[s]:,-([/s]
Което ще рече, че човек трудно може да намери това, което търси, особено ако става въпрос за книга и то - българска. Аман от дискриминация - издават разни недомислия с тонове, а за стойностните неща много често няма място и биват оставяни на "доизчакване" - сиреч да оберат пазара(и джобовете) първо т.нар. "бестселъри", па ако се сетим, може и нещо хубаво, ама на последния ред, най-отдолу, една-две бройчици само. Е. писна ми от дебелоочие - отиваш на "Славейков", при "книжните богове" и се надяваш да намериш търсеното, надяваш се на тяхната благосклонност, дали си заслужава усилията им онова, което ти е необходимо. На тебе. Нещастният купувач, издънката, която трябва да се задоволява само с това, което се издава в най-големи тиражи. Та, стои си човека пред щанда и едва ли не умоляващо пита за творбата на еди-кой си, излязла еди-кога си, и какво получава в отговор: "Ами това го няма, никъде го няма, но аз мога да се напъна и да ти го намеря, ако си готов да "снесеш" пет пъти повече мангизи " . При което, търсещият и лутащ се в непотятните дебри на битието "човечец" взима, разбира се, кардинално решение, че "за толкова пари колка ще си купя" и с наведена глава напуска злокобното сборище на кръвопийците, душегубците и кожодерите. Свърталището на хищници и някой нещастен призрак като него, случайно мярнал се в прокобното пространство...
Е, хора, засрамете се! Не е нормално, най-малкото човешко това. ами, ще си скъсам краката, ще обиколя 30 книжарници и 2-3 борси, ще навъртя някоко телефона до някое издателство и в голяма част от случаите ще си намеря търсеното и без вашата "незаменима" помощ, о, вездесущье! Да, ама аз няма да тръгна после да ви навирам в носа придобивката си и да ви показвам колко сте жалки, нагло хилейки се на опулени и искрено тъпоумни физиономии. Не може някой да ти разправя, че, разбираш ли, 13 том от биографията на бай Крум - мотиката "С едно магаре, ще строиме икономика" била изчерпана и само точно този "някой" може да ти я намери, при пожение, че 20 метра по-нататък друг един "някой" предлага същата "изгодна" сделка(да-да, изгодна за него), а в най-близката книжарница има 10 бройки, които кротко си лежат и чаката, някой да ги вземе. Да, но оня "някой" не знае, или само се прави, щото ни мисли за слабоумни, слабоумни са пичовете с пачките, те дори като тръгнат да търсят нещо, сами не знаят какво търсят. Идиоти!
Извинявайте за тази смешна пледоария, ама ще ми погне ли някой? Опитвам се да намеря една книга - "Щури хоризонти" от Аргус. Видях я в една книжарница преди Коледа, а сега не можах да я открия. Ще съм благодарен на всякаква помощ(била, пък и моралюна, е, зависи какво разбирате под морал хе-хе ).[s]:-))[/s][s]8-)[/s]
Редактирано (01-22-03 15:30)