Начало форум Общи дискусии

Общи дискусии

Форумът на клуба

Място за обсъждане на теми, събития и публикуване на съобщения, несвързани пряко с фантастика, евристика или прогностика

Re: Форумът на клуба

Мнениеот Шаркан » Пон Яну 13, 2003 4:23 am

да, хубаво би било да има режим на "пълен преглед".
Абе... пожелания - много ;)

Шаркан

Мнениеот Шаркан » Пон Яну 13, 2003 4:25 am

опа... то било кръстено "плосък изглед"... уф, кофти, че няма начин да си редактираш мнението - виж какви гафове стават... :(

Шаркан

Мнениеот Йордан Янков » Пон Яну 13, 2003 5:34 am

Търпение Шаркане, работи се по въпроса. Секцията [b]За нас [/b] ще бъде преработена. [s]:-)[/s]

Метаморфи от всички Вселени - обединявайте се!
Аватар
Йордан Янков

Re: Ха!

Мнениеот * » Пон Яну 13, 2003 8:52 am

[s]:-}[/s]
Не каз-вам! Ен-то-иц-ия, Магси[s];-)[/s],,,
*

Мнениеот Валерия » Пон Яну 13, 2003 2:32 pm

[s]:-))[/s]И така - първият банер водещ към fantastika-bg.com е в мрежата!

Надявам се да ви хареса и да е от полза![s]:-))[/s]
Валерия

Re: Малко и правописа

Мнениеот Валерия » Пон Яну 13, 2003 2:40 pm

Мерси! Така наистина стана много по-добре![s]:-)[/s]
Валерия

Мнениеот Nasko » Вто Яну 14, 2003 4:00 pm

Валерия, нещо не разбирам[s]:,-([/s] Не видях нищо приличащо на нашия банер[s]}:-(([/s]
Nasko

Мнениеот Валерия » Вто Яну 14, 2003 6:07 pm

[s]:-o[/s]
Не може да бъде!

Със сигурност е там още от вчера ( вече онзи ден )! - 3-тия от горе на долу - може би не си изчакал да се зареди.
[s]:-I[/s]
Ако пак не се появи - натисни няколко пъти Refresh - компютрите понякога си правят каквото си искат...
[s];-)[/s]
Валерия

Мнениеот Bogdanov » Сря Яну 15, 2003 12:04 pm

Не е лошо да се направи директен линк до форума
може би http://forum.fantastika-bg.com
или в най лошият случай http://www.fantastika-bg.com/forum

Bogdanov

Мнениеот Йордан Янков » Сря Яну 15, 2003 12:38 pm

Къде да се направи този директен линк?

Аватар
Йордан Янков

На добър час!

Мнениеот Goa » Сря Яну 15, 2003 1:01 pm

[s]:-)[/s][s]:-)[/s][s]:-)[/s]
И ще помагаме с каквото можем, ако ни се прииска [s]:-P[/s]

Аватар
Goa
Модератор

Мнениеот Afala » Сря Яну 15, 2003 4:31 pm

Опа, ха и аз във форума! [s]:-))[/s]
Значи, веднагиж ще рекна, че още таз вечер (сиреч първата сряда на появата ми на клуб, макар и за малко) се намериха лица, които да ми се оплачат, че ме нямало във сайта на клуба, щото други лица не ме мислели за клубен член и ми били обидени, пък другите лица ме дръпнаха встрани и ме поканиха да разгледам сайта и да поучаствам в творците в него...
Та, ако се споразумеем с въпросните други лица (за заплащането, условията и прочие [s]:-}[/s][s]:-o[/s][s]:,-([/s] и [s]:-))[/s]), явно скоро ще ме има тук.
Опа, [s]:-o[/s], извинявайте за проявата на носонавирване (ъъъ, не виждам такава картинка, но ей туй ще свърши работа [s]:-P[/s]), обаче който не знае, че съм прасната в клавиатурата [s]}:-(([/s], просто да не ми обръща внимание. Таквоз, (липсва картинка и за смутено момиченце, което засрамено рови с обувчица в прахта), аз съм си прасната в клавиатурата и толкоз.

Afala

Мнениеот Bogdanov » Чет Яну 16, 2003 3:06 am

Ами аз съм написал в постинга
Сега за да се стигне до форума всеки път трябва да се минава през сайта
Хубаво е да се изнесе на поддомайн

Bogdanov

Мнениеот Borko » Чет Яну 16, 2003 4:00 am

Линк директно към форума :
Borko

Мнениеот Bogdanov » Чет Яну 16, 2003 4:05 am

Dobre de
tolkowa li e trudno da se naprawi folder Forum
i vutre index.php da otwarq pindex.php
ili naprawo da se smenqt imenata
togawa linka ste e http://fantastika-bg.com/forum

Izvinqwajte che az trqbwa da vi ucha na programirane:(
vsusnost na men mi e vse taq
no se borim za masovost
a masoviq chitatel ne e mnogo komp\tyrno gramoten

Bogdanov

Мнениеот Йордан Янков » Чет Яну 16, 2003 6:30 am

Между другото тебе те има ето [url=http://fantastika-bg.com/fenternet.php?rid=10&mesec=11&godina=2002&menu=5&id=1]тук[/url] [s]RULES[/s], но явно лицата не са си дали труда поне да пуснат един сърч на сайта или пък всичко е в това, че все още те няма в пантеона на славата[s];-)[/s]. Аз не отговарям за въпросния пантеон, нито пък съм в течение на последните новини около преговорите ти с другите лица относно заплщанията, условията и т.н. [s]8-)[/s]

Аватар
Йордан Янков

всичко е в това

Мнениеот Lady » Пет Яну 17, 2003 2:39 am

че Афала не трябва да е така забутана, че да я намират само със сърч!

Впрочем никой не обвинява теб, а и никой не отправя конкретни обвинения, хората просто недоволстват....
Lady

oshte razdeli

Мнениеот Valuo » Съб Яну 18, 2003 4:37 pm

Proshtavajte, no tova e copy-paste ot kluba v dir.bg:

===================================================================

Predlozhenija za razdeli:

- novini: novi knigi i filmi, godishnini, kon-ove, kalendar na predstojashtite s&bitija, etc.

- biblioteka: tekstove s&s s&glasie na avtorite; vseki tekst s 2 izrechenija anotacija, napr. tova e kosmicheska opera, uzhasi... Razdel za recenzii i publicistichni statii.

- istorija na fend&ma: bibliografija na NF, izizala v B&lgaria; spomeni na vidni i ne chak tolkova fenove, galerija s&s snimki ot kon-ove, statii ot pechata, otrazjavashti minali kon-ove.

- konkursi - uslovij, srokove, adresi za kontakti

- vr&zki k&m stranici, predstavljavashti interes.

- hostvane na stranici na b&lgarski pisateli, izdatelstva, prevodachi (oformlenieto e tjahno delo)

- specialni razdeli, napr. po povod na predstojashtija Evrokon.

- spravochnik: adresi na izdateli, avtori, prevodachi

- forum, kojto potencialno da izmesti toja klub.

Zad&lzitelno e stranncata da e s leka grafika, zashtoto povecheto fenove njamat b&rzi vr&zki. :(

Izvinete za latinicata. :(

==============================================================

Povecheto ot neshtata tuk veche gi ima, no ne vsichki.
Valuo

Re: oshte razdeli

Мнениеот Йордан Янков » Пон Яну 20, 2003 3:37 am

Наистина повечето неща за които ги пишеш ги има тук, други ще се появят, но е безмислено да повтаряме информацията от други сайтове или пък да се опитваме да изземем инициативата на другите клубове в България. Вярно е, че повечето от тях са създадени с помощта на клуб Иван Ефремов, но мисля че е по-добре всеки да се представя сам себе си по начин, който е най-близък до него. Опитахме се да направим модел и да дадем пример, но далеч сме от мисълта, че сме единствената и най-добрата възможна форма на клубен сайт. От друга страна, доколкото знам, фондация Фантастика също прави сайт и много неща биха били по-подходящи да присъстват там, отколкото тук.

Аватар
Йордан Янков

Re: Форумът на клуба - защо е бавен

Мнениеот bsb_2 » Пон Яну 20, 2003 6:32 am

Форумът, общо взето, ми харесва. Макар че и аз поддържам някои вече изказани мнения, като например това за увеличаване на ширината на полето, в което се пише. Така като гледам, има достатъчно пиксели от двете страни, така че да се разшири, без да се излиза от 800х600.
Честно казано, не разбирам защо трябва да седят бутоните отляво за навигация в сайта, докато сме във форума. Не е ли по-добре да се разшири неговото пространство, а някъде да се добави една връзка "Обратно към сайта" и толкова?
А това, че форумът е бавен, е доста изнервящо. Причината е простичка. При показването на едно-единствено съобщение се зареждат най-малко 80 КБайта - да, осемдесет! И това - за всяко съобщение. За сравнение - в dir.bg едно съобщение, когато темата е по-дълга, отнема 10-15 КБайта. Е, наистина, в дир-а се използват фреймове, което си е гадно нещо. Но съм сигурен, че може да се облекчи форумът и без фреймове.
За протокола - използвам двуканален ISDN, така че не ми е проблемът скоростта на линията. Сървърът, според моя браузър Opera, рядко подава над 4КБайта/сек. Сами можете да сметнете колко време се точи 80 КБайта страница.
И една важна забележка - пише се "иЗглед", не "исглед".
Горните забележки няма да ме спрат да посещавам форума и ви поздравявам за добрата идея и реализацията.

Боян
bsb_2

ПредишнаСледваща

Назад към Общи дискусии