търсене в сайта:
 

Николай Теллалов
Роден на 28 юни 1967 г. в София.
Зодия Рак с асцендент Лъв. От 1972 до 1974 и от 1975 до 1984 е живял в СССР и през 1979-1980 в ГДР.

След неуспешно кандидатстване за военен летец, отива в казармата от 1985 до 1987. От 1987 до 1994 следва във ВХТИ-София, не завършва. От 1990 до 1997 работи в Института по полимери към БАН като лаборант. До 2001 година сменя много професии и занимания, сред които строител, бояджия, въоръжена охрана в банка, пощальон, хлебар, продавач на книги на сергия, дърводелец и други подобни литературни дейности.

От края на август 2001 е редактор в издателство "Квазар".

"Да пробудиш драконче" е първата публикувана от Николай Теллалов творба, издадена от "Светра" през 1998 г., две години след написването на романа. През 2001-а книжката е "преоблечена" в нова корица.

Под емблемата на "Квазар" вижда бял свят следващият му роман - "Царска заръка", декември 2001, а през февруари 2003 и третия роман от цикъла: "Пълноземие"


Разкази - "Змейкиня" и "Среща" са публикувани в "Точка на пристигане" - сборник на същото издателство от февруари 2002 г; "Лято за зимнина" - в сборника "Таласъмия 2002", декември 2002; в сборника "ВИРТ" от ноември 2002 г. участва с повестта си "Короната на мравките", предизвикала доста противоречиви отзиви. Довършва работата над последната книга от тетралогията - "Слънце недосегаемо". Като замисъл и в чернови има седем нови романа и няколко разказа, два от които ще влезат в "Звяр незнаен" на ИК "Елф" и в бъдещия сборник на "Квазар", който ще включва наградени творби от конкурса на същото издателство.

Във виртуалните пространства на Интернет Н.Т. може да бъде открит в змейската си пещера под прозаичното заглавие NHT, а във форумите на dir.bg се подвизава под ника Шаркан.

Александър Карапанчев
Александър Бурмов
Адриан Лазаровски
Атанас П.Славов
Валентин Иванов
Велко Милоев
Георги Малинов
Григор Гачев
Димитър Ленгечев
Елена Павлова
Ивайло П. Иванов
Иван Попов
Иван Хаджиев
Кънчо Кожухаров
Любомир Николов
Мартин Петков
Николай Теллалов
  Да пробудиш драконче
  Короната на мравките
  Пълноземие: Втора глава
  Царска заръка (фрагмент)
Росица Панайотова
Христо Пощаков
Янчо Чолаков
Атанас П.Славов
Валерия Димитрова
Васил Иванов
Вълко Дамянов
Димитър Янков
Емил Вълев
Калин Николов
Петър Литов
Пламен Аврамов
Стефан Лефтеров

webmaster@sf-sofia.com