от Goa » Пон Ное 18, 2013 11:32 pm
от bogdanov » Пон Ное 18, 2013 11:34 pm
от bogdanov » Пон Ное 18, 2013 11:36 pm
от Ивайло Иванов » Вто Ное 19, 2013 1:27 am
от Кал » Вто Ное 19, 2013 10:22 am
Goa написа:... Дотук има 12 гласа и поне двама не сме гласували, тоест 14 или малко повече хора са взели участие в темата. Ще се учудя, ако активността надхвърли 20 човека.
от Кънчо Кожухаров » Вто Ное 19, 2013 1:12 pm
от Мартин » Вто Ное 19, 2013 7:07 pm
от Sephiroth » Вто Ное 19, 2013 8:40 pm
от Ивайло Иванов » Вто Ное 19, 2013 9:46 pm
от ivanushka » Сря Ное 20, 2013 2:04 am
от alexandrit » Сря Ное 20, 2013 11:24 am
от bogdanov » Сря Ное 20, 2013 11:55 am
alexandrit написа:Поздрав за активните форумници![]()
... Няма, няма да вървя с наведена глава,
ще намеря смисъл да остана.
Няма, няма да вървя с наведена глава,
нали съм тук – не съм избягал...
* * *
А още по-подробно и артистично – ей тукa:
http://www.youtube.com/watch?v=ttu5de5TH1o
от Mandor » Сря Ное 20, 2013 1:41 pm
Това е перфектен пример защо вече повече от 10 години буквално ме е гнус да чета 90% от публикуваното в този форум.bogdanov написа:Намекваш, че сте с еднаква сексуална ориентация? Защото песента е затова, не за емиграция от България.
от bogdanov » Сря Ное 20, 2013 1:56 pm
Mandor написа:Това е перфектен пример защо вече повече от 10 години буквално ме е гнус да чета 90% от публикуваното в този форум.bogdanov написа:Намекваш, че сте с еднаква сексуална ориентация? Защото песента е затова, не за емиграция от България.
По-съобразителните да се сещат каква е връзката с факта, че не възнамерявам да участвам в това гласуване.
от alexandrit » Сря Ное 20, 2013 5:07 pm
от Ивайло Иванов » Сря Ное 20, 2013 6:29 pm
от bogdanov » Сря Ное 20, 2013 7:28 pm
alexandrit написа:■ ◄ ●
Нова интересна дискусия?![]()
А ЕТО И пълния текст на песента на Камен Во – взет е от http://textove.com/text.php?song=6f75a79f:
Не усещаш ли, че слънце, вяра и звезди
само в локвите под теб проблясват?
Не усещаш ли сега, където и да си,
че ти си тук – не си избягал?!
Дадоха ти тъпа роля в нечия игра,
искат да си вечно сив и мрачен...
Спомняш ли си откога навън не си крещял,
че ти си тук – не си избягал, нали, не си
избягал...
П р и п е в:
ще намеря смисъл да остана.
нали съм тук – не съм избягал...
Някой построи за тебе свят от сив бетон
и ти съчини мечти безцветни.
Трябва да оставиш смело някаква следа,
че ти си тук – че не си избягал, нали, не си
избягал...
* * *
A ЕТО КАК старият господин Богданов от „Буквите” тълкува този текст: < Намекваш, че сте с еднаква сексуална ориентация? Защото песента е затова, не за емиграция от България. >
ИНТЕРЕСНО НАИСТИНА: за какво е тая песен – за сексуалната ориентация на Камен Во и нему подобните; за емиграция от България... или пък за нещо съвсем, ама съвсем друго?
МОЖЕ БИ по този въпрос най-напред ще се изкажат победителят (в анкетата за банването) Ивайло Иванов и модераторът на тоя форум Goa?
от ogonommo » Сря Ное 20, 2013 8:16 pm
Sephiroth написа:И каква стана накрая тя? Явно хората, които предпочитат Ивайло да продължи да пише на форума са повече от онези, които искат той да се махне![]()
![]()
Мартин написа:Уважаеми, г-н Кънчо,
Винаги се получава малко конфузно, когато някой пише без да е чел. Ако бяхте прочел например заключените теми плюс още няколко шедьовъра от последните 3-4 седмици, може би поне щяхте да си замълчите (може би).
Вие изглежда така и не разбрахте, че никой не ви пречи да харесвате И.Г.И. Това си е ваша работа. И разбира се, може да ползвате определението за мижитурките, както ви е угодно. Аз съм дал моето съвсем конкретно виждане по съвсем конкретен въпрос.
Всеки си преценява сам, какво е приемливо и какво е неприемливо за него (комунизъм, демокрация и прочее). И има възможност да изрази отношението си в съответната форма и начин (дори вече го предложих на Сефирот някъде из тези теми, но той се въздържа от правото си).
За мен неприемливо е поведението именно на И.Г.И. - не само на тема фашизъм, но и като персонални обиди, което е изцяло негов патент (разбира се вие удобно пропускате последното). А аз съм го казал достатъчно ясно и недвусмислено, просто защото продължавам да смятам, че е неправилно да се мълчи. Дори с риск да те изцапат лайната, в които си хвърлил камъка.
Много ми е тъжно, но ще трябва да ви разочаровам и по отношение на тази чутовна "завист, преминаваща в омраза". Това е обвинение, което винаги ме забавлява и дори леко учудва. Но след като ви харесва така - аз не се чувствам достоен да променям мирогледа ви.
Що се отнася до извиненията, бих искал да отбележа, че аз съм научен да се изразявам достатъчно прецизно и коректно. Въпросната "неприкрита радост" си е Ваша фикция, а ако сте се разпознал като лъжец, това е съвсем друга тема.
При все това, като човек, който е склонен да си признава грешките, аз бих се извинил дори за неволна грешка спрямо вас, но само след като И.Г.И. се извини за безобразното си поведение и най-после спре да търси моето внимание, което, признавам си, е твърде досадно изживяване.
п.п.
Между другото - твърде забавни и увеселителни са и аргументите, с които са гласува в подкрепа на И.Г.И.:
а) за да има баланс с Шаркан;
б) защото и други май заслужават бан;
в) за да не му е самотно;
г) защото му завиждат и това е недопустимо.
Ако ви прави впечатление, г-н Кънчо, количеството е добро за сметка на аргументацията. Никой не взима отношение по конкретната постъпка, всеки изхожда от някаква обща постановка.
Разбира се, това не променя демократичността на крайния резултат. Той е такъв, какъвто е. Се ла ви...
от Ивайло Иванов » Сря Ное 20, 2013 8:55 pm
от bogdanov » Сря Ное 20, 2013 9:11 pm
ogonommo написа:Sephiroth написа:И каква стана накрая тя? Явно хората, които предпочитат Ивайло да продължи да пише на форума са повече от онези, които искат той да се махне![]()
![]()
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта