В момента си противоречиш ужасно или се изразяваш лошо. В крайна сметка, кое е вярното - 1 или 2:
1.
Повечето от тях сега имат малки цхчета в които самите те работят или пък работят в западни компании, ръководейки техни производства. Можеш да провериш сам, с много малки изключения тези хора не са придобили никакви активи по време на вакханалията на приватизацията, били са уволнени или са напуснали и не могат да бъдат поставяни под общ знаменател с хората придобили (и най често разпродали) активите на соца. Същевременно съм работил за човек внасял френска автоматика по времето на соца, когато работих за него (2001-ва) той все още внасяше същата автоматика на същата компания и работеше за това да се закрият местните конкурентни производства. Последния и подобните му наричам търговска номенклатура.
2.
Ако направим бегъл преглед на това кой придоби най крупната собственост в страната, то ще видим, че ДС почти нямат участие. За най голямо наше съжаление в България собствеността бе придобита от онази част от бившата номенклатура, занимавала се с външна търговия (внос/износ).
По отношение на описанието на производствено/търговската номенклатура си прав и това е верен профил. Но какво общо има тя с положението в момента? И последно тя ли е придобила собствеността или не? (за мен - очевидно не е тя)
Не разбирам защо наричаш конкретно установени факти по отношение на придобитата и управлявана собственост у нас - обобщения. В момента в България има точно три или четири субекта, които купуват активи или финансират дадена дейност и те всички имат общ генезис.
Що се отнася до интересите зад партиите - предположенията ти са екзотични; може и да са верни, но не са подкрепени от никакви факти.
Много ми се ще зад ДПС да стоят големи немски компании, но не ми се вярва. Между другото всички лидери на ДПС са кадри на ДС (това е факт, за разлика от твоето голословно твърдение), така че е възможно да бъдат водени и от руски интереси.
За атака имам мнение, но нямам факти.
И изобщо, вземи се замисли, какво наистина може да обедини три партии като бсп, дпс и атака? Ама наистина. Ясно е, че са много пари, но все пак трябва да е и някой, който да може да обедини орел, рак и щука. (в това обединение бсп върви срещу пес, атака върви срещу себе си, а всички заедно придобиват все по-деформиран образ)
Сигурното е, че нито твоите производствени номенклатурчици, нито немските компании могат да го направят.
-----------------
между другото - за мен "дс" се очерта като реален субект доста късно, в периода 2007 - 2009 година. Някъде от тогава установих, че има държава зад държавата. Преди това аз също гледах на лозунга - за всичко са виновни дс и комунягите, като на нещо абстрактно, колкото да хвърлим някъде другаде вината за дереджето си...
Дали е така или не е така - поживем-увидем...