Начало форум Наука и прогностика

Наука и прогностика

Идва ли страшна криза към края на годината?

Място за обсъждане на теми, свързани с наука, философия, прогностика, евристика

Идва ли страшна криза към края на годината?

Мнениеот vstoykov » Нед Апр 03, 2011 5:01 am

Ето някои апокалиптични прогнози в стил Голямата депресия:


На 9-ти март, 2011г., американският телевизионен канал Fox взриви обществеността с "информационна бомба": предсказалия глобалната криза от 2008 г., добре известният бивш главен анализатор на една от най-влиятелните в света финансови компании Goldman Sachs, Чарлз Ненер публично заяви, че в края на 2012 г. ще бъдем свидетели на световна война, която ще доведе до най-големия икономически срив. Експертът препоръча на своите клиенти да започнат да се освобождават от ценните книжа (акции, облигации и т.н.), като прогнозира колапс на всички финансови пазари по целия свят.
vstoykov
 
Мнения: 85
Регистриран на: Нед Май 01, 2005 1:05 pm

Re: Идва ли страшна криза към края на годината?

Мнениеот Goa » Нед Апр 03, 2011 1:20 pm

Няма да се учудя, като не изключвам и външни причини - природни катаклизми и/или някакво неясно космическо въздействие.
Аватар
Goa
Модератор
 
Мнения: 8291
Регистриран на: Сря Яну 15, 2003 1:01 pm

Re: Идва ли страшна криза към края на годината?

Мнениеот vstoykov » Нед Апр 03, 2011 6:29 pm

Те външните космически причини не можем да ги прогнозираме, обаче вътрешните причини (икономическа криза, войни) си мислим, че можем. Някои анализатори смятат, че увеличаването цената на среброто значително по-бързо от цената на златото е индикатор за нещо лошо.

Съществуват хипотези за обърната причинно-следствена връзка.

Не така:

Криза -> увеличаване цената на среброто

А така:

Множество фактори -> увеличаване цената на среброто -> криза

Според тези хипотези увеличаването цената на среброто е изпреварващ индикатор.
vstoykov
 
Мнения: 85
Регистриран на: Нед Май 01, 2005 1:05 pm

Re: Идва ли страшна криза към края на годината?

Мнениеот Goa » Нед Апр 03, 2011 7:49 pm

Вероятно има и други, например серията предизвикани кризи в арабските държави. Но тези причини (вкл. това със среброто) по правило си мислим, че са вътрешни, а те всъщност може да са неизбежни системни ефекти.
Аватар
Goa
Модератор
 
Мнения: 8291
Регистриран на: Сря Яну 15, 2003 1:01 pm

Re: Идва ли страшна криза към края на годината?

Мнениеот Йордан Янков » Пон Апр 04, 2011 12:25 am

И какво му е особеното на среброто?
Метаморфи от всички Вселени - обединявайте се!
Аватар
Йордан Янков
 
Мнения: 1320
Регистриран на: Нед Яну 05, 2003 12:51 pm

Re: Идва ли страшна криза към края на годината?

Мнениеот vstoykov » Пон Апр 04, 2011 8:15 pm

Среброто отбеляза нов 31-годишен връх

Традиционно златото се възприема като убежище в периоди на по-висока инфлация и недоверие към валутите, но заради високата му цена инвеститорите гледат на среброто като на негова по-евтина алтернатива.

Освен това среброто е и в групата на индустриалните метали, което означава, че цената му расте при подобряване на очакванията за световната икономика.


При подобряване на очакванията по-скоро цената ще намалява, защото в момента е висока не заради търсенето за индустриални цели, а заради търсеното с цел спасяване от инфлацията и бъдещата още по-голяма инфлация (криза).

Според някои философи повишаването цената на среброто е индикатор, че хората са в паника и купуват сребро за да се спасят от очакваната инфлация. А паниката е доста вероятно да предизвика събитието, от което хората се страхуват дори и да няма други сериозни причини за възникване на това страшно събитие...

Може ли страшните прогнози, които цитирах по-горе да предизвикат нещата, които предсказват?
vstoykov
 
Мнения: 85
Регистриран на: Нед Май 01, 2005 1:05 pm

Re: Идва ли страшна криза към края на годината?

Мнениеот Йордан Янков » Пон Апр 04, 2011 8:33 pm

Всъщност опасенията са на спекулантите, които напомпаха такъв як златен балон, че сами започват да не си вярват в бъдещия ръст на цената на златото. Съответно започва търсене на друг бъдещ балон. Това няма никаква връзка с реалната икономика.
Метаморфи от всички Вселени - обединявайте се!
Аватар
Йордан Янков
 
Мнения: 1320
Регистриран на: Нед Яну 05, 2003 12:51 pm

Re: Идва ли страшна криза към края на годината?

Мнениеот Алекс Белтов » Съб Дек 03, 2011 9:16 am

Позна. Прогнозата ти била вярна.
Аватар
Алекс Белтов
 
Мнения: 140
Регистриран на: Пет Апр 16, 2010 4:54 pm
Местоположение: София, България

Re: Идва ли страшна криза към края на годината?

Мнениеот vstoykov » Сря Дек 07, 2011 6:06 am

В същност страшните прогнози за война са за следващата (2012) година.

Тази година не се е случило нищо кой знае колко страшно. Ако не броим страшните новини, реално нищо страшно не се случва (все още).

Цената на еврото спрямо долара е приблизително колкото преди 1 година - въпреки страшните новини за еврозоната.
vstoykov
 
Мнения: 85
Регистриран на: Нед Май 01, 2005 1:05 pm

Re: Идва ли страшна криза към края на годината?

Мнениеот Ивайло Иванов » Чет Дек 08, 2011 12:15 am

Златото ли?
Данчо, златото е под въпрос: има ли го, няма ли го?


Златото: има ли го, няма ли го
Ако го има - къде е, ако го няма - кой го открадна


Официалният държавен дълг на САЩ е 14 трилиона долара. Но това е само върхът на айсберга. Защото общият национален дълг на САЩ - всичко онова, което се крие като дълг в медицинското осигуряване, програмата на пенсионното дело и пенсионираните държавни служители, и още всички дългове, които са били направени по разходите, в това число и за въоръжаване, надминават 210 трилиона долара. Няма грешка. 210 трилиона!

Бъдете сигурни, че в света няма икономист, който може с прости думи да обясни за какво става дума.

Ясно е, че САЩ нямат никаква възможност да изплатят когато и да било дълг от 14 трилиона. САЩ нямат абсолютно никаква възможност да изплатят 210 трилиона. Абсолютно никаква. Сега и в бъдеще. И даже след "края на света". Това е най-голямата държавна пирамида, съществувала някога в историята на планетата, изградила цялата си "държавна" същност върху лъжата, грабежа, измамата и лесния живот за сметка на милиарди други хора, живеещи в мизерия и нищета, за да могат американците да имат неограничени кредитни карти.

Но балът свърши. В момента сме свидетели на краха на така наречения световен ред. И се поставя въпросът: "Какво след долара?"

Засега отговорът е връщане към златния стандарт, тоест към златото като универсален еквивалент.

Заради това и цената на златото през последните години рязко нарасна. Златото стана една от най-привлекателните инвестиции. Унцията достигна 2000 долара. Расте и цената на среброто.

Бягството в златото се засилва. Ако така нареченото "трето количествено отслабване" QE3, тоест когато Федералната резервна система на САЩ купува финансовите активи на търговските банки или други учреждения с помощта на специално създадени пари, започне, тогава унцията злато може да скочи и до 5000 долара, а на среброто - до 1000 долара. На първо място, това ще означава крах за стотици милиони хора по света, които получават фиксирани и неиндексирани доходи, тъй като няма да могат да си купят нищо за своите книжни пари. Това е сигурна гладна смърт на стотици милиони и световна революция. Китай, Бразилия, Русия и близкоизточните нефтодобивни страни през последните години прехвърлиха 7 трилиона долара от своите резерви в евро, за да намалят зависимостта си от долара. Но тъй като Европейският съюз сам по себе си е в криза, еврото не е валута, която може да погълне глобалния паричен поток. Швейцарският франк, доларите на Канада и Австралия, корейският вон са твърде незначителни.

Останалите валути не са подсигурени с достатъчно пазарно участие за разлика от долара.

Заради това златото отново е в играта и се изкупува. Китай правеше това скрито и разкри покупките чак след известно време. Общо, според признанията на китайците, които едва ли са съвсем точни, те удвоиха златните си резерви до 1054 тона. Очаква се резервът да достигне 8000 тона. Злато масово купуват и други централни банки. Растат и златните резерви на Русия.

Една от причините за войната срещу Либия е опитът на Англия, Франция и САЩ да откраднат златото на тази страна от над 200 тона. Такъв откровен грабеж световните банки не помнят.

На 24 август президентът на Венецуела Уго Чавес подписа декрет, който предполага национализиране на всички златодобивни предприятия в страната. Освен това той съобщи, че е време да бъдат върнати в родината златните резерви на Венецуела, които са на съхранение в банките на САЩ и Европа. Става дума за 211 тона злато. По общия обем на златните си запаси, които се оценяват на 367 тона, Венецуела е на 15-то място в света. Освен това Чавес има намерение да върне 7 милиарда долара венецуелски активи от американските и европейски банки и да ги прехвърли в страни като Китай, Бразилия и Русия.

В политическо отношение действията на Чавес не са загадка. Ще припомним, че на 11 февруари 2011 г. банкерите по целия свят замразиха сметките на Хосни Мубарак - бившият президент на Египет и на неговото обкръжение. Ставаше дума за около 100 милиарда долара. Последва арест и на сметките на Либия на обща сума от около 100 милиарда долара. След това и на Сирия.

На този фон действията на Чавес изглеждат даже доста закъснели. Що се отнася до искането на Чавес да върне златото на Венецуела обратно, основният проблем не е в мащабите на връщането, а в самото наличие на това искане. Западът едва ли иска да върне златото на Венецуела. Но да не го върне, също не става, защото всички хора по света ще разберат, че това злато го няма и реакцията ще бъде унищожителна за САЩ и Англия. Но самата постановка на въпроса, поставя съвременната финансова система в безизходно положение. Какво ще направят банкерите? Теоретически трябва да върнат златото. Практически не е ясно, дали това ще стане.

Защо Венецуела държеше златото си в чужбина. Това тя прави от около 100 години. След доктрината Монро латиноамериканските страни в болшинството си имаха ограничен суверенитет, като една от проявите му беше, че държаха своето злато в САЩ. Но сега Чавес си го иска обратно. Никой досега не е правил такова нещо. Преди години френският президент ген. Шарл де Гол направи това, което му струваше кариерата и за малко даже животът.

Но шокът тепърва предстоеше.

Той настъпи през юни 2011 г., когато адвокатът на Федералната резервна система на САЩ Скот Алварез съобщи пред журналистите, че … Федералният резерв не притежава никакво злато. Пред онемелите политици и журналисти той посочи, че след 1934 г. Федералният резерв е предал своето злато на държавната съкровищница на САЩ срещу златни сертификати, които не "представляват никакъв интерес в самото злато" тоест че тези сертификати на балансовите отчети са представени като притежание или искане за злато към Държавната съкровищница за долари. "Федералният резерв не притежава въобще злато. Ние не сме притежавали злато от 1934 г., заради което не участваме в никакви сделки със злато."

За да стане всичко още по-неясно, златните сертификати, които Федералният резерв е получил от съкровищницата през 1934 г., са оценка на златото по 20,67 долара за унция, което означава, че днес Федералният резерв, като се вземат предвид следващите минимални поскъпвания на златото до 42,22 долара през 1973 г., когато падна златното покритие на долара, днес има златни сертификати, струващи 11,16 милиарда долара, докато съкровищницата притежава 8 133,5 тона злато, които все още са оценявани по 42,22 долара за унция.

Оставяйки настрана другите аспекти това означава, че в момента Федералната резервна система на САЩ не притежава никакво злато, нито пък може да има претенции за някакво злато. Което пък означава, че фундаменталната стойност на долара няма никакво покритие, освен стойността на тяхната хартийка.

Добре де, ако Федералният резерв няма злато, кой го има?

И така започнаха постепенно да се отварят кулисите на колосалната афера с 10 000 тона фалшиво злато.

"Строго секретно", като едно от малкото издания в света, започна да разглежда тази афера още преди няколко години. Но темата беше жестоко потушавана в зародиш от всички западни медии. Потушаването продължава и днес, докато не влезе в Конгреса на САЩ, където сенаторът Рон Паул постави въпроса за ревизия на Федералния резерв и на златните резерви на САЩ.

Междувременно се разиграваше още една драма - тази с бившия шеф на Международния валутен фонд Доминик Строс Кан, неговия арест и съдене в Ню Йорк за сексуални посегателства срещу една от камериерките на хотела. От самото начало беше ясно, че става дума за постановка, която е трябвало да бъде бързо съчинена, за да се предотврати нещо друго, някакво сензационно разкритие и да се спре евентуално изявление на Строс Кан, докато не се направи "търговията" с него.

Какво можеше да е това сензационно разкритие? Например, че и той е разбрал, че САЩ нямат никакъв златен резерв и че онова, което е евентуално във Форт Нокс е фалшиво злато, тоест кюлчета, пълни с волфрам.

Впоследствие стана известно, че Строс Кан е започнал да изразява нарастващо безпокойство, след като САЩ са спрели изпращането според действащо споразумение на 191,3 тона злато на МВФ за използването му като резервна валута. По време на пребиваването си в САЩ Кан вероятно е разбрал, че златният резерв на САЩ е изчезнал и се е опитал колкото се може по-бързо да напусне Америка. Вероятно е бил предупреден, че се готвят да го арестуват на летището Кенеди, в Ню Йорк. Заради това се е избавил от клетъчния си телефон, за да не може да бъде проследено неговото местоположение. Въпреки това в последния момент беше свален от агенти на ФБР от самолета, отлитащ за Париж. И му съчиниха фарса със сексуалното насилие над камериерката. Фарсът си е фарс, но къде е златото? Има ли го това злато, ако го има - къде е, ако го няма - защо го няма?

И така изведнъж светът отново стигна до слуховете за фалшивото злато във Форт Нокс.

Всичко започна с една статия в един нюйоркски вестник през 1974 г. В нея беше написано, че Рокфелер е използвал Федералният резерв, за да спечели от продажбата на златния резерв на САЩ на анонимни европейски спекуланти. Три дни след публикацията анонимният източник на информацията в лицето на 69-годишната Луиз Бойер падна от прозореца на своята нюйоркска квартира на 10-я етаж. Откъде тази Бойер беше разбрала за връзката на Рокфелер и изчезналото злато от Форт Нокс. Много просто - тя дълги години беше секретарка на Нелсън Рокфелер.

Но тези стари скандали бяха затъмнени от сегашната "златна афера", която може да е аферата на XXI век, въпреки че е започнала през 80-те и 90-те години на XX век. Със сигурност ще е най-голямата в историята на човечеството по отношение на златото.

Както вече писахме, в момента в трезорите на Форт Нокс и Bank of England, както и в други централни банки, може да има над 10 000 метрични тона фалшиво злато. Става дума за колосална фалшификация и замяна с позлатени кюлчета, пълни с волфрам.

Информацията започна да прониква през октомври 2009 г. Измамата е невероятна. Едно нещо е да фалшифицираш 20 или 100-доларова банкнота, друго - ако става дума за фалшифициране на огромни количества злато, което винаги е било универсално средство и еквивалент на всяко богатство - лично, национално, държавно. С една дума - милиони кюлчета злато са фалшиви...

...През октомври 2009 г. в Хонг Конг получиха пратка от златни кюлчета. Злато редовно се обменя между страни за изплащане на дългове или за уреждане на търговския баланс. Повечето злато по света се държи в трезори под наблюдението на специална организация, базирана в Лондон (IBMA). При получаване на пратката китайското правителство поиска специални тестове, за да бъде гарантирана чистотата и теглото на кюлчетата. В тях се правят четири малки дупки и златото се тества. Но официалните лица бяха шокирани, когато установиха, че кюлчетата са фалшиви. В тях имаше пълнеж от волфрам като само отвън бяха покрити с истинско злато. Кюлчетата, с редовни серийни номера, с произход от САЩ, са били държани във Форт Нокс. Говори се, че пратката е била от 5600-5700 кюлчета, като всяко тежи 400 унции.

В началото експертите предположиха, че фалшификацията идва от Китай. Но китайците излязоха с декларация, че схемата е прилагана от САЩ.

За какво става дума? Преди около 15 години, по време на администрацията на Клинтьн и неговите съветници Роберт Рубин, Алън Грийнспан и Лорънс Самърс, около 1,5 милиона фалшиви кюлчета от волфрам - 400 унции всяко, са били произведени в една рафинерия на САЩ (това прави над 16 000 метрични тона фалшиво злато). След това 640 000 от тези волфрамови фалшификати са били покрити със злато и продадени на международния пазар. Според американски източници измамата е за от 600 милиарда до 1 трилион долара.

Въвеждането на фалшивото злато, т.е. на волфрама, е започнало през 1991-1992 г., когато тогавашният президент Джордж Буш-старши започна своя многомилиарден проект Hammer за икономическото унищожение на СССР и Източна Европа, за кражбата на колосалния златен резерв на СССР, дестабилизирането на рублата и подкрепата за перестройката на Горбачов и Елцин.

Неслучайно на 1 ноември 2001 г. неговият син Джордж Буш-младши, като президент на САЩ, издаде директива 13 233, с която бяха унищожени или засекретени архивите на неговия баща, най-вече през периода 1990-1991 г. Сред тях е и визитата на Борис Елцин в САЩ през юни 1991 г. и неговата тайна среща с Джералд Каригън, председател на Федералната резервна система в Ню Йорк.

Автор на проекта Hammer беше дългогодишният директор на ЦРУ Уилям Кейси. Волфрамът е идвал от "една страна от Източна Европа" - най-вероятно от предишен стратегически запас от времето на СССР, който е бил получен като "трофей" от Буш-старши през 1991-1992 г.

1,3-1,5 милиона унции волфрам са били изпратени от Източна Европа в Панама, а след това по въздуха до Мена (щата Арканзас), когато губернатор там беше Бил Клинтьн, преди да стане президент на САЩ. От Мена волфрамът е бил изпращан за покриване със злато и подпечатване на кюлчетата. След това са били връщани в Мена, откъдето са пътували към трезорите на Форт Нокс или към Панама.

В момента златните резерви в централните банки са около 30 000 тона. Говори се, че резервите на Федералния резерв на САЩ са над 8000 тона (но може и да са само 2000 т.), следват Бундесбанката - 3401 тона, и МВФ - 2814 тона.

Това означава, че целият златен световен резерв е една голяма фикция. Какво ще стане, ако доверието към златото изчезне никой не знае - тотален крах на Запада в момент, когато липсва каквото и да било доверие към долара. Може да се предполага, че истинското злато е много малко и една унция ще достигне 30 000 долара. Не е грешка. Става дума за 30 000 долара.

Начална информация за фалшивото злато се появи в края на януари 2004 г. в New York Post. Съобщаваше се, че един от висшите чиновници на NYMEX - борсата в Ню Йорк, е разследван от прокурора на Манхатън. Ставаше дума за Стюарт Смит, вицепрезидент на операциите на NYMEX. Това е човекът, който отговаря за записването (серийният номер на производителя) на всяко златно кюлче, което се е появявало на борсата. Тези служители са длъжни да поддържат архива. В него може да се направи оценка на физическите обеми на златото, преминали през борсата и да се докаже, че не съвпадат, т.е. че са по-големи от златото, което може да дойде от американските златодобивни и златопреработвателни операции.

Никой не знае какво се случи с този Стюарт Смит. Той получи административен отпуск от NYMEX и оттогава нищо не се чува за него.

По същото време се появи и друга изненадваща история (за която съобщихме през 2004 г.). На 14 април 2004 г. беше съобщено, че кланът Ротшилд, по-точно NM Rothschild & Sons Ltd, базираща в Лондон (филиал на инвестиционна банка, традиционно занимаваща се със златото), се оттегля от търговията с него. Тогава се появи предположението, че в Ротшилд правят това, защото знаят, че се задава "някакъв огромен скандал" и че не искат да бъдат част от него. Доколкото можеше да се вярва на информациите, изтеглянето на Ротшилд от златото ставаше с паралелна разпродажба на техните златни активи, вероятно фалшиви (б. а. - крайно време е парламентът в София да се заинтересува какво става с българския златен резерв от времето на Кобургготски.)

Въпросите за спекулациите на Ротшилд и въобще за състоянието на златния пазар по това време идваха от GATA. Какво е GATA? Това е организация, която се опитва да разбере мошеничествата на Федералната резервна система на САЩ. Обвиненията на GATA са, че тази институция, със съучастието на централни и инвестиционни банки, търгуващи със злато в САЩ, от десетилетия манипулират неговата цена.

Какво е GLD? Това е съкращението на Good London Delivery, асоциацията на лондонския златен пазар, която определя дали доставката на злато идва от доставчик, който е в техния списък и дали отговаря на стандартите, определяни от асоциацията и актуализирани отвреме-навреме.

Кюлчетата трябва да са чисто злато от 995,0 до 999,9 на 1000. Тегло - минимум 350 унции злато, максимум 430 унции (теглото се изразява в тройни унции, умножава се по 0,025 и се закръглява надолу до най-близката 0,025 тройна унция.) Размери -препоръчваните размери за златното кюлче са горна повърхност 255x81 мм, долна повърхност 236x57 мм. Дебелина - 36 мм. Маркировка - сериен номер, печат на рафинерията, година на производство. Ясно е, че лондонската GLD беше параван за въвеждането на тези фалшиви волфрамови кюлчета.

Ясно е също така, че Федералният резерв на САЩ е част от тази престъпна схема. Споменатата GATA, използвайки закона за достъп до информацията, поиска от Федералния резерв документите от 1990 г. до днес, отнасящи се за суаповите златни сделки. Федералният резерв отговори, че тази информация не е достъпна за всеки и отказа да даде каквато и да било.

Защо се използва именно волфрам?

Ако имате намерение да фалшифицирате злато, трябва да намерите заместител със същото тегло и свойства като златото. В началото на 2008 г. бяха върнати милиони долари фалшиви златни кюлчета на централната банка на Етиопия. Онова, което трябваше да бъде кюлче злато, се оказа кюлче от позлатена стомана. Етиопците се опитаха да продадат това нещо на ...ЮАР, но им беше изпратено обратно от южноафриканците, които им посочиха "малката разлика".

Проблемът с правенето на качествено фалшиво злато е, че златото е много тежко. То е почти два пъти по-тежко от оловото и два и половина пъти по-тежко от стоманата.

Има и изключения. Първото е обедненият уран, който е по-евтин, ако сте държавно правителство, но трудно се намира от отделни лица. Освен това е радиоактивен и не става за фалшиво злато.

Второто изключение е волфрамът. Той е поне 40 пъти по-евтин от златото. И което е по-важно - има абсолютно същото тегло като златото до три места след запетайката. Основната разлика е, че има погрешния цвят и е много по-твърдо от златото. Истинското злато е много меко и може да бъде драскано с нокът.

Следователно волфрамът трябва да отговаря на цвета, твърдостта на повърхността, теглото, химическите и атомните свойства на златото перфектно. За да постигнете това, можете да започнете с кюлче волфрам, което е по-тънко с 1/8 инч от размерите на златното кюлче, след това да му нанесете 1,16-инчов слой истинско злато върху него. Това кюлче ще има същото тегло и същия звук когато го чукнете, ще реагира "правилно" химически и вероятно ще издържи рентгеновото флуоресцентно сканиране. Слоят злато е достатъчен да спре рентгеновите лъчи да стигнат до волфрама. И само някой като китайците трябва да се сети да направи в него дупки, за да разбере какво има вътре.

Разбира се, има и още една разлика - производството на фалшиво кюлче е около 50 000 долара, докато истинското струва 400 000.

Какво ще стане сега на златния пазар никой не знае. Но ясно е, че става дума за 16 000 тона фалшиво злато и че Федералният резерв, Лондон и всички участвали в тази колосална измама отказват каквато и да било информация.

Ако всичко това е вярно, глобалната катастрофа е неизбежна. Крахът на долара - също. Липсва онова, което може да го замени - златото.

Така или иначе, трябва да се очаква поредният взрив на цената на златото. До какви равнища - никой не може да каже.

Паралелно може да се пусне отвличаща маневра, тоест обявяване на технически банкрут на САЩ, който няма да бъде никак технически, а напълно обикновен. Техничността на този банкрут е еднаква. На неговия фон скандалът с фалшивото злато ще е дреболия.

Засега повечето неща се строят на косвените признаци. Но всяка наука е построена на косвените признаци. Заради това научната теория се нарича теория, а не абсолютна истина. особено в такива случаи, в които са намесени и такива на пръв поглед колосално абсурдни факти.
— Ого! А пистолет-то не мой! Номер не такой, как у моего… Мой номер начинался с года смерти Лермонтова, а этот… с года рождения Пушкина…
Аватар
Ивайло Иванов
 
Мнения: 1393
Регистриран на: Пон Яну 13, 2003 11:16 am

Re: Идва ли страшна криза към края на годината?

Мнениеот димитър » Съб Дек 17, 2011 12:02 am

Ивайло, откъде е тая информация. :silent:
Сложи поне един линк!
димитър
 
Мнения: 88
Регистриран на: Сря Юни 07, 2006 1:16 pm

Re: Идва ли страшна криза към края на годината?

Мнениеот Генерала » Съб Дек 17, 2011 4:02 pm

Генерала
 
Мнения: 446
Регистриран на: Пон Мар 08, 2010 8:51 pm


Назад към Наука и прогностика

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron
Общо на линия e 1 потребител :: 0 регистрирани0 скрити и 1 гости (Информацията се обновява на всеки 5 минути)
На Сря Яну 15, 2020 8:06 pm е имало общо 349 посетители наведнъж.

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта