Начало форум Общи дискусии

Общи дискусии

Офф. Офф, офф, офф...

Място за обсъждане на теми, събития и публикуване на съобщения, несвързани пряко с фантастика, евристика или прогностика

Офф. Офф, офф, офф...

Мнениеот Кал » Вто Фев 17, 2009 1:50 pm

nqkvi bezmisleni i totalno nesvarzani s ni6to ne6ta
Човешката библиотека е:
~ място, на което книгите сбират човеци;
~ отворена за всеки.
:)
Аватар
Кал
 
Мнения: 2088
Регистриран на: Нед Яну 30, 2005 7:33 pm
Местоположение: Човешката библиотека

Re: "Играта": за слепите петна на читателите

Мнениеот robinofloksli » Вто Фев 17, 2009 2:11 pm

с моето мнение се размина безвъзвратно, така че - успех в промотирането!
Да не се взема насериозно...
Аватар
robinofloksli
Модератор
 
Мнения: 1695
Регистриран на: Сря Яну 08, 2003 2:15 pm

Re: "Играта": за слепите петна на читателите

Мнениеот Trip » Вто Фев 17, 2009 2:40 pm

Ще коментирам тук, когато мога.

Калине, няколко въпроса.

Критик. Внимателен читател. Две взаимоизключващи се понятия?

Критик. Пиедестал? Страшна висша инстанция, пред която всички треперят? Кой точно "критик/ци" те наведе на тази мисъл, че отделяш няколко реда, за да обясниш пламенно "КАКВО НЕ ТРЯБВА ДА БЪДЕ КРИТИКЪТ, КАЗА СЪДНИКЪТ НА КРИТИЦИТЕ КАЛИН" (на мен така ми прозвуча, а аз чета внимателно, както знаеш), вместо просто и кротичко да обясниш просто какво ТРЯБВА да е той?

П.С. Италикът доста затормози четенето на тоя пост.
Trip
 

Re: "Играта": за слепите петна на читателите

Мнениеот Trip » Вто Фев 17, 2009 2:42 pm

Още няколко въпроса - критиката не трябва да остава безнаказана? Коя критика? Защо не трябва да остане безнаказана? Какво престъпление върши критиката? Какво значи "критика" в твоя речник? Кога това значение е с позитивен знак, кога не? Дай примери.
Trip
 

Re: "Играта": за слепите петна на читателите

Мнениеот Кал » Вто Фев 17, 2009 2:46 pm

[i]Не коментирам - само цитирам.[/i]
Човешката библиотека е:
~ място, на което книгите сбират човеци;
~ отворена за всеки.
:)
Аватар
Кал
 
Мнения: 2088
Регистриран на: Нед Яну 30, 2005 7:33 pm
Местоположение: Човешката библиотека


Re: "Играта": за слепите петна на читателите

Мнениеот Кал » Вто Фев 17, 2009 2:55 pm

We are, indeed - ever since Grigor's post about the January unrest. Ignore me if you can. I am.

EDIT: As you wish, so be it.
Човешката библиотека е:
~ място, на което книгите сбират човеци;
~ отворена за всеки.
:)
Аватар
Кал
 
Мнения: 2088
Регистриран на: Нед Яну 30, 2005 7:33 pm
Местоположение: Човешката библиотека

Re: "Играта": за слепите петна на читателите

Мнениеот Bogdanov » Вто Фев 17, 2009 6:29 pm

Да не разводнявам
"Посещенията - според ПР-а. За "Играта" беше нетърпим."

НЕТЪРПИМА рекламна кампания Калине, с публично разстрелване на несъгласните.
Дано някой покрай теб може да ти го обясни.

П.С Ти откакто престана да ме слушаш и излезе от схемите, които научи от мен, почна да правиш тия глупости.
Впрочем с Еднорога беше абсолютно също толкова нетърпим. Оттам дойдоха основните проблеми.
Bogdanov
 

Re: "Играта": за слепите петна на читателите

Мнениеот Roland » Вто Фев 17, 2009 6:35 pm

Няколко общи положения:

1. Цитатите от нещо сами по себе си не са аргумент против мнението на човек, прочел ги вече в текста, към който се отнася това мнение.

2. На всеки, който е в състояние да се отнася по този начин към точно НАЙ-неконфликтната, любознателна и добронамерена личност в този форум и няколко съседни - Trip - очевидно нещо му липсва. Или много неща.3. ЗА КАЛИН, ВАЖНО И ЗА ПОСЛЕДНО: Калине, мисля, че окончателно се самозабрави вече. От месеци насам се пъна да се отнасям позитивно към изблиците ти, към чудовищната ти мегаломания и себичност, към наглото ти менторстване и поведение на даскал, който е недоволен от непослушни ученици.

Опитвам се да насочвам ума си към усилията, които полагаш, и да се абстрахирам от факта, че най-често и резултатите, и качеството им, са като при тичането с размахани лакти - много шум, много мяткане, много умора - малък ефект. Опитвам се да те оправдавам с това, че си идеалист, че пламенно защитаваш онова, в което вярваш, за което си положил толкова усилия.

Обаче изведнъж осъзнах, че не искам. Не само нямам никаква полза от това, не само не ми носи нито удоволствие, нито удовлетворение, но смятам и че ми вреди. Писнало ми е да оправдавам другите за неща, които в крайна сметка се основават най-вече на обикновена глупост и лошо възпитание.

Ти и мен ме игнорираш вече от доста време, показа го недвусмислено. Нека стане официално. Сега искам да бъда махнат от всякакви мейл-списъци, да не получавам НИКАКВИ позиви от Човешката библиотека, от Габи или от безбройните хора, нуждаещи се от работа. Няма да кажа, че АЗ ще те игнорирам, понеже не ми е в стила. Не умея да прескачам постове, не умея да не се вбесявам от глупости. Но ще се постарая.

Искам да знаеш, че аз и ти вече не сме приятели и е малко вероятно да станем отново такива без сериозни усилия от твоя страна, които ти не си в състояние да положиш. Мои ревюта за книги, които ти покровителстваш или издаваш, повече няма да се появят никъде. Същото се отнася до инициативите ти, същото се отнася до [i]Човешката библиотека[/i]. Не мога да ти забраня, но бих се радвал, ако не идваш на лекциите, които изнасям в клуба, а ако желаеш, ще се погрижа аз да не идвам на твоите.

И ми се иска да напиша още нещо, не за теб, а за другите читатели на този топик:
НИКОГА ПРЕЗ ЖИВОТА МИ НЕ МИ СЕ Е НАЛАГАЛО ДА КЪСАМ ИЗЦЯЛО ОТНОШЕНИЯТА СИ С ДРУГ ЧОВЕК ПО ТАКЪВ НАЧИН, ОСОБЕНО ЧОВЕК, ОТДАДЕН НА СЪЩАТА КАУЗА, НА КОЯТО СЪМ ОТДАДЕН И АЗ. И БЕЗКРАЙНО СЪЖАЛЯВАМ ЗА ТОВА.

Но всяко нещо си има граници, дори бързата прошка на лесно избухливия...
Roland
 

Re: "Играта": за слепите петна на читателите

Мнениеот Кал » Вто Фев 17, 2009 6:45 pm

Явно е, че не са един и двама пишещите тук, които не умеят да разграничават написаното от написалия го...

За да не отварям ОЩЕ една тема:

Симо. Махнал съм твоите мейли от всичките си _лични_ списъци още през януари месец, след като видях що за човек си в блога на Григор. В темите за протестите, да няма грешка. За литературата (конкретно: включванията ти по Стърджън, със и без Толкин) не съм посягал на никого; за човешко нищожие удрям почти инстинктивно.

Сега, понеже съм отзивчив, ще ги махна и от списъка на Човешката. Ако някой ден размислиш... помоли [i]някой друг[/i] да ги сложи пак. Аз, знаеш, съм ти обещал да не се отзовавам на твои молби.

На ШД вече не чета материали. Чета ви форума, от време на време, по съображения мои си.

Съжалявам само за един човек там, че може да си загубя връзката с него - но още не съм.

На добър път.
Човешката библиотека е:
~ място, на което книгите сбират човеци;
~ отворена за всеки.
:)
Аватар
Кал
 
Мнения: 2088
Регистриран на: Нед Яну 30, 2005 7:33 pm
Местоположение: Човешката библиотека

Re: "Играта": за слепите петна на читателите

Мнениеот Богохулния » Вто Фев 17, 2009 7:43 pm

Номерът с "покровителствено, мистериозно, недоразбраното" звучене минава първите два три пъти, че и след това, до момента в който тарикатът, прибягващ до него в следствие на мисловното си безсилие не изроди някоя глупост.

>Явно е, че не са един и двама пишещите тук, които не умеят да разграничават написаното от написалия го...

О, милостиви свети банан, значи ако рандъм шебек напише някъде за мен,че съм нещастник, надут, поп и пиянде, аз трябва да разгранича излятото от лайновозката върху мен от шофьора на въпросното ЖПС (жалко патетично съзнание), и да не го центровам с кадилото като ми мине пред очите? Значи ако ти кажа, че си жалък и смешен, да знаеш - не съм лошо момче, и това написаното не съм аз.

Темите за протестите.... едвам се сдържах да не кажа нещо по адрес твой и на Гачев особено. Не че написаното от тук нататък има смисъл, ама съм в настроение тая вечер. Минаха протестите. Чувстваш ли се българин? А? Чувстваш ли се като не като част от стадото.... е, имам изненада - вие сте стадо, точно както тези, които не протестират, но докато едните са овце, другите са говеда. Да ти пратя ли снимки на счупените витрини от книжарницата на Гурко, счупени от ПРОТЕСТИРАЩ! Много е хубаво да вдигаме шум, и да не знаем защо го вдигаме, освен за да покажем, че и ние сме мъже, българи, гръбначни! Точно както пичовете дето карат елегантни мерцедеси по тениски на цветенца и огромни джипове Нисан по страничните улички на Сф.... За малките п**ки и големите коли си говорим тук, ей! Сори за оффтопика, стигам до топика....

ПРОТЕСТИРАМ! И ТУКА ЧЕТИ ВНИМАТЕЛНО (*италик* ако изобщо четеш *италик*)

Протестирам, че ти, скрит зад идеали и оправдания си се взел толкова на сериозно, колкото новоприетото ни тенорче от село след първия си концерт не се е взимало! ПРОТЕСТИРАМ! че с поведението си отказа МНОГО хора от четенето на играта, хора, мои клиенти, които зная,че ще оценят самата книжка обективно. Как стана това? Ами в книжарниците ми няма да се появи. Нито на масите на фирмата ни на "Славейков" - пет на брой тамън. А там Генерала може да ти каже, че Еднорогът си течеше с кеф. Инфантилно е - да, би трябвало да се абстрахирам от дебилното ти и неадекватно поведение спрямо с другите и мнението им, особено когато се различава от твоето, но някак си не мога да изневеря на себе си. И това е само една причинно следствена връзка от теб. Ами хората, четящи форуми и блогове? Какво биха си помислили те? Извини ме, но хлапетата "ти" ще пораснат и ще им дойде (надявам се) акъла в главата и от тях може и да станат писачи. Или ще се превърнат в това, което си ти - асоциален феноменон, с его толкова голямо, че би могло да побере моето, на Шайха и да остане място за противотанкова батарея и дреднаут... и игра на фризби.

И не мога да открия защо, но цялото уважение, с което би трябвало да третирам някого се изпарява като си помисля за всичко, което ти изчетох за последната около половин година.

Което е жалко. Жалко е заради абсолютната нетърпимост на един индивид към чуждо мнение, различаващо се от неговото собствено, да страда нечии продукт. Да не говорим за продукт, за който мнозина твърдят, че влагат големи надежди. Защото подозирам има хора, които са по- оптимисти от мен и наистина залагат надежди на тези деца, наистина вярват и в бъдещето на литературата, излязла изпод български ръце. Жалко е, че за да не сведеш глава и да признаеш - поне веднъж, че си в грешка да стигнеш до там да обиждаш някого, да го нападаш, и то така, че да е наистина злобно и под кръста. Неотдавна бях писал във ШД една стаааара сентенция, щи я пиша на англицужки - начетено момче си.

Better to keep your mouth shut and be thought the fool, than to open it and remove all doubt.

Понякога, само понякога, помисляй, че има зрънце истина в чуждите думи и МИСЛИ. Три пъти мери, един път режи. Иначе иннър идиота изпъква, лъсва на дневна светлина, и всички виждат, че Царя е гол!

Прочее темата ти по никой начин не ме убеди. Не опроверга коментарите на Емо. О не. Само доказа коооооолко не можеш да мислиш. Защото Емо е един от малкото хора, за които мога да имам доверие в обективна преценка на някоя книга. Ама ей, ЩО да се учим, като можем да си останем българи. С което затварям двете половини на кръга - проблемът не е в управлението, проблемът е в народа. НародътТМ всъщност е сган от крадци, завистливци, мегаломани и егоцентрици. Ти, казано съвсем откровено, ми правиш впечатление на принадлежащ към последните две категории. Няма лошо, и аз съм там. Мнозина сме там. Но, хайде ако обичаш, поработи върху себе си, пиейки кафе. Може да не е с Боби, но все с някого? Защото ти губиш. Играта загуби. И тези, на които правиш мечешката си услуга също губят.
Видях те що за човек си. Четох доста. Попръцвах и оригах докато четях (такива сме си белкантистите, народни люде), ПРОТЕСТИРАХ, дори свещичка запалих.... *смея се истерично, защото се засмях истерично, и смехът ми поражда в мен още смях*италик*

Прочее, позабавлявах се, написах си що ми дойде на акъла, няма да редактирам, че не ми се чете какво съм писал, та извинете ако има правописни грешки.

До скоро писане, щото за мен пък е забавление да чета материали, родени в следствие на нечии климакс и да отговарям на тях, при все че никой не ми ще мнението. *смях* И ако покрай цялата простотия дето изписах успееш да хванеш сентенцията, поднесена този път на ТВОЯ *болд с италик и ъндърлайн(о)* език, значи съм постигнал нещо. Едва ли? Добре дееее..... До скоро.

Дотогава бъди жив и здрав. Наистина ти го желая.

Live well, Dylan Hunt!
Богохулния
 

Re: "Играта": за слепите петна на читателите

Мнениеот Кал » Вто Фев 17, 2009 7:47 pm

Маледиктум - олекна ти поне, като изписа толкоз много?

(Не, не мога да чета [i]толкова[/i] бързо. Просто съм схватлив ученик (на Робин).)

Ако ще ти олекне още - ти си _специалната_ причина да не пиша вече във форума на ШД. Поздравления. Осанна. Аллах ил-акбар. Ай сиктир.
Човешката библиотека е:
~ място, на което книгите сбират човеци;
~ отворена за всеки.
:)
Аватар
Кал
 
Мнения: 2088
Регистриран на: Нед Яну 30, 2005 7:33 pm
Местоположение: Човешката библиотека

Re: "Играта": за слепите петна на читателите

Мнениеот Amelia » Вто Фев 17, 2009 10:14 pm

Една Осанна и от мен за Маледиктуса, начи, щом ни избави от този нечист бяс.

Калине, хората са го казали, ще го кажа и аз, щото ми е скучно. Лицемерен си. Самозабравен си. Луд си.

Емо и Симеон трябва да гледат зад обидните слова, за да видят ЧОВЕКА, ти не желаеш да погледнеш зад адекватната, конструктивна и добронамерена критика и говориш за човешки нищожия. Не знам с колко аршина мериш, не знам колко храбър шивач си. Знам само че излезе от всякакви разумни граници в протежирането на поредните си протеженца и с това им направи мечешка услуга.

Пий си билките, прави си йогата, успокой се и вземи освободи ефира за известно време от себе си, защото започна да втръсваш на доста много хора и да губиш приятели. Никой не е длъжен да ти понася истериите.
Amelia
 

Re: "Играта": за слепите петна на читателите

Мнениеот Кал » Вто Фев 17, 2009 10:41 pm

Gleichfalls, Хрис, gleichfalls.

(Маледиктус е _специален_, ама има и други заслужили. Щом имате нужда - сложете си по един орден "Спомогнал за изгонването на [i]онова нещо[/i] от Шадоуданс", да ви грее в студените зимни нощи.)
Човешката библиотека е:
~ място, на което книгите сбират човеци;
~ отворена за всеки.
:)
Аватар
Кал
 
Мнения: 2088
Регистриран на: Нед Яну 30, 2005 7:33 pm
Местоположение: Човешката библиотека

Re: "Играта": за слепите петна на читателите

Мнениеот Goa » Вто Фев 17, 2009 10:54 pm

Колко патетично :). Ако тая нечовешка злоба я насочите в правилната посока, за 5 години ще си оправим държавицата... А вие какво правите - изливате я срещу човек, чиято единствена вина е, че е идеалист и твърде горд, пише твърде много по форумите и не желае да отстъпи ни на сантиметър от позицията си. И какво постигате, като се изхождате върху него - само задълбочавате безизходицата му. В същото време всички мръсни твари, които НАИСТИНА ни вредят, а не просто ни нарушават за малко мизерния душевен уют, си живуркат необезпокоявани и самодоволни.

Погледнете се отстрани, ВСИЧКИ, не само пришълците, но и редовно пишещите тук (включително и обектът на злобата), ако можете... и се запитайте КАКВО ПРАВИТЕ...
Аватар
Goa
Модератор
 
Мнения: 8434
Регистриран на: Сря Яну 15, 2003 1:01 pm

Re: "Играта": за слепите петна на читателите

Мнениеот Roland » Вто Фев 17, 2009 11:01 pm

Благодаря ти, Диляне, за това ясно и точно определение. Сигурен съм, че и за Емо ще бъде също толкова интересно разкритие, че поведението му е "нечовешка злоба", колкото беше за мен. Ако наистина не можеш да видиш какво ми коства това, ако не ме познаваш достатъчно добре нито мен, нито Емо, за да си дадеш сметка колко точно трябва да ни е прикипяло... това изречение не знам точно как да го завърша, но да речем, че би било тъжно.
Roland
 

Re: "Играта": за слепите петна на читателите

Мнениеот Goa » Вто Фев 17, 2009 11:07 pm

Момент, не съм бил ясен. Имах предвид Богохулния и Амелия, които нямам честта да познавам и може би правя грешка, но от постингите им на мен като наблюдател ми лъха точно това :).
Аватар
Goa
Модератор
 
Мнения: 8434
Регистриран на: Сря Яну 15, 2003 1:01 pm

Re: "Играта": за слепите петна на читателите

Мнениеот Roland » Вто Фев 17, 2009 11:11 pm

Аз ги познавам, гарантирам ти, че и двамата са просто силно раздразнени от въпросния индивид. Както практически почти всички в тоя форум май, ма повечето са по-тактични/съпричастни/съчувстващи.
Roland
 

Re: "Играта": за слепите петна на читателите

Мнениеот Goa » Вто Фев 17, 2009 11:16 pm

Но вторият абзац е за всички :). Не че има някаква полза от него, но аз просто се чувствам безсилен пред всичкото това безумие. (Сега, знам, че ще се хванеш за думичката безумие и ще реагираш отново. И ще си прав, защото тоя път включвам всички в кюпа. Но ако можеш да погледнеш наистина отстрани към тия цели 33 изписани реда (без празните) и да си представиш, че ги е писал някой друг - нима няма да ти се сторят като безумие? Аз самият съм бил автор на подобни изблици неведнъж и след време като си погледна писаниците и си помисля къде ми е бил акълът да си губя времето и нервите за нещо толкова несъществено и нищожно по смисъл, срам ме хваща от себе си :). От друга страна си давам сметка, че вероятно без преминаване през такива неща не може, те са си част от живота. Но се чувствам длъжен да обърна внимание върху тях, пък ако ще без никакъв ефект :).)
Аватар
Goa
Модератор
 
Мнения: 8434
Регистриран на: Сря Яну 15, 2003 1:01 pm

Re: "Играта": за слепите петна на читателите

Мнениеот Zvezdichko » Вто Фев 17, 2009 11:18 pm

и после защо искаме Goa за председател - стои си кротко и успява да запази трезва мисъл във всяка една ситуация (подмазв*)
Моята фантастична повест "Сред пясъците на Саркания":
https://sandsofsarkania.wordpress.com/
Zvezdichko
 
Мнения: 352
Регистриран на: Пон Юни 23, 2008 3:03 pm

Следваща

Назад към Общи дискусии

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта

cron
Общо на линия са 2 потребители :: 0 регистрирани0 скрити и 2 гости (Информацията се обновява на всеки 5 минути)
На Сря Яну 15, 2020 8:06 pm е имало общо 349 посетители наведнъж.

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта