Начало форум

Търсене

Търсенето върна 281 резултата

Върни към разширено търсене

Re: Две прогнози за бъдещите автомобили

Odisey написа:Деяне, данните са директно от хората дето се занимават с това в софийска община.
Какво пише в статистиките им знам, аз ти говоря за реалии.

Значи лъжат или теб или ГРАО.
от Deyan
Пет Фев 18, 2011 11:27 am

Форум: Наука и прогностика
Тема: Две прогнози за бъдещите автомобили
Отговори: 108
Преглеждания: 19769

Re: ПРЕДЛОЖЕНИЯ!

Варианти много, ще откроя само 4 основни: 1. Нарояване на подфоруми, като във всеки подфорум се избира модератор на подфорума, който отговаря за почистването. Не мисля че това е добър вариант. 2. Слагане на модул блогове, където всеки ще е модератор на собствения си блог. Ако няма достатъчно желаещи...
от Deyan
Пет Фев 18, 2011 11:23 am

Форум: Административни
Тема: ПРЕДЛОЖЕНИЯ!
Отговори: 55
Преглеждания: 20563

нали се сещаш колко СЕЛА бяха чисто административно обявени за ГРАДОВЕ? Колко? Във варненска област се сещам за 3 с общо население около 18 хиляди души, като 2 от тях станаха градове след 1975 година. В цяла България подобните градове да са общо най-много половин милион, т.е. под 10% от градското н...
от Deyan
Пет Фев 18, 2011 11:02 am

exPesho написа:Вземи предвид, че населението на България олекна през през последните 20 години с около милион.

Нали точно това направих, за разлика от теб.
от Deyan
Чет Фев 17, 2011 4:00 pm

Играта с числа понякога дава много интересни резултати. Особено ако се погледнат в контекста на демографската криза и урбанизацията през 46-75 година Ето, през 1946, София е 530168 души, което е само 7.54% от населението на България, но цели 30.55% от градското население. През 1975, София е 1066299 ...
от Deyan
Чет Фев 17, 2011 3:17 pm

Също най лесно се гради инфраструктура където има концентрация на ползвателите и. услугите също имат по-ниска себестойност при по-големи маси от крайни потребители. на село може и да прекараш интернет, но няма да постигнеш никога същата концентрация на фризьорски услуги каквато има да речем в Младо...
от Deyan
Чет Фев 10, 2011 3:59 pm

Този проблем на селата се обуславя от централизация на производството и наличието на градове, идеал ми е селската фурна с много видове хляб, разбира се неразвито село не може да си "позволи" наличието на подобна фурна. Този проблем се обуславя от това, че хората предпочитат (или могат да ...
от Deyan
Чет Фев 10, 2011 3:47 pm

Непродадените количества стоки са само един от примерите за неефективността на логиката на градовете - проблеми с краткосрочното планиране и разсинхронизацията му с търсенето. "Непродадените количества стоки са" "проблеми с краткосрочното планиране и разсинхронизацията му с търсенето...
от Deyan
Чет Фев 10, 2011 2:28 pm

Разстоянията са относителни величини. Когато се е развивала японската индустрия, на 10000 км околовръст не е имало производител, който да може да задоволи нуждите и. Сега вече Китай произвежда 3 пъти повече стомана от Япония, но пак ми се струва, че разстояние от 500 км си е супер близко сравнено да...
от Deyan
Чет Фев 10, 2011 1:07 pm

Общото е, че причините довели до възникването на градовете и факторите които са донесли бурното им развитие вече не са валидни и дори водят до повече проблеми, т.е. правят градовете неефективни. Не разбирам какво общо виждате в количеството непродадени стоки, източници на енергия и т.н. и търговски...
от Deyan
Чет Фев 10, 2011 11:11 am

Не разбирам какво общо виждате в количеството непродадени стоки, източници на енергия и т.н. и търговските причини за възникването на градовете. Търговската причина е била само една - пазара, т.е. мястото където са се срещали продавачи и купувачи за да търгуват. Покрай това се оказало, че за търговц...
от Deyan
Сря Фев 09, 2011 6:18 pm

Въпросът не е дали мога да си представя сегашните автовлакове закачени за жици или друг вариант на транспорт неизползващ нефтени продукти. Не мога да си представя монополизиран транспорт по технологични причини, а не поради нетехнологични ограничения върху предприемачеството (както беше при соца). С...
от Deyan
Сря Фев 09, 2011 12:36 pm

Сега си представи свят без петрол и как в един един милионен град трябва да се внасят същите количества материали... с велосипеди и/или централизиран градски транспорт. Това означава автоматично - централизация на снабдяването с всичките й "красоти" на които сме й се наглеждали преди 20 г...
от Deyan
Сря Фев 09, 2011 9:52 am

Re: е-Книги

Днес излезе статия в "Дневник" за е-книги: http://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2011/02/04/1036418_e-knigi_ili_kak_planinata_otiva_pri_mohamed/ Искам да обърна внимание на Данчо на следния коментар: Нямах много време да разглеждам сайта http://e-knigi.net , но не ми хареса особено. "Сво...
от Deyan
Пет Фев 04, 2011 10:31 am

Форум: Електронни книги
Тема: е-Книги
Отговори: 171
Преглеждания: 57564

RFID? Има такава далавера, но..! При тази технология е желателно да има възможно по-малко растояние между обекта и четящото устройство. Не че не може да се напъхат в колата активни индентификатори, от които да четат номера от десетки метри. Дяволът е в това, че на сигналите ще влияят всякакви смуще...
от Deyan
Вто Фев 01, 2011 11:57 am

Re: «ПЕПЕЛАЦЫ» ЛЕТЯТ НА ЛУНУ

Но това, което е ясно със сигурност, е че Гагарин е първият човек, който е в космоса, прекарал е време там и се е прибрал на Земята. В космическия кораб или катапултирайки от него минути преди кацането... всички знаят, че Гагарин е първият. Аз, например, не знам. Има твърдения на съветската пропага...
от Deyan
Сря Дек 29, 2010 6:29 am

Тема: «ПЕПЕЛАЦЫ» ЛЕТЯТ НА ЛУНУ
Отговори: 50
Преглеждания: 14739

Re: Сборникът от "Златен кан - 2010"

Аз съм мераклия да си го купя като е-книга. За хартия засега съм пас.
от Deyan
Чет Ное 25, 2010 8:49 pm

Форум: Литература и други изкуства
Тема: Сборникът от "Златен кан - 2010"
Отговори: 9
Преглеждания: 2316

Скриване на подфорум "Спорт"

Преди време Шаркан писа, че иска да има възможност да игнорира подфорум "Спорт". На мен също ми е досадно да ходя да го маркирам като прочетен, че да не ми се пречка из списъка с непрочетените теми. Едно бързо търсене не ми намери мод, който да позволява да се игнорират теми. Идеалният вар...
от Deyan
Пон Ное 22, 2010 8:28 am

Форум: Административни
Тема: Скриване на подфорум "Спорт"
Отговори: 2
Преглеждания: 2801

Re: Малки отоплителни уреди

Мда, моя грешка, бях останал с впечатлението, че темата беше за енергийната ефективност на енергоспестяващите лампи сравнени с обикновените. А в този случай е важно единствено как ще се променят общите енергийни разходи на човечеството при едната и при другата технология. Иначе си напълно прав, че т...
от Deyan
Пон Ное 15, 2010 10:41 pm

Форум: Общи дискусии
Тема: Малки отоплителни уреди
Отговори: 64
Преглеждания: 20008

Re: Малки отоплителни уреди

Хе, как стигна до това "гениално" заключение? Ами ти го твърдиш. Има направени определени енергийни разходи. Можеш да ги броиш за основния продукт, за страничния продукт, да ги разделиш в някакво съотношение между двете, но не може да ги броиш в пълен размер за всеки от тях. И след като с...
от Deyan
Пон Ное 15, 2010 7:22 pm

Форум: Общи дискусии
Тема: Малки отоплителни уреди
Отговори: 64
Преглеждания: 20008
ПредишнаСледваща

Върни към разширено търсене

Общо на линия са 4 потребители :: 0 регистрирани0 скрити и 4 гости (Информацията се обновява на всеки 5 минути)
На Сря Яну 15, 2020 8:06 pm е имало общо 349 посетители наведнъж.

Регистрирани потребители: 0 регистрирани