Начало форум Общи дискусии

Общи дискусии

2 юни: Национален протест „Оставка за кабинета „Орешарски“

Място за обсъждане на теми, събития и публикуване на съобщения, несвързани пряко с фантастика, евристика или прогностика

Re: 2 юни: Национален протест „Оставка за кабинета „Орешарски“

Мнениеот bogdanov » Пет Ное 22, 2013 8:14 pm

alexandrit написа:* * *

Богданов: < Моля, ако има действащ модератор в тоя форум, да затвори тази тема. >

Я, ЗАЩО все заради тебе, самотни букварю, и заради твоите простотии трябва да се затваря още една тема? Темата, отворена от Кал, е много актуална и интересна и аз апелирам да не се пипа.

ЧИСТО И ПРОСТО ако има действащ модератор, той трябва да те банва, защото пречиш на нормалното общуване тук.

ПЪК И Кал ти го каза много ясно: „Разкарай се от тази тема” и „Махни се”. Иди после разправяй, Богданов от „Буквите”, че не си тежък медицински случай. Ще ти повярва само твоята психоложка – просто защото ти е съдружничка...

Махай се оттук бре, графоман. То бива завист и омраза, ама ти се оливаш. Не се излагай на стари години, ставаш смешен вече. Да съм ти се месил в графоманщините дето ги пускаш по всички теми някога?
Сега ще кажа нещо, което вероятно няма да разбереш, но дано те замисли - Кой си ти и с какво освен, че беше солташак на Икономов си известен и имаш някакво право да ми държиш сметка?
И не замесвай Буквите, нито веднъж не съм ги споменавал в този форум последните години.
bogdanov

Мнениеот Ивайло Иванов » Пет Ное 22, 2013 9:33 pm

Кал написа:Иво, мерси. (Няма откъде да знам тези неща – досега споделял ли си ги някъде наоколо, или въобще онлайн?)

Понеже тичам в момента – само за „Дюн“ ще ти препратя причините да не ми се чете. (Но продължавам да търся причини да МИ се чете. ;))

Имаме една обща позната, на която съм разправял това-онова. Ако имаш контакт с нея - питай я, може и да помни нещо. Сещаш се коя е. :wink:
А онлайн се притеснявам да говоря за това - защото имам един голям грях пред България, българския национализъм и добрия си приятел д-р Иван Георгиев, да му е лека пръстта: макр и за кратко, повярвах на Волен Сидеров. :sad:

Между другото, "Дюн" може да е истински наръчник за това как се променя Система. В линка, който ми даде, glishev ти е постнал златни цитати. :smile:
— Ого! А пистолет-то не мой! Номер не такой, как у моего… Мой номер начинался с года смерти Лермонтова, а этот… с года рождения Пушкина…
Аватар
Ивайло Иванов

Мнениеот alexandrit » Пет Ное 22, 2013 10:24 pm

■■■

Богданов: < И не замесвай Буквите, нито веднъж не съм ги споменавал в този форум последните години. >

А ЗАЩО да не замесвам буквите? На всички тук отдавна е ясно, че освен буквите ти не знаеш нищо друго. Като първолачетата си. В този смисъл, не в друг!, наистина си много млад и зелен. За правопис при тебе, разбира се, не може и да се говори. Още е твърде рано...

НЕ СИ ГИ бил споменавал в този форум последните години? Ха-ха! :) А кой направи епигонската поредица „Нова българска фантастика” и се опита да ни проглуши ушите с нея – тук, в Ефремовския форум, където те търпят по все още неизвестни причини? Отговорът е един-единствен: Иван Богданов от „Буквите” направи тази епигонска поредица.

Богданов, наистина е по-добре да не споменаваш „Буквите”, защото просто НЯМА С КАКВО СВЯСТНО.

P. S: А може ли да постваш тука един списък от нещата, за които трябва да ти завижда някой в нашия форум? (И не пий повече ракия, преди да го постваш, чуваш ли? Впрочем – и с ракия, и без ракия – все тая, защото никакви хапчета не ти действат, колкото и редовно да ги вземаш...)
Аватар
alexandrit

Мнениеот bogdanov » Пет Ное 22, 2013 10:43 pm

Слушай боклук такъв, имам диабет и от години не пия.
Като се търпят пасквили като твоя в тоя форум, явно че ще е на това положение.
Вземи преброй за цялата му история дали някой е напускал толкова свои текстове колкото теб. Теб изобщо в някой друг форум изобщо пускат ли да те да публикуваш?
Всъщност нямам какво повече да кажа. Кофти е да си станал на години за пенсия и да няма с какво да те запомнят.
Ако някой има въпроси за е-книги и книгоиздаване може да се включа. Графоманствайте си на воля.
Баси, мислех си, че професионалния безработен Наско Славов е дъното, ама той имаше сериозна обща култура. А ти си много зле.
bogdanov

Мнениеот Ивайло Иванов » Пет Ное 22, 2013 10:47 pm

Ало, ало, ало...
Извади пръстите си от електрическата розетка.
— Ого! А пистолет-то не мой! Номер не такой, как у моего… Мой номер начинался с года смерти Лермонтова, а этот… с года рождения Пушкина…
Аватар
Ивайло Иванов

Мнениеот Кал » Съб Ное 23, 2013 12:12 am

bogdanov:

Моля те, спри да пишеш в тази тема.

Направи го и за свое добро, и за спадане на общите нерви във форума. Изпълни поне веднъж обещание, което си дал.

Вече не го казвам язвително или уязвително. Стана ми мъчно, като разбрах за диабета. (Имам такъв проблем в рода.) Но нито ти, нито аз, нито някой наоколо става по-здрав, когато ^^^това^^^ продължава.

- - -

Иво, да си кажа и аз „откъде идвам“:

Двата „граждански резултата“ (по горната дефиниция) с най-масово значение, за които съм допринесъл лично и с най-много усилия и време, са:

1. Приемането на мрежата от защитени територии „Натура 2000“ в пълния ѝ 33-процентов вариант (а не орязания от Мин-съвет 20-процентов) през 2008 г., след близо едногодишна кампания на природозащитното движение през 2007 г.

2. Писането и прокарването на Закона за ГМО през 2010 г. – бях участник в гражданската група от 60-ина човека, която се занимаваше с това + модератор на дискусионната листа.

Другите ми обществени дела са по-локални (или конкретният ми принос е по-малък).

За да мога да приема съвет/идеология/план за оправяне с чисто сърце и отворен ум, ми е нужно събеседниците ми също да имат опит и успехи зад гърба си. (И да забравят за избуялата отново думичка „фалометрия“. Нямам време за фалометрия; участвам в дискусии само ако може да свърша работа; или да науча нещо смислено.)
Аватар
Кал

Мнениеот Ивайло Иванов » Съб Ное 23, 2013 12:21 am

Опит имам, Кал. Виж - успехите ми в това поприще вече са въпрос на гледна точка. Опитах се да играя срещу Системата по нейните правила. И в края на краищата - загубих.
Затова и нищо не те съветвам, Кал.
Освен едно: да прочетеш "Дюн". :wink:
Аватар
Ивайло Иванов

Мнениеот bogdanov » Съб Ное 23, 2013 2:13 am

Съвсем конкретно - не ми харесва агитацията ти в този форум, но от друга страна мога просто да не чета темата. Всички присъстващи са пълнолетни и могат сами да си направят мнение по темата. Още повече, че ти реално не можеш да влезеш в диалог и да приемеш чуждо мнение.
bogdanov

Мнениеот Ивайло Иванов » Съб Ное 23, 2013 2:39 am

Моята агитация?
Но в тази тема агитирам най-вече Калин - да прочете една хубава книга. :wtf:
Аватар
Ивайло Иванов

Мнениеот bogdanov » Съб Ное 23, 2013 12:27 pm

Ивайло Иванов написа:Моята агитация?
Но в тази тема агитирам най-вече Калин - да прочете една хубава книга. :wtf:

Извинявам се, в тази тема съм говорил само с Калин. Съжалявам, че не съм пояснил в последния постинг.
bogdanov

Мнениеот Кал » Съб Ное 23, 2013 6:51 pm

bogdanov написа:... но от друга страна мога просто да не чета темата.

А така. Да си дойдем на думата. :)

Спойлер:
(Препоръчвам ти и да не плашиш Сашо какво ще му направиш, ако кажел още една дума за теб или за фондация „Буквите“. Някак си не стои пълнолетно ти да приказваш каквото и за когото ти щукне, а да очакваш от другите да щадят тебе... Но това вече е за другата тема.)
Аватар
Кал

Мнениеот bogdanov » Съб Ное 23, 2013 9:57 pm

Кал написа:
bogdanov написа:... но от друга страна мога просто да не чета темата.

А така. Да си дойдем на думата. :)

Спойлер:
(Препоръчвам ти и да не плашиш Сашо какво ще му направиш, ако кажел още една дума за теб или за фондация „Буквите“. Някак си не стои пълнолетно ти да приказваш каквото и за когото ти щукне, а да очакваш от другите да щадят тебе... Но това вече е за другата тема.)

Препоръчвам ти да не препоръчваш. Не си ми на годините, килограмите и образованието. Честит седми блок и продължавайте с протеста. Молба, не препоръка - нека да е само тази политическата тема в този форум.
bogdanov

Мнениеот Goa » Вто Ное 26, 2013 10:03 pm

Не е хубаво така хитро да използвате заетостта на модератора и пак да нацвъкате някоя тема в тоя многострадален форумец :problem:
Аватар
Goa
Модератор

Предишна

Назад към Общи дискусии