Начало форум

Търсене

Търсенето върна 1393 резултата

Върни към разширено търсене

Какво са писали за великите композитори, докато са били живи

Не е смешно, то... http://arzamas.academy/mag/285-rant След пасквилите за някои композитори има и записи от техни произведения. Тъй като след този за "Тоска" от Пучини няма запис - предлагам ви това великолепно изпълнение на арията "E lucevan le stelle", изпята от Пласидо Доминго...
от Ивайло Иванов
Сря Юни 22, 2016 7:47 pm

Форум: Хумор
Тема: Какво са писали за великите композитори, докато са били живи
Отговори: 0
Преглеждания: 2812

Re: Колонка на недобития комуноид :)

Дегенерати - интервю в проф. Григорий Климов:
http://bultimes.com/degenerati-intervyu ... ij-klimov/
от Ивайло Иванов
Пон Апр 18, 2016 8:25 am

Форум: Общи дискусии
Тема: Колонка на недобития комуноид :)
Отговори: 362
Преглеждания: 197638

Re: Вицоландия

След като Яценюк прочете пред Върховната Рада отчет за състоянието на Украйна, терористичните групировки "Ислямска държава" и "Ал Кайда" веднага поеха отговорността за него. * * * Японски учени създали суперкомпютър, който знае всичко. Първият, решил се да го тества, бил украинск...
от Ивайло Иванов
Сря Мар 30, 2016 4:28 pm

Тема: Вицоландия
Отговори: 148
Преглеждания: 68782

Re: Почина Адриан Лазаровски

Продължавам да не схващам причината за спора. Разбира се, че една готическа творба може да бъде хорър. Или диаболична. Но от това изобщо не следва, че готиката или диаболизмът са хорър. Защото и една приключенска творба може да бъде фантастика. И една любовна. И една еротична. Но от такова съчетаван...
от Ивайло Иванов
Пон Яну 18, 2016 10:15 pm

Тема: Почина Адриан Лазаровски
Отговори: 40
Преглеждания: 45846

Не е истина! Уважавани от мен писатели да се карат така - и то точно в тази тема! Не, Сашо. Не, Иване Богданов. Диаболизмът и готическата литература не са хорър. А не са хорър, защото и двете направления категорично са разклонения на фантастичния жанр. Нито едно от двете не може да съществува без фа...
от Ивайло Иванов
Нед Яну 17, 2016 6:27 pm

Re: Един от "по-особените" ми

Изглежда съм добър пророк за лошите неща:
http://www.blitz.bg/news/article/384984
:sad:
от Ивайло Иванов
Сря Яну 06, 2016 11:53 pm

Форум: Разкази
Тема: Един от "по-особените" ми
Отговори: 47
Преглеждания: 28452

Политически бестселъри

Започваме с книгата на доайена на съвременното политическо осиране: http://media.snimka.bg/s1/5060/036364161.jpg?r=0 Михаил Горбачов - "Как безсъвестно да осерем всичко, а после 20 години да живеем, прехвърляйки вината за всичко на другите и критикувайки сегашната власт" Длъжни сме да отбе...
от Ивайло Иванов
Съб Дек 12, 2015 3:13 pm

Тема: Политически бестселъри
Преглеждания: 2657

Бай Ганьо прави избори

Слава на Бога - свестих се и дойдох в съзнание! Най-сетне разбрах защо Агоп Мелконян ненавиждаше разговори за политика. Просто онова, което нашите полици наричат с гръмкото име "демокрация" всъщност е най-гадното и цинично манипулиране, съчетано с най-наглата и безочлива подмяна на ценност...
от Ивайло Иванов
Вто Окт 27, 2015 12:47 am

Тема: Бай Ганьо прави избори
Преглеждания: 2877

Re: Чувственият човек, първа част

А, защо? Ако е интересно написано - може да се прочете и поспори. А това определено е написано интересно! Невежеството действително е най-жестокия проблем на нашето съвремие - а и в човешката история изобщо. Но ако авторът беше се потрудил да види срещу кого са се борили Франко и Пиночет - щеше да п...
от Ивайло Иванов
Нед Окт 18, 2015 12:46 am

Тема: Чувственият човек
Отговори: 6
Преглеждания: 5751

Re: Закони. Капитализъм, демокрация и социализъм

Не е лошо като разсъждение, но много внимавай с термина "общочовешко". Не заради друго, а защото тук имаме едно тълкуване за него, на 2000 км на юг тълкуването е друго, на 7000 км на изток - съвсем друго, а зад Атлантическия океан - хептен различно.
от Ивайло Иванов
Сря Окт 07, 2015 12:51 am

Тема: Закони. Капитализъм, демокрация и социализъм
Отговори: 1
Преглеждания: 2784

Огромна и непоправима загуба за всички ни...
Нека почива в мир.
от Ивайло Иванов
Пет Окт 02, 2015 9:27 pm

Re: Истинското лице на Зорба Гърка

„Четете книгите преди Холивуд да ги е прочел!”: вярно е, че в епохата, в която киното измести книгите – продуценти, сценаристи и режисьори се видяха способни да пробутат на затъпяващата си публика всякаква бълвоч, обвита в целофан с етикет „класика”. Това се нарича демагогия. Да, но когато сериалите...
от Ивайло Иванов
Чет Сеп 24, 2015 12:20 am

Форум: Литература и други изкуства
Тема: Истинското лице на Зорба Гърка
Отговори: 1
Преглеждания: 2611

Re: Числото на Звяра

Да ти кажа ли наистина? Само като видях снимките, които си пуснал тук, и ми замязаха на контрапротеста в подкрепа на Орешарски :) Има ли значение на какво са ти замязали, след като на тези снимки не е отразен никакъв протест? Народът просто се кефи, схващаш ли? В поста си, към който съм дал линк съ...
от Ивайло Иванов
Пет Юни 19, 2015 8:17 am

Тема: Числото на Звяра
Отговори: 15
Преглеждания: 15420

Аз пък попаднах на интересен разговор между кримчани, които се жалваха, че след анексията им кабелната телевизия останала без канали :) И не само това... магазините останаха празни, големи вериги се изтеглиха, туристическият сезон пропадна. Предполагам, било е нещо от сорта на "Я сама крымчанк...
от Ивайло Иванов
Чет Юни 18, 2015 10:44 pm

Какво си е присвоил Путин? Че и с танкове? Обяснявам пак - приемам не голословни обвинения, а до-ка-за-тел-ства . Някой тук наистина сериозно се заблуждава. И... не съм аз. :smile: Или пък съществува някакъв международно-правен нормативен акт, (за който аз не знам, но Звездичко е готов да посочи!) к...
от Ивайло Иванов
Чет Юни 18, 2015 4:38 pm

Кънчо!!!! Я остави за момент емоциите и използвай главата си: Трябва ли да плащаш на някого, за да знае, че Новодворская е с диагноза "шизофрения" и до смъртта си се е водела на отчет? Ами че това се знае от обща култура. Но пък се сещам за няколко причини някой хем да знае това, хем да со...
от Ивайло Иванов
Вто Юни 16, 2015 1:22 pm

Обиждаш ме, Кънчо. За втори път. Първият беше, когато ме попита дали някой ми плаща за русофилството - замълчах си. Сега пък... това! Кънчо, моето IQ е 148 - как можеш да ме обвиняваш в дебилни заплахи? Този абзац беше сламката, за която да се хванеш, за да я коментираме - защото на останалия текст ...
от Ивайло Иванов
Пет Май 29, 2015 10:09 pm

Заплашвал? Аз? Теб? Кънчо, ако предпочиташ да вярваш на брътвежите на диагностицирани шизофреници и осъдени фалшификатори (показах ти влязлата в сила присъда, нали?), само защото са русофобски - вярвай им. Но недей да си съчиняваш обвинения срещу мен! Може да съм лошо момче, но лош човек не съм. Про...
от Ивайло Иванов
Съб Май 23, 2015 10:48 pm

http://dumai-sam.ru/uploads/images/00/00/44/2014/03/26/64ae24.jpg Нека илюстрирам статията с интелигентната физиономия на авторката й. :smile: В Русия разправят, че ако някой страда от преждевременна еякулация - просто трябва да си окачи нейна снимка в спалнята. А сега - сериозно: Виж сега, Кънчо, ...
от Ивайло Иванов
Нед Май 10, 2015 12:18 am

Re: Ще бъдат ли тихи утрините?

... и едва днес от Киев сметнаха за необходимо да съобщят, че в нощта на 12 срещу 13 април е убит и журналистът Сергей Сухобок.
Це Еуропа.
от Ивайло Иванов
Пет Апр 17, 2015 10:57 pm

Тема: Ще бъдат ли тихи утрините?
Отговори: 91
Преглеждания: 51204
Следваща

Върни към разширено търсене

Общо на линия e 1 потребител :: 0 регистрирани0 скрити и 1 гости (Информацията се обновява на всеки 5 минути)
На Сря Яну 15, 2020 8:06 pm е имало общо 349 посетители наведнъж.

Регистрирани потребители: 0 регистрирани