Може би досегашният форум има твърде много отрицателен багаж. Знам, че ако аз , не толкова редовен потребител, вляза например в Литература и други изкуства, неизбежно ще се позачета в някоя по-стара тема, отпреди "правилното" модериране. И ще си тръгна оттам с гримаса на лицето. Новите, &q...
Нищо не смятам, че съм преценил изцяло :) Но към момента нямам мотивация да допреценявам. Също така, не смятам, че Роршах е Мур, или че мислите му са тези на Мур. Просто са зле написани - и ми се струва, че you can go only so far with the "It's ironic" excuse. Не мисля, че има нещо ироничн...
Честно казано, колкото и да уважавам експериментите му с формата на комикса като цяло, не мога да се отърся от усещането, че историите му (и стилът му, на ниво фраза/изречение) са на етическо-емоционалното ниво на умен първокурсник в произволен щатски университет от края на 60-е и началото на 70-е ...
Честно казано, колкото и да уважавам експериментите му с формата на комикса като цяло, не мога да се отърся от усещането, че историите му (и стилът му, на ниво фраза/изречение) са на етическо-емоционалното ниво на умен първокурсник в произволен щатски университет от края на 60-е и началото на 70-е г...
Естествено, че и филмите за Потър са на режисьорите си - сравни първия филм с третия на Куарон (един съвсем "истински режисьор" според дадения от теб пример). А книгите не ги следват педантично, иначе филмите щяха да са доста по-добри :) Честно казано, аз не смятам за Роулинг за Добър писа...
Не е на Марвъл, на Vertigo е. Не всички комикси са на Марвъл, особено тия с малко по-високи претенции(не че и Марвъл нямат такива, де, просто не са им приоритет) ;) Доколко претенциите на комикса V са покрити е друг въпрос...
А един филм обикновено е "на" режисьора си, не на сценаристите.
Че аз почти не съм автор, как може да съм благонадежден? ;) По какво съдиш, че съм какъвто и да бил автор, всъщност? Така или иначе, приеми, че и аз съм заинтересуван какво би имал да ми кажеш. Как мога да го науча, пък било то и на теория?
За мен "научаването" на нещо е 100% свързано с наличието на а) "учебен материал" и б) неговото обсъждане. Писателските работилници предоставят и двете - поток от текстове и хора с желанието да си говорят за тях. Елементът на чисто "преподаване" на "принципи" с...
Мисля, че с тези нови въпроси няма как да остане условието да се споделя най-вече личен опит. Нещо повече, мисля, че биха провокирали бомбастични изказвания и епитетност, особено след като от изказванията на някои участници в темата личи все повече и повече.... хм, своеобразност....
@ Кънчо Кожухаров - това е добро допълнение, ако съм разбрал правилно: "Всеки автор може да изпрати неограничен брой творби, от които обаче за евентуално оценяване от журито ще се подбере само една". Ако е така, бихте могли да го добавите, понеже иначе повечето автори ще си помислят, че им...
Aз имам един въпрос относно условията на новия конкурс. Разбирам неизбежността на огромния обем при начинание от подобен мащаб, но преди няколко дни прочетох и условията на конкурса на Аргус, който заедно с Кана е най-големият и, така да се каже, реномиран в областта на фантастиката. И в двата присъ...
Това, че "педерастията" е извращение би могло да се числи към ... неистините, ако имаш предвид някакъв по-широк социален контекст. Но пък може би имаш предвид "сексът с някого против нечия воля" (накъдето сочи примерът ти с онова виетнамско момче)? Тогава пък, защо "педераст...
Интересна тема, до един момент я следях с любопитство Но ми се чини, че и тук май ще е нужен модератор скоро, или поне авторът да въведе малко ред превантивно....
Общо на линия са 22 потребители :: 0 регистрирани0 скрити и 22 гости (Информацията се обновява на всеки 5 минути) На Нед Фев 15, 2026 10:22 am е имало общо 6475 посетители наведнъж.