брой: 2 2006
Фентернет 2/2006
Автора
Добре дошли на Фентернет 2/2006.

Напоследък ми е трудно да изработвам Фентернета, и този закъсня много. Но в замяна на това смятам, че е богат на събития. Нямам предвид физическата смърт на нашия любим Станислав Лем, той винаги истински е обитавал в духовното пространство и ще си остане там. Само дано да не е предимно с мрачните си прогнози... Да запомним усмихнатия Лем ще ни помогне Гошо Малинов с прекрасния си разказ Конкурсът, който би направил чест на всяка световна антология посветена на великите фантасти. Въобще Малинов изпрати три блестащи текста за блока посветен на С.Лем, но единия от тях си запазвам за следващия брой, за където надявам се ще успея да му напиша дискусионна контратеза! Специално внимание обърнете на ревюто на В.Полеганов за легендарния роман на Дилейни "Далгриин" ... Пък какво да ви говоря, ще видите сами колко чудесии има тука :-)

А, да не забравя, Конкурса, който ...

ФОНДАЦИЯ "БУКВИТЕ"
И Преводаческата школа към Фантазия
обявяват
Конкурс за фантастичен разказ.

Този конкурс е първа проява на Литературната борса, която ще заработи от началото на април и е част от стратегията на Буквите за промоциране на българската фантастика. Крайната цел на конкурса е да се подберат 20-30 разказа, показващи нивото на българската фантастика към момента. Избраните разкази ще бъдат преведени на английски и руски и ще бъдат оформени в многоезична (трилингва) електронна книга, която да бъде представенa пред издатели от различни страни.
Условията: Разказите трябва да съдържат фантастичен елемент. Приемат се всички разновидности на фантастиката - твърда научна, социална, киберпънк, стийм–паропънк, фентъзи (вкл. сайънс или дарк), ... Няма ограничения в тематиката.
Разказите не трябва да бъдат издавани на книжен носител и авторските права за тях трябва да са собственост на автора им. Големина на разказите - до 7000 думи, приблизително 25 страници. Всеки автор може да участва с до три разказа.

Краен срок - 24.05.2006 г.

Резултатите ще бъдат обявени на 12.09.2006 г.
Награден фонд Първо място - 200 лв Второ място - 100 лв Трето място - 50 лв.
Произведения изпращайте на
fantastika@bukvite.com
или на пощенски адрес :
София 1784 ж.к Младост 1, бл. 66, вх. 10, ап.163
Фондация "Буквите" Камелия Иванова Иванова
За допълнителна информация –
http://www.bukvite.com/forum/index.php?showtopic=1492
 
Книгосъбития
   Ваяния 2005
Писатели
   СТАНИСЛАВ ЛЕМ
   Джеймс Балард
Бълг. автори
   Христо Пощаков
Класации и награди
   В Международна асоц
Преводи
   Българи на английски
   Четвъртият кръг
Прочетохме вместо вас
   Dhalgren - Дилейни