Литература и други изкуства

Какво имаше в кутията / Unboxing the author copy of the SF a

Всичко за изкуството

Какво имаше в кутията / Unboxing the author copy of the SF a

Мнениеот valio_98 » Пет Мар 24, 2023 11:28 am

Какво имаше в кутията / Unboxing the author copy of the SF anthology Life beyond Us

Авторският екземпляр – даже два, защото в антологията имам разказ и есе – пристигна!
Атологията излезе под егидата на Европейския Астробилогичен институт и беше финансирана чрез кикстартер-кампания. Редактори са Джули Новакова, Лукас Лоу и Сюзън Форест. Това е масивно томче с почти 600 страници, посветено на търсенето (и да се надяваме – намирането) на друг живот във Вселенета, освен нашия.
Списък на авторите – тридесетина – може да видите тук и сред тях се открояват Грегъри Бенфорд, Мери Робинет Ковал, Тобайъс Бъкел, Рич Ларсон, Джефри Ландис и Джули Чернеда. Всеки разказ е предружен от есе, което обяснява науката и спестява на автора нуждата от дълги информационни обяснения в художествения текст.
Моят разказ почива на опита ми от далечното детство, когато бях любител-астроном и ходех на лагер-школи на Белите Брези.
Сътрудничесвто без комуникация е термин от теория на игрите. В контекста на търсенето на извънземни цивилизации концепцията то има потенциал да направи процеса много по-ефективен. Няклко примера от литературата: тук и тук.
Може да купите книгата на обичайните места.

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
Аватар
valio_98

Назад към Литература и други изкуства