Начало форум

Търсене

Търсенето върна 1431 резултата

Върни към разширено търсене

Re: Зеленото гориво, без шарлатанства

@akonitin

Съжалявам ако си се обидил. Все пак може и да не се обиждаш, ако използваш книги вместо гугъл за опресняване на знанията си.

О, моля те! Не се ласкай... И за сведение - в гугъл също има книги. При това доста.
от robinofloksli
Пон Апр 16, 2012 8:15 pm

Форум: Наука и прогностика
Тема: Зеленото гориво, без шарлатанства
Отговори: 124
Преглеждания: 40485

Освен това, аконитин се опитва да ти каже, че такива методи, като този, който те е впечатлил, не са никаква новост за да бъдат изнамирани, а просто могат да станат актуални АКО цената на енергията от тях стане по-ниска от тази на добива на петрол. Форд модел Т е имал двигател с 20 кс, двустепенна п...
от robinofloksli
Пон Апр 16, 2012 8:14 pm

Да, това вече е теза, достатъчно ясна и достатъчно добре формулирана, за да бъде подложена на съмнение. Генерално погледнато си прав, не си прав в уговорките и детайлите. Действително няма как едно произведено гориво да е по-рентабилно от утаечните горива. И тук вече започват уговорките: -"ако ...
от robinofloksli
Пон Апр 16, 2012 7:57 pm

@akonitin Кой намеси платноходите в дискусията можеш да установиш и сам, използвайки търсачката по думички в браузъра си. Коментарите ми за личността на опонента са всъщност израз, експрешън, а не реална оценка на умствено-психологически качества. Затова пък ти в твои изказвания използваш доста обид...
от robinofloksli
Нед Апр 15, 2012 11:32 pm

@Sharkan

леле, Робин, деградираш.

Че накъде повече? Възможно ли е въобще такова нещо, в твоята вселена?
от robinofloksli
Съб Апр 14, 2012 11:26 pm

Re: Зеленото гориво, без шарлатанства Платноходи може и да се използват по често от някакви екстравагантни возила, но все пак не са доминиращ вид воден транспорт. Основните товари и стоки се транспортират с петролно задвижвани кораби, затова и електроавтомобилите няма да спасят нищо от настоящия св...
от robinofloksli
Съб Апр 14, 2012 12:15 am

Платноходи се използват доста по-широко от някои авангардни возила. Миналата седмица някаква летяща кола заля фейсбуците. В нея наистина намяше нещо ново, но пък летеше, без никакво съмнение. Концепцията също е на повече от 100 години. Енергията на вятъра и морските течения се използва доста интензи...
от robinofloksli
Нед Апр 08, 2012 1:27 pm

Много неща са на по 100 години като концепция и въпреки това се смятат за кътинг едж на технолоджито. Например преди Хенри Ф. да пусне масово автомобила Т е имало множество масово произвеждани електромобили. Сега, 100 години по-късно се връщаме към тази концепция. Дискусията колко едно гориво е зеле...
от robinofloksli
Съб Апр 07, 2012 1:37 pm

Re: ПРОГРАМА ЗА АПРИЛ - ЮНИ 2012:

Това за парите ще е интересно. Толкова просто нещо и толкова малко хора го разбират, толкова много предразсъдъци и тъпотии около този простичък феномен... Аз си давам заявката за една тема, може би в следващия семестър - Седем джаджи които ще променят света 2: Равносметка и перспективи. Първата част...
от robinofloksli
Пет Апр 06, 2012 10:01 am

Форум: Организационни
Тема: ПРОГРАМА ЗА АПРИЛ - ЮНИ 2012:
Отговори: 12
Преглеждания: 2808

Re: ОЧАКВАЙТЕ ПРЕЗ МАЙ:

Книгата хубава ли е?
от robinofloksli
Пет Апр 06, 2012 9:58 am

Форум: Литература и други изкуства
Тема: ОЧАКВАЙТЕ ПРЕЗ МАЙ:
Отговори: 17
Преглеждания: 3572

Re: За Космическия разум

Съветвам те да приложиш речник на използваните термини, за да няма после караници. А най-добре да преместиш тази тема в някой философски форум
от robinofloksli
Сря Апр 04, 2012 3:39 pm

Тема: За Космическия разум
Отговори: 4
Преглеждания: 2333

Re: Защо "Соларис" е велика книга?

Това са все неща за бира, струва ми се...
от robinofloksli
Вто Ное 01, 2011 5:07 pm

Тема: Защо "Соларис" е велика книга?
Отговори: 41
Преглеждания: 11854

При Лем има много излишно, цели романи дори, но това е само мое мнение. За останалото също не си прав. Аз смятам, че Соларис е велика книга, но не знам защо. Също както не знаех защо е вярно твърдението "всички хора са добри" от ММ. Това се случва често - знаеш че нещо е правилно и вярно, ...
от robinofloksli
Вто Ное 01, 2011 12:13 pm

Да, да, знаем за тези откъснати страници. Драмата на самотния бог... Не добавя нито яснота, нито смисъл към романа. Може да се пише в графата - сполучливо цензуриране. Има много такива.
от robinofloksli
Пон Окт 31, 2011 10:35 pm

Re: Станислав Лем: визия ХХІ

Интересно интервю. Доста интересно, даже! Обяснява много неща. Мисля, че вече не ми останаха неизвесни за Соларис...
от robinofloksli
Пет Окт 21, 2011 1:03 am

Тема: Станислав Лем: визия ХХІ
Отговори: 120
Преглеждания: 81723

Робин, произвеждаш перли и накити? Мне, доколкото знам... ***Отклонението на едно субективно мнение от тези общи характеристики прави мнението повече или по-малко субективно*** 1) "общите характеристики" с нищо не са направили мнението на мнозинството обективно. Ми, такова нещо всъщност н...
от robinofloksli
Сря Окт 05, 2011 7:30 pm

@Kancho Може би трябваше да сложа имитатор и последовател в едни много, ама много дебели кавички. Разбира се, че тук не става дума за плагиатство и обикновено копиране. Ще си послужа с разсъжденията на БНС от предговора на първия том - Время учеников. (цитат по памет) Много автори са заимствали попу...
от robinofloksli
Сря Окт 05, 2011 11:26 am

Не знам дали тази дискусия трябва да продължи, но държа да уточня някои неща 1. Аз харесвам тази книга. Интересна е. ПРепрочитал съм я дори. Тук не говорим за харесване и нехаресване. Говорим за това дали тази книга е велика, както е да речем велика Война на световете или 20 000 левги под водата. Ум...
от robinofloksli
Вто Окт 04, 2011 3:27 pm

@Шаркан Интересен поглед към нещата, харесва ми. Но според мен изложението ти търпи критики. 1) Ако ще се разпрострем на тема ограничения пред познанието, то един автор като Хокинг на бърза ръка орязва перките на човека и желанието му да опознае поне видимата вселена. При това го прави доста добре а...
от robinofloksli
Съб Окт 01, 2011 1:24 am

ПредишнаСледваща

Върни към разширено търсене

Общо на линия e 1 потребител :: 0 регистрирани0 скрити и 1 гости (Информацията се обновява на всеки 5 минути)
На Сря Яну 15, 2020 8:06 pm е имало общо 349 посетители наведнъж.

Регистрирани потребители: 0 регистрирани