Начало форум Общи дискусии

Общи дискусии

Форумът на клуба

Място за обсъждане на теми, събития и публикуване на съобщения, несвързани пряко с фантастика, евристика или прогностика

Re: Форумът на клуба - защо е бавен

Мнениеот Йордан Янков » Пон Яну 20, 2003 6:59 am

По принцип не зареждаш 80 kb, а много по-малко, тъй като картинките би трябвало да са кеширани (осен ако си изключил кеширането на уеб страници). Проблемът по-скоро идва от това че сайта все още се хоства извън България, а за натам връзките не винаги са добри (дори ако ти самият имаш бърза връзка). За ширината на полето и интефрейса ще си запазя правото да не се съглася, още повече, че по-широкото поле по принцип не ти дава никакво предимство, но със сигурност затруднява четенето и възприемането на дълги текстове (не случайно във вестниците и списанията колоните с текст не се правят с ширината на цялата страница).

Метаморфи от всички Вселени - обединявайте се!
Аватар
Йордан Янков

Re: Форумът на клуба - защо е бавен

Мнениеот bsb_2 » Пон Яну 20, 2003 7:50 am

Точно толкова зареждам - току-що направих още една проверка. Първо View Source, после записах текста като текстов файл - размер 84 249 bytes. Картинките са си кеширани, пък и те са не повече от 30 КБайта. И все пак да не забравяме хората с dial-up, който рядко вдига над 4 КБайта/сек.
Трудно ми е да анализирам защо е толкова голямо, а и нямам много време в момента. Една от причините е дървовидният изглед, по-точно изчертаването на дървото. В дир-а няма изчертаване, което наистина е по-неудобно, но пък не се налага за всяка чертичка да се изписва HTML-tag, който е по-голям от самата картинка.
Не ме разбирайте погрешно - аз съм твърдо "за" дървовидния изглед, според мен плоският е труден за употреба и с ограничена приложимост.
Още нещо - струва ми се, че би било по-удачно, ако отговорът е непосредствено под мнението, на което се отговаря. В момента дървото стои между тях и е доста неудобно да гледаш на какво точно отговаряш.
Да, за ширината на текста за четене си прав, наистина ако е по-широко от сегашното, няма особена полза. Но за полето за въвеждане - може би все пак да е широко колкото крайния текст.
В крайна сметка дизайнерът решава за изгледа, ние само предлагаме.

Боян
bsb_2

Една забележка

Мнениеот Mag » Пон Яну 20, 2003 11:52 am

Отидох да погледам картинки.
Цъкнах с мишката за да я видя с висока резолюция.
Отвори се нов прозорец. Най-отдолу пише "Затвори прозореца". Кликнах. Появи се панел с Yes и No. Без да искам кликнах No. Картинката се затвори но не и браузъра - влезнах в началната страница с 2 отоврени браузъра на сайта.

Mag

Re: Една забележка

Мнениеот Йордан Янков » Пон Яну 20, 2003 12:45 pm

На всички картинки ли прави така или само на някоя? Опита ли дали се получава същото при друг художник?

Метаморфи от всички Вселени - обединявайте се!
Аватар
Йордан Янков

Комай на всички

Мнениеот Mag » Пон Яну 20, 2003 1:06 pm

На Дамянов, Николов и Литов проверих. И на тримата става това.

П.П. Извинявай - не го прикачих където трябва. Грешката си е моя.

Редактирано (01-20-03 19:11)
Mag

Re: Комай на всички

Мнениеот Borko » Пон Яну 20, 2003 1:47 pm

С какъв броузер го гледаш. Броузер и версия.
Borko

IE5

Мнениеот Mag » Пон Яну 20, 2003 3:45 pm

Но има още един "бъг": сложено е едно "запомни" (във "вход") ама не помни - амнезия го е обхванала. [s]:-P[/s]
Трябва да се логна с "Вход" и тогава мога да пиша мнения с "партизантското" си име...[s]:-)[/s]

Mag

Предишна

Назад към Общи дискусии