Начало форум Общи дискусии

Общи дискусии

Туй то! Живеем у България!

Място за обсъждане на теми, събития и публикуване на съобщения, несвързани пряко с фантастика, евристика или прогностика

Туй то! Живеем у България!

Мнениеот ermand » Сря Яну 22, 2003 9:19 am

[s]:,-([/s]
Което ще рече, че човек трудно може да намери това, което търси, особено ако става въпрос за книга и то - българска. Аман от дискриминация - издават разни недомислия с тонове, а за стойностните неща много често няма място и биват оставяни на "доизчакване" - сиреч да оберат пазара(и джобовете) първо т.нар. "бестселъри", па ако се сетим, може и нещо хубаво, ама на последния ред, най-отдолу, една-две бройчици само. Е. писна ми от дебелоочие - отиваш на "Славейков", при "книжните богове" и се надяваш да намериш търсеното, надяваш се на тяхната благосклонност, дали си заслужава усилията им онова, което ти е необходимо. На тебе. Нещастният купувач, издънката, която трябва да се задоволява само с това, което се издава в най-големи тиражи. Та, стои си човека пред щанда и едва ли не умоляващо пита за творбата на еди-кой си, излязла еди-кога си, и какво получава в отговор: "Ами това го няма, никъде го няма, но аз мога да се напъна и да ти го намеря, ако си готов да "снесеш" пет пъти повече мангизи " . При което, търсещият и лутащ се в непотятните дебри на битието "човечец" взима, разбира се, кардинално решение, че "за толкова пари колка ще си купя" и с наведена глава напуска злокобното сборище на кръвопийците, душегубците и кожодерите. Свърталището на хищници и някой нещастен призрак като него, случайно мярнал се в прокобното пространство...

Е, хора, засрамете се! Не е нормално, най-малкото човешко това. ами, ще си скъсам краката, ще обиколя 30 книжарници и 2-3 борси, ще навъртя някоко телефона до някое издателство и в голяма част от случаите ще си намеря търсеното и без вашата "незаменима" помощ, о, вездесущье! Да, ама аз няма да тръгна после да ви навирам в носа придобивката си и да ви показвам колко сте жалки, нагло хилейки се на опулени и искрено тъпоумни физиономии. Не може някой да ти разправя, че, разбираш ли, 13 том от биографията на бай Крум - мотиката "С едно магаре, ще строиме икономика" била изчерпана и само точно този "някой" може да ти я намери, при пожение, че 20 метра по-нататък друг един "някой" предлага същата "изгодна" сделка(да-да, изгодна за него), а в най-близката книжарница има 10 бройки, които кротко си лежат и чаката, някой да ги вземе. Да, но оня "някой" не знае, или само се прави, щото ни мисли за слабоумни, слабоумни са пичовете с пачките, те дори като тръгнат да търсят нещо, сами не знаят какво търсят. Идиоти!

Извинявайте за тази смешна пледоария, ама ще ми погне ли някой? Опитвам се да намеря една книга - "Щури хоризонти" от Аргус. Видях я в една книжарница преди Коледа, а сега не можах да я открия. Ще съм благодарен на всякаква помощ(била, пък и моралюна, е, зависи какво разбирате под морал хе-хе ).[s]:-))[/s][s]8-)[/s]

Редактирано (01-22-03 15:30)
ermand

Знаеш ли издателството?

Мнениеот Mag » Сря Яну 22, 2003 1:19 pm

Ако го знаеш - няма проблем. Просто звънкаш на телефона и готово![s];-)[/s]
Ако не го знаеш иди на книжната борса в Полиграфическия комбинат. Там ще намериш книгата.[s]:-)[/s]

Mag

Re: Знаеш ли издателството?

Мнениеот Mag » Сря Яну 22, 2003 1:21 pm

Хохо! [s]:-P[/s]
Пак пуснах дубъл... [s]:-))[/s]

Mag

Re: Туй то! Живеем у България!

Мнениеот Робон от Локсли » Сря Яну 22, 2003 4:04 pm

Още един, паднал от небето...
Нямат ли свършване?[s]:-I[/s]
Робон от Локсли

... ima si nachini...

Мнениеот Valyo » Чет Яну 23, 2003 8:01 am

Prijateliu, pishi na Gernerala, a.k.s. Juri Ilkov:

generala@fantastika-bg.com

i problem&t ti shte se reshi.

P.S. I v chuzhbina mnogo neshta ne se namirat - zavchera edin prijatel mi donese ot Australija dva sbornika s ranni razkazi na Greg Egan. V US gi njama tochno zashtoto razprostranitelite sa s&shtite kato v BG. Tova ne e vina samo na razprostranitelite, no po-dobre da ne zapochvam...
Valyo

Мнениеот ermand » Чет Яну 23, 2003 3:01 pm

Мерси на вси4ки за помощта. Да сте живо-здраво, ей!
Па, то си е истина, 4е падам от небето, ама по-то4но е, 4е кацам!(Е, слу4ва се някой път да се щрапосам, ама нейсе!)
Просто реших да видя какви 4удноватийки се въдят тука, кой какъв е, от добрите ли е, не е ли, кои са добрите, коъ е отзив4ив..
Абе, стига, 4е и на мене си станах досаден. Още веднаж - мерсаж![s];-)[/s][s]:-P[/s]

ermand

"Добрите'?

Мнениеот Mag » Чет Яну 23, 2003 5:46 pm

И какво значи "дбри" и какво "лоши"? По какви критерии.[s]:-P[/s]

Mag

Re: "Добрите'?

Мнениеот ermand » Съб Яну 25, 2003 12:03 pm

Ами-и-и... и аз не знам кои са "добрите" и кои - "лошите". То някой може хем да е добър, хем да е лош; тъй да се каже - с двойнствен характер. Общо-взето, дефиницията ми за "добрите" е, не тези, които са добри конкректно към мен, а към вси4ки. А какво разбирам под "добро"? Това, което човек чувства, че е истинско със сърцето, а не с разума, защото понякога той се бърка там където не му е работата(обратното, също води до неразбиране и противовес). Това е накратко.

ermand

Мнениеот Valyo » Съб Яну 25, 2003 2:58 pm

Ima edna prikazka za l&zhlivoto ovcharche...
Valyo

Мнениеот Ханко от Осеня » Нед Яну 26, 2003 3:40 am

Какво представлява това Щури хоризонти?
Ханко от Осеня

Мнениеот kopo » Пон Яну 27, 2003 5:20 am

Приемам от споменаването на "Славейков", че си от София (или поне се намираш в този град). Писането във форума предполага, че имаш (вече) представа за съществуването на клуб "Иван Ефремов".
Ако целия постинг действително не е било търсене на "добрия, лошия и тъпото копеле", почти всяка сряда в клуба може да бъде открит Александър Карапанчев - един от хората в изд. "Аргус". Съмнявам се, че сборника "Чудни хоризонти" вече се е изчерпал и в техния склад.
Поздрав

kopo

Мнениеот Ханко от Осеня » Пон Яну 27, 2003 12:30 pm

Ама той, човекът, пита за Щури хоризонти!Или според теб Щури и Чудни са синоними?
Ханко от Осеня

Мнениеот Valyo » Пон Яну 27, 2003 1:01 pm

Ako ne gresha, "Shturi horizonti" e novija sbornik na izd. "Argus" s b&lgarska fantastika, kojto se ochakva da izleze po njakoe vreme taja prolet.
Valyo

Мнениеот ermand » Пон Яну 27, 2003 4:39 pm

To4no taka. Greshkata e moya. Az naistina tarsya "Shturi horizonyi", no ne znaeh, che ne e izlyazla oshte. Ne znam kade sam bleyal ta sam se zabludil, ama - tuy to. Az sam si malko nezemen [s]:-}[/s]

ermand

Мнениеот kopo » Вто Яну 28, 2003 4:45 am

Моя грешка, не знаех че "Аргус" ще издават сборник с такова име. Останах с впечатление, че се търси нещо вече издадено.

kopo

Назад към Общи дискусии