от Мартин » Чет Яну 20, 2011 12:13 am
от bogdanov » Чет Яну 20, 2011 8:50 am
Мартин написа:Данчо,
Ще отбележа, че не съм съвсем съгласен с тебе. Не мисля, че тук трябва да строим вселенска демокрация и да се стремим никой да не си отиде обиден. Това неизбежно ще се случва и въпросът е - ще остане ли една ядка от хора, на които им е приятно да общуват помежду си (защото много вече не го правят) или ще оставим демократично абстрактната свобода на изява на всеки, който избива комплекси.
Одисей,
не знам дали се усещаш, но само в тоя форум през годините поне на три-четири (а вероятно и повече) пъти само аз съм засичал - когато се каже, представя се книга за нещо си, ти - без да са те питали - отговаряш - абе да, много исках да дойда, ама съм канен другаде и изобщо съм много зает; когато се каже - срещнахме еди-кой си писател, ти - без да са те питали - пак бързаш да кажеш - абе и аз си пия бирата с писатели и все в такива среди се движа.
И наистина не разбирам защо всеки път се включваш с такива "съвети" и "предложения за помощ". И преди съм го казвал - ако искаш да помагаш, помагай; ако не - недей да твърдиш, че ти пука, защото и без това вече всички разбраха колко зает човек си.
По темата - заключете я, защото нищо конструктивно не може да се каже; не я трийте, защото след време ще вадим интересни цитати от тук, уверявам ви.
от Goa » Чет Яну 20, 2011 9:29 am
от Мартин » Чет Яну 20, 2011 10:20 am
от bogdanov » Чет Яну 20, 2011 1:33 pm
от Nasko » Пет Яну 21, 2011 1:44 pm
от Преподобният ЦУП » Сря Яну 26, 2011 2:44 pm
Odisey написа:Генерале, преди да се изложиш повече, само ще ти кажа че това е изпълнен и отчетен проект пред Отворено общество. Това, че Чобанов не можа да се уреди с пари, си е негов проблем. Цитираният председател на Фондацията - Станислав Михайлов, после стана по царско време шеф на Агенцията за държавни вземания.
Има и други подробности, ама те не са толкова интересни, колкото примерно ядене на кисело мляко и хляб няколко години. Както казах - калта цапа и двете страни.
А мисълта ще я илюстрирам с една шопска мъдрост - "и десет лева да стане бензина - пак ще карам, и без пари да е - пак ще крада!"
П.С. Всъщност тия неща ги въртиш във форума вече май 5 година. Омръзва. Не на мен, защото рекламата винаги е полезна. И при условие, че 10 година вече поддържам не ония си работи, а голям безплатен сайт за литература, ей така за Бог да прости, остави тая работа, че все търся парата.
П.П.С Ако някога намериш обвинителния акт по делото, което са завели "Отворено общество" ми се обади. И на мен ще ми е безкрайно интересно да го прочета. Дотогава не се излагай на стари години.
от bogdanov » Чет Яну 27, 2011 12:00 pm
от Преподобният ЦУП » Пет Яну 28, 2011 5:32 pm
Odisey написа:А в едни по-добри времена /но ще се върнат те, ще се върнат/ такива като теб - направо до стената!!!
П.С. Развесели ме постинга ти. Препрочети си все пак "Чугуненият конник", желателно в оригинал.
от bogdanov » Пет Яну 28, 2011 7:16 pm
от Ендър » Пет Фев 04, 2011 12:31 am
Odisey написа:Аз като усетя, че ме набутват в лайна, както стана на Еврокона, прекрачвам и си тръгвам.
от Threed » Пет Мар 04, 2011 7:44 pm
от bogdanov » Съб Мар 05, 2011 12:22 am
Threed написа:Искам да отбележа, че не познавам никой от авторите или издателите. Това ме прави напълно неутрален в изказването ми. Моето мнение е базирано върху другите изказвания, затова може да не е оптимално обективно спрямо ситуацията… От прочетеното констатирам:
1) Odisey не търпи конкуренция…
2) Няма засегнати авторски права или нещо подобно…
3) Odisey пази хляба си (което е напълно нормално)
Но пък, от друга страна, според „Теория на вероятностите”, всяко явление протича при известни условия. Обратно, при определени условия протича някакво явление, но ние не сме в състояние да опишем всички условия, при които протича дадено явление. Тоест, е възможно да съществува и неизказани фактори, които да преобърнат правотата… Но за сега това ми е становището.
Колкото до 12т. от писмото до клуб „Иван Ефремов”, мисля, че има доста методи, чрез които да се постигне разпространение… Кратки публикации в многотиражните вестници е добра инвестиция, а и не много скъпа… Друг подход е афиширането пред литературни кръжоци, театри или здания, свързани с култура.
от Threed » Съб Мар 05, 2011 12:40 am
от bogdanov » Съб Мар 05, 2011 2:36 am
Threed написа:Не знам колко ми е „нивото на тъпотия”, но твоята явно е по- ниска от моята. А до колкото ми е известно, форомите са за това- да се изказва мнение… Ако беше прочел малко коментара ми, можеше и да асимилираш написаното.
А относно теб… Не ме разсмивай. Ти си никой! Само самочувствието ти е голямо… Съжалявам, но е така… Това, че си постигнал нещо незначително в България, не те прави велик.
от Threed » Съб Мар 05, 2011 3:01 am
от bogdanov » Съб Мар 05, 2011 3:41 am
Threed написа:Искам да отбележа, че не познавам никой от авторите или издателите. Това ме прави напълно неутрален в изказването ми. Моето мнение е базирано върху другите изказвания, затова може да не е оптимално обективно спрямо ситуацията… От прочетеното констатирам:
1) Odisey не търпи конкуренция…
2) Няма засегнати авторски права или нещо подобно…
3) Odisey пази хляба си (което е напълно нормално)
от Threed » Съб Мар 05, 2011 4:34 am
от bogdanov » Съб Мар 05, 2011 9:42 am
от ogonommo » Съб Мар 05, 2011 10:49 am
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта