Начало форум Общи дискусии

Общи дискусии

Ще бъдат ли тихи утрините?

Място за обсъждане на теми, събития и публикуване на съобщения, несвързани пряко с фантастика, евристика или прогностика

Re: Ще бъдат ли тихи утрините?

Мнениеот Goa » Вто Апр 01, 2014 10:52 am

Мартине, с какво е показателно това гласуване в ООН? Според мен - само с 58-те въздържали се страни. Останалите така или иначе са пристрастни и не гласуват по съвест.
Аватар
Goa
Модератор
 
Мнения: 8347
Регистриран на: Сря Яну 15, 2003 1:01 pm

Re: Ще бъдат ли тихи утрините?

Мнениеот Мартин » Вто Апр 01, 2014 6:05 pm

@Аконитин
Като изключим Строс-Кан, другите примери са добри. Това е така и е видно, че е така. Но по темата за тези "забрани" са направени няколко документални филма, които се разпространяват съвсем свободно. Особено що се отнася до уикилийкс и натискът, който е имало върху вестниците, които са публикували тогава.
Но фактът си е факт. Това също е мракобесничество, прикрито зад "патриотични актове".

Човекът Путин наистина ми е трудно да го оправдавам. Но Русия можеше наистина да помага на Украйна, а не да я дели и смазва икономически (това го написаха и не малко руснаци).

В Европейската политика винаги е имало нещо импотентно и пасивно (поради което и дразнещо). Алюзиите, които се правят с Втората световна не са просто нахвърляни случайни прилики. Това е все едно сега да кажем, че човекът Хитлер и човекът Сталин са били принудени да анексират по половин Европа, просто защото европейските държави са си мълчали и са си затваряли очите за тяхното беззаконие. Второто е вярно. Но това не прави от Хитлер и Сталин пичове.
А дали и защо поданиците в Европа си мълчат е съвсем друга тема. Не съм сигурен кой е верният отговор. Може би само ние тук в България сме се оспецкали да чаткаме каква е световната схема, а другите са твърде тъпи?


@Гоа
Гласуването показва, че зад Русия явно и недвусмислено могат да застанат само такива като Башар и Ким. Което не е голяма реклама.
Тези, които се въздържат - не смеят да кажат на коя страна са (поради една или друга причина; примерно защото ще им спрат помощите от Русия или пък от САЩ/ЕС).
Против Русия е прогнилия Запад, но това пък няма особено значение. Всъщност ООН от около 20-25 години е абсолютно анахронична организация. Вероятно предстои разпад... ще видим...
Мартин
 
Мнения: 469
Регистриран на: Пет Фев 26, 2010 11:12 pm

Re: Ще бъдат ли тихи утрините?

Мнениеот ivanushka » Вто Апр 01, 2014 10:06 pm

Като изключим една публична екзекуция - другите примери са добри !
Добри примери на послушковци безропотно подчинени на една невидима, анонимна и задкулисна сила. Треперещи вътрешно да не ги сполети същата съдба като публично екзекутирания. Перфектен пример на рози прикрили наср*н г*з.
И така пускаме няколко документални филма за безобразията си да се разпространяват свободно - за да видят противниците ни какво ги чака. И ето чисти сме като сълза и безобразията ни не са вече безобразия!

Но Европа можеше наистина да помага на Украйна, а не да я дели и смазва икономически (това НЕ го написаха европейци).

Да в европейската политика винаги е имало нещо прикрито, подло и лицемерно - поради което и дразнещо. Всъщност може би последния морален европейски акт е Паметната Битка на Народите -край Варна в първата вълна на "османското присъствие" в Европа. Ще видим как ще бъде при втората...

Там е работата че не просто са си затваряли очите пред Хитлер - и по далеч са стигнали - например на олимпиадата 36 та година. Там е само върха на айсберга - а какво е ставало задкулисно - никога няма да разберем. Само което ни позволят да разберем. А за Сталин - определено са си затваряли очите - та ги затварят и го ден днешен ...
Но историята не започва с Хитлер. Започва много по рано - той е продължение на драмата от първата световна война. Тя пък видите ли е една трагична случайност...
И съвсем не резултат от новите обществени отношения които правят така че тези които имат имат все повече - само защото имат (дори да крадат - какво лошо? Ако никой не може да те накаже са кражбата то това не е вече кражба! Това е Победа!), а тези които нямат - нямат само за това че нямат. И който има живее, който няма - умира. И разбира се не се дължи на лицемерието което смята това за нормално и справедливо когато го върши и не справедливо когато го вършат спрямо него...

Да! И понеже ние тук на балканите сме тъпи - то ясно е че европейците се държат достойно - не страхливо и не лицемерно и не като резултат на тотална мозъчна промивка...

Всъщност ООН е (всъщност беше) опит да бъде инструмент за предотвратяване на глобални военни конфликти. Обаче ООН загуби това си качество преди 25 години с настъпателната операция на запада (базирана на радикално нови методи за водене на война и естествено срещу мирното население - всички войни са всъщност срещу мирното население).
Но ако механизъма за предотвратяване на глобални военни конфликти не работи - тогава остава да проработят пусковите механизми ... на между континенталните балистични ядрени ракети ...

И тогава ще настъпи тишина...
Сутрин...
Сещам се за онзи епизод от "Апокалипсис сега":
Американски генерал от "кавалерията" който беше наредил да се пуска "Валкирия" на Вагнер защото хвърляла в ужас противника,
клекнал до още димящите останки на овъглен от напалма човек, казва:
"...обичам миризмата на напалм сутрин... Мирише на победа..."

Как ли мирише радиоактивния вятър, тихо свирукащ през овъглените отломки, сутрин?
Може би на победа?
Ще видим ...
ivanushka
 
Мнения: 173
Регистриран на: Пет Май 21, 2010 8:31 pm

Re: Ще бъдат ли тихи утрините?

Мнениеот akonitin » Сря Апр 02, 2014 12:25 am

@Мартин
Защо изключваш Строс-Кан? Половин година преди да стане известен като изнасилвач, той заено с Кристин Лагард направи някои доста смислени и нелицеприятни коментари относно причините за кризата от 2008-ма, заедно с това, че тази криза не е обикновена и ще бъде доста продължителна, всичко в един независим документален филм, разпространяван само онлайн. Малко след това се получи сигнала за камериерката, а Лагард зае поста на Строс-Кан. Разликите в коментарите им във въпросния филм обаче са много интересни.
Явно несъгласните с политиката на Путин руснаци имат трибуна, както и западните дисиденти. Както писах и преди, разликите в мракобесията на запада и изтока са като разликите между "Прекрасния нов свят" и "1984". Методите на Хъксли очевидно са много по ефективни (робство обичано от робите), отколкото методите на Оруел (наказателни отряди и ботуш смазващ лице). Например отдавна на запад се използва една проста практика за дискредитиране на сериозни въпроси - съответните въпроси се поставят в устата на някой обсесивно обсебен от конспирации маниак и по този начин въпросите биват дискредитирани. Очевидно в това отношение нашата страна успя да се модернизира, най сериозния политически въпрос бе изречен от олигофрен (Яне Янев с искането му за нова Конституция), като така въпроса бе дискредитиран, понеже никой не желае да го мислят за олигофрен...

Принудата върху Хитлер и Сталин е реална, а действията им до голяма степен са били напълно рационални, а принудата не произтича от мълчанието на европейските държави, а пряко от тогавашните им интереси и действия, но това е отделна много дълга тема, изчерпана в книгите на Лидъл Харт.

Много интелигентни хора са вярвали и вярват в големи небивалици, не защото са тъпи, а по много и различни причини, най често се заблуждават защото желаят днешния свят да не е толкова неуютен, жесток и циничен колкото е. Уви, преди да победи комунизма светът ще е ад! Вива ла революсион! :)
akonitin
 
Мнения: 280
Регистриран на: Чет Май 20, 2010 9:45 pm

Re: Ще бъдат ли тихи утрините?

Мнениеот Ивайло Иванов » Сря Апр 02, 2014 9:19 am

Някой трябва да си скъса дипломата.
Мартине, какво е "анексия"?
А какво е "референдум"?
Кои действия в международното право се нуждаят от изрично признаване от дадена държава, за да произведат правни последствия спрямо нея?
Референдумът попада ли в горната категория?
Има ли незаконен референдум?
Когато в нечия Конституция не се предвижда референдум, но съответната държава е страна по МПГПП - кой акт се прилага с предимство?
— Ого! А пистолет-то не мой! Номер не такой, как у моего… Мой номер начинался с года смерти Лермонтова, а этот… с года рождения Пушкина…
Аватар
Ивайло Иванов
 
Мнения: 1393
Регистриран на: Пон Яну 13, 2003 11:16 am

Re: Ще бъдат ли тихи утрините?

Мнениеот Шаркан » Чет Апр 03, 2014 1:03 pm

даже на някои попове им увря под калимавката:
Кремль готовился к присоединению Крыма к России задолго до самого события, но при этом не предусмотрел все негативные последствия.
Такое мнение высказал в своём блоге известный православный миссионер диакон Андрей Кураев. Он также упрекнул главу РПЦ во невнимании к Украине и отметил, что теперь в РФ право на ложь объявят патриотической обязанностью, в стране усилится слежка, доносы и пропаганда, а также активизируется травля национал-предателей, при этом украинских «заробiтчан» заменят азиатами и кавказцами.

Кураев считает, что отношение к украинским событиям для русского человека – это «обычный аскетический вызов», «конфликт чувства и разума». С одной стороны жители России радуются Крыму, с другой стороны разум сигнализирует, что теряет наша страна больше, чем приобретает.
Во-первых, по мнению Кураева, присоединив Крым, Россия теряет шансы на свое сращивание с континентальной Украиной и даже просто с ее индустриальным юго-востоком. «В былые годы только ленивый не цитировал слова Бжезинского: «Без Украины Россия перестаёт быть империей, с Украиной же, подкупленной, а затем и подчинённой, Россия автоматически превращается в империю». Без украинской индустрии наша сырьевая экономика никак не может быть самодостаточной, и потому она требует соединения с чем-то более мощным», – обратил внимание он.
Во-вторых, предупреждает Кураев, создав себе изоляцию на Западе, Россия вынуждена повернуться на Восток. «Это означает, что мы станем сателлитом Китая. Причем это не будет равноправным партнерством. Китайцы умелые и крайне жесткие переговорщики. Они будут диктовать и цены на наше сырье и – в ряде случаев – наши внешнеполитические действия», – прогнозирует он.
В-третьих, конфронтация с Западом означает переход на мобилизационный режим жизни: и в экономике, и в идеологии. «Право на ложь становится патриотической обязанностью. Ведь нельзя же критиковать правительство своей страны, если идет война! <…>. Слежка, доносы, увольнения, обязательные аплодисменты любому действию властей и травля национал-предателей… А потом опять жалобы на «утечку мозгов» и деградацию системы образования и культуры научного мышления», – считает Кураев.
Он полагает, что при этом пропаганда будет «выкручивать мозги и самые естественные чувства: ибо она будет требовать в самом родном и близком народе – малороссийском – видеть врага, а друзей и ближних будет учить видеть в китайцах». Это насилие, по его мнению, не пройдет даром для психического и нравственного здоровья нации.
В-четвёртых, отметил диакон, неизбежное появление визовой границы с Украиной вкупе с конфронтационной идеологической войной с обеих сторон сократит число традиционных русско-украинских браков, что негативно скажется на стабильности генофонда русского народа.
Следствием опускания визового и пропагандистского занавеса также станет резкое сокращение украинских «заробiтчан», приезжающих в Россию. «Кем будут замещаться эти рабочие руки? Знамо дело – Средней Азией и Дальним Востоком», – предупредил он.
В-пятых, отмечает Кураев, галицийская идеология, видящая в России врага «украинства», уже перестает быть диковинкой для Киева и востока Украины. «На наших глазах на чувстве обиды за Крым может возникнуть общая база чувств и убеждений, по-настоящему способная объединить запад и восток Украины. И точка консенсуса будет сильно ближе именно к галицийской версии. Протестные митинги на востоке страны явно выдыхаются», – утверждает Кураев.
При этом, по его мнению, западные экономические эксперты будут искренне стараться спасти экономику Украины. «Полагаю, им это удастся. Так что взрыва, который очередные осколки Украины мог бы прибить к борту российского корабля, не будет. А вот молдово-украинская блокада Приднестровья может быть весьма эффективной», – прогнозирует он.
Ещё одним важным пунктом усиления конфронтации между странами, как считает Кураев, станет размещение в Украине натовской техники. «Про то, что своими действиями в Крыму Москва по сути сама пригласила НАТО в Украину, вчера сказал даже Лукашенко. И тут дело даже не в том, вступит ли Украина в НАТО. Можно и не вступая в блок разместись, по крайней мере, его следяще-разведовательные структуры на своей территории», – напомнил он.
Более того, Россия теперь будет вынуждена вкладывать в Крым много больше средств, чем она платила Украине за аренду Севастополя. «Резко увеличатся вложения в сам Черноморский флот. При том, что ему уже не суждено сравняться даже с турецким (по огневой мощи он сейчас минимум в три раза превосходит ЧФ). Какие боевые задачи он может решать, будучи закрытом в Черном море? Турки умеют даже американские боевые корабли не пропускать через заливы – и это будучи с ними в одном военном блоке. А уж наш флот они запрут элементарно. А в черноморском бассейне – против кого нам нужен флот? Страны НАТО тронуть нельзя. А вне НАТО из черноморских стран до поры до времени остаются лишь Грузия и опять же Украина. Будем десантироваться в Одессе? Нет, наш флот для защиты, а не для нападения! Но от чьей атаки он может гарантированно защищать побережье Крыма и Кавказа? У Украины флота больше нет. У Грузии его и не было никогда. А с флотами НАТО ЧФ не справится», – подчёркнул Кураев.

Кроме того, по его мнению, будут пересмотрены и отношения между церквями. «УПЦ МП ради своего выживания теперь будет большим католиком, чем папа римский (в смысле будет демонстрировать свою оппозиционность Москве больше, чем Филарет). Филарет Путина бандитом еще не называл – в отличие от черкасского митрополита УПЦ МП, – отмечает Кураев. – Впору вообще ставить вопрос об освобождении московского патриарха от украинского контроля (ибо украинский епископат участвует в работе собора РПЦ и имеет блокирующий пакет голосов). Патриарх Кирилл, который ранее говорил, что Киев и Украина это его родной дом, не приехал в этот дом, когда в нем был пожар. Поразительно – он даже не пригласил к себе ни одного украинца для беседы и расспроса! Ни официально, ни неофициально не было никаких знаков патриаршей приязни, понимания и солидарности с украинской частью его паствы. Как не было ни слова с осаживанием антиукраинского пропагандистского угара в российских СМИ и блогах. Вряд ли украинцы это забудут».
Диакон Кураев также подчеркнул, что присоединив Крым, Россия получила ещё одну межнациональную проблему – крымскотатарскую. «20 лет я радовался, что хотя бы проблему крымских татар Россия решать не надо, что это теперь головная боль Киева. Сейчас же мы получили в составе России хорошо организованный и довольно злопамятный по отношению к России этнос. Ура?» – пишет Кураев.
В этой связи Кураев задаётся ещё одним вопросом: что получает обычный житель Тулы или Иркутска от присоединения Крыма? «Отдых там для него станет дороже. Зато инфляция у него дома станет сильнее. От того, что «защищены права русского населения Крыма», его права у себя дома защищеннее не станут. Зато его «русский мир» без Украины стал значительно меньше», – отвечает он сам на свой вопрос.
Последствия присоединения Крыма к России очеведно-печальны, не заметить их было нельзя, и, как полагает Кураев, их можно было бы счесть «эмоциональным экспромтом», если бы не знать, сколько воинских частей и кораблей лишилась Украина по итогам «Крымской Весны». Приведя длинный список этих объектов, Кураев подчеркивает: «Чтобы такое количество военных частей взять под контроль – надо очень хорошо проработать сценарий их одновременного блокирования. Для этого недостаточно неопознанных вежливых зеленых человечков из местного населения. Значит, в Москве всерьез и заранее думали. Жаль, что ответы на выше перечисленные тревоги и вопросы так и не придумали и не опубликовали».

NR2.ru: http://www.nr2.ru/moskow/491752.html
Шаркан
 
Мнения: 1410
Регистриран на: Чет Апр 29, 2010 9:36 am
Местоположение: ... ... ...

Re: Ще бъдат ли тихи утрините?

Мнениеот Мартин » Чет Апр 03, 2014 2:19 pm

Много интелигентни хора са вярвали и вярват в големи небивалици, не защото са тъпи, а по много и различни причини, най често се заблуждават защото желаят днешния свят да не е толкова неуютен, жесток и циничен колкото е. Уви, преди да победи комунизма светът ще е ад! Вива ла революсион! :)


Аха.
Мартин
 
Мнения: 469
Регистриран на: Пет Фев 26, 2010 11:12 pm

Re: Ще бъдат ли тихи утрините?

Мнениеот Шаркан » Чет Апр 03, 2014 6:16 pm

http://m.livejournal.com/read/user/shraibman/1009286
(интересни са и коментарите!)
Шаркан
 
Мнения: 1410
Регистриран на: Чет Апр 29, 2010 9:36 am
Местоположение: ... ... ...

Re: Ще бъдат ли тихи утрините?

Мнениеот akonitin » Чет Апр 03, 2014 7:49 pm

Мартин написа:Аха.


Виждаш ли колко е лесно, с две изречения, да те накарам да отвориш определено чекмедже в главата си, да ме категоризираш и поставиш на точното място в добре подредената си представа за света. Тези вълшебни две изречения те успокойха, убеждавайки те за пореден път, че представите ти за света отговарят на действителността извън представите ти... :)

ПП: Кристин Лагард, за която споменах по горе:

http://www.pbs.org/newshour/bb/imf-chief-lagarde-hurdles-blocking-economic-growth/

На първата минута от разговора споменава това, че Русия е спасила Украйна от безданата, само преди няколко месеца, така да се каже безплатно, последното не го казва в прав текст, но се разбира от последващите обяснения на това какво ще струва на самите украинци спасяването им от МВФ, а после... говори и нещо за продължителната криза, която ще си тече още дълго в света. Препоръките й за справяне с кризата са ортодоксално индоктринирани и затова съвсем погрешни, въпреки, че споменава структурна промяна, но или не желае да каже каква трябва да бъде или не знае каква да е тази промяна.
akonitin
 
Мнения: 280
Регистриран на: Чет Май 20, 2010 9:45 pm

Re: Ще бъдат ли тихи утрините?

Мнениеот akonitin » Чет Апр 03, 2014 8:22 pm

http://www.paulcraigroberts.org/2014/03/29/western-looting-ukraine-begun-paul-craig-roberts/
А това е до какво води "свободния избор" на украинците, странно но напоследък републиканците в Щатите все повече ми харесват, сякаш не са толкова индоктринирани.

По долу давам превода на статията:

Разграбването на Украйна от Запада започна

Пол Крейг Робъртс

Вече е очевидно, че протестите на Майдана в Киев са в действителност организирани от Вашингтон за свалянето на демократично избраното правителство. Целта на преврата е да се инсталират военни бази на НАТО на границата между Украйна и Русия, както и налагането на МВФ- програмите за икономии, които се използват за прикриване на западните финансисти, които ограбват страната. Искрените, вярващи във висши идеали хора, които излязоха на улицата безплатно – са лековерни сюжетни простофили, които унищожиха своята страна.

Украйна е политически несъстоятелно обединение на украинските и руски територии , тъй като руски земи се появиха в границите на УССР , които начертаха Ленин и Хрушчов . Крим, който бе даден на Украйна от Хрушчов , вече я напусна и се завърна в Русия.

Ако на руския изток и юг в Украйна не се осигури определена автономия, след Крим ще последват и те. Ако се продължат враждебни действия, насочени към рускоезичното население от марионетното правителство в Киев, ще последват още дезертьорства към Русия.

Вашингтонският доброволен преврат се сблъсква с други проблеми, които могат да възникнат поради нарастващия конфликт между добре организирания Десен сектор и марионетките на Вашингтон . Ако има въоръжен конфликт между двете групи, Вашингтон може да заключи, че е необходимо да изпрати помощ на приближените си.

Появата на войски на САЩ / НАТО в Украйна ще окаже натиск върху Путин и той ще се заеме с оставащите рускоговорящи региони на Украйна.

Разграбването на Украйна беше започнало по-рано от решенията на политическите и географските въпроси. Западните медии говорят за „спасителните пакети" на МВФ с не повече истина отколкото за всичко друго . Медийното отразяване и много украинци смятат, че МВФ ще спаси Украйна , давайки милиарди долари на страната.

Украйна няма да получи и един долар от МВФ. МВФ ще направи така, че да замени украинския дълг пред МВФ с украински дълг към западни банки . МВФ ще дава парите на западните банки, а те ще намаляват дълга на Украйна за пари. Вместо да има дългове към банки, Украйна сега ще има дълг към МВФ.

Сега може да започне и плячкосването. Кредитът на МВФ ще донесе нови условия, налагайки икономии на украинския народ, за да може украинското правителство да събере пари , за да изплати дълговете си към МВФ. Условията на МВФ, които ще бъдат наложени , ще се състоят от сериозни съкращения на пенсиите , обществените услуги , публичния сектор , субсидии за закупуване на потребителски стоки като природен газ.

И без това ниският стандарт на живота ще падне още по-ниско . В допълнение , украинските държавни активи и украински фирми ще се продават на западните купувачи.

Освен това, Украйна ще трябва да снижи стойността на своята валута . В напразен опит да защити стойността на своята валута от снижаване (а оттам и от високата цена на вноса) от спекуланти , Украйна ще трябва да взема още повече пари , за да поддържа валутата си на международния валутен пазар . Разбира се, валутните спекуланти, в крайна сметка ще получат заемни средства, в резултат на което Украйна ще е в дългове дори повече, отколкото сега.

Действията на доверчивите протестиращите на Майдана ще е снижаване на нивото на украинския живот , нарастващата корупция , загуба на суверенитет върху икономическата политика на страната , както и прехвърлянето на украинското държавно и частно имущество в западните ръце и интереси.

Ако Украйна попадне в ръцете на НАТО , Украйна ще бъде във военен съюз срещу Русия и ще бъде мишена за руските ракети. Това би било трагедия за Украйна и Русия, тъй като украинците имат роднини в Русия , а руснаците – в Украйна. Двете страни са по същество единни двеста години. Да бъдат изложени на разграбване е ужасен срам и голямо престъпление.

Лековерните наивници, които са участвали в организирани протести , ще съжаляват до края на живота си.

Когато започнаха протестите , описах какви са последиците и казах, че ще обясня процеса на плячкосване. Сега не трябва да го правя. Проф. Мишел Чосудовски обясни грабителските процеси в МВФ , заедно с голям исторически компонент тук:

http://www.globalresearch.ca/regime-cha ... ne/5374877

Няколко заключителни думи . Въпреки безспорното доказателство, че една след друга страните биват ограбвани от Запада, правителствата на страните длъжници все още се абонират за програмата на МВФ . Защо правителствата продължават да се съгласяват с чуждестранното ограбване на тяхното население ?

Единственият отговор е – за това им плащат. Корупцията , която ще се появи в Украйна в близко бъдеще , ще позволи на бившия режим да изглежда честен.
akonitin
 
Мнения: 280
Регистриран на: Чет Май 20, 2010 9:45 pm

Re: Ще бъдат ли тихи утрините?

Мнениеот Шаркан » Чет Апр 03, 2014 9:21 pm

http://argumentua.com/stati/debilizmom- ... ad-na-krym
Спойлер:
Вот не хотел писать ничего про Крым, точнее, хотел, но запрещал себе, потому что столько уже написано, и верных слов сказано, и вранья государства на поверхность вытащено, что и добавить вроде нечего. Но оказалось, что столько моих знакомых, которых я считал адекватными людьми, быстро запросились в бан на всех соцсетях, и показали такое свое лицо, которое не у каждого пенсионера на митинге коммунистов увидишь.

Поэтому пишу этот пост и буду на него впредь ссылаться, чтобы не писать снова много букв. Я не буду опираться на чьи-то комментарии и слухи. У нас есть два факта — Украина скинула Януковича и Россия отжала у Украины Крым.

Первое. Украина. Это другая страна, с другими законами, гражданами и федеральным устройством. То, что мы отжали у этой страны, пока в ней шли сложные процессы, полуостров, не делает этот процесс легитимным. Представьте, что во время митингов на Болотной Япония бы ввела войска на Курилы, и через две недели там жители проголосовали бы за присоединение.

Ситуации одинаковые. Курилы, в разные времена наши, племенные и японские территории, остались нашими, потому что кто-то когда-то так провел черту. Мы бы их так просто отдали? Нет. Или Чечня? Вот и Украина Крым так просто не отдаст. Кроме русских там живут и украинцы, и татары, и куча людей, которые живут там, где еще не действуют российские законы.

Теперь, я подчеркиваю, только теперь на Украине начинают плохо относиться к русским, выпиливают русские каналы, потому что неприятно круглосуточно слышать ложь и ересь, снимают с производства программы с русскими актерами и т.д.. Что мы получили в итоге вместо защиты русского населения? Повышенные риски, если эскалация продолжится. Это цель собирателя земель? Значит, те, кто говорят, что русских надо защищать, здесь неправы.

Второе. Крым — наша земля. А Татарстан? А Калининград? Крым был впервые присоединен в 18-ом веке. Средняя Азия, Кавказ, Финляндия — это все тоже в 19 веке присоединено? Почему не воюем? Или почему не отдаем взятое силой? Любой прецедент, связанный с изменением существующих границ, сегодня способен открыть ящик Пандоры. Напомню уверенным в военной мощи страны, что в России ПВО закрывает только Москву.

Бомбардировщики любой страны долелят до любого другого города без сопротивления. А ядерное оружие хорошо как средство сдерживания, а не применения. И отобрав Крым, мы в перспективе начали путь к потере всех остальных земель. Значит, те, кому мало нашего присутствия на карте мира, тоже не правы в исторической динамике.

Третье. Крым дотационный. Там уровень жизни ниже, чем в России, там нет инфраструктуры, своей воды, электричества, нормального порта, пропускных способностей ж/д, аэропорта и прочего. Это бешеные деньги. Это бешеные траты, больше, чем Олимпиада и ЧМ 2018. Если там такое золотое место, почему оно 20 лет превращается в говно?

Наверное, сделать его жемчужиной курортного бизнеса не так просто. А учитывая бешеную популярность Сочи, Адлера и Туапсе у любителей дайвинга и шопинга всего мира, то мы этого не сможет сделать априори. То есть, мы беремся кормить 2 миллиона человек, зная уже на берегу, что не сможем там заработать. Никакими экономиями от аренды базы флота и поставками крымских продуктов эти деньги не отобьются. Это просто понты, как все большие проекты последнего времени.

Распилят, украдут, по телику покажут перерезание ленточки и счастливых пенсионерок в трусах из перешитой рубахи умершего мужа. Значит, те, кто верит в усиление России от этого присоединения, тоже врут. Воевать крымчане за Россию не пойдут. Иначе давно бы сами вышли из состава или сделали нормальные пляжи и гостиницы, если были бы бойцами.

Четвертое. Снова про деньги. Экономика. Международные санкции — это понятно, все будем покупать дороже. Если уронят нефть — мы увидим новые девяностые, и все проблемы, которые стояли году в 1991-м, и безденежье, и бартер, и суверенитета все захотят. Внутренние издержки тоже понятны. Зачем нам новые дороги, пенсии, нормальные поликлиники, не падающие самолеты, скоростные поезда и прочие радости 21 века? Нам ближе 19 век, крепостничество и расширение империи.

Сейчас приблизительная цифра 243 млрд. рублей только в этом году. На эти деньги можно было спасти русских миллионом других путей. Хоть школы и университеты построить, хоть бабушек из вымирающих деревень в нормальные дома престарелых переселить, хоть стипендии талантливым ребятам выплатить. А то, что Крым получит деньги из наших пенсионных накоплений, говорит о возвращении совка. Когда все союзные республики снабжались лучше, чем РФ. Снова ради империи власть готова втоптать в говно своих граждан.

Пятое. Кому из вас, мои знакомые и читатели, стало лучше от присоединения Крыма? Я вот туда не езжу, и вряд ли поеду, в Турцию дешевле и качественней, в Испании дороже, но вообще другой мир. Ок. Я не показатель. Кто ездит в Крым отдыхать, искренне надеется, что при России там будет дешевле? При стоящих русских военных и спецслужбах это будет безопаснее?

Любое происшествие, где наши окажутся виноваты, будет замыто и повешено на пострадавших, чтобы не будоражить. А местным, 40% трафика туристов которых составляли украинцы, и еще 10 иностранцы, будет тоже непросто пережить эти потери. Россия, конечно, же, поможет, даст денег, чтобы все заткнулись. Наших денег. Твоих и моих. Что, кто-то будет покупать крымское вино теперь? А чего до этого не покупали? Оно везде продается.

Так какая польза? И если уж речь про деньги. Зачем было вкладывать триллионы в Олимпиаду, показывающую миру позитивную России будущего, если через два дня это смыли вводом войск в Крым? Дебилизмом попахивает. Причем, вашим, потому что обе эти аферы — на ваши деньги. Один плешивый мальчик хочет войти в историю, и ему неважно, сколько больниц из-за этого не будет построено, и сколько людей погибнет, потому что заряженное оружие когда-то выстрелит.

Никакой пользы никому из жителей России от присоединения Крыма нет. Телеканалы России переведены на режим войны, и он такой теперь останется для всех других сфер надолго. Все общественное пространство зачищается, все, кто не согласен- предатели, провокаторы и фашисты. Пугают украинскими фашистами.Россия пугает.

Страна, где почти на каждом фанатском секторе свастика, где режут и бьют иностранцев, где еврей у половины сограждан обзывательное слово, а все остальные — хохлы, чурки, татарва, косоглазые, звери, чехи, — куча добрых эпитетов ко всем другим национальностям. А знаете, почему вам всем хочется радоваться от присоединения Крыма? Потому что вам всем хочется хоть чем-то гордиться? А гордиться нечем. Все товары, которыми можно пользоваться с удовольствием, импортные. Продукты уже на 2/3.

Мы не производим ничего, что было бы интересно миру, кроме советских разработок оружия и нефтегаза. Только очень дорогой спорт и маленькие, но очень дорогие, войны. Знаете, как финны гордятся, что их президент летает с ними на одном самолете обычным классом? Знаете, как лондонцы гордятся, что их мэр ездит на работу на велосипеде? Нам гордиться нечем. И вот тут, словно пиписька из замызганных штанов онаниста, выскакивает Крым.

На самом деле, это все последствия рабства, из которого российские граждане так и не могут выйти. Вышел креативный класс на Болотную, дали по башке, все спеклись. Вышли на Майдан студенты, получили по башке, через неделю там были десятки тысяч людей. Не все из них, конечно, были альтруисты, не все всё понимали, кто-то, конечно, пытался их направлять, провоцировать и прочее. Но сам факт важен.

Люди вышли в числе полумиллиона и сказали, что идите-ка вы все в лес. Любой следующий после Януковича президент, зная этот опыт, будет понимать, что беспредел имеет рамки. И эти рамки будут сужаться с каждым годом, пока не сравняются с пунктами конституции. И сравните с Москвой.

Конституцию здесь уравнивают день за днем с кодексом средневекового крепостного. Это нельзя, это только по разрешению барина, это тюрьма, это отдай, зачем тебе бизнес. Украинцы смогли встать и сказать «зае...ло!». И отстоять это с оружием в руках. Что сделала Россия. Приютила человека, который сбежал от своего народа. Наверное, ему есть, что рассказать миру и про Путина и про остальные темные дела. Какая нормальная страна будет покрывать преступника, имеющего грехи перед своим народом и страной? Явно не та, в которой все хорошо внутри.

Раньше у меня было убеждение, что все зло в Кремле. Теперь, за последние три месяца я увидел, сколько говна кипит в головах моих знакомых, которых я считал неглупыми людьми. Я привел пять пунктов, по которым радующийся войне с Украиной россиянин, оправдывает свою радость. Можно еще много пунктов перечислить, и все они будут противоречить логике. Кроме трех исключений из числа россиян.

Если вы хотите нажиться на распиле крымских денег — вы не дебил, вы просто вор. Если вы хотите отвлечь внимание от падающей экономики и поднять себе рейтинг за счет нападения на другое государство, то вы не дебил, вы в скором времени строчка в учебнике истории, заканчивающаяся словами «умер в тюрьме». И третье — если вы играете в Цивилизацию Россией, то вы не дебил, вы играете. Так вот, дорогие мои все остальные.

Пора прекращать играть и давать играть нашему государству. Я убедился, что Путин — наш президент, потому что все эти усыновления беркутовцев, пятые колонны и раскрашивание иначе контурных карт рождают нехилую эрекцию у большинства стада. И меня впервые в жизни посетила мысль о том, что стадо вряд ли изменится за время моей жизни. Мне не нужны имперские планы, я хочу ездить по ровной дороге.

Мне не нужен Крым, я хочу доверять продуктам, которые покупаю в магазине. Я не боюсь НАТО на границе с Россией, потому что больше, чем крадут сейчас путин сотоварищи, украсть невозможно. Я хочу просто жить, зарабатывать, тратить, и заботиться о себе и своих близких. Мне кажется, таких людей в России как раз 20%. На самом деле больше, но многие еще рефлексируют и кричат «ура» за компанию. И возможно то, что сейчас происходит с Украиной, это шанс для таких людей.

Если Украина выстоит, если в ней останется свободная пресса, и законы, которые не переписываются каждый день на более диктаторские, то это станет неплохим местом, чтобы жить. Киев красивее Москвы, вкусная кухня, низкие цены, украинцы и русские всегда поймут друг друга в быту, нас столько связывает. Климат там мягче, останется, хрен с ней, Одесса для морских дел.

Европа ближе географически, а если она принесет свои порядки в право и безопасность, то Европа будет ближе и психологически. Все, кто бывал в Европе, знают, как потом встречает родина, и какой это стыд. Может, правда, кто может переедут туда. Например, я. Я родился в СССР, для меня это хоть какая-то, но родина. И я бы рад остаться и что-то менять тут, но, как я понял, меня меньшинство в моей стране, а большинство все больше начинает коричневеть и тупеть. ИМХО. Лишь бы не было войны.
Шаркан
 
Мнения: 1410
Регистриран на: Чет Апр 29, 2010 9:36 am
Местоположение: ... ... ...

Re: Ще бъдат ли тихи утрините?

Мнениеот Мартин » Пет Апр 04, 2014 9:20 am

@Аконитин
Виждаш ли колко е лесно, с две изречения, да те накарам да отвориш определено чекмедже в главата си, да ме категоризираш и поставиш на точното място в добре подредената си представа за света.

Това, уважаеми, просто не е вярно. Явно имаш доста грешна представа за мен. Или поне за моята представа за теб.
С теб спорим не за първи път, но по мое мнение спорът ни никога не е бил по същество, а по-скоро по детайлите.
Вероятно ще продължим да го правим. В случая реших да спра с едно "аха", но причините са съвсем други...
Мартин
 
Мнения: 469
Регистриран на: Пет Фев 26, 2010 11:12 pm

Re: Ще бъдат ли тихи утрините?

Мнениеот Ивайло Иванов » Пет Апр 04, 2014 11:33 pm

Един много добър професионален анализ на ситуацията:

В Крим световният хаос беше закрит
Руската пружина започна да се разпуска

Целта на ставащото в Украйна е предизвикване на вътрешнославянска война и окончателно решаване на така наречения от Запада "руски въпрос".

Събитията в Украйна и Крим са малка част от дългосрочния проект за отстраняване на Русия /след това на Китай/ като единствена бариера по пътя на северноатлантическите финансови, политически и задкулисни структури към световно господство.

Програмата максимум е същата както при създаването на немския нацистки Трети райх.

Ситуацията в Украйна съвпадна с развитието на ситуацията в Сирия. Но има и разлики. Докато по сирийския въпрос в световната върхушка имаше разногласия, то по украинския въпрос Западът беше единен. При това е ясно, че икономически Украйна не е необходима на северноатлантическия елит. Тя му е нужна геополитически, да откъсне Украйна от Русия и да я превърне в антируски плацдарм.

Курсът на откъсване на Украйна от Русия е стар геополитически проект на Запада, т.е. на немците, англичаните, американците и ционистите. Онова, което се цитира от потомствения русофоб Збигнев Бжежински - че без присъединяването на Украйна Русия няма да може да си върне статута на велика държава, не е съвсем вярно. Вярно е, че Русия и без Украйна ще си върне този статут, но ще й бъде по-трудно и ще се нуждае от повече време.

Бжежински не е оригинален и повтаря чужди думи – на немския генерал Паул Рорбах, който в началото на ХХ век предрече, че за да бъде изключена опасността от Русия за Европа, и преди всичко за Германия, е необходимо напълно да се откъсне Украинска Русия от Московска Русия. За немския генерал Украйна и Московия беше все Русия. И той говори за предизвикване на вътрешноруски разкол. В този план разви идеите на немските политици от последната трета на ХХ век начело с Бисмарк, които не само настояваха за такъв разкол, но и предвиждаха конкретни средства за решаване на тези задача.

На първо място те подчертаваха необходимостта от противопоставяне Украйна на Русия, за скарване на техните народи, за култивиране сред самите руски украинци на хора със съзнание, променено до такава степен, че ще започнат да ненавиждат всичко руско. Става дума за психоисторическа специална операция и информационно-психологическа диверсия, чиято цел е създаване на славяни русофоби като психокултурен тип и политическа сила. Те трябва да откъснат Украйна от Русия. Това беше оформено в галицийския проект, над който активно работеха в началото разузнаванията на Австро-Унгария и кайзерова Германия , след това на Третия райх, а от втората половина на ХХ век до наши дни – американското ЦРУ и немската BND.

След оранжевата революция в Украйна в 2004 г. на Запад помислиха, че са успели. Но сбъркаха. През 2013 г. им се струваше, че задачата ще бъде решена. Но своята роля изигра позицията на Русия /и вероятно на Китай/ и Янукович отказа да подпише договора за начало на асоциирането с ЕС.

В този момент Западът отписа Янукович и досегашния оранжев път за откъсване на Украйна от Русия и заложи на бандеровците и украинските неонацисти, продукт на същата тази психоисторическа операция, която немците започнаха да готвят пред 150 години. След това по време на Втората световна война щафетата беше поета от нацистите, които създадоха дивизията на SS "Галичина", попълнена от същите западни украинци, а от 90-те години се включиха и наследниците на Третия райх в създаването на "нов световен ред" /термин взет направо то устата на Хитлер от американците/.

САЩ и ЕС демонстрират лицемерие, двойни стандарти и русофобия, която е толкова силна, че ги принуждава да са толерантни към украинските нацисти и техните есесовски маршове. Логиката им е проста – щом нацистите на Украйна и Прибалтика са срещу Русия, те са "наши хора".

Именно на този фон на 19-21 февруари в Киев стана неонацистки бандеровски преврат, подкрепян от Запада, преди всичко от САЩ. Именно американците спряха в зародиш антитерористичната операция на украинските власти. Ако тя беше започнала, с така наречения Майдан щеше да е свършено веднага. Той вече беше започнал да отстъпва. Но надделяха дългите години работа на спецслужбите на САЩ с украинската върхушка и с бандеровското подземие, което беше активирано и възстановено. Стана ясно, че февруарският преврат може да промени и геополитическата ситуация в Източна Европа, Русия, Евразия и целия свят. Западът и прозападните сили в Украйна използваха за своите цели естественото недоволство на жителите на Украйна, преди всичко на Киев.

Какви са техните цели?

Програмата минимум е създаване в Западна Украйна на славянско-неонацистки, бандеровски райх за постоянно давление върху Русия, провокирайки я по различни начини, в това число и с диверсии, като това се съпровождаше с информационна кампания, че "малка Украйна" е жертва на "голяма Русия", според отработените в Югославия схеми – "бедните албанци са жертва на кръвожадните сърби".

Програмата максимум е същата като през 30-те години на ХХ век от немския нацистки райх – създаване на сила, която при необходимост за Запада да поеме върху себе си, решаващата част от войната с Русия и максимално да я изтощи, като едновременно се самоунищожи.

С други думи – окончателно решение на славянския въпрос със силите на самите славяни с разделяне на Русия и Северна Евразия и присвояване на техните ресурси и пространство. При това трябва да се помни, че откъсването на Украйна от Русия се планира като давление върху Русия или нанасяне на удар по нея със сили на нацистко-бандеровския режим.

Това отразява и борбата в американската върхушка. Клановете, стоящи зад Обама, преминават към активни действия. След две години идват избори и демократите не искат да напуснат Белия дом. Обама трябва да поработи за новия президент-демократ този път бял. Неслучайно Хилъри Клинтън побесня от създаването на Митническия съюз на Русия, Беларус и Казахстан, и даже го определи като ресъветизиране на постсъветското пространство, което САЩ не трябва да допуснат по никакъв начин.

Ще повторим, че Русия даже в сегашната си състояние е единствената бариера по пътя към световното господство на евроатлантическата олигархия. На Запада е нужно само едно – Русия да я няма – стратегически и геостратегически. За организирането на нейната смърт е нужен таран както някога Хитлер, който нападна СССР на 22 юни 1941 г., още повече, че сегашните северноатлантически елити са много по-сериозни противници от Хитлер. Освен това Русия не е СССР, нито по икономически потенциал, нито във военен аспект.

Развитието на ситуацията в Украйна и Крим отразяваше целите на нацистко-бандеровския метеж, организиран от Запада. След като взеха властта в Киев екстремистите, които веднага забраниха използването на руския език, планираха да поставят на колене и руския Изток, и Югоизток. Но се оказа, че тези райони имат подкрепа. И това беше Русия. На пътя на геноцида на руското население от неонацистите застана страната, която вече веднъж беше разгромила нацизма.

Превземането на Изтока и Югоизтока е жизнено необходимо на северноатлантическата върхушка. На нея е нужна цяла Украйна, не само западната й част. Тази част, сама по себе си, е безсмислена и става само за второ Косово. Там ще бъде изградена огромна американска база. Заради това намесата на Русия вбеси западната върхушка, която едва ли ще може да направи нещо по-сериозно. В онова, което прави Западът, се чувства безсилна злоба. Те биха искали Русия безучастно да наблюдава как се унищожават руснаците, как се формира неонацистки славянски райх на нейната западна граница.

За Запада сега започва нов период с Русия. Свършва епохата след 1991 г. и предателството на Горбачов и беловежските споразумения за разпадането на СССР. Започва друго време, още повече, че огромните си проблеми Западът може да реши само по пътя на голяма война. Русия продължава да е уязвима както отвътре, така и отвън. На Запад е НАТО, който иска да формира в Украйна бандеровски неонацистки режим срещу Русия. На Юг е Кавказ и Централна Азия с ислямистките джихадистки и техните западни господари и наднационалните структури на световното управление. Именно те са основният противник на Русия, която с ядреното си оръжие е бариерата към тяхното световно господство. Те ще се опитат да решат "руския въпрос" с вътрешнославянска и вътрешноруска война.

Действа и друг важен фактор. Русия не е била и няма да бъде /ако се съхрани/ национална държава, в нейния буржоазно западен смисъл. Това не е нейният формат, нейният размер, нейната същност. Русия може да бъде само империя или в ХХІ век импероподобно образование. Имперкостта на Русия не е форма както на Запада, а съдържание.

На този фон не може да подминем ренесансът на носталгията към Сталин и неговата роля. Откъде се взе това?

На първо място, Сталин се появи от сложното съотношение между международното крайно ляво движение /групата на Ленин/, руското ляво движене /бакинската група на Фиолетов/, отчаяните действия на разузнаването на контраразузнаването на Генералния щаб на руската империя през 1917 г., спасяващи Русия от установяването над нея на англоамерикански контрол и готови да сътрудничат в руско-имперско ориентираното болшевики, какъвто беше Сталин.

На второ място, появата на Сталин като историческа фигура, беше обусловено от развитието на "голямата система Русия" и отрицанието от нея на схемата "световна революция", в чиято пропаст бяха готови да хвърлят Русия интернационал-социалистите.

Сталин създаде "червена империя", държава, а не структура за наднационално съгласуване с руския фундамент в борбата именно със западните наднационални структури за световно управление, използвайки техните противоречия.

На този фон тоталното отрицание от руснаците на Горбачов е оправдано. Горбачов беше един малко образован провинциален кариерист, оказал се по историческо недоразумение на върха на властовите пияници на СССР. Но въпросът не беше толкова в Горбачов, а в социалния блок на силите, чиято фасада стана Горбачов и неговата група, начело в Яковлев и Шеварнадзе. Тази група беше част от съветската номенклатура и специалните служби, стремящи се да се превърнат в собственици и в част от наднационалните структури за световното управление, отразяващи интересите на глобалния капитал и действащи с помощта на различни структури на САЩ, Англия, ФРГ, Израел – ЦРУ, MI-6, Моссад.

Групата на Горбачов напълно съзнателно рушеше икономиката, за да може след това да обоснове и несъстоятелността" на социализма и прехода към друга форма на собственост. Кукловодите на Горбачов от западна страна използваха тези действия за разрушаване на СССР и Източна Европа и след като в началото на 1989 г. прехванаха управлението на тези процеси в СССР и Източна Европа, в това число и в България, постигнаха своите цели.

Да се каже, че Горбачов беше глупак е вярно. Този човек наистина се оказа глупав и алчен. Когато беше първи секретар в Ставропол неслучайно го наричаха "Миша с пликчето".

Но глупакът по принцип прави грешки в различни посоки, а при Горбачов грешките вървяха само в едно направление – унищожение на СССР, КПСС и съюзниците в СИВ и Варшавския договор.

Това е важно минало, за да се разбере същността на украинската криза и присъединяването на Крим и Севастопол към руската федерация.

Това беше отразено в тезите на Путин за кризата.

В Киев стана въоръжен преврат – метеж.
Янукович не беше дал нито една заповед за използване на сила.
След преврата всички органи на властта в Украйна са нелегитимни.
Изтокът и Югоизтокът на Украйна могат да помолят Русия за помощ.
САЩ нямат никакво право да определят "легитимността" на властите в Киев.
За последствията от възможните санкции на първо място трябва да се замислят онези, които ги въвеждат.
Решението на референдума за създаване на Република Крим е легитимно, както и решението за присъединяване към Руската федерация.
Народите имат право да определят своята съдба.
Дългът на Украйна за газ надминава 2 милиарда долара. Газпром може да отмени намаленията.
Западът и новата власт на Украйна унищожават страната.
Предвидените за май избори, Русия не признава.
Разглеждани са различни аспекти по евентуално вмешателство на НАТО.
Така се връщаме към началото. Днес противостоенето срещу Русия не е заради идеологически причини. Но нищо не се променя. Русия не е приемана и няма да бъде приета в "клуба" на западните държави като равноправен партньор. От тяхна гледна точка тя е заплаха. Отслабването на Русия по всички възможни направления остава приоритет на западния блок начело със САЩ, както по времето на СССР. Актуални са думите на един руски експерт – "Ние мислехме, че не ни обичат защото сме червени, но се оказа, че не ни обичат защото сме руски"…

Световната система е в криза. САЩ и Западът опитват да елиминират Русия в преддверието на настъплението си срещу Китай.

Така стигаме до основния извод от сегашните събития.

Реално ХХІ век започна на 16-18 март 2014 г. Започна го Русия. Хаосът на еднополюсния свят беше обявен за закрит. Официално беше обявено възкресяването на Русия и нейното културно-историческо пространство.

В Украйна в близко време ще се реализират и други сценарии в същата посока – волеизявлението на народа като единствен източник на властта, приоритет на националните по-точно многонационални интереси на Русия, и нейните традиционни нравствени ценности.

Политиката на Русия в украинската криза остава неизменна – "ние сме един народ". Киев е майка на руските градове и е люлка на руската цивилизация. Това е отговорност на Русия за кризата в сегашния световен ред. Крим е поредната крачка към формирането на евроазиатския геополитически материк, като една от основите на бъдещия следкризисен световен ред.

Русия не е сама. В списъка на единомишлениците Путин на първо място спомена Китай. И Китай сам се определи. Този път пряко и категорично.

Руската пружина започна да се разпуска. Реално ХХІ век започна на 16 март 2014 г. Хаосът в света беше обявен за закрит. Новият век ще има нови идеи и нови лидери. Историята никога не свършва. Тя винаги е в своето начало.

Красимир Иванджийски
25 март 2014 г.

Илюстрации към горния текст:
Изображение
Изображение
— Ого! А пистолет-то не мой! Номер не такой, как у моего… Мой номер начинался с года смерти Лермонтова, а этот… с года рождения Пушкина…
Аватар
Ивайло Иванов
 
Мнения: 1393
Регистриран на: Пон Яну 13, 2003 11:16 am

Re: Ще бъдат ли тихи утрините?

Мнениеот Мартин » Сря Апр 09, 2014 11:07 pm

И тъй като идиотщините и кретенията от двете страни (че и повече от две) не спират, ето нещо за разведряване - вицове по темата:
http://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2014 ... zaspivane/

Завършват със сърцераздирателно клипче, което също не е за изпускане.
Мартин
 
Мнения: 469
Регистриран на: Пет Фев 26, 2010 11:12 pm

До Аконитин

Мнениеот Кънчо Кожухаров » Нед Апр 13, 2014 5:24 pm

Здравей, Аkonitin!

За втори път срещам похвата "Обръщаш към другата страна твърдението" и съм силно заинтригуван да разбера дали е твоя идея, или си го заимствал отнякъде. Ако е отнякъде, би ли могъл да ме насочиш към оритинала?
С уважение,

Кънчо Кожухаров
Кънчо Кожухаров
 
Мнения: 241
Регистриран на: Вто Мар 02, 2010 1:48 pm

Re: До Аконитин

Мнениеот akonitin » Пон Апр 14, 2014 1:55 am

Кънчо Кожухаров написа:Здравей, Аkonitin!

За втори път срещам похвата "Обръщаш към другата страна твърдението" и съм силно заинтригуван да разбера дали е твоя идея, или си го заимствал отнякъде. Ако е отнякъде, би ли могъл да ме насочиш към оритинала?
С уважение,

Кънчо Кожухаров


Не е похват а тест дали нещо е пропаганда (в смисъла на неетична техника за убеждаване). Завърших и журналистика с няколко семестъра връзки с обществеността и когато учихме в средата на 90-те все още неетичните средства за въздействие се разделяха от етичните, сега в медиите няма такова разделяне, прехвърли се и в общуването. Имаше и издадена книга "Етични и неетични методи за въздействие", авторите бяха много, в нея имаше и изследване за това как биват възприемани неутрални текстове (без пропаганда) на статии от реципиенти с различни политически възгледи.
akonitin
 
Мнения: 280
Регистриран на: Чет Май 20, 2010 9:45 pm

Re: Ще бъдат ли тихи утрините?

Мнениеот Ивайло Иванов » Вто Апр 15, 2014 5:47 pm

Украйна днес:
Има легитимен президент, който обаче е изгонен и фактически е лишен от възможност да упражнява властта си.
Има нелегитимен президент, срещу чиято власт източните провинции въстанаха и той не може да упражнява никаква власт там.
Срещу този нелегитимен президент въстанаха и онези, които го доведоха на власт и той фактически няма никаква популярност никъде.
Същото се отнася и за т. нар. Върховна Рада (в която множество депутати са там не защото са били избрани на избори, а по заслуги - като герои от Майдана) - работи, но никой не й се подчинява.
Местната власт е в колапс.
Силите на реда - също.
Де факто - сега в Украйна реална власт няма.
Разграбени и раздадени са над 100000 единици автоматично огнестрелно оръжие.

Липса на власт - анархия. В момента Украйна е витрината на обществото, за което анархистите мечтаят и което намират за цел и идеал. :silent:
— Ого! А пистолет-то не мой! Номер не такой, как у моего… Мой номер начинался с года смерти Лермонтова, а этот… с года рождения Пушкина…
Аватар
Ивайло Иванов
 
Мнения: 1393
Регистриран на: Пон Яну 13, 2003 11:16 am

Re: Ще бъдат ли тихи утрините?

Мнениеот Шаркан » Сря Апр 16, 2014 10:22 am

демагог


----------------
"въстаналият народ" са нелустрираните ченгета на Янукович
http://anarhia.org/forum/viewtopic.php?p=386758#p386758
Шаркан
 
Мнения: 1410
Регистриран на: Чет Апр 29, 2010 9:36 am
Местоположение: ... ... ...

Re: Ще бъдат ли тихи утрините?

Мнениеот Ивайло Иванов » Сря Апр 16, 2014 10:25 pm

Шаркан написа:----------------
"въстаналият народ" са нелустрираните ченгета на Янукович
http://anarhia.org/forum/viewtopic.php?p=386758#p386758


Ти май сбърка форума с митинг. :problem:
Какви ченгета, бре? Как не видя, че самият клуб "Иван Ефремов", дето е под носа ти, е основан от ченгета, по директива на други ченгета и закрилян от трети ченгета - но виждаш ченгета на майната си против майдана? :problem:

Превърти си календара - от падането на комунизма измина четвърт век.
Ето едно днешно видео. Украинският генерал обяснява как бил дошъл да ги пази от "терористите", а тълпата му виква: "Къде са тези терористи, бе?".
Пък и виж възрастта на хората - кога са успели да ги вербуват за КГБ - в детските градини ли?
А такива записи са десетки, стотици и хиляди. Ако ме подразниш - ще почна да ти ги вадя един по един. :problem:
— Ого! А пистолет-то не мой! Номер не такой, как у моего… Мой номер начинался с года смерти Лермонтова, а этот… с года рождения Пушкина…
Аватар
Ивайло Иванов
 
Мнения: 1393
Регистриран на: Пон Яну 13, 2003 11:16 am

Re: Ще бъдат ли тихи утрините?

Мнениеот Мартин » Пет Апр 18, 2014 1:51 pm

Eто още нещо с руски автор:
http://www.mediapool.bg/deloto-na-petar ... 19259.html

Пускам го, разбира се, защото до голяма степен отразява и моето виждане по темата: Русия - Украйна.

А за самата тема - както мисля, че бях отбелязал още в началото - въпросът далеч не е кой е по-крив, по-силен или по-законосъобразен. Въпросът е до какви висоти може да стигне човешката глупост и ще има ли истинска война?
Мартин
 
Мнения: 469
Регистриран на: Пет Фев 26, 2010 11:12 pm

ПредишнаСледваща

Назад към Общи дискусии

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта

Общо на линия са 2 потребители :: 0 регистрирани0 скрити и 2 гости (Информацията се обновява на всеки 5 минути)
На Сря Яну 15, 2020 8:06 pm е имало общо 349 посетители наведнъж.

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта