Общи дискусии
от Шаркан » Чет Апр 11, 2013 9:40 pm
много по-вероятно е да ти се случи нещо друго.Мартин написа:(Много е вероятно да ме сбъркат с просяк и да ми подхвърлят някой петак или пък въобще да не ме забележат.)
никак не е, предвид това как всичко започна и се развине е ли странно как протестиращите изчезнаха отведнъж?
не. Протестирането е просия. Трябва да се върши нещо ДРУГО.сега трябва да се протестира повече от всякога
тъй де. Започва като намерение, но само действието я довършва тая вътрешна промяна.тази промяна неизбежно трябва да започне от самите нас
интересно ми е какво разбираш под "революция".Статуквото е цялата система. За да се промени тя е нужна революция
статуквото е самото наличие на такава система.Статуквото е мракобесието на съдебната ни система.
и ако изберем по наистина заслуги - какво ще се промени принципно?Всички ключови постове в съдебната система бяха раздадени по „заслуги”
и светци да сложиш, остават самите институции. Проблемът е системен. Тоест в самите институции, в тяхното наличие.Доказани мошенници оглавиха съдилищата, прокуратурата, висшия съдебен съвет, конституционния съд
дебилизъм от чия гледна точка? От святата и наивна вяра, че парламентът СЛУЖИ ЗА НЕЩО?Статуквото е дебилизма на българския парламентаризъм.
съвестно и добре платено.Те съвестно изпълняват задачата, за която са напъхани там.
Това е моделът на капитализма. С малко по-просташка местна форма, но съдържанието е същото както навсякъде по "развития свят".Статуквото е моделът на българския бизнес.
хубаво я. Развъдник на едрия бизнес. Същата схема, същият модел.В същото време сички се обявяват в подкрепа на дребния и средния бизнес (?!?), но изглежда никой не знае, какво точно означава това. Ама пък звучи хубаво.
съвсем закономерно пропадане.Статуквото е пропадъкът на българското образование.
И по мое време бяха такива. И?Ако не сте забелязали, учителите вече са станали (преобладаващо) нечленоразделни.
а що е "гражданско общество"? По либералната дефиниция - ПАРТНЬОР и "коректив" на властта.Тази образователна система ражда гласоподаватели и електорат, но не и гражданско общество.
следствие от "пазарната икономика" (капитализма и нужната му за охрана държавност). Свободата на словото е привилегия на платежоспособните и властимащите.Статуквото са купените журналисти и социологическите курви.
що е "духовност"?Статуквото са бездуховните ни духовници.
дребен кахърСтатуквото са и вкретенените (а понякога и платени) форумджии, които разбират от всичко и плюят по всеки, но по възможност - анонимно.
тъй де.Статуквото е моделът, по който живеем всички ние
тога се получава, че отправяш празни призиви.Всичко това е статуквото. Всичко това накуп. И то трябва да се премахне накуп. И затова е нужна Революция (което пък си е чиста утопия).
да започнем "от себе си" с какво конкретно?Да започнем от себе си и да стигнем до онези, „Невидимите”.
и да сложим нови машинисти в локомотива? И той да не би да литне поради смяната на екипажа?точно тях трябва да изличим.
конкретно - как?Разкарайте ги!
тоест много шум за нищо, след като се вкарахме в коловоза, в който "ТЕ" са силните.останалите ще се приберем пак по къщите си и ще чакаме ... изборите
от Ивайло Иванов » Пет Апр 12, 2013 1:48 am
от Шаркан » Пет Апр 12, 2013 8:39 am
от Шаркан » Пет Апр 12, 2013 8:54 am
не съм впечатлен.Джордж Сантаяна. Скептицизм и животная вера
ха!Strely_falangi.pdf
от Шаркан » Пет Апр 12, 2013 9:44 am
от Ивайло Иванов » Пет Апр 12, 2013 9:56 am
от Мартин » Пет Апр 12, 2013 12:01 pm
от Шаркан » Пет Апр 12, 2013 1:11 pm
има.Мартин написа:@ШарканНяма за какво да съжаляваш ... няма и особено значение.
утопия е нещо, което го няма. Но не задължително невъзможно, защото ВСИЧКО на времето е било несъществуващо, вкл и Вселената.Приеми, че двамата с теб подхождаме с огромна доза утопичен идеализъм
ако ползваш терминологията на противника, със сигурност и ти няма да се разбереш. Защото тази терминология е създадена за нуждите на демагогията.само че ползваме различен речник, поради което е почти невъзможно да се разберем
това твърдение се нуждае от по-убедителна обосновка, отколкото предполага началното допускане за "лошата човешка природа".Проблемът никога не е в системата. Проблемът винаги е в хората. Хората правят системата, а не системата - хората.
ако тя не бъде съпроводена от действия, кел файда? Седим и чакаме всички да се "осъзнаят"?Революцията трябва да бъде в нашето собствено мислене.
а ти какво очакваш? НИкой да не реагира? Вкл критично, враждебно, пренебрежително, солидарно и т.н.Но след като тук цъфна армията на фалангиста, ситуацията тотално се забатачи.
аха.В резултат на което не виждам причини постът да седи повече.
ние продължаваме да живеем в нейната доразвита версия, само че без прагматизма на римляните, който донякъде е правил нещата поносими (ако ще вярваме на историците).Римската република
от Шаркан » Пет Апр 12, 2013 1:19 pm
най-малкото би трябвало да седи, за да не остава нечия чужда гледна точка като единствена ИСТИНА.не виждам причини постът да седи повече
от Мартин » Пет Апр 12, 2013 2:57 pm
от Ивайло Иванов » Пет Апр 12, 2013 7:03 pm
от Шаркан » Пет Апр 12, 2013 10:45 pm
думите отлитат, написаното остава.Мартин написа:Ех, Шаркане,
На живо ще се видим и ако имаш желание - ще поговорим. Това тук е безсмислено дърляне.
не повече, ни по-малко от теб.За Вселената не знаеш НИЩО
пикнята какво е? не-материя? хихик.да ти пикая на материята
напротив, признавам го. И го констатирам неявно в целия си предишен пост към теб. Постарах се да го кажа по-разбираемо, след като не искаш да положиш усилие да вникнеш - твоя работа.С терминологията имаме проблем и според мен той е повече в теб, но не виждам как ще си го признаеш
там е работата, че не са очевадни.Допускане за лошата човешка природа??? Ама че си наивен утопичен идеалист. Това не е допускане, а факт.
всъщност, развях го. Не дойде Сидеров, дойдоха милитантите му и пребиха хората около мен, повечето удари в моя посока ги отразих.това е все едно ти да развееш байрака пред Кристал
пробвай.На теб не ти ли се струва странно, че на мястото на изтритата тема могат да се сложат десет други различни теми и последващите коментари пак толкова ще звучат "по темата"? Искаш ли да го пробвам?
значи, че е наложена поради неорганизирана съпротива срещу нея. Махни репресивните органи и практики (официални и тези на групировките, например като им противопоставиш противосила) - и ще оцелее само онова, което е естествено да бъде следвано доброволно.Само за Римската Република си прав. Но и там си противоречиш. След като живеем в нейната доразвита версия, значи е оцеляла. Нали?
от Екселенц » Съб Апр 13, 2013 1:22 am
от Мартин » Съб Апр 13, 2013 2:14 pm
от Goa » Съб Апр 13, 2013 2:41 pm
от Шаркан » Съб Апр 13, 2013 7:56 pm
остроумно.Мартин написа:Пикнята е удар по врага с неговите камънив материалния смисъл на думата.
не ти и трябва очевидно. Не разбрах, че това дето го постна не било твое.Наистина не искам да положа усилие да вникна в някои твои изказвания.
трябва ли?Но ако трябва да се заяждам
с наличните към този момент сили - толкоз. На мен този факт ми е постоянен трън в задника.ще отбележа, че и вие/ти повече "анализирате" в анархо-форумите, отколкото да сте свършили нещо полезно.
от блога ми например.За случката с милитантите не знаех (а и откъде?)
не е за първи път.Удовлетворен ли си от резултата?
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта