Начало форум Общи дискусии

Общи дискусии

Фантастика и морал

Място за обсъждане на теми, събития и публикуване на съобщения, несвързани пряко с фантастика, евристика или прогностика

Фантастика и морал

Мнениеот Генерала » Нед Яну 16, 2011 11:33 pm

Отварям тази нова тема "не корысти ради, а токмо волею" Александра Карапанчева (както биха казали класиците) :)

* * * * *

ОТВОРЕНО ПИСМО ОТ АЛЕКСАНДЪР КАРАПАНЧЕВ
ДО КЛУБА „ИВАН ЕФРЕМОВ” – СОФИЯ


С нови поздрави от Княжевския вилает!

След като пак изчетох форумните писания за проекта „Фантастихия”, аз стигнах до някои мои си въпроси и изводи. И понеже държа да ги споделя с вас – ето на, започвам:

1. М-да, окачването на списъка с фантастихийните автори във форума навярно беше грешка. Поне окачването на тоя етап от работата над проекта. Пак хубаво, че възпрях Наско П. Славов (с когото сме съставителите на тази антология) да сложи и заглавията на конкретните стихотворения.

2. Но, уважаеми фенове, след като в резултат на горното се появиха писаниците на Иван Богданов-Одисей (ИБО), аз мисля, че трябва да се разсъждава и в по-различни посоки.

3. Как така ИБО ни обвини в кражба, а пък за кражби никой не обелваше дори зъб, когато излизаха сума ти преводни прози в списанията „Фантастични истории”, „Други светове” и „Тера фантастика”, във „Върколак”, „Зона F”, „Фентъзи фактор”... и донякъде в алманасите на Наско „ФантАstika”...? Нима някой плащаше авторски права за тези прози? И спрямо очаквания тираж на „Фантастихия”-та и авторските квоти какъв хонорар трябва да заплатим, да речем, на наследниците на Теодор Стърджън? 50 стотинки или даже левче, как мислите?

4. Лично аз смятам, че нито едно споменаване на проекта „Фантастихия” не трябва да се изтрива от форума. Нито едно! Та това, колеги, е документ за световъзприемането и мисленето на живи хора! Туй е документ и за изпълненията на лицето ИБО, на което целокупният Ефремовски фендъм комай не успява да противостои докрай, нито пък достатъчно сполучливо да се контрааргументира в отделни случаи. От друга страна, аз не бих желал по оруеловски (спомнете си за Министерството на истината!) да преправяме и скриваме нещата...

5. Виждам, че – сука там, каквото пресуква – ИБО накрая се отказа от нападките си за тиража и търговската стойност на „Фантастихия”, макар че засега нито има такъв тираж, нито са започнали някакви продажби. За него – подчертавам, за него, съдника?! – остана моралната страна на казуса.

6. Ами добре, моралната страна... Но кажете, какво морално има в негативните оценки на ИБО за една книга, която нито е чел, нито знае какви конкретни творби влизат в нея, нито пък е участвал по какъвто и да било начин в нейната направа?

7. От писанията на ИБО излезе, че ние с Атанас нито имаме право, нито можем да съставяме такава антология като „Фантастихия”. Е, от него ли трябваше да искаме разрешение за този ни проект? И защо никой от фендъма не ни посъветва да отидем при ИБО в приемния му час, да пием по едно кафе с неговата секретарка и докато го чакаме да благоволи, да си поговорим например за високопрофесионалните корици на букварските му издания „Защо?” и „Сънувах човешко лице”?

8. Откъде ИБО знае, че не сме контактували с авторите, влизащи в състава на „Фантастихия”? Нима е морално да съдиш за това, без да разполагаш с някаква (че дори и най-минималната) информация по въпроса?

9. После – друг мой аргумент. Аз искам постингите на ИБО да не се трият, защото те правят и реклама на бъдещата ни „Фантастихия”. По-добре черен пиар, отколкото никакъв, е казано. А французите имат и една такава приказка: „Ако щеш, излез гол на улицата, ама си длъжен да си направиш реклама на стоката!”

10. И ето че вместо аз и бай ви Атанас да се разхвърляме и да хукваме голи из улиците в тоя студ, наместо нас това стори ИБО. Той още не е схванал какво точно е направил, обаче аз съм му дори благодарен. Защото ИБО изскочи тройно атрактивен на улицата: а/ полугол откъм употреба на букви и правопис на майчиния си език (а се пише литератор и „буквар”); б/ гол откъм колегиално отношение към други литератори; в/ гол откъм морални задръжки и морални стойности. Това последното, разбира се, е най-фрапантното в случая. Но взето накуп, всичко туй ще привлече допълнително внимание не само към ИБО, но и към „Фантастихия”-та.

11. Колеги, постингите на ИБО за фантастичната поезия трябва да останат и защото аз се надявам, че той – sic! – е способен да напише още любопитни неща по темата...

12. Накрая да ви попитам: а можем ли ние заедно да помислим над някакви по-елегантни (и по-морални!) форми за разгласа на проекта „Фантастихия”?

С най-добри чувства: Александър Карапанчев,
член-основател на клуба „Иван Ефремов”


* * * * *

Сашо си е казал каквото мисли, какво бих могъл да добавя аз, като човек, за чието усъвършенстване е допринесъл в последните години и ОБИ (одисей богданов иван) УАН:
1. "Атаките" на въпросното лице, разбирай нападки, презрителни подмятания, обвинения в аматьорщина и в какви ли не смъртни и недотам смъртни грехове се правят систематично, целенасочено и злонамерено. Анализаторите на т. нар. "Синедрион" са установили, че те се правят срещу точно определени "обекти": клуб "Ефремов", издателство "Аргус", "Човешката библиотека" и т.н. "Аргус" бяха обвинявани в какви ли не гафове, а в същото време гафове на други издатели (примерно присъствието на корицата на книга на буквосъчетанието "заекокултураи") се подминават със снизходително мълчание. Представям си какъв кикот би последвал, ако това беше допуснато от Аргус или ЧБ. :problem:
2. Въпросните анализатори са стигнали до извода, че тези действия се предприемат от ОБИ УАН всеки път я СЛЕД Булгакон, я СЛЕД поредна книга на "Аргус", я СЛЕД поредна изява на клуб "И. Ефремов". Този път реакцията му е не СЛЕД, а още ПРЕДИ. Просто няма търпение човекът, сърби го мозъка, та ще се пръсне. За реакциите ПРЕДИ и СЛЕД е достатчно да се погледне в архива на клубня форум и на форум Фантастика в дир.бг
3. Всичко това се прави с една "загриженост" (абе четете архивите) която иска да убеди, че "който вади нож - зло не мисли" или "който копае гроб другиму - също зло не мисли". Това, ако и да фаща дикиш пред по-младежка аудитория, не може да фане дикиш пред хора, дето знаят какво е Второ главно... :wtf:
4. Винаги ОБИ е разбран неправилно, неадекватно. (И този път ще е така)Батка, така лъщиш като тиган на месечина, че нема къде повече, ама нема кой да види, затова - давай, дерзай! Все ще фане дикиш тук-там. И аз съм за това нищо да не се трие от темите и да си седят като паметник на времето и авторите си.
5. И последно, моля да се разбере от всички, че Буквите и клуб "И. Ефремов" имат различни цели. Разбираемо е, когато едно обединение от хора има за цел да се направят едни пари, но когато друго обединение няма такива цели, не бива да се препоръчват методите и "фатките" свързани с реклама, търговски успех и прочее на обединения, които имат други цели и поради това да се упрекват, че са гола вода и какво ли не още.
И те така...

- Какво е общото между това да пишеш на български с латински букви и да пишеш с лайна по стената?
- Чете се, но не е приятно.
Генерала
 
Мнения: 446
Регистриран на: Пон Мар 08, 2010 8:51 pm

Re: Фантастика и морал

Мнениеот bogdanov » Пон Яну 17, 2011 12:37 am

Генерале, оня ден пих една нова водка "Комбат".
Хубава е, препоръчвам я.
Не знам с какво сте се дрогирали ама материала е зле, много зле.
Така не се пишеше и по ония времена.
Г-н Карапанчев - извинения, но сте много слаб автор. Наско поне е колоритен, въпреки че си изтърва нервите.
Като съм бил на 3, съм казвал че името ми е Ваньо Си Бо. Последните години ми викат обаче г-н Богданов и се надявам, че имате достатъчно възпитание да спазвате етикета.

Извън всичко това - ами не го можете! И казвам това с тъга, не със завист.

П.С. Айде като се почна темата, поне да има нещо за четене.
Подарък ми е за имения ден

Похвала о Богдановъ

Днес е специален ден. Не е просто Ивановден, а Празник на Шефа. И Шефът не е кой да е, а див и непокорен като степен жребец. На фона на булевардната посредственост, неговият талант преминава като галоп през сърцата ни и ни оставя безмълвни, бездумни и безумни. Той е слънцето, водата и амониевата селитра не само в благодатната почва на Буквите, но и на Книгите, на Хулите, на Откровения, на Съкровения, че на Фейсбук.
Роден в подножието на Стара планина, в стар хайдушки град, закърмен от малък с бунтовните клетви на Хаджи Димитър и Панайот Хитов, Самият скоро осъзнал, че това му е крайно недостатъчно и отпрашил към Шумен. След като минал през малкия градец като тазманийски дявол, настанил се трайно във Варна, в резултат на което местното население още тръпне при спомена за „ястъклията воевода”, който преобърнал града им наопаци с магарешката си проклетия и инат. Но както е казал Вазов, „манастирът тесен за мойта душа е”, така и за Него морската столица скоро отесняла и Той се пренесъл в Шоплука. Щом се озовал сред местните аборигени, бързо се ориентирал в обстановката и запълнил всички литературни ниши в пространството, за да се превърне в лелеяна мечта на всички пишешщи братя и сестри (на сестрите повече, прости ме Боже!).
И ето го днес – Слънце в безкнижната пустиня, осветява денонощно няколко сайта и една фондация (скайповете не влизат в сметката). Да се слави името му, да пребъде във Времето и Пространството огненото му слово!
Честит имен ден, Шефе Бог – данов! Амин!


П.С. Високопрофесионални корици можете да видите в групата ни във ФБ. Не е да сме издали само горепосочените две книги.
bogdanov
 
Мнения: 797
Регистриран на: Пон Мар 01, 2010 9:21 pm

Re: Фантастика и морал

Мнениеот Мартин » Пон Яну 17, 2011 12:49 am

Мдаа, един път Бог, завинаги Бог. На някои просто си им е писано да са хм... да...
И все пак радващо е, че не всичко на този свят се променя, нали така? :problem:
Мартин
 
Мнения: 469
Регистриран на: Пет Фев 26, 2010 11:12 pm

Re: Фантастика и морал

Мнениеот bogdanov » Пон Яну 17, 2011 12:50 am

А сега малко по-сериозно:

3. Как така ИБО ни обвини в кражба, а пък за кражби никой не обелваше дори зъб, когато излизаха сума ти преводни прози в списанията „Фантастични истории”, „Други светове” и „Тера фантастика”, във „Върколак”, „Зона F”, „Фентъзи фактор”... и донякъде в алманасите на Наско „ФантАstika”...? Нима някой плащаше авторски права за тези прози? И спрямо очаквания тираж на „Фантастихия”-та и авторските квоти какъв хонорар трябва да заплатим, да речем, на наследниците на Теодор Стърджън? 50 стотинки или даже левче, как мислите?


Нямам никакво участие в горните издания. Повечето не съм ги и чел. Но някак си не виждам логиката - досега се е крало, значи пак ще се краде.
Проблемът не е в сумата, г-н Карапанчев, проблемът е в моралните граници. Там всеки решава за себе си.
bogdanov
 
Мнения: 797
Регистриран на: Пон Мар 01, 2010 9:21 pm

Re: Фантастика и морал

Мнениеот Goa » Пон Яну 17, 2011 12:55 am

Богданов, имам само 2 молби към теб - да не казваш кой какво може (отгоре на всичко и без да уточняваш за какво говориш) и да не споменаваш думичката морал и производните й. От добро сърце ти го казвам :lolno:. Бих добавил и - да не се опитваш да оценяваш онези, които са много над теб - но тъй като и аз понякога си го позволявам, нямам моралното право да моля теб за това :lolno:. А колкото до думичките с корен "крад", които упорито продължаваш да използваш, лично аз вече не се ядосвам - по-скоро ми е забавно :lolno:.

Така, а иначе моето мнение е, че нямаше нужда от нито един от горните постинги - не е приятно, другари и господа, ама никак :redface:.
Аватар
Goa
Модератор
 
Мнения: 8420
Регистриран на: Сря Яну 15, 2003 1:01 pm

Re: Фантастика и морал

Мнениеот Ивайло Иванов » Пон Яну 17, 2011 1:48 am

'бе, я...
Иванушка, това не е нарушаване на авторски права, а още по-малко пък - някаква кражба. Просто защото не налице нито разпространение (за да бъдат засегнати неимуществените права на някой автор), нито комерсиална цел (за да бъдат засегнати пък имуществените).
А и не е хубаво да се спори за морал със Сашо Карапанчев, защото по тази тема той има на какво да научи бая народ. Виж, ако Георги Чобанов и лицето, позоваващо се на него, седнат да я нищят помежду си - разговорът им би излязъл доста мълчалив. Но това няма нищо общо с проекта.

- Хватит всякую чушь болтать, тримандаблядские пиздопроебы, остопиздевшие в своей злоебучести! - сказал боцман, а потом грязно выругался. :problem:
— Ого! А пистолет-то не мой! Номер не такой, как у моего… Мой номер начинался с года смерти Лермонтова, а этот… с года рождения Пушкина…
Аватар
Ивайло Иванов
 
Мнения: 1393
Регистриран на: Пон Яну 13, 2003 11:16 am

Re: Фантастика и морал

Мнениеот bogdanov » Пон Яну 17, 2011 2:11 am

Генерале, освен че тотално ми оправихте вечерта, така и не разбрах за какво беше нужен този постинг.
Тук пишат ужасно малко хора и отношенията между тях отдавна са изяснени. Надали е останал някой, който да не знае какво "келеме" съм.
В такива случаи се препоръчва да не се ровиш с прасето в калта - на него ще му е приятно, а ти само ще се оцапаш.
Между другото описанието което даде за "Непознатите Стругацки" е най-доброто описание на мързел, което съм чел някога.
Извън това, Генерале, хубаво е да си мисли човек, че вселената се върти около него, ама Джордано Бруно затова са го изгорили.
Ние сме луднали от инициативи, нови издания, премиери и какво ли не, че най-малко ми остава време да завиждам на дейността на Ефремов.
За справка - пак оня линк.
И аз много държа да се запазят постингите по темата. Имам си съображения.

@Гоа - ти си по-нечестен последно време от рефер срещу ЦСКА. Тук се опитват да ми спретнат трибунал /абе директно до стената да ме изправят/, ти се опитваш да ми свириш фалове.

Дано темата пораздвижи позаспалия форум, но лично на мен ми е скучна. Генерала се опитва да я оправи, но писмото на г-н Карапанчев е определено слабо като литература и въздействие.
Съжалявам господа, подобни атаки са ми ежедневие, горе е доста ветровито, но поне са на по-добро литературно ниво.
Всъщност аз приключих, пратете един мейл като пуснете белите камъчета за отстраняването ми.
bogdanov
 
Мнения: 797
Регистриран на: Пон Мар 01, 2010 9:21 pm

Re: Фантастика и морал

Мнениеот Ивайло Иванов » Пон Яну 17, 2011 2:43 am

Ш-ш-ш-шт, Иванушка, я се вземи в ръце! На фона на масовия конформизъм дали се сещаш колко малко са хората, имащи свое мнение - право, криво - но свое?
М?
Какви бели камъчета, какво отстраняване - я не наливай вода в чужди мелници!
— Ого! А пистолет-то не мой! Номер не такой, как у моего… Мой номер начинался с года смерти Лермонтова, а этот… с года рождения Пушкина…
Аватар
Ивайло Иванов
 
Мнения: 1393
Регистриран на: Пон Яну 13, 2003 11:16 am

Re: Фантастика и морал

Мнениеот Генерала » Пон Яну 17, 2011 11:23 am

Мдааа. Така се получава като див и непокорен като степен жребец се изправи срещу див и непокорен като андалузки бик... :wtf:
Ами ние, представителите на аборигените, толкова можем - толкова правим. Но всеки път ни се казва колко сме гола вода (по един или друг начин). Е хубаво де, какво толкова? Очаквам Фат Джим да се произнесе по преобръщането на морската столица с помощта на магарешки инат! Иво, как допуснахте това??? :wtf:
Я сега да пусна едно цитатче от бай Стоян Бакърджиев:
"На чуждата литература винаги съм гледал като на наша национална собственост, която се пази в чужди духовни хранилища, а ние трябва да си вземем своето".
Това го казва човек, който не е комунист (хайдук по дефиниция, нали). Агоп Мелконян (Бог да го прости) много обичше да цитира точно това. Дали е морално или не - нека всеки см прецени. Ето тук малко инфо за бай Стоян:
http://www.omda.bg/studentski_forum/200 ... djiev.html

Ето тук и едни други похвални слова (който както може - така хвали)

Възпоменание за Стоян Бакърджиев

Поет-преводач

Ти украшение на този свят,
на тоя свят безпътен украшение,
сега пребъдваш гений между гении,
свободен от житейски кръговрат.

През сълзи те съзирам, не видение,
а горд Атлант, подпиращ необят.
Като баща ми бе и като брат,
Вергилий, вожд на мойто вдъхновение.

Ти свойто вдъхновение пося
в земята ни, цъфтят цветя-поеми
от цял свят - облачета, небеса.

В теб пее на великите гласа -
Мицкевич, Руставели. Кой ще снеме
венеца им от твоята коса?!


Стоян Бакърджиев - завет

Ти неведнъж пешком ме изпроводи
до гарата от пълен с книги дом.
До теб вървял бих винаги пешком...
Смъртта те взе от мъки и несгоди.

В деня след Свети Кирил и Методий
бе твойто погребение пред сонм
от ангели. В сияние бе, щом
в мой сън, беседвайки, ме пак проводи.

Разказа ми, че горе си добре,
но там не може нищо да се прави:
"Твори, преди сърцето ти да спре.

От чашката си дърпай, Величави,
творби създай, народ без Слово мре -
ти го избави, то ще го прослави."


Радко Радков
Генерала
 
Мнения: 446
Регистриран на: Пон Мар 08, 2010 8:51 pm

Re: Фантастика и морал

Мнениеот bogdanov » Пон Яну 17, 2011 12:06 pm

Като ходих на едно обучения на времето ме учеха - гледайте на клиентите като крадци. Вашите пари са в техните джобове.
Извън майтапа и апашкия девиз - вашето е наше, но нашето не е ваше, не виждам смисъл от темата. Както си го докарал, ще се изкараш виден поддръжник на Синдериона, че когато кражбата е от "гои" не само не е кражба, ами е и похвално дело.
bogdanov
 
Мнения: 797
Регистриран на: Пон Мар 01, 2010 9:21 pm

Re: Фантастика и морал

Мнениеот alvin » Пон Яну 17, 2011 8:44 pm

всичко това защо е в Литература? :yawn:
палатков лагер за пингвини - анималистична фантаcтика
Аватар
alvin
 
Мнения: 343
Регистриран на: Пет Яну 06, 2006 3:25 pm

Re: Фантастика и морал

Мнениеот Goa » Пон Яну 17, 2011 8:50 pm

Защото е "друго изкуство" :wink:
Аватар
Goa
Модератор
 
Мнения: 8420
Регистриран на: Сря Яну 15, 2003 1:01 pm

Re: Фантастика и морал

Мнениеот alvin » Пон Яну 17, 2011 9:29 pm

Но е повече "друго", отколкото "изкуство". Съответно е за раздел "Други".
В смисъл - аз ако бях модератор, така щях да разсъждавам :wink:
палатков лагер за пингвини - анималистична фантаcтика
Аватар
alvin
 
Мнения: 343
Регистриран на: Пет Яну 06, 2006 3:25 pm

Re: Фантастика и морал

Мнениеот Goa » Пон Яну 17, 2011 11:05 pm

Прав си, естествено :). Остава Генерала да се аргументира защо пусна темата в тоя раздел :).
Аватар
Goa
Модератор
 
Мнения: 8420
Регистриран на: Сря Яну 15, 2003 1:01 pm

Re: Фантастика и морал

Мнениеот Ивайло Иванов » Пон Яну 17, 2011 11:16 pm

Генерала написа: Очаквам Фат Джим да се произнесе по преобръщането на морската столица с помощта на магарешки инат! Иво, как допуснахте това??? :wtf:

Нищо не сме допуснали. И "Черно море" - шампион! :problem:
— Ого! А пистолет-то не мой! Номер не такой, как у моего… Мой номер начинался с года смерти Лермонтова, а этот… с года рождения Пушкина…
Аватар
Ивайло Иванов
 
Мнения: 1393
Регистриран на: Пон Яну 13, 2003 11:16 am

Re: Фантастика и морал

Мнениеот Генерала » Вто Яну 18, 2011 12:57 am

@ Ивайло - Уффф, успокоих се :) И ха така за "Черно море"!
@ Гоа - Сложете темата където прецените, нямам никакви претенции къде да бъде.
Един хубав човек беше казал "... да се печелят пари е единствената дейност, която има значение. Те знаят, че това е важното, а всичко останало, както казват те, е литература..." В скоро време в колонката на недобития комуноид ще се появи целия цитат :)
@ Г-Н Богданов - Когато ти се образува морал (както хубаво го каза Наско) и с два пръста го ИЗЦЪРКАШ във форума, аз се чувствам задължен да реагирам. Силно-слабо, хубаво-лошо, както мога - тъй. Никой не може да си прескочи боя (ръста)
- Че Вселената се върти около мене не си го и помислювам, откъде го извади туй не ми е ясно? :rolleys: Ясно е, че живеем в различни Вселени, може би от твоята да изглежда така, от моята - хептен хич не изглежда така.
- Любопитно ми е какво МОРАЛНА оценка бихте дали относно мисълта на Стоян Бакърджиев. Понеже българите задават и въпроса "Кой пита?" - затова пуснах и малко инфо за него за да се види какъв е: а) руснЯк б) циганин в) комунист г) евреин д) педераст е) нито едно от тези. :wtf:
И ако не е нито едно от тези - като как да гледаме на изказването му??? С това наше-ваше, евреи-гои - нищо не казваш, ама хептен нищо...
Ето тука някои одисееви подвизи, едно похвално слово за амониевата селитра, а защо не и пургатива на "Буквите", "Хулите" etc :wtf:


IB-1.JPG
IB-1.JPG (32.03 KiB) Прегледано 11429 пъти

IB-2.JPG
IB-2.JPG (62.8 KiB) Прегледано 11429 пъти
Генерала
 
Мнения: 446
Регистриран на: Пон Мар 08, 2010 8:51 pm

Re: Фантастика и морал

Мнениеот bogdanov » Вто Яну 18, 2011 1:33 am

Генерале, преди да се изложиш повече, само ще ти кажа че това е изпълнен и отчетен проект пред Отворено общество. Това, че Чобанов не можа да се уреди с пари, си е негов проблем. Цитираният председател на Фондацията - Станислав Михайлов, после стана по царско време шеф на Агенцията за държавни вземания.
Има и други подробности, ама те не са толкова интересни, колкото примерно ядене на кисело мляко и хляб няколко години. Както казах - калта цапа и двете страни.
А мисълта ще я илюстрирам с една шопска мъдрост - "и десет лева да стане бензина - пак ще карам, и без пари да е - пак ще крада!"

П.С. Всъщност тия неща ги въртиш във форума вече май 5 година. Омръзва. Не на мен, защото рекламата винаги е полезна. И при условие, че 10 година вече поддържам не ония си работи, а голям безплатен сайт за литература, ей така за Бог да прости, остави тая работа, че все търся парата.
П.П.С Ако някога намериш обвинителния акт по делото, което са завели "Отворено общество" ми се обади. И на мен ще ми е безкрайно интересно да го прочета. Дотогава не се излагай на стари години.
bogdanov
 
Мнения: 797
Регистриран на: Пон Мар 01, 2010 9:21 pm

Re: Фантастика и морал

Мнениеот Генерала » Вто Яну 18, 2011 1:55 am

Г-н Богданов, не бери грижа кой се излага. А както казваха братя Стругацки - който тръгва да чисти кенеф, няма начин да не се изцапа. Забележи, че винаги тръгвам се излагам след като е надрискано от твоите пургативи. 5 години пургативи - вземи ги спри малко тия таблетки, не ме карай да ти правя реклама толкова години...
Аз съм стар човек и да се оцапам - се ми е тая. Виж оцапан младеж като тебе... Да ти е сладка рекламата!
А въпросът защо няма обвинителен акт сигурно има и отговор, ще взема да пусна хрътките да разберат...
Генерала
 
Мнения: 446
Регистриран на: Пон Мар 08, 2010 8:51 pm

Re: Фантастика и морал

Мнениеот bogdanov » Вто Яну 18, 2011 2:30 am

Почти като отговор на въпроса - "Защо я няма Терата?" Ами няма смисъл.
Като те е кеф да ходиш след хората и да им ровиш лайната - твой проблем. Вкусове всякакви. Аз като усетя, че ме набутват в лайна, както стана на Еврокона, прекрачвам и си тръгвам.
П.С. Те нещата са малко като кацането на Луната. Руснаците от години ровят за доказателства, че тва е некъв булшит. Та ти не почвай наново, консултирай се с шефа на Хулите, той от години го прави, ще те улесни. Руснаците така и така нищо не са доказали. Вие като си имате време за губене.
bogdanov
 
Мнения: 797
Регистриран на: Пон Мар 01, 2010 9:21 pm

Re: Фантастика и морал

Мнениеот Генерала » Вто Яну 18, 2011 4:01 am

Като ти е кеф да сереш, недей после да мрънкаш, че ти ровят в лайната.
Както казваше Вонегът:
"Ние не пикаем във вашите пепелници, затова, моля, не хвърляйте фасове в нашите писоари"
"Не мочились никогда мы в пепельницы ваши,
не бросайте же окурков в писуары наши."
Някога да съм писал нещо в "Буквите"? Да съм казвал колко е зле това-онова, едно-друго?
И не е въпроса за двата лева, за да мога да пиша във форума на безплатния сайт (както информира навремето "Капитал")А ти няма-няма и като ти дойде мензиса - глей ко стаа... :wtf:
А после - бели камъни, Тера-мера, кацане на Луната, руснаци... Малииии.
Генерала
 
Мнения: 446
Регистриран на: Пон Мар 08, 2010 8:51 pm

Следваща

Назад към Общи дискусии

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта

cron
Общо на линия са 0 потребители :: 0 регистрирани0 скрити и 0 гости (Информацията се обновява на всеки 5 минути)
На Сря Яну 15, 2020 8:06 pm е имало общо 349 посетители наведнъж.

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта