Начало форум Електронни книги

Електронни книги

е-Книги

Информация за е-книги, четци, формати и прочие

Re: е-Книги

Мнениеот Йордан Янков » Пон Окт 25, 2010 8:07 pm

Sephiroth написа:Данчо, нещо не работи в сайта на е-книги формата да оставяш коментар за дадена книга, дава грешка.

Ако пускаш коментара с по-малко от 100 символи дава грешка.
Метаморфи от всички Вселени - обединявайте се!
Аватар
Йордан Янков

Мнениеот Sephiroth » Вто Окт 26, 2010 9:34 am

Аха, ясно.
Аватар
Sephiroth

Мнениеот Йордан Янков » Сря Окт 27, 2010 8:47 am

Някой да е срещал в нета хубава рецензия/отзив/мисли за "...територия, недокосната от позори" на Агоп? Някой да иска да каже нещо за нея? Готова е за публикация при нас, но добре е да има нещо различно от формално представяне.
Аватар
Йордан Янков

Мнениеот Lazy » Пон Ное 08, 2010 6:02 pm

На "Къртицата" й го няма пидиефчето...
Lazy

Мнениеот Sephiroth » Чет Ное 18, 2010 10:24 am

EксПешо, нещо не ми прие паролата за да се логна в сайта. Поисках нова, изпрати ми код на имейла - не го приема...
Аватар
Sephiroth

Мнениеот Йордан Янков » Чет Ное 18, 2010 10:41 am

Sephiroth написа:EксПешо, нещо не ми прие паролата за да се логна в сайта. Поисках нова, изпрати ми код на имейла - не го приема...

Хм, да не би да си се логвал с фейсбук профила си? Опитай с него пак. Ако пак имаш проблеми ми пиши на пощата.
Аватар
Йордан Янков

Мнениеот Sephiroth » Чет Ное 18, 2010 12:52 pm

Да, точно с него се логвах. Сега с него логването става през фейсбук, но другото не работи. Нищо, ще използвам фейсбукското.
Аватар
Sephiroth

Мнениеот alvin » Вто Яну 04, 2011 9:06 pm

Аз успещно прехвърлих 3 от закупените 4 книги на Kindle-a, няма грешка. Calibre ги конвертира в .mobi, чете се лесно и приятно. Много лесно и много приятно :shifty:
Единствено книгата на Чолаков не я прехвърлих, защото такава опция няма. Аз съм си платил за нея, но няма да я чета на екран, това е мъчение. (което ме подсеща, че освен пиратите, които четат без да са платили, има и едни кръводарители, които са платили, но не четат :wink: )

Със "Сезонът.." на Васко Велчев имаше проблеми с таговете - заглавие, автор и прочие стояха някак никак, наложи се ръчно да въведа информация, за да стои прегледно в рийдъра.

exPesho, всички западни книжарници предлагат безплатни книги с изтекли права - Джек Лондон, Уайлд и т.н.
Нещо подобно не можете ли да направите с някои български класици? Вазов и Ботев са общи, нали? :shifty:
палатков лагер за пингвини - анималистична фантаcтика
Аватар
alvin

Мнениеот robinofloksli » Чет Яну 13, 2011 5:49 pm

alvin написа:exPesho, всички западни книжарници предлагат безплатни книги с изтекли права - Джек Лондон, Уайлд и т.н.
Нещо подобно не можете ли да направите с някои български класици? Вазов и Ботев са общи, нали? :shifty:

Предлагано му е многократно. Не ще.
Да не се взема насериозно...
Аватар
robinofloksli
Модератор

Мнениеот Goa » Чет Яну 13, 2011 7:09 pm

Това може да се направи чак когато работещите за сайта реализират някаква печалба и имат свободно време за подобни безплатни дейности. Понеже си иска доста труд, за да се реализира.
Аватар
Goa
Модератор

Мнениеот alvin » Съб Яну 15, 2011 12:52 pm

Гоа, не си прав.
И не заповам така, за да се заяждам, чети по-долу и ще видиш, че наистина не се.
Всичките ми наблюдения въху е-книги.нет досега са изцяло като потребител, но всички знаят, че симпатизирам на 100%.

Да въртиш бизнес е динамична работа, понякога е неъзможно да определиш кое е кон и кое - карета, та да знаеш как да ги подредиш. Често се носят 100 дини под една мишници. А когато стартираш, мускулите са слаби, а дините - много и най-различни сортове.
Имаме значи един сайт, който прави нещо много ново за нашия пазар. Засега заглавията са десетки. Пари за реклама още няма, защото продажбите сигурно не са ударили тавана. Истински PR (а не паркетни клюкарщини тип Евг. Минчев) всъщност няма - аз поне не съм усетил да се работи активно с медии, да се следва стратегия за налагане на марка и идентичност. Т.е. - работата с публиките (всякакъв род публики) е.. слаба, да речем.
И точно в тоя момент една поява на всички Вазови неща, или пък на целия Ботев, би изиграла страхотна роля. Ще концентрира говорене, посещения, вглеждане в тоя сайт. "Абе, какво е това е-книги.нет, там май освен да си дръпнем Ботев за класната работа, може да си четем и нови романи, а?". Т.е. - за мен това предшества забогатяването, свободното време и качването на неща за кеф.
Някой съмнява ли се, че ако няколко български класици могат да се намерят свободно онлайн, в няколко формата за всички рийдъри, това няма да се появи в 20 онлайн медии, 10 хартиени, 2 ефирни и 100 блога? В момента пазара обича такива неща. А знаеш ли колко посещения ще има на сайта след такива публикации? И какво ще стане, ако учениците (те са истинския таргет, според мен - хора, които са на "ти" с онлайн нещата и все още не заспиват като четат) заобсъждат сайта помежду си?
Говоря като лаик, разбира се. Според мен това е възможност, не бива да се пропуска.
Аватар
alvin

Мнениеот Goa » Съб Яну 15, 2011 1:16 pm

За правота в случая ми се струва неуместно да се говори, тъй като няма изказано никакво твърдение. Всичко е в сферата на предположенията, вкл. това, което си написал по-нататък. Лично на мен ми се вижда нереализуемо по всички линии, но това е без значение и няма общо с правотата/неправотата. А и аз не съм от екипа на сайта, така че няма защо да се обръщаш към мен :).
Аватар
Goa
Модератор

Мнениеот alvin » Съб Яну 15, 2011 1:30 pm

E, аз побутвам самара, пък да се сеща магарето.. :problem:

Иначе е реализируемо.
Аватар
alvin

Мнениеот bogdanov » Съб Яну 15, 2011 4:12 pm

Съвсем накратко /и за последно/ защото наистина искам да имаме конкуренция.

За да може да се разработи подобен сайт, той се нуждае от организирана група любители на литературата, които да му бъдат начални потребители.
И докато зад Книгите.бг стоят много посетители на Буквите, а зад Издателска къща "Мак" /примерно/ стоят почитателите на издателството, то за Е-книги.нет стои основно оцелялата в този форум част от Фендъма /странно те не са правили реклама в дир.бг, а тоя форум все още се чете от доста хора/.
Явно е, според резултатите към настоящия момент тази таргет група не е достатъчна. Всъщност анализите още навремето, когато Фендъма беше сили, правени от Аргус и Квазар показваха, че процента купувачи в него не е особено голям.
За да може да се развие сайтът, трябва да намери някакъв достъп извън този ареал.
Публикуването на класика, която се дава на матурата е добър вариант. Още повече, че преди години си свършихме работата в Словото /е трябват малко корекции, че тогава нямаше кой да ги прави/.
Всичко, разбира се зависи от маркетинговите виждания на собствениците и затова избягвам да давам съвети.
П.С. Личен съвет на база опит - въпреки масовото теглене на филми, подкасти и прочие, потребителите определено предпочитат да четат информация, а не да я слушат.
Едно подробно развиване на плановете на Е-книги, с последвалата дискусия биха довели до повече резултати, отколкото видео конференцията. А и Гугъл все още не може да индексира аудиостриймове, за разлика от писан текст.
bogdanov

Мнениеот Deyan » Пет Фев 04, 2011 10:31 am

Днес излезе статия в "Дневник" за е-книги: http://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2011 ... i_mohamed/

Искам да обърна внимание на Данчо на следния коментар:
Нямах много време да разглеждам сайта http://e-knigi.net , но не ми хареса особено. "Свободни заглавия" също с цена 2.40. Първо плащаш, после някакви инструкции как да четеш онлайн. Надявам се да се намират все пак хубави български книги. Съгласен съм, че трябва да се плаща, но нека услугата бъде качествена.

Няма да е лошо да се сложи пояснение, че регистрираните потребители имат достъп до свободните книги и че плащането е само по желание.
Защото хората решили да разгледат сайта преди да се регистрират не го виждат това и остават с горното грешно впечатление.
Deyan

Мнениеот alvin » Пет Фев 04, 2011 8:28 pm

Най-накрая смислен PR - статия в много четенето онлайн издание. "Дневник" по принцип е обичан от онлайн потребителите. Може би може да се поспори дали по този начин (с този текст) трябваше да се изгърми толкова хубав патрон, но важното е, че статията има почти 4'000 посещения. Предполагам, че рязката промяна в посещаемостта на е-книги се измерва с четирицифрено число? :problem:
Има и доста мнения, нямам време да чета, но от постинга на Деян е видно, че има какво да се научи и от тях.
Аватар
alvin

Мнениеот Sephiroth » Сря Фев 16, 2011 2:40 pm

Апропо, стихосбирката на Сашо Карапанчев нещо не ми се отваря...
Аватар
Sephiroth

Мнениеот Трип » Сря Фев 16, 2011 8:47 pm

Да, не се отваря
Трип

Мнениеот Йордан Янков » Сря Фев 16, 2011 9:42 pm

Можете ли да бъдете малко по-подробни в описанието на това какво не става - при мен всичко си работи ОК на всички възможни браузъри. Благодаря за което.
Аватар
Йордан Янков

Мнениеот Трип » Сря Фев 16, 2011 10:01 pm

Появява се единствено полето за коментари, нищо друго
Трип

ПредишнаСледваща

Назад към Електронни книги