от alvin » Нед Окт 03, 2010 3:07 pm
от Йордан Янков » Нед Окт 03, 2010 3:54 pm
alvin написа:А да се потърси дума, която съчетава в себе си безплатния достъп и възможността за заплащане, ако читателят е склонен да го направи?
Цена: по ваша преценка; по желание?
от Шаркан » Нед Окт 03, 2010 4:06 pm
от Вихра » Нед Окт 03, 2010 4:56 pm
от alvin » Нед Окт 03, 2010 5:20 pm
от Йордан Янков » Нед Окт 03, 2010 5:29 pm
alvin написа:Т.е. не става ясно, че книгите са с по-особен статут. И човек по-скоро би разбрал, че не е длъжен да плати за тях впоследствие, ако ги е харесал и разглежда детайлите, отколкото да бъде привлечен от free офертата
от alvin » Нед Окт 03, 2010 5:42 pm
от Йордан Янков » Пон Окт 04, 2010 10:08 am
alvin написа:Хм, странно. Защо такова нежелание за по-коректна информация? Така или иначе на сайта има безплатни книги, защо това да не се презентира по-успешно? Мисля, че има варианти:
1/ цена: 0 - 2.40 лева
2/ цена: по желание
3/ "лепенка" free на самия thumbnail на книгата
И кой знае колко още опции, които човек може да измисли, ако седне да се занимава.
от Mandor » Пон Окт 04, 2010 5:40 pm
от bogdanov » Пон Окт 04, 2010 6:07 pm
Mandor написа:А контролирате ли с нещо ePub-версията, генерирана от InDesign, или разчитате само на „доброто име“ на програмата?
Защото резултатът е под всякаква критика…
от Йордан Янков » Пон Окт 04, 2010 6:53 pm
Mandor написа:А контролирате ли с нещо ePub-версията, генерирана от InDesign, или разчитате само на „доброто име“ на програмата?
Защото резултатът е под всякаква критика…
от alvin » Пон Окт 04, 2010 8:24 pm
от bogdanov » Пон Окт 04, 2010 10:37 pm
alvin написа:Май е време за жокера "Помощ от приятел" Например едно съобщение във фейсбук групата с призив всеки собственик на рийдър да тества FREE книгите и да сподели коректно ли се зарежда форматирането, мм?
от alvin » Пон Окт 04, 2010 11:16 pm
от Йордан Янков » Вто Окт 05, 2010 8:07 am
alvin написа:В коментарите на този линк има мнение за еПуб-а на е-книги.нет
http://dbs-books.net/?p=959#comments
Трябва да се пред-при-е-мат мер-ки!
от Mandor » Вто Окт 05, 2010 8:10 am
Точно на Firefox ги разглеждах… Освен това става въпрос за такива проблеми, които не са зависими от четеца. Но щом не ви интересува, няма какво да ви занимавам.exPesho написа:Не можем да тестваме с четци, а това което излиза е добре в емулатори като този на Firefox и Calibre.
от Йордан Янков » Вто Окт 05, 2010 8:27 am
Mandor написа:Точно на Firefox ги разглеждах… Освен това става въпрос за такива проблеми, които не са зависими от четеца. Но щом не ви интересува, няма какво да ви занимавам.exPesho написа:Не можем да тестваме с четци, а това което излиза е добре в емулатори като този на Firefox и Calibre.
Виж, друго не разбирам. След цялото това „морализаторстване“, което ми натрихте на главата в тази и подобната тема, какво стана накрая? Взехте текста на „10 -9“ от Читанката, съсипахте оформлението (текстовата версия ли дръпнахте, що ли?) и го качихте като своя изработка. За мен това си е лицемерие. Май частично започва да се сбъдва прогнозата отпреди три месеца, че противниците на Читанката си „разчистват пътя“, за да се възползват самостоятелно от ресурсите й.
За „вечно неразбралите“ пояснявам: Не предявявам никакви претенции към този текст.
Но според мен авторът има пълното право да негодува срещу толкова непрофесионалното представяне на произведението му. Някой по-параноичен може да реши, че това е умишлено.
от Mandor » Вто Окт 05, 2010 8:44 am
Може би не съм прав. Само че ако текстът за ePub-версията е взет от издателския файл, защо в него има същите грешки от разпознаване, каквито има в текста от Читанката? И които липсват в PDF-версията?exPesho написа:Може би сега е време ти да се извиняваш. Текстът на „10 -9“ е взет от оригиналния издателски файл, но налят отново в ИнДизайн.
от Йордан Янков » Вто Окт 05, 2010 8:56 am
Mandor написа:Може би не съм прав. Само че ако текстът за ePub-версията е взет от издателския файл, защо в него има същите грешки от разпознаване, каквито има в текста от Читанката? И които липсват в PDF-версията?exPesho написа:Може би сега е време ти да се извиняваш. Текстът на „10 -9“ е взет от оригиналния издателски файл, но налят отново в ИнДизайн.
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта