Burda написа:Според мен кризата във финансите може да е последната криза изобщо за това общество. Защото тя ще се слее с останалите глобални кризи (да не изброявам) в една глобална КАТАСТРОФА. На ръба сме й. Дали в края на 2012 или малко по-късно, но така виждам нещата.
Изброй тез страшни глобални кризи за да помислим има ли ги, няма ли ги извън фантазията на автора. Имам чувството, че напразно се вайкаш. Меко казано.
Инструменталното математико-статистическо мислене не може да ни изведе от този път.
Това сам ли го измисли или го прочете отнякъде? Може ли да посочиш някакви доказателства? Или поне пример за "инструментално мислене"?
А смяната на ценностната система.
Чия ценностна система искаш да се промени? Може ли да ги изброиш поименно?
И как точно да бъде променена (в смисъл - какъв краен резултат следва да получим)?
Според мен, чудо наречено "неизменяема ценностна система" никога не е съществувало. Което ни води до извода, че искаме или не, но ще се спасим от предричаната от теб (
да се произнася басово и ръмжащо като думата "Спарта" от един нашумял филм): "
КАТАСТРОФА-А-А-А-А!!!"

така че инерцията ще продължава до пълното изчерпване на планетарния човешкия ресурс.
Би ли обяснил с по-прости думи какво трябва да разбирам, когато чета за "изчерпване на планетарен човешки ресурс"? Предстоящото изчезване на мита за арийската раса в близките столетия поради смесени бракове? Измиране на вида хомо сапиенс вследствие на пандемии, масови хомобракове или падане на метеорити?
Накратко: чета твоя куп недомлъвки с лозунги между тях и не разбирам какво, по дяволите искаш, да кажеш.