alvin » Съб Мар 12, 2011 5:18 pm

Goa написа:Прегледах си постингите в тая тема и не видях такова нещо :redface:


Верно? Не отговаряш ли на това моето:
alvin написа:Кожухаров, може ли пример за чуждопоклонничество във форума?


с това:
Goa написа:Аз мога веднага да ти дам няколко примера, но ми се струва, че и сами можете да се сетите.


?
палатков лагер за пингвини - анималистична фантаcтика
Аватар
alvin
 
Мнения: 343
Регистриран на: Пет Яну 06, 2006 3:25 pm

До alvin и Odisey

Мнениеот Кънчо Кожухаров » Съб Мар 12, 2011 7:42 pm

Виждам, че и двамата сте зациклили здравата на една и съща своя фикс-идея.

Добре ще е да прочетете какво съм ви отговорил в последните си постинги, за да не си хабим времето в празни спорове.

И моля ви, не злоупотребявайте с изказването ми, че към някои хора тук се отнасям психотерапевтично. Предизвикателно грубото поведение вреди на вас, не на мен.
Кънчо Кожухаров
 
Мнения: 241
Регистриран на: Вто Мар 02, 2010 1:48 pm

Re: Преместено от Административни

Мнениеот bogdanov » Съб Мар 12, 2011 8:03 pm

Не вреди на никого. Ясно е, че това състояние се харесва на основните членове на клуба и това си е тяхно право. Като искаме други неща, да ходим другаде.
bogdanov
 
Мнения: 797
Регистриран на: Пон Мар 01, 2010 9:21 pm

Re: Преместено от Административни

Мнениеот Ивайло Иванов » Съб Мар 12, 2011 9:09 pm

Оф топик: Одисей, хайде стига с чичко Димитров, де? Да не говорим, че от правна гледна точка речите му пред съда в Лайпциг са пълна безсмислица и нямат нищо общо с обвинението срещу него - нито изразяват становище по обвинението, нито признават или отричат вина по него, нито ангажират доказателства, нито задават въпроси на обвинителя. И тъй като не са последна дума на обвиняемия - всеки съдия по света (не само в нацистка Германия) до ден днешен с пълно право би опитал най-напред с добро да го накара да млъкне, после със санкция, а накрая - би го отстранил от заседанието. Нарича се пестене на "процесуално време".
Дори в нацистка Германия чичко Димитров не е бил длъжен да доказва невинността си: обратно - обвинителят доказва вината на обвиняемия. Но не е успял. И чичко Димитров е оправдан по недоказаност на обвинението. Защото даже в нацистка Германия е нямало презумпция за виновност. Ха сега да сравним това с т. нар. "Народен съд", организиран от партията, която същият този чичко Димитров представлява - и моментално ще ти стане ясно кои са диваците и варварите. Изобщо - можеш ли да си представиш съдебен процес от подобен ранг в СССР (в които и да е момент от историята му) или в НРБ, който да завърши с оправдателна присъда?
:wtf:

По темата: Не мисля, че някой се опитва да манипулира. Най-малко пък Кънчо Кожухаров. Трип определено има сериозни залитания във фаворизирането на всичко американско. Е, той все пак е сравнително интелигентен и не е тръбил това наляво и надясно. Но в темата за стихсбирката на Сашо Карапанчев (извинете - просто това ми е най-близо до ума) това става ясно - "учуден" бил от мнението за нивото на американската поезия.
Ъ!
Че с какво нивото на американската поезия превъзхожда това на българската? Глупости... въпросът е безсмислен. Все едно да питаш кой е най-великият поет в света. Естествено, че и САЩ си имат своите големи поети, но я да питам онези, които не са учили в английски гимназии: вие откъде научихте за съществуането на стиховете на Уитман - от книги с американска поезия... или от книги с американска фантастика? Рей Бредбъри, де.
Видяхте ли?
Безспорно Уитман е известно име. Но това, че всички знаят кой си изобщо не говори за ниво: през 80-те години всички знаеха кои са "Мили Ванили", а после се оказа, че никой не знае.
Безспорно Уитман е голямо име. Но както видяхме: потрябвал му е добрият магьосник от Илинойс, за да тръгне то по света.
А Бодлер е нямал своя Бредбъри. Нищо, че и той е поет-космист, един стълбовете на цяло едно поетично направление в Европа и нещо повече - оставил като поетично няколко пътя, по които са поели потомците.
И Леопарди е нямал своя Бредбъри.
И Яворов...
Струва ли си да фаворизираме?
Когото и да било.
— Ого! А пистолет-то не мой! Номер не такой, как у моего… Мой номер начинался с года смерти Лермонтова, а этот… с года рождения Пушкина…
Аватар
Ивайло Иванов
 
Мнения: 1393
Регистриран на: Пон Яну 13, 2003 11:16 am

Re: Преместено от Административни

Мнениеот alvin » Съб Мар 12, 2011 9:35 pm

Кънчо Кожухаров написа:Добре ще е да прочетете какво съм ви отговорил в последните си постинги, за да не си хабим времето в празни спорове..


Ами, на мен си отговорил, че съм лицемер. Без да ме познаваш в действителност, как е възможно да съм лицемер във форум, в който всеки ме чете и не мога нито да бъда прикрит, нито двуличен? Но това едно нека оставим на страна, то даже е забавно.

Говорихме за твоите "критерии" за модератори, г-н Кожухаров. Написал си ги в темата "Trip за администратор - предложение", където хронологията се вижда добре. Уж "принципна" постановка, изброените от теб критерии са с цел да уязвиш и втълпиш, че Трип не бива да е модератор, защото е носител на много недостатъци.
Разбира се, можеш да твърдиш, че ми се привиждат разни неща и че това е психоотклонение, което ти като дългогодишен сподвижник на психолог, можеш да твърдиш със сигурност, но.. фактът си е факт.

Между другото, въпросът ми за чуждопоклонничеството (или отявленото пропагандиране на чужда култура, народност, бла бла) е риторичен - в клуба има немалко потребители, които почват да лигавят стола под себе си само като чуят Червена армия, СССР, разни дати, лозунги, спомени :wink:
палатков лагер за пингвини - анималистична фантаcтика
Аватар
alvin
 
Мнения: 343
Регистриран на: Пет Яну 06, 2006 3:25 pm

Re: Преместено от Административни

Мнениеот Goa » Съб Мар 12, 2011 11:29 pm

Алвине, спомените, датите и лозунгите няма как да се изтрият - това е историята; но да твърдиш, че имало такива хора в клуба, и то немалко... кой?!? И кой е фаворизирал руската култура спрямо българската?

По-горе на въпроса ти за чуждопоклонничеството - аз отговорих на въпроса "може ли пример за чуждопоклонничество във форума?", игнорирайки личното обръщение към Кънчо, просто защото веднага се сетих за няколко очевидни отговора. Не съм правил връзка с неговите постинги и никъде не съм коментирал пряко постинга с изброените точки кой не може да бъде модератор. Лично на мен този постинг ми е безразличен - просто мнение на един от потребителите, към което нямам отношение и смятам дори за излишно.
Аватар
Goa
Модератор
 
Мнения: 8398
Регистриран на: Сря Яну 15, 2003 1:01 pm

До alvin

Мнениеот Кънчо Кожухаров » Нед Мар 13, 2011 1:13 am

Когато ме обвиняваш, че съм пуснал постинга с шестте критерия в темата за Трип, добре е да обърнеш внимание, че той е непосредствен отговор на предшестващия го постинг на Deyan, който също посочва няколко свои критерия.

Трип каза: "Оттеглям кандидатурата си за модератор, защото макар и по непряк път, някои хора май че стигнаха до нещо вярно - не мога да съм модератор."

Доколкото разбирам, той се е съгласил с мен, че е неподходящ за модератор. С мен, защото никой друг не е казал това в прав текст.

Е добре, Трип се е съгласил, а ти за какво се бориш? Ако е да ми досаждаш и да ми губиш времето да ти отговарям, донякъде си успял. Само че може ли това да бъде що-годе достойна, или поне разумна цел?
Кънчо Кожухаров
 
Мнения: 241
Регистриран на: Вто Мар 02, 2010 1:48 pm

Re: Преместено от Административни

Мнениеот alvin » Нед Мар 13, 2011 12:46 pm

Goa,
да ровим ли мръшляшките теми? (не се спирай сам върху "култура", а върху пропагандата и величаенето по принцип)

Кожухаров,
това:
Трип каза: "Оттеглям кандидатурата си за модератор, защото макар и по непряк път, някои хора май че стигнаха до нещо вярно - не мога да съм модератор."
Доколкото разбирам, той се е съгласил с мен, че е неподходящ за модератор. С мен, защото никой друг не е казал това в прав текст.

е липса на логика. Всеки гласувал "против" Трип, смята, че той не става за модератор. А това, че човекът вдигна ръце и се отказа, защото не иска да модерира форум, който се населява от някои лица, не дава тежест нито на "критериите" ти, нито на мнението ти.
И въобще аз нито познавам Трип, нито съм му адвокат. Просто ме дразни псевдозрелият ти маниер да се хвърлят лайна и после да се прави опит да се гледа отвисоко на изцапаните ръце. "Аз съм над тези неща, аз не съм ви психолог, не ме занимавайте".

:shifty:
палатков лагер за пингвини - анималистична фантаcтика
Аватар
alvin
 
Мнения: 343
Регистриран на: Пет Яну 06, 2006 3:25 pm

Re: Преместено от Административни

Мнениеот Ивайло Иванов » Нед Мар 13, 2011 1:16 pm

alvin написа:А това, че човекът вдигна ръце и се отказа, защото не иска да модерира форум, който се населява от някои лица...

Не - обратно: той се кандидатира за модератор, като много добре знаеше кои лица населяват форума.
— Ого! А пистолет-то не мой! Номер не такой, как у моего… Мой номер начинался с года смерти Лермонтова, а этот… с года рождения Пушкина…
Аватар
Ивайло Иванов
 
Мнения: 1393
Регистриран на: Пон Яну 13, 2003 11:16 am

Re: Преместено от Административни

Мнениеот Sephiroth » Нед Мар 13, 2011 2:21 pm

Да се намеся и аз неканен - ако някой не е разбрал, Трип подходи много хитро към форума. Той се кандидатира за модератор знаейки много добре, че тук има лица, с които има, да ги нарека - търкания. Как става така, че той хем още ноември се е отказал от форума и е поискал да бъде изтрит, обиждайки Ники (вероятно надявайки се да го изпратят с почести като войвода), а март вече му е домиляло до такава степен, та иска да модерира? Ами, много просто. Ако стане модератор, той до такава степен ще омаже всичко тук, че да си направи густото както трябва, превръщайки форума в контейнер за боклук. Ако не стане, както и се случи - ще разиграе добрата стара сценка "ранена в сърцето пантера" и ще напусне, ронейки крокодилски сълзи колко е нещастен и неоправдан, пък ако някой притежаващ доброта в излишък като Дилян му се върже, още по-добре. Стига вече дами и господа, човекът много добре знаеше какво върши и подходи с ясната цел, че няма какво да губи и в двата случая, а може само да спечели.
Колкото до осиротелия форум, не се кахърете.
Те ще се върнат.
ВИНАГИ се връщат.
Аватар
Sephiroth
 
Мнения: 622
Регистриран на: Пон Мар 01, 2010 4:59 pm

Re: Преместено от Административни

Мнениеот bogdanov » Нед Мар 13, 2011 3:16 pm

Sephiroth написа:Да се намеся и аз неканен - ако някой не е разбрал, Трип подходи много хитро към форума. Той се кандидатира за модератор знаейки много добре, че тук има лица, с които има, да ги нарека - търкания. Как става така, че той хем още ноември се е отказал от форума и е поискал да бъде изтрит, обиждайки Ники (вероятно надявайки се да го изпратят с почести като войвода), а март вече му е домиляло до такава степен, та иска да модерира? Ами, много просто. Ако стане модератор, той до такава степен ще омаже всичко тук, че да си направи густото както трябва, превръщайки форума в контейнер за боклук. Ако не стане, както и се случи - ще разиграе добрата стара сценка "ранена в сърцето пантера" и ще напусне, ронейки крокодилски сълзи колко е нещастен и неоправдан, пък ако някой притежаващ доброта в излишък като Дилян му се върже, още по-добре. Стига вече дами и господа, човекът много добре знаеше какво върши и подходи с ясната цел, че няма какво да губи и в двата случая, а може само да спечели.
Колкото до осиротелия форум, не се кахърете.
Те ще се върнат.
ВИНАГИ се връщат.


Бранко, как да го кажа най-възприемаемо. Трип е начетена личност, но не е гений и надали може да омаже форума повече от сегашното положение.
И проблемът изобщо не е Трип /стига сте го развявали като знаме/ или Фат Джим. Проблемът е, че си стоим в лайната, много добре си знаем, че сме в тях, но не искаме да променяме ситуацията.
Това също е въпрос на избор. Но не е нужно да го размятаме толкова.
П.С. Ситуацията в Ефремов /тоя и официалния/ е омазана поне от 6-7 години дотолкова, че всеки от участващите има преки търкания поне с 1/3 от хората и е недолюбван от над 50%. Таланти като мен и някои други, са по-напред с материала.
И тъй като нови, кристално чисти хора, целите в бяло, няма откъде да дойдат, е хубаво да не гоним тия, които имат поне малко желание за работа.
А като ти чета идеите за конспирации, се сещам мисълта на Наполеон - "Не търсете конспирация там, където може да намерите некадърност"...

П.П.С. В едни далечни времена, кога още си бил на брега на Дунава, тук едни хора ни обвиняваха, че искаме да разтурим и източим клуба.
bogdanov
 
Мнения: 797
Регистриран на: Пон Мар 01, 2010 9:21 pm

Re: Преместено от Административни

Мнениеот Goa » Нед Мар 13, 2011 3:22 pm

Хора, айде стига... уморен съм.
(Алвине, мръшляшките теми са за душата, не вярвам да пречат на някого и не помня там някой да е отправял някакви призиви и укори към евентуални опоненти :redface:. Едно е кварталният пияница да се напие и от кеф да запее носталгична песен пред кръчмето отсреща, друго е костюмиран индивид да ти звъни на вратата и да ти подава листовки със заглавия "Кой е Иисус и защо трябва да го обичаме" :wtf: )
Аватар
Goa
Модератор
 
Мнения: 8398
Регистриран на: Сря Яну 15, 2003 1:01 pm

Re: Преместено от Административни

Мнениеот Sephiroth » Нед Мар 13, 2011 4:13 pm

Goa написа:Едно е кварталният пияница да се напие и от кеф да запее носталгична песен пред кръчмето отсреща, друго е костюмиран индивид да ти звъни на вратата и да ти подава листовки със заглавия "Кой е Иисус и защо трябва да го обичаме" :wtf: )


Най-малкото кварталният пияница е много по-харизматична личност от костюмирания индивид :problem: :problem: :problem:
Аватар
Sephiroth
 
Мнения: 622
Регистриран на: Пон Мар 01, 2010 4:59 pm

Re: Преместено от Административни

Мнениеот Goa » Нед Мар 13, 2011 4:54 pm

За това не знам, но просто такива асоциации ми създаде постингът на Алвин и дори не съм сигурен защо :rolleys:

Между другото, първата ми визия се промени към нещо средно между хомбре с големи мустаци и още по-голямо сомбреро, който стреля от два пистолета с капси във въздуха и вика "вива ла революсион", и Щирлиц, който също стреля по очереди из двух пистолетов, без обаче да показва каквито и да е емоции :problem:
А втората честно - не знам защо - но започна да клони към онези момчета, които винаги ходят по двойки, облечени в черни костюми и бели ризи с вратовръзки, и разнасят идеята на мормонството из улиците и площадите на София. Мисля, че и сред евангелистите има подобна практика, не е изключено те да са и по-агресивни, съдейки по сбирката им, на която съм присъствал.
Ммм, не... сега като се замисля повече, тая визия ми навява други асоциации. Но пък и първата не ми пасва. Не знам, почна да ми се размива, нещо не е на фокус :rolleys:
Аватар
Goa
Модератор
 
Мнения: 8398
Регистриран на: Сря Яну 15, 2003 1:01 pm

Предишна

Назад към Общи дискусии

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron
Общо на линия e 1 потребител :: 0 регистрирани0 скрити и 1 гости (Информацията се обновява на всеки 5 минути)
На Сря Яну 15, 2020 8:06 pm е имало общо 349 посетители наведнъж.

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта