Това е обществено-икономическият строй в Република България. Страна, в която за да станеш,примерно, свещеник трябва не да имаш хубав глас, не да пееш добре и не да познаваш Светото писание, а просто да имаш вуйчо владика.
С това биха се съгласили много хора, но аз съм го изпитал на гърба си. Убедил съм се, че успяваш не ако си образован, квалифициран, способен, може да си прост, ниско квалифициран, некадърен, но ако си нечие протеже - успяваш. Издигаш се нагоре.
Предложих на колегите си от последната си работа следния тест за интелигентност:
http://bg.iq-test.eu/#685376
Някои деликатно отказаха. Като в приказката "Царят е гол", стахуваха се да не бъдат разобличени. Други го решиха, но скриха резултатите. Някои ми ги показаха.
Аз ще кажа своя резултат, но честно, обещавам. Само обаче след като науча постиженията на някои членове на "Интелект" и "МЕНСА", за да сравним.
Това, че някой се е родил в един от ключовите градове в България, като например София, Провдив, Варна, а друг в дълбоката провинция, не означава, че вторият е по-прост, а просто, че не е имал същия шанс, скачал е от друг трамплин.