Начало форум Общи дискусии

Общи дискусии

Шуро-баджанащина

Място за обсъждане на теми, събития и публикуване на съобщения, несвързани пряко с фантастика, евристика или прогностика

Шуро-баджанащина

Мнениеот Stanley3264 » Вто Ное 01, 2011 1:20 pm

Това е обществено-икономическият строй в Република България. Страна, в която за да станеш,примерно, свещеник трябва не да имаш хубав глас, не да пееш добре и не да познаваш Светото писание, а просто да имаш вуйчо владика.
С това биха се съгласили много хора, но аз съм го изпитал на гърба си. Убедил съм се, че успяваш не ако си образован, квалифициран, способен, може да си прост, ниско квалифициран, некадърен, но ако си нечие протеже - успяваш. Издигаш се нагоре.
Предложих на колегите си от последната си работа следния тест за интелигентност:

http://bg.iq-test.eu/#685376

Някои деликатно отказаха. Като в приказката "Царят е гол", стахуваха се да не бъдат разобличени. Други го решиха, но скриха резултатите. Някои ми ги показаха.
Аз ще кажа своя резултат, но честно, обещавам. Само обаче след като науча постиженията на някои членове на "Интелект" и "МЕНСА", за да сравним.
Това, че някой се е родил в един от ключовите градове в България, като например София, Провдив, Варна, а друг в дълбоката провинция, не означава, че вторият е по-прост, а просто, че не е имал същия шанс, скачал е от друг трамплин.
Stanley3264

Re: Шуро-баджанащина

Мнениеот Sephiroth » Вто Ное 01, 2011 1:37 pm

тва иска 5 лв смс, кви са тия глупости
Аватар
Sephiroth

Мнениеот bogdanov » Вто Ное 01, 2011 2:35 pm

Брачед, нещата не са толкова прости, колкото ти изглеждат.
Препоръчвам да поровиш малко на тема "12 български рода".
Може да ти станат ясни някои неща.
IQ-то пряко няма особено значение. Най-умната жена в света /по тестове на менса/, българка, наскоро пак си търсеше работа.
Защото в твоя пример има грешка. На един поп не хубавия глас е най-важното, а да е добър психолог, тъй като в малките населени места, той е човекът който решава конфликтите. Плюс това трябва да има добри мениджърски качества, за да напътства миряните.
И с интелекта е така - трябва да имаш сили да го използваш.
А за това къде си роден - само да спомена, че досегашния ни президент е роден в малко село, в къщичка с външна тоалетна.

П.С. Ето ти един отговор от съседите, но е валиден и тук:

Младеж завършва гимназия и няма желание да следва в университет. Баща му, богат политик с голямо влияние в правителствените среди, заплашва сина си:
– Не искаш да учиш мързеливецо? Ами аз не издържам паразити, така че ще работиш, разбра ли? ..
С силната си икономическа и политическа позиция бащата дърпа конците, за да намери работно място сина си.
Обажда се по телефона на Венизелос (министър на финансите):
– Вангели, помниш ли сина ми? Е, той завърши гимназия и мързелува, не иска да учи. Можеш ли да му намериш място, където да започне работа, дано междувременно му дойде акъла и реши да учи? Идеята е да се намери нещо, което ще го накара да работи здраво, не да стои и трепе мухи. Разбираш ли?
Няколко дни по-късно, Венизелос звъни на бащата:
– Намерих работа за сина ти. Дясна ръка на председателя и 20 000 евро на месец. Отлично, нали?
– Абе Венизело, ти луд ли си? Това е прекалено!Сина ми трябва да започне с по-ниска заплата!С такива луди пари това мързеливо същество? Ще стане по-лошо!
След известно време Венизелос пак се обажда:
– Приятелю, открих нещо по-скромно. Секретар на министъра. Заплатата е по-скромена, само 10,000 евро на месец.
– Неее бе Венизело. Той токущо е завършил гимназия. Не искам живота му да бъде толкова лесен при първа възможност. Искам да почувства нужда да учи, разбираш ли?
На следващия ден:
– Приятелю, намерих му място като директор на отдел обществени поръчки в Министерството на финансите и заплата ще бъде само 6,000 на месец.
– Но моля те Вангели, намери ми нещо по-скромно, нещо за 600-700 евро на месец.
– Амa ти какво говориш, това е невъзможно!
– Защоооо??????
– Защото тези места са само с конкурс и трябва да има някакво ниво и богато CV, перфектно владеене на английски език, диплома за висше образование, най-малко магистърска или докторска квалификация придобита в чужбина! Тези места са за кандидати, които желаят да полагат извънреден труд без заплащане, и разбира се да имат богат опит. Пич на тези позиции от 600 евро, не се назначава лесно !!!!!
bogdanov

Мнениеот Deyan » Вто Ное 01, 2011 6:36 pm

На този тест ли си решил да сравняваш IQ? :wtf:
Като гледам как има 0 защита от повтаряне, на неговите резултати може да се има единствено 0 доверие.

Единствената цел на сайта е да ти вземе 4.80 лв за да видиш резултата си, при това ти го пази за изненада за накрая, след като си си изгубил времето да решаваш теста.

И, като гледам, тайната ти мисъл да пуснеш този линк е да си вземеш комисионната от СМСите на баламите, които ти се вържат.
Deyan

Мнениеот Stanley3264 » Вто Ное 01, 2011 10:02 pm

Безпочвени обвинения, Деяне! Та кой, къде и кога изплаща такива комисионни? Не съм чувал до сега?
Stanley3264

Мнениеот Ивайло Иванов » Вто Ное 01, 2011 11:05 pm

A, бе... скрий се, бе!
Баси спамера!
Дали се сещаш, че говориш на бившия председател на МЕНСА - Варна?
Това, че е бивш, че се скарах с него и напуснах МЕНСА, не го прави по-малко сведущ.
— Ого! А пистолет-то не мой! Номер не такой, как у моего… Мой номер начинался с года смерти Лермонтова, а этот… с года рождения Пушкина…
Аватар
Ивайло Иванов

Мнениеот bogdanov » Сря Ное 02, 2011 10:12 am

Ох, лошо, лошо, даже как да се закачиш за Афилейт програмата не си разбрал...
Карай на шуробаджанащината - по имаш шансове.
bogdanov

Мнениеот Deyan » Сря Ное 02, 2011 12:43 pm

Ех, Stanley

Пуснал си дилърско URL за сайта.
Или най-нагло лъжеш, че не знаеш за това или си толкова тъп, че даже не си разбрал, че печелиш пари за друг дилър.
Deyan

Re:

Мнениеот Stanley3264 » Сря Ное 02, 2011 2:51 pm

Ти кое от двете си мислиш, че е?
Stanley3264

Мнениеот Deyan » Сря Ное 02, 2011 3:37 pm

Ти трябва да кажеш кое е вярното, аз няма как да знам.
Deyan

Назад към Общи дискусии